Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERALARDA AMORTİSÖR SORUNUNA ÇÖZÜM

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Aksungur Türk tarafından 18 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. Yargic_82

Yargic_82 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

2. Yargic_82

Yargic_82 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    amerikada accent için olan orjinal süspansiyon sistemi spor kullanım için geliştirilmiş yapısı var...

3. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Resimler bizim eraya ait zaten sanırım

4. romulusromulus

romulusromulus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayin Aksungur Turk,

Accent Era'ya taktirdiginiz amortisorler Kia'nin hangi modeline ait? Cerato mu, Rio mu? Fiyati ne kadar? Hangi serviste yaptirdiniz? Aracin bu haliyle sallanmasi/hoplamasi/ziplamasi kesildi mi? Halen memnun musunuz?
    tavsiyelerinize simdide tesekkurler:
    romulusromulus@hotmail.com

5. romulusromulus

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayin Raven,
    Siz ne yaptiniz? Amortisörleri Kia ile degistirdiniz mi? Bir iyilesme hissediyor musunuz?
    romulusromulus@hotmai.com

6. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    forum köşesinde Kia Rio amortisörleri diye arama yaptırırsanız bu konu hakkında detaylı yorumlar var..benim yorumlardan anladığım kadarıyla,

1) Kia Rio amortisörleri era ile bire bir uyuyormuş.
    2) iyileşme oluyormuş..ön amortisör çok iyi oluyormuş..arka amortisörler eskisine göre %70 daha iyi oluyormuş
    3) mersin kia bayisinden aldığım bilgiye göre ön amortisör(sol-sağ) 320, arka ise 160 yani toplam 480 YTL imiş..tabii ki farklı bayilerden farklı fiyatlar alınabilir herhalde

Düzenleyen : hyundai_engine

7. Aksungur Türk

Aksungur Türk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Canım Arkadaşım , Mesajını geç gördüm cevap veremedim...Kusura bakma.... Kia Rio 'nun amortisörlerini taktıracaksınız..Tanesi 150 YTL civarında...4 Adedi 600 YTL tutuyor..Orijinal İthal Amortisörler.. Ön Amortisörler kusursuz çalışıyor...arka amortisörler ise eskilerine oranla % 70 daha iyi.....Zıplama ve hoplamalar da buna bağlı olarak aynı oranda azaldı..Ama tamamen değil. BUnun sebeplerini araştırıyorum şimdi....Yaptığım incelemelere göre hoplama ve zıplamaların nedeni sadece arka amortisörlere bağlı değil , helezon yayları ile de ilgili...Helezon yaylarında ne gibi bir çözüm geliştirilebilir onun peşindeyim şimdi..Bu arada Kia Rio nun amortisör kodlarını ve resimlerini tekerlek üzerinde değiştirilmiş haliyle bu başlık altındaki bölümlere eklemiştim ama hangisi bilmiyorum.Tüm bu başlıkları inceleyin göreceksiniz.

Sonuç olarak % 80 daha memnuniyetim arttı. Hangi servis demişsiniz...Bu konuda bilgi vermek istemiyorum..Ama Hyundai Servisinde değişildi...Bireysel diyalog ve ilişkiler çerçevesinde...Bu kadarla yetiniyorum.Bu aşamada...Siz sadece serviste hakkınızı kuvvetle arayın ve sözünüz , şikayetiniz anlaşılsın, baskın olun..Sanırım anlamışşınızdır..Tuttuğunuzu koparın...
    Düzenleyen : Aksungur Türk

8. romulusromulus

Alınan Beğeniler:
    0
    İstanbul Levent Oto Sanayi Sitesi'nde bulunanAmortisörcüNamiştayn'a gittim Ikitelli'de de şubesi varmış) . Arka amartisörleri söktü ve inceledi:Amortisörler hem normalden yumuşak hem de çalışma mesafesi normalden kısa olduğundan aracın ağırlığı ile hemen helezon yaylara bindiğive bu yayların da hoplatmaya neden olduğu anlaşıldı. Malum, amortisörlerin görevi hoplatma enerjisiniyaylarailetilmeden söndürmek, eğer hoplatma enerjisi yaylara geçerse amortisörler görev yapamıyor.Nami Usta, arka amortisörlere kendi atölyesindebir tadilat yaptı ve yerine taktı. Araba sanki daha rahatladı. Eskiden hoplatma o denli fazlaydı ki yolda direksiyon hakimiyetini sağlamak bile zordu. Şimdi araç yüksek hızda bile yolda gezinmiyor.Bu önemli bir sonuç.. Tabii ki bir ölçülendirme yapmak zor ama hoplatma %40-50 azaldı gibi.. Ancak benim eski araçlarımda alıştığım sürüş rahatı içinbu sonuç tam olarakistediğim sonuç değil.. Aracın motoru ve çekişine gelince.. Gerçekten motoru ve çekişi güzel. Dizel araç ama içeriden gürültü duyulmuyor. Yolcular aracı benzinli sanıyorlar. Full depo Eurodizelyakıt ile E-6, E-5 ve istanbul trafiği karışımında 650-700 km yapıyorum.
    Düzenleyen : romulusromulus

9. Misafir

Misafir Guest

Hocam bende Ocak ayının ilk haftasını bekliyorum. Rotaş diye bir firma ile irtibattayım. Orijinal Japon malı kayaba amortisörler dizel era için üretilmiş ve bu tarihte geleceği bildirildi. Yurtdışında benzinli era ya takılan kayaba amortisörü deneme fırsatım oldu.Sonuç gerçekten çok iyiydi. Değişim yapıldıktan sonra sonuçları burada paylaşacağım...

10. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Era için Monroe Amortisör yokmu arkadaşlar. Neden uğraşıyorsunuz tamirat yada dandik uzakdoğu malları amortisörler ile? Bu arada bugün Volkan'la şirketin Cliosu ile işe geldik. Çukurlardan geçerken tık ses gelmemesi üzerine Hyundai'ye hayır dualarımızı ettik.

Düzenleyen : Turgay

11. Misafir

Misafir Guest

Turgay hocam, Monroe kataloğunda Era için amortisör yok şu an üretilme aşamasındaymış ama ne zaman olacak belli değil. Accent için mevcut.
    Geçen yaz Yunanistan da gördüğüm hyundai bayine girdim. Bu zıplamadan oradaki kullanıcılarda şikayetçi. Adamlar bu şikayeti olanların amortisörlerini Kayaba ile değiştiriyorlar. Ben bu değişime uğramış aracı bizzat kullandım sonuç çok iyiydi. Oradaki teknisyenlerde yayların sert, amortisörlerinde yumuşak kaldığını söylüyorlar.
    Bu arada Kayaba orijinal Japon üretimi olup, sahibi Toyota dır. Toyota nın kullandığı amortisörlerde Kayaba markadır...

12. WEBBEE

WEBBEE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benım erada 2008 bır sallama yok
    amortısorlerde
    Düzenleyen : WEBBEE

13. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sadece amortisörleri değiştirerek çözüm bulacağımızı beklemiyorum bence yayların da değişmesi lazım zira amortisörlerle helezonlar birbiriyle uyumlu değil. İkisinin de değişmesi ekonomik bir çözüm gibi gözükmüyor assandan da medet ummaya gerek yok 50 bin araç satmış kesinlikle geri çağırılma beklenmesi hayal olur.

Bence bizim yapabileceğimiz yumuşak lastik seçimi (toyo,yokohama,michelin,nokian vs.) ve lastik basınçlarınızı olması gerekenden 2psi daha düşük yapmak.

14. KASIM60

KASIM60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARKADAŞLAR 16 JANT KULLANMAKAMORTİSÖRLERE ZARAR VERİRMİ.

BENİM AMORTİSÖRLERİM ARIZALI. DEĞİŞTİRECEĞİM. FAKAT 16 JANTLARIMLA DEVAM EDERSEM AMORTİSÖR ÖMRÜ KISALIRMI. BUNA CEVAP YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. TEŞEKKÜRLER.

15. Misafir

Misafir Guest

Bildiğim kadarıyla bir sorun olmaz diye düşünüyorum, amortisörlerin ömrünü kısaltan sık sık darbe alması yani çukurlarda yada tümseklerden etkilenmesidir.

16. Misafir

Misafir Guest

Her araç sallanır elbette ama era ların verdiği tepki çok sert...

17. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    walla ben yazın olmazsa lastiği değiştirecem.. bakalım belki o zaman daha bi yumşar

18. canbaba

canbaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    4 gün önce Hyundai.com.tr ye iletişim bölümüne eraların kronik sorunu olan amortsörler hakkında bir gelişme olup olmadığını belirten email atmıştım. Bugünöğlencep telefonuna aradılar birbayan arkadaşla görüştüm. Hyundai eraların kesinlikle kronik bir sorunları olmadığını ve kendilerine süspansiyon veya amortisörlerle ilgili bir şikayetgelmediğiniısrarla belirti. Benim aracımın şehir içinde yavaş kullanımda lokur lokur ses yaptığınıve servise gittiğimi servisinde bir problem yok dediğini belirttim. Hyundaiclub sitesinden bahsedip birçok arkadaşın yakarışlarınıve hatta kendiürettikleri çözümlerden bahsettim. Ancak görevli bizeamortisör ve süspansiyon konusunda bir şikayet gelmediğini ve bir şey yapamayacağını Hyundai firmasının daamortisör ve süspansiyon konusunda herhangi bir iyileştirme çalışması içinde olmadığını belirtti.

19. gorkemsa

gorkemsa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 2008 era sahibiyim iki hafta oldu arabamı servise goturdum amortisor sikayetim var dı arada bir on sağdan lakırtı geliyordu ve cukurlardan gecrrken raharsız edici bir ses vardı şikayetimi servise anlattım test sürüsü yaptık ve sonuc olarak iki amortisörüm değişti simdi ne lıkırtı nede cukurlardan gecerken rahatsız edici bir süsppansiyon sorun kesinlikle amortisörlerde..

20. ARME4

ARME4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendede matrix var 2009 ilk hafta hersey yolundaydı 1500 km yol yaptım arabada hiç ses yoktu ama sert bir viraJA GİRDİKTEN SONRA ÖN SOL DAN LAKIRTI GELMEYE BASLADI ASFALT YOLDA BİLE SES GELİYOR ERALARDAKİ SORUNUN AYNISI SERVİSE GİTTİM HERSEY NORMAL GÖRÜNÜYOR DEDİLER . SES ZAMAN ZAMAN KESİLİYOR AMORTİSÖRDEN GELDİĞİNDEN EMİNİM AMA PATLAK DEGİL KESİNLİKLE ARABANİN SÜSPONSİYONU COK COK İYİ YOL TUTUSU VE DENGESİ MÜKEMMEL BENCE AMORTİSORLERDE ÜRETİM HATASI VAR BOSLUK YAPIYOR BİYERİNDEN ODA YOLDA SES YAPIYOR SORUNU HYUNDAİ YE AKTARIRSA HERKES ÇÖZÜMÜNÜ BULURLAR AMA SERVİSLER DİREK AMORTİSÖRÜ DEGİŞTİRİYORBİ SÜĞRE SONRA AYNI SES YENİDEN BASLIYORMUS...

Bu Sayfayı Paylaş