Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERALARDA AMORTİSÖR SORUNUNA ÇÖZÜM

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Aksungur Türk tarafından 18 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Aksungur Türk arkadaşım, Kia Rio amortisörleri için az önce İkitelli deki Kia ana bayinden mekanik bölüm sorumlusu ile görüştüm... Era lardaki sorunu anlattım...Mekanik sorumlusu hemen, onlar gazlı amortisördür büyük ihtimalle dedi... Kia ların hiçbir modelinde gazlı amortisör kullanılmıyormuş... Hepsi yağlı amortisörmüş... Gazlı amortisörlerin hiçbir konforu olmaz zaten dedi...Fakat Era ya takıldığınıda hiç duymamış...Sonuç olarak, sizin taktırdığınız amortisörler Era ile aynı fakat gazlı değil yağlı tip amortisörler ve oldukçada konforlu... Söylediğiniz gibi önler 156 ytl, arkalar 158 ytl veya tam tersi.Zaten arada fark yok...
    Düzenleyen : raven

2. tiryaki

tiryaki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

İnanın ben bu konuda çok araştırma yaptım.Titizlikle araştırdım ve taktırdım..Özellikle Kia Rioların ön amortisörlerinden çok memnunun..arkalarda çok güzel..Yani çözümü şimdilik bu şekilde bulabildim..Taktırın , aradaki farkı göreceksiniz.
    Bu arada Monreo Amortisörleri ile ilgili araştırma içerisindeyim, Fabrikaya konuyu ilettim , Eralar ve kullanıcılarının bu yöndeki sıkıntılarını ilettim, bu konuda çok büyük ihtiyaç var lütfen Eralara göre üretimi de düşünün dedim.
    Şayet ilerideki günlerde bu konuda bir gelişme olur ve üretim gerçekleşirse monreo'ya döneceğim..Şu anda alanında tek amortisörler de bu.
    Hangi başlık altındaydı bilmiyorum aracımdaki eski orijinal amortisörün resmi ile taktırdığım yeni Kia Rio amortisörlerinin resmini çekerek yüklemiştim.Bakabilirsiniz.Gene bu başlıklı bölümlerden birinde olacaktı galiba.
    Düzenleyen : tiryaki

3. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sonucu merakla bekliyorum.Emeğine sağlık

4. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Monroe eğer ERA için amortisör sürerse piyasaya kesinlikle değiştirmeyi düşünürüm. Bende vuruntu sesi yok ama zıplatma olayı mevcut bulunmakta.

5. Aksungur Türk

Aksungur Türk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yani evet..Ben de uğraşıyorum onun için...

6. Misafir

Misafir Guest

Kia nın bir amortisörünün 150 lira olması çok pahalı geldi bana.Nihayetinde kore üretimi parçalar,maysanınkilerden daha ucuz olması gerekirdi.Demekki kia parçaları düşündüğümüz gibi ucuz değilmiş.

Monroe çıkarsa yarı fiyatına işimiz hallolur acımadan veririm 300-400 ü..Mail atmıştım 2006- rio için amortisörünüz varmı diye ancak cevap gelmedi.

7. Misafir

Misafir Guest

Aksungur arkadaşım siz Rio amortisörleri ile değiştirmemişmiydiniz mevcut olanları? Monroe amortisörleri takip etmenizin sebebini öğrenebilirmiyim merak ettimde...

8. tiger

tiger Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar moroe amortisör çıkarınca alın çıkartımı bilmiyorum ama çıkartıysa eğer aydos var ivedil organizede orayı tavsiye ederim toptancı bu adamlar en uygun ankarda onlar birde amortisör sorununu illaki çözcekler akbak plazada akrabam var o söyledi biraz bekleyelim bence

9. Misafir

Misafir Guest

Monroe amortisör bayisi buldum bir tane nette ve aradım... Telefondaki arkadaş, abi bu era için o kadar çok arıyorlarki dedi... Bayi olarak Monroe' ya çok sayıda girişimde bulunmuşlar eğer üretilirse çok fazla talep olacak diye... Monroe şu an bunun üzerinde çalışıyormuş ama zaman alacakmış... miş-muş lu konuşmaktan hoşlanmıyorum ama şu an yapılacak en iyi şey sanırım Rio amortisörlerini takmak olacak...

10. Aksungur Türk

Alınan Beğeniler:
    3
    Monreo Amortisörleri Renault Servisine giderek inceledim...Teknolojik yapısını , çalışma şeklini...Bunları Kia Rio Amortisörleri ile mukayese ettim..Aradaki çalişma farkını..Şunu müşahade ettim...Hyundai'nin veya Kia ' nin amortisör yapısı çok basit bir sistem üzerine imal edilmiş ve baktığınız zaman dayanabileceği süre açısından insana güven vermiyor...İçinizden şu geçiyor..Bunları en az 6 ayda bir değiştiririz fikri..Ama Monreo'larda durum öyle değil...Zırh gibi sağlam ve insana güven veriyor.Hakikaten kalite farkı var..Ve işin en önemli tarafı , Monreo Amortisörlerden piyasada hiç şikayet yok..

Evet ben Kia Rio Amortisörleri taktırdım.Şunu çok açık ifade edeyim..Ön Amortisörler kusursuz çalışıyor...Ve ne bir vuruntu ne bir ses yok..Ama arkalar Maysan Mando amortisörlere göre % 70 daha iyi sonuç veriyor.Bu nedenle arkaları mutlaka monreo üretilirse onlarla değiştireceğim.
    Eralarda hakikaten Amortisör sorunu bir gerçek...Yazık Koskoca fabrika işin farkında ama bu şekilde araçları piyasaya vermeye devam ediyor.Üzücü olan bu.
    Düzenleyen : Aksungur Türk

11. BursaEra

BursaEra Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    koskoca fabrika aslında bunun çok çok farkında ama bursa işi maysan mando amortisör takıp satmassa aracını nasıl ucuza verebilicek????

12. Aksungur Türk

Alınan Beğeniler:
    3
    Ben de Distrübütör firması ile temasa geçtim.Yazılı talebimi fabrikaya iletmişler...

13. joeblack

joeblack Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
    aynen katılıyorum...

14. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  15. BursaEra

BursaEra Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kimse kusura bakmasın ama böyle bişeyin gerçekleşicegini hiç mi hiç zannetmiyorum inşallah yanılıyorumdur ama diyorum ya zannetmiyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

16. bobo

bobo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Barış ılgar
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşım meraba benim 2006 era var arka amortisörler değişti ama lak luk sesler kesilmedi yetkili servis kianın amortisini söyleyince takıyormu tşk

17. Misafir

Misafir Guest

Bence bu iş için Hyundai servisine gerek yok...Aracınızı Kia servisine götürün değiştirirler... Kasa hariç her yeri Era ile aynı zaten.

18. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar dün telefonda Maysan dan bir yetkili ile görüştüm... Hyundai nin amortisörler ile ilgili yeni bir iyileştirme programı veya çalışması olmadığını öğrendim...Bu yetkiliye, baştaamortisörler yüzünden insanların araçlarından soğuduğunu, birçok kimsenin aldığına pişman olduğunu, birçok kimseninde satma niyetinde olduğunuda belirttim... Era lardaki zıplama sorununu bu yetkili arkadaş ilk defa duyuyordu... Hyundai mühendisleri ne özellikte bir amortisör istiyorsa Maysan a bunu iletiyor, Maysanda bunu dizayn edip üretip Hyundai ye yolluyor... Forumumuzdan bahsettim kendisini davet ettim... İnşallah girerse sorularımıza cevap verecek kendisi... Sizlerinde bilgisi olsun istedim...

19. Aksungur Türk

Alınan Beğeniler:
    3
    Halt etmiş.....Şu anda Hyundai'nin çalışmaları devam ediyor....Servislerden Yetkili ağızlardan teyit ettirdim....Kaldıki Maysan Dandik Amortisör Üretiyor..O Görüştüğünüz şahsa Monreo Amortisörler ile Maysan Amortisörleri arasındaki farkı inceleyip incelemediğini sorun.....Şimdi beni konuşturmayın...6 Defa Amortisör değiştirdim..6x4= 24 Amortisör eder arka ve ön olmak üzere....
    Tabii öyle konuşacak , aksini konuşabilirmi.Servisler arasında Holding olanlar var..Yönetim Kurulu Başkanları bile Maysanların amortisörleri dandik diyorlar....
    Sıfır araçta 10 Ayda 6 defa amortisör değişirmi ? Önce buna cevap versinler.

20. Aksungur Türk

Alınan Beğeniler:
    3
    Şu anda da Suspansiyon yayları üzerinde araştırma yapıyorum..Hatta spor yayları taktırıp Peugetlerin amortisörleri olabilirmi onu araştırıyorum şimdi.

Bu Sayfayı Paylaş