Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERALARDA AMORTİSÖR SORUNUNA ÇÖZÜM

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Aksungur Türk tarafından 18 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. programci33

programci33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arada kia rio amastörü taktırıp sorun çözüldü diyen bir arkadaş varsa lütfen mail atsın. problemin gerçekten çözüldüğünü görmek istiyorum. İstediğim oranda çözülürse hemen 4 adet kia amastösde alırım.
    programci33@hotmail.com

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    hiç sanmıyorum,lastikleri değiştirmen iyi olmuş b 250 ve p6000 çok sert ve klasik lastikler.

3. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arkadaşın anlattıklarına bakılırsa kesinlikle ortada bir dizayn sorunu var helezonlarla amortisörler devamlı bahsedildiği gibi uyumsuz.Şu kayaba arka amortisörleri sürsede piyasaya şu dertten kurtulsak kurban kessek.

4. canbaba

canbaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Raven arkadaşıma;
    Rotaş firmasına aradım satış ile görüştüm. Hyundai era ile Kyb marka amortisör ellerinde olmadıklarını söyledi. başka bir yerin tlf verdilerorada da yokmuş (Aracım benzinli) Senin bu konu hakkında başka bir bilgin var mı?

5. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yıldırım amortisöre mail atmıştım.Era için Monroe yok ama federal power amortisör var isterseniz gönderelim diyorlar.Nedir,nasıldır federal power bilen var mı?

eleman:
    ERA İÇİN ÖN AMORTİSÖR 1 ADET FİYATI 85.50 TL
    ARKA AMORTİSÖR FİYATI 60.00
    TL DİR
    demiş bu arada..

Düzenleyen : motor

6. Misafir

Misafir Guest

Canbaba dostum, Rotaş firmasında şu an Era için Kayaba amortisör yok doğru. Ancak Ocak sonunda gelecek olduğunu söyledikleri Kia Rio ön amortisörlerinin Kayaba olanı var. Kayaba firmasına sorulduğu üzere Rio nun ön amortisörlerini Era da kullanabiliyoruz. Rio nun arka amortisörlerinide aslında Era da kullanabiliyoruz yalnız herşey uyumluyken montaj sırasında sadece bir vida deliğinin uymadığı görüldüğünden takılamamıştır.
    Benim yurtdışında kullandığım Kayaba amortisörlü benzinli Era dan bahsettim Rotaş'a ama malesef onlarda kataloğa bakıp yok diyorlar sadece... Keşke o zaman Yunanlıların Era ya taktığı parçanın numarasını alsaymışım. Parça no su elimde olsa şu an herşey çok daha kolay olacaktı. Ayrıca Kayaba amortisörlerinin Türkiye Distribütörü Tuğsal Bey de konu ile ilgili çok yakından ilgileniyor. Yurtdışında takılıyorsa bizim nasıl haberimiz olmaz deyip konuyu kendiside araştırıyor.Bende Konuyla ilgili herkese telefon numaramı bıraktım ve haber bekliyorum.
    Yalnız gerçektende Kayaba ile değişim sonucu Era da en ufak bir zıplama kalmamış gerçekten mükemmel olmuş. Helal olsun adamlara. Yunanlı teknisyenlerde bu sorun için, aracın yayları sert ama amortisörler yumuşak bütün sorun bu diyorlar...
    Ben birde bir amortisörcü buldum ama zamanım olmadığı için deneme fırsatım olmadı en kısa zamanda deneyeceğim. Güngören-Bağcılar sanayi sitesinde Ankaralı amortisör diye bir yer... Bizim Era nın amortisörlerini modifiye edip sertleştirmişler. Hatta adamlar en çok era amortisörlerine müdahale ediyorlar. Çünkü adam, abi ne çok şikayet geliyor bu araçlardan diyor. Onlarda aynı şeyi söylüyor, yaylar sert ama amortisörler çok yumuşak. Yaptıkları işlem sonucu zıplamanın kesildiğini iddia ediyorlar. Birçok araca işlem yaptıklarına göre denemekte yarar var diyorum. İnşallah haftaya Cumartesi bir işim çıkmazda denerim... Aynı zamanda Rotaş ve Tuğsal Bey dende zaten haber bekliyorum...

7. Misafir

Misafir Guest

Motor arkadaşım, bu federal power amortisörleri bende araştırdım ama %100 Çin malı olduğundan sıcak bakmadım. Gerçi satıcı bir şikayet gelmedi sattıklarımızdan dedi ama zıplama kesiliyormu onlarda birşey diyemiyorlar. Kayaba Era için amortisörleri yakın zamanda çıkaracak aldığım bilgiye göre fakat zaman vermiyorlar... Yurtdışında gördüğüm era daki Kayaba amortisörlerde ayrı bir muamma, hem var hem yok durumu söz konusu.Bu amortisörleri benim aracımada takın dediğimde, aracınız benzinliden daha ağır nasıl tepki verir bilemeyiz deyip takmadılar. Adamlarda mazot benzinden daha pahalı olduğundan dizel era yı bende gördüler ilk kez.
    Düzenleyen : raven

8. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    raven kardeşim çok önceleri acaba helezonları kestirsek işe yararmı diye bir yanıt yazmıştım biraz amatörce gibi geliyor ama helezonları çok az kestirip kesilen kısmın ucunu orjinali gibi düzelttirip denesek nasıl olur merak ediyorum çünkü kesilen helezon mutlaka yumuşicaktır
    ....acaba ankaralı amortisör dediğiniz yere bir sorsanız mutlaka tecrübeleri vardır bu konuda....

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    spor yay takan arkadas yok mu aramızda..ondada aynı sorun varmıdır..

10. Misafir

Misafir Guest

Dostum, Kia Rio amortisörleri Hyundai ile birebir aynı fakat Kia nın üzerindekiler orijinal Kore malı Mando marka. Era lardakiler ise Maysan ın ortaklaşa Mando ile Bursa da ürettikleri amortisörler.
    Forumda daha önce bir arkadaş, şimdi hatırlayamıyorum ama bu amortisör konusunu forumda didiklerseniz bulursunuz mutlaka... Kendisi Rio nun 4 amortisörünü alıp era sına takmıştı ve zıplama ve sesler kesildi çok memnunum diyordu. Sonradan arkadaşla irtibatımız kesildi.
    Yalnız ben bu konuyu Kayaba dan Tuğsal Bey ile konuşunca Tuğsal Bey üşenmeyip Era ile Rio nun amortisörlerini karşılaştırdı. Sonuçta önlerin birebir uyduğunu, arkalarında uyduğunu ama montaj yapılmasının mümkün olamayacağını çünkü vida karşılıklarının tutmadığını söyledi. Yani bu konuda bir muamma durumunda. Tüm girişimlerim bir yerde tıkandı kaldı. Fakat Tuğsal Bey ve Rotaş, konunun üzerinde ciddiyetle duruyorlar bundan emin olabilirsiniz.

11. Misafir

Misafir Guest

Yusuf hocam sen bu işi biliyorsun vallahi. Ben pek anlamam.
    Ben birşey söylemeden bu Ankaralı Amortisör çalışanı aynen söylediğinizi söyledi. Zıplamanın tam anlamıyla kesilebilmesi için yaylarada dediğiniz işlemi uyguluyorlar. Araç biraz oturuyor ama sorun tamamen ortadan kalkıyor dediler. Ben bunu pek istemediğimden olayı sadece amortisör ile çözebileceğimi düşünüyorum.O yüzdende atladım.

12. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    fakat spor helezonlar bayağı sert ve daha kısa.... ben spor helezonla bizim helezonların arasında bir yükseklik ve daha yumuşak bir helezon elde etmek amacındayım eğer helezonu çok kısaltırsak yük amortisörlere çok daha şiddetli bir şekilde binmeye başlar amortisörün patlaması kaçınılmaz olur kanaatindeyim...

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bence spor yay daha ucuza mal oluyorsa öyle yapın era yeterince yuksek zaten biraz alçalınca sorun olmaz..siz yinede beni pek takmayın bu işten anladıgım söylenemez..

14. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yok yusufcum aslında doğru bence söylediğin katılıyorum...bende tam daha ucuza mal olacağını düşünüyordum..ankarada bi arkadaşım 206 gti ına yay takmıştı benim astraya bindiğinde korkuyordu araç çok yüksek hızlı gitme gibisinden....aslında yay takılmayan 206 lar astradan dha yüksekti anlatmak istediğim araç alçalınca hem yol tutuş iyileşiyor hemde daha güven veriyor ağırlık merkezi yere yaklaştığı için...benim korkum spor helezonların amortisörleri bozması aslında coilover alıp biraz pahalıda olsa sorunu tek seferde çözmek var tabiki eraya uyan bulunursa...
    Düzenleyen : tuscaan

15. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yay kesme işi göz kararı yapılabilecek bir iş değil.Cm lik bir fark amortisörlerin kısa sürede patlamasına neden olabilir.Ya da uzun kalırsa amortisörlerin darbe emmesi mümkün olmaz zıpır zıpır zıplar.Hyundai bile bu işi beceremezken sanayideki ustaya helezonları emanet etmek pek aklıma yatmıyor.

16. Misafir

Misafir Guest

Sanayideki ustaya yayları emanet etmek benimde aklıma yatmadı. Yalnız era için yaptığı sert amortisörü mutlaka deneyeceğim... Belkide iddia ettiği gibi zıplama kesiliyordur.

17. programci33

programci33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sanırım amortisör problemi için en iyisi biraz daha sabırlı olmak. Çünki bu kriz ortamındadenemeler içinpara harcamak doğru değil. En iyisi rotaş dan çıkacak haberleri beklemek...

18. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence bu eralara makyaj uygulanırsa bu sorun giderilebilir

19. gogoce

gogoce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende aynı dertten şikayetçiyim arkadaşlar çukura yavaş bile girseniz sanki amortisör yok muş gibi 0 km araba aldım herşey güzel amortisör berbat
    94 te doğan slx almıştım onu arıyorum amortisör bakımından

deiştirmek için ne geriyor arkadaşlar ilk bakımda yaygarayı kopartıcam bende

20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bugun bayide era ya baktım arka koltukga birden oturdum bahsettiğiniz ses geldi yani sıfır erada bile var..

Bu Sayfayı Paylaş