Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERA'DA HIZ SORUNU

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda scorpion3535 tarafından 19 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ne kadar ekmek o kadar köfte..

2. TayyEra

TayyEra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkdaşım boş yazı yazmayın, palio 1.3 ile 150 kmh güvenli syahat ediliyor, ama erada edilmiyor, bumu ekmek köfte ilişkisi ?

3. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaş o zaman palio alsaydın neyi yargılıyorsun???
    palio ile erayı kıyaslarsan başka bin türlü fark çıkar...
    140+ erada böyle işte...
    markaları s. yarışımı yaptıracaz yani??

4. Misafir

Misafir Guest

Hava rüzgarlı değilse yol düzgünse140-160 km/h hızlarda etkilenmiyor arkadaşlar yav abartmayın. Hergün kullandığımız arabayı bizemi öğretiyorsunuz yahu?
    Rüzgardan etkilenen araba görmek istiyorsanız clio III hatchback ile 140-160 km/h ile bir viyadükten geçin bakalım neler oluyor. Era nızı daha bir sever olursunuz...
    Arkada bağımsız süspansiyon o, şu, bu ... istiyorsanız çıkın 10.000 tl daha alın bir Focus, Toyota keyfinize bakın...

5. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Aynen öyle,çabuk gaza geliniyor nedense bilinçsizce kötüleniyor,övülen arabada araba olsa bari(palio 1.3)https://www.hyundaiclubtr.com/forum/smileys/flute1.gif
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

6. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam sen dedinya kötüydüde 195/55/15 takınca iyileşti diye.Takalımmı takmayalım mı şimdi bi karar ver.

7. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Nasıl karar verhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Ben kullanıyorum zaten herkese tavsiye ediyorum.195/55/15 taktıktan sonra keşke daha önce taksaydım diyeceksiniz!Yol tutuşu ve stabilliği kat kat artırıyor

8. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Raven'a katılıyorum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

9. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dizel yada 1.6 olsa takardım aslında ama 1.4 düşündürüyor.Acaba yakıtı çok etkiler mi 195 taban diye?

10. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Yurtdışındada style donanımlı eralara bu boyut takılıyor...Benim araçta performans ve yakıtı etkilemedi,1.4 motordada etkilemez.çünkü orjinal boyutuyla aynı ölçüde...

11. TayyEra

TayyEra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era palio daniyi diye era aldık, niye yargılamıyayım?
    Sen en iyisi kafanı yorma, biz burda hız güvenlik yol tutuşu üçgeninde kıyaslama yapıyoruz söylediğin bin konu lüzümsuz anladınmı şincik.

Evet beyler servise gittim aynen derdimi anlattım, 3 haftalık aracıma PDA dedikleri balans ayarı yapılmamışmış,tekerlere 30 yerine44 basılıymış falanda filan dediler.
    Ve servis sorumlusu aracımla 180 yaparak show yapmaya girişti, viraja hızlı girince ikimizde korktuk tabi, ama arada ellerini bırakıp, bana sırıtarak bakıp "bak ne iyi gidiyor" demeyi de ihmal etmedi.

Ben peki ya bizim başımıza bir kaza gelseydi, bu şekilde can güvenligim olmadan aracı bana nasıl teslim ettiniz diyince, kem küm ler havada uçuştu.

Eksik hizmet aldık anlıyacagınız, h.sonu uzun yolda tekrar test edeceğim, "rüzgar sesine alışın abi" dedi bu arada servis sorumlusu kimse.

Bilginize.
    Düzenleyen : TayyEra

12. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim aracım da sağa çekiyor bir kere balans ve rot ayarlandı ama yine sağa çekiyor.Lastikleri değiştirdikten sonra yine yaptıracağım balansı bakalım düzelcek mi?

Bu arada yol tutuş konusunda hemfikiriz ama rüzgar sesi konusunda size katılmıyorum.Asfalt sesiyle karıştırmış olmayın.

13. TayyEra

TayyEra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Olabilir ama zeminden gelmiyor, kaymak tabir edilen asfalt da yolsesi duymuyorum ama rüzgar sesi kapı eşiklerinden duyuluyor. Alışırız falan ona, ama yeterki yolu tutsun "benim ayağım yere sağlam basıyor abi bana güven ben era'yım" desin.

Ben lastik değişme konusunda kararsızım biraz 06 değişmiş güzel olmuş tavsiye ediyor, bi lastikçiye gidip bizim 185/65R14 leri kaca alıyorlar 1000 km yapmamış onu bi ogreneyim.

Eğer tatktırır da faydasını görürsem yazarım, siz benden once taktırabilirseniz siz yazınız, bizden sonra bu sorunu yasayan arkadaslara bir çözüm olur en azından.

14. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Jantlarla birlikte değiştirirsek maliyet 1 milyarı bulacak.O zor gözüküyor biraz ama 10 gün sonra lastikleri yenileyeceğim.İzlenimlerimi aktarırım burada.

15. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kapı ların ön ve arka çamurlukla olan yerleri arasında az boşluk fazla. geçen rüzgarlı idi hava bende arabanın yanındaydım ıslık çalıyordu :D
    yolda giderkende hava stabil değilde az esinti varsa arabanın aerodinamiği olumsuz etkilenip aralara hava giriyor ve ses yapıyor olabilir. eğer hava içeri girmiyorsa bence sorun yok :)
    era nın yol tutuşu için her halde 210 basan arkadaşlar konuşur ben 150 yi geçmedim mükemmel buraya kadar. palio nun yenisini bilmem ama eskisi berbattı. direksiyonu 50 ile giderken de 80 ile giderken bile serçe parmakla dönüyordu. o palio ile 150-170 bassan direksiyon hakimiyetini kaybedersin. en ufak bir sertleşme yoktu. hidrolik direksiyon mu evet var denmek için takılmış.

1.4 ler için lastik büyütmeye gerek yok bence. geçen bu lastik konusu bayağı tartışıldı. ben şöyle bir hesap yaptım. 5-8 arabanın ağırlıklarını lastik tabanlarının toplamına böldüm. örneğin bizim era için;

1133 / (18.5cmx4=) 74 = 15.3 kg düşer cm2 başına..baktım birçok markada aynı..cm2 başına 14.5 ile 16 kg arasında değişiyor. yani bazı arkadaşlar hyundai dandik lastik kullanıyor, maliyetten kaçmak için ufak boyut kullanıyor gibi şeyler yazdılar burada bence bilmeden atıyorlar. lastikte 1 cm lik tabanın oturduğunu varsaysak 1 cm2 ye ortalama 15 kg lık basınç hesabı yapılarak takılıyor gibime geliyor bu lastikler. isteyen fabrikalara açıp sorsun.

biladerin araba 1200 kg 195 lik lastikleri var..bu hesaba göre : cm2 başına onunda 15.3 kg düşüyor
    Düzenleyen : mdx78

16. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki mdx hyundai startlara neden 175 takıyor aceba? maliyet hesabı yapmıyorsa güvenliği düşünüyorsa onlara da 185 taksın.

not:gavur sitelerinde 15" lı 195 taban accentlar var.

17. türkiye sartlarına birde kasaının durumuna göre 175 185 arası takılır...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

18. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    1- start lar daha mı hafif acaba ağırlığını kontrol edin..

2- otomatik vites 1.4 ve 1.5 dizel lerede 185 yerine 175 takmışlar..teknik özelliklerde yazıyor herhalde bir bildikleri vardır. insan hayatı o kadar ucuz değildir. alırlar mı o zaman..zamanla müşteri kaybedersin..

bak bu tablo fulda nın almanya sitesi baz alınarak verilmiş ebatlar..2006 ve sonrası accent için lastik aradığın zaman. era nın resmide çıkıyor.

<TABLE id=ctl00_ContentPlaceHolder1__Tires1_Liste style="WIDTH: 580px">

<TD style="WIDTH: 135px" ="border_oben_hell">175/70R 14 84T
    <TD style="WIDTH: 135px" align=middle ="border_oben_hell">*2.3 / *2.1
    <TD style="WIDTH: 135px" ="border_oben_hell">175/70R 14 84T
    <TD style="WIDTH: 135px" align=middle ="border_oben_hell">*2.3 / *1.9
    <TD style="WIDTH: 50px" align=right ="border_oben_hell">

<TD ="border_oben_hell">185/65R 14 86H
    <TD align=middle ="border_oben_hell">*2.1 / *2.0
    <TD ="border_oben_hell">185/65R 14 86H
    <TD align=middle ="border_oben_hell">*2.1 / *1.8
    <TD align=right ="border_oben_hell">

<TD ="border_oben_hell">205/45R 16 83
    <TD align=middle ="border_oben_hell">*2.3 / *2.2
    <TD ="border_oben_hell">205/45R 16 83
    <TD align=middle ="border_oben_hell">*2.3 / *2.0

<TD ="border_oben_hell">205/45R 16 83V
    <TD align=middle ="border_oben_hell">*2.5 / *2.3
    <TD ="border_oben_hell">205/45R 16 83V
    <TD align=middle ="border_oben_hell">*2.5 / *2.1
    * hava basınçları

demekki 175 de oluyor..performans lastik istersen 205 de..ben bu hesabı genel standart açısından söyledim..1 cm2 ye 15 kg diye..

ingilteredeki accent 1250 kg..ve 185-65-r14
    http://www.hyundai.co.uk/newCars/accent/technical/
    benim hesaba göre cm2 ye 16.8 kg düşüyor..ve tek lastik var..başka ebat verilmemiş-ingiltere daha yağışlı olduğu için cm2 ye daha çok ağırlık düşsün diye düşünmüş olabilirler yere daha sağlam bassın diye.- ön ve arka teker iz genişliği ise 3 cm daha dar bizden..biz 150 onlar 147 cm. bunlarda etkiler tekerlek boyutunu virajlara girme açısından.
    (ingiltere era 3 kapı :9000 pound)

biladerin bahsettiğim arabada mitsubishi lancer öyle dandik bir firma ve marka değil. arabalar orjinal japon.
    Düzenleyen : mdx78

19. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Jant masrafı yapmak istemeyen arkadaşlar 195/60 R14 lastik takabilir. Böylece taban genişlemiş olur ve daha iyi yo tutar. 185/65 R14 ile 195/60 R14 arasında pek bir yükseklik farkı yok.

20. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    akıl verme işine bak kıyaslama yapabilirsin hangi üçgenleri kullanıyorsan artık...ama uyduruk kelime yazarak değil!...
    Düzenleyen : sarhanos

Bu Sayfayı Paylaş