Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERA'DA HIZ SORUNU

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda scorpion3535 tarafından 19 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    düşünmeme gerek yok.gördüğü olayı düşünen insanlardan değilim...sen düşün...

1,5 crdi 110 bg (common-rail-turbo-diesel)240 nm tork bir araçtan bahsediliyor....

1,5 gls benzinli 102 bg bir araçtan değilhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley37.gif

2. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    kardeş konumuz ACCENT ERA....yani HYUNDAININ tümünü kapsamıyor

eğer ilerde ACCENT 1,5 BENZİNLİ ile ilgili bir konu açılırsa yorumunu orda yaparsın.

3. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    doğru söylüyorsun.sürücüye ve motor gücüne göre değişir.

ama benzinli bir araçla,turbo dizel ve piyasada sınıfında en güçlü motorlu bir aracı kıyaslamak ne kadar doğru orası saçma geliyor.

4. osman8851

osman8851 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ne olursa olsun istersen pazar günü ivedikte gör opelin gücünü

5. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    era 1,5 crdi ile opel benzinli ...

era 1,5 crdi için ne olursa olsun demişsin.

tamam o zaman ne olursa olsun diyorsan;

vw golf v,fiat 126 bis i çok rahatlıkla 2 ye katlar.

şimdi golfedemi ne olursa olsun bis onu halleder diyeceğiz.?

elbet bi gün bizde (hyundaı clubtr eracılar olarak)bi yerde yaparız ozamanda sizi bekleriz.
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

6. hımhım

hımhım Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Değerli dostlar;

okuduklarım beni yanıltmadıysa, elma ile armutu aynı sepete koyuyoruz gibi geldi
    halbuki kıyaslamada en önemli veri aynı ayara yakın olmasıdır nesnelerin

7. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    aynen öyle hımhım.1,3 cdti veya benzinli bir aracı,1,5 crdi ile aynı sepete koyuluyor.hemde motor gücü yönünden,kıyaslamayı tam tersi olarak yapılıyor...(yani hangisi güçlü değil veya hangisi daha güçsüz gibi,halbuki güçlü olan söylenir.)

8. ghost era

ghost era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle agresifliği kabul etmiyorum beni tanısan böyle olmadıgımı anlardın ben sadece düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum ve tutumumda bi agresiflik hissetmiyorum.

9. ghost era

ghost era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yaa sorma kanka madem bu kadar kötü bi araba bu neden bu kadar tercih ediliyor..sanırım meyve veren agacı taşlıyorlar... yok ilk arabam olsa acaba diyecem kendi araçlarım olsun işim icabı kullandıgım araçlar olsun tümüyle bi kıyaslama yapsam bu güne kadar benim ençok begenimi kazanan araba era ben bunun 2007sini kullanıyordum şirketindi arabayı sevdiğimden kendimede aldım ve iddalıyım era piyasadaki çogu arabadanda rahat ve seri bi araç.

10. velidevrim

velidevrim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu sitede bir şeye şahit oldum ki inanın oda şudur; tamam hepimizde hyundai yani çoğumuzda era var ama araçlarımızla ilgilli bilgi paylaşmak yerine sorunlarımız anlatmak yerine benimki şu kadar yakıyor benimki şu kadar basıyor başka bir şey yok kardeş altında 1,4-1,5-1,6 motor var araç 1200 kg ama lafa gelince ne opel kalıyor ne bmw boşverin bunları mesela ben ailemle birlikteyim bodrum yalıkavakta aileme ait evde yaşıyorum yaşım 30 annem babam ve ben dahil olmak üzere maaş geliri ve gayrimenkul kira gelirlerimizin tamamı dahil aylık 5.000 ytl ye yakın gelirimiz varken ben kendime yaklaşık 9 yıldır ayrı bir araç almadım neden ; babam emekli öğretmen yeni 3 yıldır valide hanım emekli memur yıllardır bende evlenip bir yuva kurmadığım için ayrı aracı gerek görmedim.burası küçük bir belde aranızda bodrumda yazlığı olan yada gelip giden varsa bilir.sadece ben işe gidip geliyorum kış aylarında o da 3 aya ancak yakın araç evde veya bende her şey yürüyüş mesafesinde ve geçen sene 2007 14 ocakta evin aracı olan tipo 1,4 ie model otomobil kaza yapınca ve hurdaya kasko tarafından ayrılınca bizde ekonomik olan yani algısı vergisi dahil bir araç baktık önce doblodan sonra transit connecten sonra cadyden ve planlarımızda yokken era model bir araç aldık iyi kide almışık tüm karar bana aittir ve otomobil de benimdir ayrıca borcuda direkt bana aittir.ve bu arada ( yarın bir adette lpg li kartal alıyoruz bugün baktık bizim burada zeytin vs ot vs işleri vardır köylülük bilinci ) ve ayrıca annem doblo ve caddy türü combo araçta ısrar ederken benim kararım gereği era aldık 1,4 team modelinede ben karar verdim bu kadar laftan sonra size şunu anlatmak istiyorumben transporter veya carevella almayı planlamıştım iş icabı birisini gördüm ve dedim ki veysel abi bu altındaki araca yani uzun şasi vaneo mercedes vito modeli ne kadar vergi bakım bedeli yani ne harcıyorsun adam dediki 2 yıl garanti var sonrası sakat dedi vergi şu kadar lastik tanesi 350 ytl bakım bedeli 1240 ytl falan dedi bende kendimce benim nekar param olursa olsun bir otomobile sadec çalışıyoruz işe gidip geliyoruz okadar yazdan yaza izinden izine fırsat olursa gezize okadar ne gerek var cadye connecte ona buna deim ve era aldım iyide yapmışım dün 275 küsur mtv yi yatırdım 15.000 bakım vereceğim cüzzi para ve benzine harcıyorum 110-120km şehir içinde 30 ytl ne kadar güzel jant ucuz süsü ucuz konforu güzel sürüşü güzel 150 ye kadar (e 420 ile bindik yazın 2007 de 250 basmıştık izmir otobanında görüntü yok tu da neyse ) yani keseye göre hareket etmek ayrı fazladan para harcamak ayrı eğer emekli yaşım geçmiş olsaydı sadece tek bir şey yapar o vaneoya vitoya parayı basarım okadar birde bu sitede sadece şuna sinirleniyorumm bana hak veren arkadşlarda var ama eralarımızı kıyaslarken çok övmeyelim gereken kadar övelim komik oluyoruz bazen yok şöyle yok böyle tama klas araba albeaya ctye clioya ceratoya yüz basarda cady değil bu lafım sadec era 06 ya

11. ghost era

ghost era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani uzunlafın kısası arkadaşlar era kendi sınıfında iyi bi araç kıyaslamaya gerek yok tartışmayada...

12. velidevrim

velidevrim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tabiki ghost era ekndi sınıfında nerdeyse mükemmel ni ye kıyaslayaylım benim lafı m çok atıp tutanlara sonuçta bedavaya almadık para verdik aldık hemde tomarla bencede müükemmel ben beklemiyordu m daha doğrusu bukadarını beklemiyordum gayet güzel mükemmel

13. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    yaw ben caddye ne dedim.fab verisi 166 km/h ama o araçta 260 kadran var 240-250 yi rahatlıkla görür dedim.başka ne dedimki...

he o araç çok iyi gerçekten bende bi ara alıyordum ondan.ama tek kötü yanı ister iyi kullan ister kötü kullan her koşulda 25,000-30,000 km de bir 4000 ytl değerinde baskı-balatayı değiştiriyorsun.bu kronik bir sorun ve vw bunu çözemedi.zaten yukardada sende yazmışsın vergi+bakım+yedek parça maliyetlerinin insanı bezdirdiğini...(aynen bende bezmiştim o arkadaşın gibi)

bide caddy ile erayı kıyaslamak her ikisi içinde haksızlık olur yanlışmıyım.

14. Sendrom

Sendrom Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ya arkadaşlar ben atıp tutacak değilim heralde yaşadıklarımı paylaşıyorum, tabiki adamın gaza o anda kökleyip köklemediğini nerden bilecem, kökleseydide geçseydi, fakat anlık hızlanmadan bahsettim orada ben, uzun uzadıya kapışmadıkki, anlık hızlanmada bastım ve rahat geçtim, 5. viteste dizelciler bastıysa bilir zaten, 2500 devirden sonra araca gazı köklediğin zaman şahlnıyo araba, 230 nm tork üreten bir araç bizimkisi, bu az bişey değil, tabiki vectra 60.000 ytl bizmkisi 27.500 yarısı bile değil, o anda geçtim işte yalanmı söyliycem, adam bsmış basmamış bunu tabiki bilemem, ama ben hızlandıkça o da hızlanıyodu kafa buluyodu sanırsam ben kökleyince bulamadı ama sonra o bastı geçti beni ben kapışma meraklısı biri değilimki, sinir olduğumda sadece ufak tefek denerim, bunlarda da beni mahçup etmedi arabam, konunun ana fikri bu, bu şekilde düşünün yazıda illa muhalefet bişeyler aramayın lütfen,
    Birde Sorunları paylaşalım demiş arkadaş, sorun olsa tabiki paylaşırız fakat sorunum yok, memnuniyetim var, bunları paylaşıyorum, ilerde sıkıntı çıkarırsa tabiki paylaşırız, ve ayrıca sivrihisar yolunda 195 bastım. düz yoldu yokuşta değildi... ve çok korkutmadı hatta hızlandıkça yapıştı araba... Benim yaşadıklarım bu, hyundai servisimde yok anlaşmam da yok para verip aldım, memnunum...Lütfen yaıda art niyet aramayın, bide sazan gibi atlamayın, bizde biliyoz opel 2000 le kıyaslanamayacağını, görmedim ama belkide 1600 dü o, her türlü katlarım 1600 ü, iddaa ediyorum, astrayıda aynı şekilde megane 1.6 yıda aynı şekilde, onlarıda kullandım daha önce, benim arabam kadar seri değiller... hemen 2.0 demişssin muhalefet olacan ya, sonuçta benim isteğim paylaşımlarımızı yaparken karşıdakini eleştirmek için yazılardan sözcükler seçip hareket etmeyelim arkadaşlar, sizde yaşadıklarınızı paylaşın, şikayetinizi memnuniyetinizi, fakat yazıları eleştirmeyin... Memlekette zaten niyeyse herkes eleştirmek için yaratılmış, anlamıyorum bizim toplumu ya, bide iyi tarafından bak, okadar hazır ki toplumumuz, ya kötü bişey bulayımda bozuvereyim şunu derdindesiniz, bırakalım bunları lütfen, bişey paylaşalım diyoruz pişman etmeyin lütfen...
    Memleketin yapılanları geliştirmeye çalışacak insanlara ihtiyacı var, yapılanı nasıl bozarız diyenlerden sıkıldık artık... Anlayana
    Teşekürler;

15. osman8851

osman8851 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar hala inatla söylüyorsunuz accente vereceginiz paraya başka bir arabaya verin farkını sizde göreceksiniz rahatlık konusunda fıat dan sonra hyundai geliyor bunu bütün türkiye biliyor parçası ucuz diye tutuluyor yoksa hiç bir avantajı yok

16. Misafir

Misafir Guest

Opet benzini nasıl sizce?

17. velidevrim

velidevrim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era iyi araç arkadaşlar kendis sınıfındaki tipsiz güçsüz araçlara yüz basar bu hepimizin ortak görüşü ve bende çok mutluyum sorun anlatmak için değilde size şimdi bir şey söyleyeceğim ben dün yıkama makinasıyla sıcak suyu da çalıştırarak aracın sinek vs gibi kirlerini daha kolay çıkarayım diye elime aldım sıcak suyu yakından ön lastik çamur paspasına yakın tuttum ve orada derin 0,5 cm gibi bir eriterek iz kaldı sonra sıcağı kapattım ve işleme devam ettim siz siz olun benim hatama düşmeyin katalogda tamponlar hassatır diye zaten uyarıyor iyikide tampona tutmamışım sıcak ve basınlı suyla eritip zara verebilirdim sadece uyarı olarak söyledim fazla yaklaştırmayın plastik bölgelere

18. ghost era

ghost era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyiy ya arkadaşım sen öyle yaparsın herkezin kendi zevki kendi tercihi...

19. Misafir

Misafir Guest

ohoo mevzu hala aynı mevzu burda

20. Misafir

Misafir Guest

ghost era ısallah ıstanbul tanısmasına gelırsınde tanısmıs oluruz

Bu Sayfayı Paylaş