Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Eramdaki Skıntı Görüş ve Yardımlarınızı Bekliyorum

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Fgocmen tarafından 20 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. dufresne

dufresne Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Walla benim gördüğüm duman mavimsi ve mazot kokuyor. Dediğiniz gibi ilk bir kaç dakika devam ediyor ve sonra geçiyor. Ayrıca devir artınca da duman çoğalıyor, mesela sollama yaparken. Bakalım artık serviste ne derler...

2. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    üstteki yazımda EGR'den olduğunu yazmışım gerçi aradan 1 ay zaman geçmiş ama yinede yazayım.Egr'nin bozulup değişen bir parça olduğunu sizden duydum.Şu ana kadar bende eramın egrsini değiştirmemiştim değiştirenede rastlamadım duymadım yani..

yukarda yazdığım gibi arasıra temizlenmesi için araca 2.viteste yüklenmeniz yeterli zaten bu işlemden sonra en az 15 gün duman atmaz aracınız...

Ama yinede mutlaka sökülüp temizlenme gibi bir işlem uygulayanlar vardır Ankarada olsanız bu işlerin piri bir usta var ona yönlendirirdim.

Fiyatı bana yüksek gelmedi.300 lira çok değil,şu anki aracım olan volkswagende partikül filtresi diye hava temizliği için konulan bir parça var.Arasıra bu parça tıkanıyor ve ışığı yanıyor.10-15 km boyunca yüksek devirli kullanınca o parça 600 derece sıcaklığa ulaşıp kurumları yakıyormuş.Ve ışığı bu şekilde söndürüyorum.Neyse bu parça bir süre sonra değişiyormuş ve fiyatı 7.500 tl....

3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    "Mavi duman atan araba =Yağ yakan araba" anlamına geliyor.Siz yinede en iyisi servise gösterin aracı,çünkü km yüksek herşey olabilir....

4. dufresne

dufresne Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aslında ben ekonomik olsun diye biraz düşük devirde kullanıyorum. Genelde 1800de, vites değiştirirkende 2500 civarında.Belki de mazotu çiğ atıyordur? Çok anlamıyorum ama böyle bişeyler duymuştum. Biraz dediğiniz gibi yüksek devirde kullanmayı deniyeyim bakalım, ne sonuç alıcam. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

5. ERA 1,5

ERA 1,5 Guest

Herkese öncelikle iyi günler,
    2006 1,5 Crdi Accent sahibiyim ve bu duman atma sorununun aynısı bende de var. Kalkışlarda veya ara hızlanmalarda aracıma fazla yüklendiysem aynadan arka tarafın çok fazla açık gri bir dumanla kaplandığını görüyorum. Özellikle akşam araç farlarında bu görüş çok net belli oluyor. Ama vites boştayken gaza basınca böyle bir sorun yok. Yağ eksiltmesi çok az. 6000 km önce değiştirdim. F - E arasında 1/3 kadar azalmış, sanırım o da 200- 300 grama karşılık geliyor. (Bildiğim kadarıyla bu iki noktanın arası 800 gram kadar olmalı)

Birde devir yükselince arabanın sesi normalden fazla artıyor gibi geliyor bana?

Turbo sorunlu olabilir mi?
    Avans ayarı olabilir mi?
    Yoksa sadece carbon clear ile düzelebilecek bir sorun mudur?

Servise gündüz gittiğim için usta dumanı göremedi...

Bu Sayfayı Paylaş