Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

eram yatak sardı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda atom43 tarafından 27 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. atom43

atom43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    saolun..
    Kasko işi çok alengirli

2. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim şöyle bir düşüncem var kasko hakkında,
    kaskoya o kadar para verene kadar hasarı kendin ödemek...

Ha, çok büyük kaza geçirirsem de hasar büyük olursa,
    o zaman da canımı kurtardığıma şükreder yine öderim hasarı.

3. Misafir

Misafir Guest

Ben kasko'yu kazalardan daha çok çalınmalara karşı bir önlem olarak yaptırıyorum, arabayı kapının önünde bırakmaya bile korkuyor insan...gitti'mi gidiyor, çevremdekilerden biliyorum, perişan oluyor insan, hele bizim gibi orta halliysen dünyan yıkılıyor....

4. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sanırım İstanbul Ankara'dan daha sabıkalı araç hırsızlığı yönünden.
    Haklısınız...

Düzenleme: Kaskoya para verince de araba çalınmayınca insan üzülüyor tüm para kaskoculara kalacak diye.
    Benim babam çok pimirikli-kasko yaptırmamakta diretiyprum gidip kendisi ödüyor sürekli. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : Kedi

5. U.F.U.K

U.F.U.K Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    127
    Ad Soyad:
    ufuk gunaydin
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    çok buyuk gecmıs olsun ..............

6. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok büyük geçmiş olsun başlık sahibi arkadaşa.

7. gokhangry

gokhangry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun. İnşallah bizlerin de başına böyle talihsizlikler gelmez...

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,949
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Öncelikle geçmiş olsun. Bu olayın aynısını Hyundai h-100 ile yaşadım, motor rektefiye edildi ve yanlış hatırlamıyorsam 2001 yılında 1.500.000 TL (o zamanın parası) masraf ödedim. Araçta eski gücüne ve motor sesine hiç bir zaman ulaşamadı.Yaşadığınız bu sıkıntı sadece Hyundai marka araçlarda yok, her araçta bu olay olabilir. Bunun nedeni bir türlü inanmak istemediğiniz Firmaların Yedek Parça ve Servis politikaları. BMW 'de bile bu olayı aynen yaşarsınız. İkinci el bölümü altında bu ve buna benzeri sorunlara karşı bir uyarı sistemi ilanı vermiştim,ilanın altına yorum yapan herkesgerek yok dedi. Bende geçmiş tecrübelerime dayanarak halen gerek var diyorum. Selamlar.

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    çok geçmiş olsun aracı hyundainin experinin inceleyip garantiye sokma şansınız yok mu acaba?

10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,949
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Size katılıyorum Coşkun bey, ben bile çalınma korkusundan kasko yaptırdım :] Gerçi krank mili sensörüne yapılack bir gizli kontaklaçalınması çok küçük bir ihtimalama yinede küçük ihtimale bile yer vermek istemiyor insan bu konuda.

Hyundai kesinlikle garantiye sokmaz aracı. Karter'de hasar varsa suç sizin suçunuz. Lamba yandığı an aracı durdurmanız gerekir. "Neden yandı bu lamba şimdi?" sorusunu kendinize bile sorarken o motor yatak sarabilir. Tabii lambanın yandığını fark etmekte aslında büyük meziyet. Ben h-100 ile fark etmemiştim, araç birden durdu, usta çağırdım ve usta yağ tıpasını çekince gram yağ damlamadı.

11. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle geçmiş olsun.Ama hyundai kötülemenizi yadırgadım bu sizin hatanız.Aracınıza binmeden aracın etrafında bir dolaşmak altına eğilip bakmak gerekmez mi.Yağı kaçırıyorsa en yakın bir servise gidip baktırmanız gerekmezmiy di..? Burada ihmal var bence

12. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Çaldırırsan ne yapoacaksın peki.Yaptır kaskonu kafan rahat olsun bu kadar basit

13. atom43

atom43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herzaman arabaya binerken etrafına bakılmıyor malum. şimdi kütahya hyundai servisinden geliyorum arac eskişehirde veya kütahyada oldugu fark etmiyormuş kütahyadaki servisin yorumlamasına gore 15 bin bakımı yapıldıgından dolayı eger diyor arabanın üstünde motorda oynama yapılmadıysa ki hic bişi yapılmadı arac hyundai motor garanti kapsamında yapılır tabiki onaydır ıvır zıvır alınmasıyla 2 haftayı bulur yapılması denildi sizin kaybedeceginiz tek şey zaman olur denildi evet dün aksam sinirliydim biraz köpürdüm fakat baska bir ilde yolda kalmak kadar kötü birşey yok ve tekrardan söylüyorum motor yağ ışıgını dikkat etme konusunda motor yaş lambası yanmadı sık sık ibreye baktım yansaydı gözüme carpardı eminim

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bu durumda arabanın kabahatı yok bence kabahati kendinizde arayın belliki karter delinmiş(durduğu yerde delinmez tabiki) yerde yağ lekesi görmüşsünüz motor kapağını açıp yağ çubuğunu çekmek sadece 2 dakikanızı alır eğer umursamaz davranmayıp bunu yapsaydınız başınıza bu olay gelmezdi.Arıza lambasının yanmasını beklemek çok saçma geliyor bana....

Ama siz kolay yolu seçmişsiniz yağsız motorla gezip araç yatak sarıncada "bir daha hyundaı almam ben sağlam biliyordum" gibi anlamsızsözler sarfetmişsiniz

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    valla 50 bin tl verdim aldım aracı 1000tl daha verdim full kasko uykumda rahat uyuyorum ister soysunlar ister yaksınlar isterse çalıp götürsünler umrumda değil,KASKO=RAHAT UYKU unutmayın bunu

16. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sevgili forumdaşlar arkadaşımızın başına kötü bir olay gelmiş. Daha olayın sıcağındayken ve sinirliyken hatayı heryerde arayabilir, bu ruh halindeyken her tarafa sayıp sövebilir. Kendisine "şöyle yapsaydın, böyle etseydin, hata sende vs." gibi laflar etmek onu daha fazla üzmekten ve sinirlendirmekten başka bir işe yaramaz. Lütfen herkes kendisini bu arkadaşın yerine koysun. Kendisine geçmiş olsun diyorum, bence bazılarının bedeli fazla da olsa her kötü olay bir deneyimdir, canınıza gelmemiş geçmiş olsun.

17. valerina

valerina Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Adamlar arabanın altına eğilip bakmasınlar diye lamba yapmışlar sonuçta..
    Yanmadığını ispatlanırsa zaten suçlu arkadaşın değil aracın olduğu kanısına varılır.

18. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşım geçmiş olsun öncelikle,
    sanırım bu yağ lambası yağ basıncı düşünce yanıyor,
    motor yüksek devirlerde, yüksek sıcaklıkta iken çok az yağlada aynı basınç oluşabilir diye düşünüyorum, en garantisi periyodik yağ kontrolü yaparak sürekli eksilme varmı takip etmek, uzun yola çıkmadan önce ve mola sırasında yağı ve aracı iyice kontrol etmek gerekir.
    zaten sakat bir yere, bozuk yola girilmiş, aracın altı yere değmiş veya sürtmüşse emin oluncaya kadar sık sık kontrol yada servise götürüp baktırmak gerekir, sen aracını ve kendini düşünmezsen başkası ne kadar düşünecek, terettütlü bir durummu var, çek servise baktır yahu,
    bizim arkadaş meganın motorunu yakmıştı hararetten sanırım,

19. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    benimde yağ lambası sorunu geldi her gün aracımı aynı yere cekerim yağ damlatmısmı bakarım hiç bir damlama yoktu motor şıkırtılı çalısmaya baslamıstı servise gittim yağ kalmamıs aracta ve ısık yanmıodu.hyundaide bu sorun var sanırım. ama 2004 model opel vectra yla bursadan tekirdağa gelirken yağ lambası yandı bekledim biraz yağa baktım yağ sadece ortaya gelmiş uyarmıstı beni hyundai de yağ bitio ozaman bile uyarmıo enterasan... bu arada konus sahibi arkadasa geçmiş olsun dileklerimi sunarım...
    Düzenleyen : kazanova59

20. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    +11111https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

Bu Sayfayı Paylaş