Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERALARDA AMORTİSÖR SORUNUNA ÇÖZÜM

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Aksungur Türk tarafından 18 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Tamamen haklısın hocam, süspansiyon dışında bir sorunu yok. Yalnız bir tek süspansiyon bile insanı araçtan soğutmaya yetiyor. Süspansiyonu düzeltirsek dört dörtlük bir araç olacak. Kayaba - Türkiye distribütörü Tuğsal Bey ile görüşüyorum. Ayrıca Kayaba amortisör satan Rotaş diye bir firma var. Google dan aratırsanız bulursunuz.İletişim bilgilerini daha önce buradada vermiştim aratırsanız bulursunuz.

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    raven senin böyle sevinçli olmanı görmek güzel.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

daha demin başka bir konudada yazdım arka koltuk kilitlerini yağlayınca ses kesilmiştir.ama sen daha önce sesin nasıl bir ses olduğunu söylemedin söyleseydin koltuktan olduğunu söylerdim.

1-her bakımda ön takımın kontrolü istenmeli ve iş emrine yazdırılmalıdır
    2-aracın işi bittiğinde usta ile test sürüşüne mutlaka çıkılmalı(normalde çıkmıyorlar istemedikçe)

3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arkadaşlar bizim arabaya kar lastiği taktıktan sonra zıplatma kalmadı yazında söktürmek istemiyorum yol tutuşuda çok iyileşti kv19 taktırdım eğer düşünenler varsa çok güzel lastik taktırdıktan snra değişimi görceksiniz daha yumuşuyor araç bence zıplatmasında lastiklerinde rolü var bütün suş amortisörde değil gbi sanki

4. programci33

programci33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet sana katılıyorum,
    Kar tipi lastikler yapıları itibariyle çok yumuşaktır, Yazın yakıtın artar bu lastikle. Lastik süspansiyonu etkiler ama, zıplama problemi amastörün esneme payının fazla oluşundan malesef :(

5. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    yazın yakıt artsa artsa ne kadar artacakki fakat +7 derece üzerinde nasıl olacak acaba sonucu gördükten sonra artık %100 amortisörden zıplıyor diyemiyorum.%80 lastikten %20 amortisörden benim görüşüm

6. programci33

programci33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabiki aman aman değişmez yakıt tüketimi. ama biliyorsun yakıt konusu heledekısa zamanda çok kilometre yapıyorsanciddi bir gider. %4 farketse bile 6 ayda ciddi bir rakama tekabül edebilir. Ama tabiki bu tercih konusu tamamen. Ha unutmadankış lastikleri yazın daha az kilometre ile ömürleri azalıyor. Süspansiyon konusunda haklısın. Lastik çok etkilidir esnemede...

7. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    kış lastikleri dişli ve yumuşak hamurlu olduğu için çabuk aşınır.virajlarda fazla burkulma yapar sıcak asfaltta lastiğin birkısmı yolda kalır.yaz lastiğinin yumuşak olanını tercih etmek daha mantıklı

8. programci33

programci33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mustafa bey doğru söylüyor. yumuşak ve kaliteli lastik denilince zaten biliyorsunuz akla 2 marka gelir. mchln ve cntnntl diğerleri güven vermiyor bana

9. programci33

programci33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lastik konusunda bişey sorucağım, hyundai era kataloğunda dizel araçlar için 185*65*14 yazıyor ama parantez içinde (175*70*14) var. diğer ölçüyü neden yazmışlar bilen varmı?

10. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    admirelerde benzeri alternatif olarak verilmiş

11. programci33

programci33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu alternatif lastik seçeneği süspansiyonu etkilermi acaba?

12. Göztepe1925

Göztepe1925 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

parantezdeki start versiyonunun ölçüsü.

13. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Monroe Türkiye distribütörüne böyle bir ihtiyaç olduğunu dile getiren bir mail atmıştım cevap yazmışlar bugün.

"Sayın motor bey talep ettiğiniz amortisorlerin üretime başlanıp
    başlanmadığını bilmiyoruz ;eğer bir bilgi alırsak size ileteceğimizden emin
    olunuz."

14. Misafir

Misafir Guest

Monroe, era ya amortisör üretmek için çalışmalarına devam ediyormuş. Piyasaya çıkması 6 aydan önce olmaz dediler.
    Bu arada Kayaba amortisörleri için Rotaş tan Tarkan Bey ile tekrar görüştüm arkadaşlar. Bir önceki mesajımda yazıklarımı yanlış anlamışım. Gelecek olan amortisörler Kayaba nın Kia Rio için ürettiği amortisörlermiş. Fakat bizden böyle bir talep gelince Kia Rio nun ön amortisörleri Accent Era da kullanılabilir diye Kayabadan bilgi alınmış.AyrıcaKayaba, bu ön amortisörlerin şikayet konusu zıplamayı kesitiğinide belirtmiş.Era arka amortisörlerde üretim aşamasındaymış yalnızne zaman üretileceğine dair bir bilgi yok henüz. Son durum böyle... Telefon numaram herşeyim kayıtlı amortisörler geldiğinde arayacaklar ve önleri değiştireceğiz.

15. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    raven:
    rionun ön amortisörleri oluyorsa neyi bekliyorsun?
    piyasada yokmu bunlardan?arkalar için kayaba yeni mi üretecek??

16. Misafir

Misafir Guest

Evet dostum rio nun arka amortisörleride era ile aynı yalnız bağlantı yerlerinde 1 vida deliği karşılığı yerini bulmuyormuş öyle bilgi verdiler. Rio nun amortisörleri Orijinal kore malı mando marka. Daha önce burada bir arkadaş 4 amortisörünüde rio ile değiştirmişti. Şimdi yok o arkadaş bulsam bende arkaları nasıl değiştirdiğini soracam... İlk başta memnundu ama sonradan rio amortisörleride ses yapmaya başlamıştı. Ben Kayabadan son derece umutluyum. %100 Japon malı. Sahibide Toyoya imiş. Mesela tüm Japon arabalarının üzerindeKayaba amortisörleri var... Evet Kayaba era için arka amortisörde üretecekmiş...
    Düzenleyen : raven

17. romulusromulus

romulusromulus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Amortisörün markası/kalitesi ayrı bir konu, amortisörün arabaya takıldığında "çalışma aralığı" ayrı bir konu. Gittiğim özel amortisör servisinde, (sadece amortisör konusunda çalışıyor, her marka amortisör, her marka araç için)arka amortisörler arabadan alınınca görüldü ki :

1-Amortisörün yeterli çalışma mesafesi yok. Araba kasise girince amortisör aşağı inip hemen helezon yayların üstüne biniyor. Helezon yaylar da hoplatıyor. Bunun üzerine, amortisörün çalışma mesafesi uzatıldı.

2-Amortisör fazla yumuşak. Biraz sertleştirildi.

Amortisör dediğimiz, birbirinin içine geçen iki boru,hidrolik yağ/gaz ortamında biri diğerinin içine girip çıkıyor.Bu işlemin sertliği ve çalışma mesafesi ayarlandı.

Sonuçta, hoplama azaldı, güvenli sürüş sağlandı. 140-160 km hızda araba gezinmeden ip gibi gidiyor. Hoplama seviyesi,eski arabamın konforuna erişti mi? sanmıyorum ama arabanın orijinal durumuna göre beni rahat ettiriyor.

İmkanım olsa,dediğiniz marka amortisörleri de arabaya takıp denemek isterdim. Acaba fark edecek mi diye. Ama bunu da yaparken, o diğer marka amortisörlerin de çalışma mesafesine dikkat etmek lazım.Eğer çalışma mesefesi normalden kısa ise, yine helezonlara biner yük, ve hoplatma devam eder.

Ön amortisörlere dokunmadık. Amortisörcü önlere dokunmaya gerek yok, hoplatma arka amortisörlerdenkaynaklanır daha ziyade dedi.

Bir önerim var: Kayaba, veya Rio amortisörler takanlarla bir araya gelip arabaları deneyelim. Durumu görelim.

Not: Ben, yerli imalat lastikler içinde, daha yumuşak olduğunu düşündüğüm Brdgstn lastiklerini kullanıyorumvar.Amortisör tadilatını bu lastikler varken yaptım.
    Düzenleyen : romulusromulus

18. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşım sizinle mutlaka görüşmek isterim. Telefon numaranızı özel mesaj olarak atarsanız sizi ararım. Kayaba amortisörlerinin Era ya uygulanmış halini ben Yunanistan da bir Hyundai servisinde gördüm. Oradaki kullanıcılarda zıplamadan şikayetçi. Hatta bu amortisörü değişmiş era yı kullandım. İnanın sanki bambaşka bir araç kullanıyordum. Sonuç mükemmeldi. Servise dedimki hemen benimkileride değiştirin. Aracımın ruhsatını aldılar. Kimi yerlerle tel görüşmesi yaptılar. Sonuç olarak aracım dizel olduğundan ağırlık farkından bahsttiler. Nasıl tepki verir bilemeyiz dediler ve değiştirmediler. Orada dizel era satılmadığından hep benzinli era da çalışmışlar...
    Sanırım siz mevcut amortisörler üzerinde bir işlem yaptırdınız. Telefon numaranızı bana özelden yazarsanız detaylı olarak konuşalım. Bende Kayaba Türkiye Distribütörü Tuğsal bey ve Rotaş tan Tarkan Bey ile iletişim halindeyim. Hatta birlikte Tuğsal Bey ilede görüşebiliriz... Bir araya gelmemiz halinde bu sorunu daha çabuk halledebiliriz düşüncesindeyim.

19. eracrdi

eracrdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle merhabalar. Bu ilk mesajım.

Bende 2008 era var. 1.5 dizel. Ben arabada öyle konfor aramam. Yok ses geliyomuş yok zıplıyomuş. E havada gitmiyoki sonuçta. 4 Teker. Bir örnek vereyim. Kırmızı ışıkta, Era(içinde ben) , mercedes c200, ford focus. Diğer ışıklara geldiğimde aynadan anca görüyodum ikisinide. Birazda kişiseldir tabi bunlar. Ama bence Era gibisi yok. Yolda utandırmıyo fişek gibi kalkıyoya yeter. Gerisi teferruat. Ha bide Linea vardı arkadaşın, 2008 model 32.000 TL ye aldı. Ama mp3 çalmıyor. Varın gerisine siz karar verin.

Hyundai Derim Başkada Bişey Demem.

20. programci33

programci33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar, lastiklerim iyi durumda olmasına rağmen, gittim 4 lastik aldım. Continntl alacaktım pahalı gelince yan ürünü sportiva aldım. emin olun ki lastik oldukça yumuşak ve zıplama sorunu %50-60 oranında azaldı. Ama amortisör konusunada gerçekten çözüm bulursam. Hiçbir sıkınım kalmıcak.

Bu Sayfayı Paylaş