Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERALARDA AMORTİSÖR SORUNUNA ÇÖZÜM

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Aksungur Türk tarafından 18 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2008 Era'larda arkada amortisör var mı yaw:)))
    Ben makas var sanıyordumhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Ya şaka maka ticari araç kadar zıplatıyor araba ya. Arkadakiler perişan oluyor... Ne olacak bu işin sonu. Yeni anlaşma yapılırsa şu andaki amotisörleri değiştirecekler mi?

2. BursaEra

BursaEra Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun yaylarda demişsin yaylarda ne gibi sorun var biraz açabilirmisin keşke sorun yaylardan olsun sporlarıyla degiştiririzhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

3. Aksungur Türk

Aksungur Türk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    2008 Eraların bir kısmında geliştirilmiş amortisör var. ..Bu amortisörler de arızalı..BenMayıs 2008 De aldım aracımı.Aldığım ilk günden beri sorun yaşıyorum..Son olarak Tüketici Mahkemesine gitmek üzereydim....Ve KİA yetişti....İnanmayan arkadaşlar bu amortisörleri alıp taktırsın...Aradaki farkı görsün.....Ben taktırdım ve dediğim gibi mükemmel...Haaaaa...Sorunu yaşamak isteyen arkadaş varsa taktırmasın...
    Düzenleyen : Aksungur Türk

4. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aksungur hocam, ben de 30 Mayıs 2008'de aldım accent era 1.4 team abs...çok rahatsız değilim amortisörden yada farkında değilimdir belki...eski aracım olan getzdeki sallanmalara alıştığımdandır belki...

peki yetkili servise gidip ne demem lazım? amortisörler bozuk desem olmaz bilmiyorum ki bozuk olup olmadığını....eğer diyelim ki yetkilki servis değiştirmedi sağlam dedi o durumda KİA yetkili servisine gidip ücret karşılığı amortisörler değiştirilebili rmi? maliyeti nedir?

NOT: bu amortisör arızası olayı o kadar çok gündeme gelmeye başladı ki, ben artık şüphelenmeye başladım amortisörlerden..

Düzenleyen : hyundai_engine

5. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kaça ve nerede taktırdın acaba hocam. Bizide bilgilendirirsen sevinirim. Özellikle sertliğinden şikayetçiyim..

6. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Peki garanti nasıl oluyor bu durumda. Araç garanti dışı kalmıyor mu?

7. Aksungur Türk

Alınan Beğeniler:
    3
    Saygıdeğer Arkadaşlar.....Hyundai Servisleri amortisörlerinin hatalı olduğunu biliyorlar..Servisler cevap veremez durumdalar..Onlar da biliyor...Ben İyi ilişkiler içinde yaklaştım.Ve Sorunumu çözün şeklinde sert çıktım.Yani günlerdir bu işle uğraşıyorum..Fabrikaya mail attım..Ellerinde takacakları herhangibir firmaya ait amortisör yok servislerin..Bunedenle iyi ilişkiler içinde yaklaştığınızda , servisin önerecek çözümüde yoksa ki yok...Zaten kabul etmeseler Tüketici Mahkemesine dava açacaktım..Hepsini söyledim..Ve başarılı oldum..
    Şunu ifade edeyim.Kişisel ilişkiler ve diyalog çok önemli..Sanıyorum açıklamalarım yeterli olmuştur.

Bu arada Hyundai Kore Firması Kia da öyle..Ama HYundai Mando adlı Kore Firması ile antlaşmış Kİa başka bir kore firması ile...Maysan Firması da Türkiyede Mando Lisansı altında üretiyor..Bu nedenle her iki firmanın da Amortisör üreten firmaları Kore olmasına karşın Teknolojileri farklı.Bir arkadaşımız yukarıda nasıl oluyor da her iki amortisör kore malı olmasına rağmen farklı oluyor demiş...Yani firmalar aynı değilki...
    Biraz dişinizi gösterin ...Çok açıklıkla belirtiyorum..Sorununuzu bertaraf etmek istiyorsanız sonuç mükemmel...Suspansiyon yaylarında falan hata yok..İlgisi yok ..Sorun amortisörlerde.

8. hyundai_engine

Alınan Beğeniler:
    0
    peki, bütün 2008 eralarda mı amortisörler böyle sorunlu? yani amortisörün arızalı olup olmadığını nasıl anlayabilirim..cihaza mı bağlıyorlar?

9. Aksungur Türk

Alınan Beğeniler:
    3
    [

10. hyundai_engine

Alınan Beğeniler:
    0
    tşk.ler Aksungur hocam

11. mastermert

mastermert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar bende 2006 1.4 select era var aldığımdan itibaren zıplama sorunu çözmeye çalıştım çok para harcadım 4 amartisör değişti,viraj lastkleri değişti , rotiller değişti en son 1500 ytl değerinde direksiyon kutusunu garantiden değiştirdiler sonuç başarısız .düşündüm tek değişmeyen tekerler :) çok komik inanamazsınız 4 tekeri değiştirdim öncekilastikler çok sertmiş şimdiki yumuşak https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifarabanın zıplaması kesildi ve şu an çok memnunum ve modifiye yapmaya başladım ufaktan güzel araba tavsiye ederim

12. Misafir

Misafir Guest

aldığınız lastikler hakkında bilgi verirmisiniz??

13. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    O zaman lastikleri değiştirsin servisler garantiden:)))

14. abakus

abakus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aksungur Türk hocam nerde ve kaça yaptırdın bi türlü buna cevap vermiyorsun söylesnde bizde bi uğraşsak tşk.........ler

15. Misafir

Misafir Guest

Ben amortisör problemi yaşamıyorum, tamam biraz tangurtu tungurtu oluyor ama o kadar olacak. neticede 2. el fiyatına sıfır araç alıyorsunuz, amortisör olayına gelinde bu gün arkadaşımı arayıp detaylı bilgi aldım, kendisi Ümraniye Gül - Al Kia bayisinin (sahibide arkadaşımdır) yedek parça sorumlusudur. Era'ya Rio'nun amortisörlerinin takıldığını, tanesinin 150 YTL civarı olduğunu söyledi. Bu arada lastik havalarınızı'da bi kontrol edin.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

16. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    garantiden takılıp takılmadığı konusundada bilgi alsaydınız arkadaşınızdan keşke,eğer öyleyse istanbuldaki arkadaşlar oraya gidebilir diğer servislerde sorunlarını çözemezlerse.

17. Misafir

Misafir Guest

Bahsettiğim yer Kia bayisi Hyundai ile bir ilgileri yok, sadece bilgi almak için görüştüm.

18. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok yani şu anlamda söyledim hyundai bayisine gitseler dahi parçayı kia bayilerinden alacaklar diye tahmin ettim belki direk yönlendirme yaparlar diye,sonuçta kia da hyundai ye ait ya o yüzden.

19. Misafir

Misafir Guest

Anladım, ama maalesef iki ayrı firma olarak geçiyor, zannetmiyorum böyle bir şey yapacaklarını.

20. Aksungur Türk

Alınan Beğeniler:
    3

Canım Arkadaşım,

Ben Hyundai Servisine gittim...Kendilerine sorunlarımı anlattım.Daha önceden Kia arabalarının amortisörlerini inceledim.Hyundai Servisine Maysan Mando Amortisörleri dışında orijinal bir amortisör takın ve sorunumu çözün dedim.Hyundai de Maysan Mando Amortisörden başka amortisör yok..Olmadığı içinde Hyundai Servisine kardeşim ben aracıma inceledim birebir uyuyor Kia Amortisörü takın dedim.Ben aracımın bugün sorununun çözülmesini istiyorum dedim..Kia dan amortisörleri getirttiler....Denediler Tam manasıyla uyum sağladığını ve çok güzel amortisör olduğunu görünce hemen taktılar.Yani esasen sorunumu kendim çözdüm...Yani mükemmel sonuç aldım. Sanıyorum 4 Amortisör 35o--400 YTL arasında yarın fiyatını soracağım.Bilgi veririm.

Şu anda Kore de Hyundai Firması yeni bir amortisör üzerinde çalışma yapıyor..Ne zaman sonuçlanır bilinmez....Benim bildiğim net bir şey var....Kai Amortisörlerini takacaksınız....Bir defa Hyndainin üzerindeki amortisörü çıkarın .Bir elinize o çıkan amortisörü diğer elinize de orijinal ithal kia amortisörünü alın..Amortisör içindeki mile her ikisinde de sırası ile baskı uygulayıp bırakın......Teknik personel olmanıze gerek yok..Farkı zaten göreceksiniz....Bunları yapın aracınızın başına geçip değiştirme işlemleri sırasında servisin içine girip aracınızın başına geçin....

Bu Sayfayı Paylaş