Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERALARDA AMORTİSÖR SORUNUNA ÇÖZÜM

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Aksungur Türk tarafından 18 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. Aksungur Türk

Aksungur Türk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Allah Allah ..Ya arkadaşım sen yazdıklarımı okumuyormusun....?Hala böyle bir şey yapacaklarını zannetmiyorum diyorsun..Hyundai nin tüm servisleri amortisör sorunu karşısında çaresiz..Çözüm bulamıyorlarsa ben buldum.Getirtin Kia dan amortisörleri takın desene....Arkadaşım sorunumu siz çözemiyorsanız benim dediğim şeklinde çözeceksiniz desene..Şimdi sana uymaz diyecekler..Getirt ve tak...Uymazsa ve mükemmel sonuç alamaz isen gel burada beni mahcup et.

2. Aksungur Türk

Alınan Beğeniler:
    3
    Kia Seratoların amortisörleride takılıyor..

3. Misafir

Misafir Guest

Ben komplesini değiştirdim garantiden ancak assan zorluk çıkarıyomuş artık ödemelerde. değiştirmeyin hiç birşeyi diyormuş.dolayısıyla bir daha bozulursa kendi başımızın çaresine bakacağız.bu şartlarda neden hyundaiden taktırıyımki ya gider dışardan buluruz ya da kia rio takarız o halde.

4. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hyundai accent eraya , amortisör olarak kia cerato mu kia rio mu daha iyi gidiyor...her ikisi de takılır denmiş..acaba en uyumlu ve en iyi sonucu veren hangisi merak ettim doğrusu? rio mu cerato mu?

5. Aksungur Türk

Alınan Beğeniler:
    3
    Seratolar daha ağır bir araba aynı zamanda kaliteli arabalar..Eradan boyut ve aerodinamik yapı itibariyle pek fazla bir farkı da yok..Ben o nedenle onun amortisörlerini kullanıyorum ve taktırdım...Sonuç benim için mükemmel...Zaten karar verirken Rio ile mukayese yaparak vermedim..Direkt olarak Seratanın aerodinamik yapısını era ile karşılaştırarak karar verdim.Amortisörlerinin daha güçlü olabileceğini düşündüm..Yanılmadım..Zaten Amortisörleri taktırmadan üzerinden çıkan ile takılacak olanı yerde 15 dakika test ettim bizzat kendim..Sonra servis elemanları test ettiler takmadan..ne dediler biliyormusunuz..Tamam bununla sorun yaşamayacaksınız ...dediler. Sonuç mükemmel oldu.
    Düzenleyen : Aksungur Türk

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bende lastikleri değiştirdim,yumuşak lastik takınca (kumho,marshal gibi)bide Vserisi olunca araba yola daha güzel tutunuyor,ve öyle çok fazla hoplama zıplama yapmıyor.ben bunu daha öncede amortisörden sıkıntı yaşayanlara söylemiştim hatta başka bir forumda tavsiyem üzerine benim lastiklerden alıp takan birisi vardı,oda memnun kalmıştı.

brıgstone b 250 çok ama çok konforsuz ve sert bir lastik.en iyisi 195/55/15 takmak en ideal boyut.belkide ben onun için amortisörlerden şikayetçi değilim bilmiyorum,çok aşırı zıplatmıyor.

7. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    kardeş ceratonunkini kesinlikle tavsiye etmem (diğer sayfada yazılarımı oku)onu takacağına arabanı hiç ellettirme..

8. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    50-60,000 km nin üzerindeki arabaların bazı parçalarını garantiden değiştirirken nazlanıyorlar.ama bastırırsan bişey diyemiyorlar

9. Misafir

Misafir Guest

Serviste bi bölge müdürü yada öyle birisi vardı kontroller yapıyordu bizim rahatlıkla garantiden değiştirdiğimiz boyası atan jant kapaklarını admire ı olan bir arkadaş değiştiremedi adam garantiye girmez diyor başka bir şey demiyor. Servis yardımcı oluruz daha sonra getirin astarlayalım boyayalım oricinalinden iyi our dedi.Servislere bu yönde baskı olduğunu, en ufak parça için kaç yere telefon açıp onay almak gerektiğini söylediler işlermizin ilerki günlerde daha zor olacağını söyleyeyim.

10. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya bu garanti olayında müşteriye sağ gösterilip sol vuruluyor..efendim şu garantiye girer, şu girmez gibisinden o kadar çok kriter oluyor ki..yani ancak milyonda bir ihtimal olan durumlar garantiye giriyor..onların da gerçekleşme ihtimali milyonda bir olduğu için , garanti kuşa dönüyor....

Düzenleyen : hyundai_engine

11. Misafir

Misafir Guest

Servisle iyi ilişkiler en büyük garanti türkiyede.Her konuda olduğu gibi bu konuda da profesyonellik maalesef yok. Arkadaş ilişkisiyle megane 2 si olan bir arkadaş garantinin son günü değiştirmedik parça bırakmamıştı misal.

12. mastermert

mastermert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabi ki nedemek m ile başlayan meşhur bilastik var bilirsin marka vermim forum kurallarını tam okumadım
    Düzenleyen : mastermert

13. Misafir

Misafir Guest

Birincisikarşındaki insana hitapederken daha kibar ol, ben senin arkadaşın değilim benim yaşım 50 (yazıyla elli). İkincisi "yapacaklarını sanmıyorum" derken Kia bayisinden bahsediyordum. Üçüncüsü adam derseki "arkadaş benim arabam bu, ister al ister alma", bunu niye yazıyorum bagaj kapağım bayırdaaçtığında durmuyor, düşüyordu servise götürdüm "bizim arabalar böyle yapacak bir şey yok" dediler, ama ısrarlarım üzerine usta başı konuyla ilgilendi ve Admire yayı takıp bir nebze olsun sorunu halletti. Yani bu işler senin dediğin kadar basitdeğil.

14. Misafir

Misafir Guest

reklam yapmamının herhangi bir sakıncası yok o "m" ile başlayan lastiğin energy saver 2 modeli testlerde en sessiz ve konforlu lastik seçildi.. forumlarda nokian nrvi diyen arkadaşlara da hatırlatalım nokian sadece sessiz kategoride 3. olabildi diğer kategorilerde hiç bir numarası yok.energy saver ıslak zemin yol tutuş dışında tavsiye edilir almış.

alacağız bakalımda bi doğrultabilsek belimizi..

15. Misafir

Misafir Guest

Rio bilgisini Kia Ümraniye Gül - Al yedek parça sorumlusu Ali bey'den aldım. Detaylı bilgi için.......

0216 634 42 19 Kia yedek parça Ali Mirzanlı.

16. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    boşuna benim aracın eski sahibi gidip sonata amortisörü taktırmamış o zaman aracıma,aracım 4-5 parmak yukarda duruyor normal elentralardan ama sıkıntım yok şimdilik ses yada yaylanma problemi yok demek ki bu amortisör olayı genel bir sorun hyundaide.

17. captan

captan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende 2007 temmuzda Era style dizel aldım.Amortisör problemini doğal olarak bende yaşadım .Kayseri Gürpınar servise gittim. İnceleme sonucu arka amort. değişim yapıldı. Şu an bi problem yok. Gürpınar servisindeki sorumlu Ömer Beye teşekkür ediyorum.Çok iyi ve güleryüzlü bir insan. Serviste şimdilik sorun yaşamadım. Ayrıca yeni kampanyadan bakım yapıldı. Bence çok ucuz... Kayseri Fizik Öğretmeni ( Bu sitedeki ilk yazım... herkese selam...)

18. legendera

legendera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar eralarda ki amartisör sorunun asıl kaynağı arabın yere olana mesafesinin fazla oldmasında dolayı yol tutuşu artırabilmek için sert süspansiyon sistemi kullanmışlar buda tabi rahatsız ediyor bir ikinci sabahları soğuk havada amatisörlerden ses gelemsi gayet normal arab belli bir yol katettikten sonra sizde sesin kesildiğini göreceksiniz ayrıca arkadaşların anlattığı gibi kia amartisörler birbir aynıdır dediği gibi kia ve hyundai aynı fbrikada üretiliyor korede fakat siz erlarda ki sert süspansiyon sistemini konfor için yumuşatmak ve sorunu çözme yoluna giderseniz emin yol tutuşunuzda belirgin bir düşüş olacaktır.bir de tabi garanti kapsamındaki bir arac fabrikadan bu şekilde çıktıysa siz neden amartisörleri ücretli değitiireceksiniz.Herkes müşteri hizmetlerin arasın hyundai firmasının onlar çözsünler siz aracı alırken yeterince para veriyorsunuz ve hyundai tercih edenlerin çoğu beşyıl garanti için tercih ediyor granti haklarınızı ve tüketici haklarınız sonuna kada kullanın verdiğim paraya yakışır bir hizmet talep edin.

19. Aksungur Türk

Alınan Beğeniler:
    3

Saygısızlık etmeyi düşünmem bile....nezaket kurallarına da aykırı..Siz bu şekilde algıladıysanız üzülürüm..Kaldıki siz benden 3 yaş küçüksünüz....Arkadaşım tabiri , tarafımdan saygısızlık unsuru olarak yazılmamıştır..Bu nedenle içiniz rahat olsun...

Diğer taraftan ben servisle olan ilişkilerimi çok sıcak tutuyorum...Şahsen ben herhangi bir konuda , hangi yedek parça olursa olsun garanti kapsamı ile ilgili sorun yaşamadım..Burada asıl olan bireysel ilşkilerdeki başarıdır.
    Düzenleyen : Aksungur Türk

20. Aksungur Türk

Alınan Beğeniler:
    3
    Rio amortisörleri dediğiniz gibi inceledim..VeRio ile değiştirdim. Seratolardan daha iyi sonuç verdi....

Bu Sayfayı Paylaş