Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERA'DA HIZ SORUNU

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda scorpion3535 tarafından 19 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. velidevrim

velidevrim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çelik jant tak ne ka takarsan tak burada hyundai eradan bahsediyoruz sadece 24.000 ytl sadece 1133 kg ve sadece 180 km /saat unutmayalım bmw 7.45 il değil yada s600 arkadaşlar bu hız konusunu kapatalım ne dersiniz kumho da taksan olmaz marshall da 195 te olmaz olmaz ne aksi düşünceler ya kazık kadar adamız altı üstü eramız var yere göğe sığdıramıyoruz yok şöyle az yakaıor yok şöyle hızlı gidiyor boşverin bunları arızadan bhasedelim benim arabam yağmurda feci kayıyor 120 de sizinki kaymyormu

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    benim araç 1,5 crdi dizel ve 1205 kg....

ben bu araçla 215 km/h gördüm.ama bu hıza ben ya 1 kere yada 2 kere çıkarım bi daha çıkmam altıma bmw 7,45 te verseniz x3 x5 te verseniz gideceğim en fazla 160 tır.

konu hız konusu olunca 215 km hız yaptığımı yazdım sadece 1,4 eranın göreceği zaten anca 180 tir maximum.ama dizelle kıyas etme derim.

konu yol tutuşuna bağlanıncada 195/55/15 in ve yumuşak yaz lastiği(marshallın veya kumhonun)aracın yol tutuşunu viraj kabiliyetini çok iyi bir şekilde değiştirdiğini söyledim.sizde takın bu dediklerimi sizde görün derim.

valla altı üstü eramız var demek bana tuhaf eliyor.ben bu aracın menun olduğum yönlerini söylemeyeceksem o zaman era diye bir formun veya konunun açılmasıda saçma.aracın kendisi bunları hakediyor yoksa biz niye yere göğe sığdıramayalımki...

az yakıyor çok kaçıyor hiç yok denilecek kadar az sorunlu konforlu performanslı kaliteli 5 yıl garantili ee haketmiyormu sizce.

hep olumsuz bikaçyönümü söylenecek?...

hayır kaymıyor 195/55/15 lastik ve çelik jantı taktıktan sonra bide araçta devamlı yük olduğundan kayma yapmyor.ama tabiki yağmurun ilk yağdığı anda her araba kayar...önemli olan yer iyice ıslandıktan sonra kaymaması...

3. 8816

8816 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yağışlı havada 120 yapılırmı kardeş..bence sorun sende https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. Misafir

Misafir Guest

kardes iyi guzel de bmw ye niye laf soluosun o arabalar benzemez bizim arabalara 250 basarsın anlamassın bastıgını....

5. Sendrom

Sendrom Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Walla ben era 06 ya katılıyorum kardeş, ben aracımı aldım daha 1000 km demeden, Ankara ya gittim.(bursa dan). dayanamadım sivrihisar yolunda basayım dedim, aracım 195 i gördü şunu hissettim, araç hızlandıkça, yere yapışıyor, direksiyon sertleşiyor, yani 160 tan sonra araç sanki hıza hazırlıyor kendini, şunu söylemeliyim bursalı arkadaşlar bilir bizim çevre yolu çok rüzgarlıdır, rüzgarlı havada, açıkçası çok korkuuyor hız, 140 dedinmi valla tırsıyorum o yolda, ayrıca şunu belirteyim, hızından ziyade bizim dizel araçlar, 5. viteste bile müthiş hızlanıyor, örnek olarak, birgün ankaradan dönerken, 120 hızla gidiyorum sağımda opel vectra var onu geçecekken baktım oda basarak geçmeme izin vermedi.(o sağda) bir müddet öylece gittik. Ben ufak basıyorum oda halaa yanımda gidiyor.(bırak geçeyim sonra geç beni geçeceksen, pek sevmmem açıkcası hızımı artırmayı sabit gitmeyi severim, neyse; baktım arkadaş halaa benle beraber gidiyor bu ara 140 oldu hızımız, kızıp gaza kökledim valla köklememle arac bir anda 160 oldu buarada el sallar gibi geçtim adamıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif. Ha bi tane daha var;
    Gene bu sefer Ankaraya gidiyorum.(Ne çok gidip geiyon demeyin, ayda bir giderim, çünkü Ankaralıyım eşimde bende, bütün ailem oradahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley12.gif) hızım 120. önümde kamyonlar var 2 tane sola geçtim, baktım ki arkada bi araç nasıl sellektör yapıyor, ya arkadaşım bekle kamyonları geçip verecem yol, napayım yani 120 iken 60 a düşüp sana yolmu vereyim... sellektör baya canımı sıktı, neyse kamyonları geçtim sağa geçtim, araç tam solumdan geçerken gene gaza asıldım ben, baktım yavaş yavaş yetiştim ona ve sağdan geçtim sonra tekrar önüne geçip dewam ettim, hızım 170 olmuştu, anlamıştır heralde deyip tekrar rolantiye geçtimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifHa bu arada araç opel astra idihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

6. osman8851

osman8851 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar fazla sallamayalım opele yetişmenin imkanı varmı adam basmamıştır opelin motor gücü hyundaiye toz yutturur bende vardı opel sattım hyundai 1.5 gls 16 v 102 beygir olmasına ragmen arasında daglar kadar fark var opel çok süratli 230 da sesi çıkmıyor

7. Misafir

Misafir Guest

osman sana katılmıyorum bu konuda benım arkadasımda 2005 astra twınport war 1,6 motor kı sofor dersen cambaz gıbı cocuktur araca 3 kısı bındık klıma acık 185 km araba yokmu benı kesen dıye bagırıyodu hadı klımayıda kapa olsun enfazla 200 ee arkadasların bahsettıgı eralarda hemen hemen bu hızlara ulasıyolar
    olmadı sana daha ılgınc bısey soylıyım benım accent 1,3 karbrotorlu ustune bıegazlı 195 goruyo gel senyap hesabını
    senın bahsettıgın opeller eger 2,0 motorlularıysa ona zaten dıyecek bıseyım yok ama aynı motor gucundekı arabaların sırf marka farkı var dıe hızlarında pek bı oynama olmaz (ozel araclar degılse )kuş serısı harıc tabı buna

8. ottoman24

ottoman24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Golge çok haklı.Ataklık ve sürat konusunda kıyaslama bile yapılamaz

9. ghost era

ghost era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    genel konuşmalardan anladıgım kadarıyla hyundaiye 3. sınıf bi araba muamelesi yapılmakta... evet kabul ediyorum bi mercedes bi bmw kadar tabiki olamaz ama sahibi oldugunuz accent era marka otomobiller sınıfında üstün bi otomobil. lastik ve süspaniyon konusunda faydası olmaz diyen arkadaşların denemeden ön yargılı bi tutum içinde oldukları düşüncesindeyim. lastik ve amortisör bizi ve aracımızı yola baglayan ve yolda tutunmamızı saglayan ama faktörlerdir lastik genişledikçe ve yumuşadıkça yola tutunma alanımız artmaktadır amotisör ise serleştikçe yolun egimine göre aracın savrulmadan ötürü agırlık yönüne dogru yatmasını azaltır buda savrulmayı önleyen bi faktördür...şüphesiz ki hangi araçla olursa olsun 100 km hızdan sonrası kaza anında tehlike arzetmektedir. ama bu araç bu hızlara erişemez diye bi durumu ortaya çıkarmıyor evet ben araçla 190 km ye çıktım başka bi arkadaşım 195 yapmış 215 yapan bi arkadaşımız var araç gitmez diye bişey yok araç gider güvenliği tartışılır ama aracın buna yeterliliği vardır. bu konu altındaki tartışmaların gereksiz oldugu düşüncesindeyim eger kıyaslıyacaksak accebt erayı renauld megane opel astra renault clio sedan kia gibi ortasınıf araçlarla kıyaslamamız gerekir mercedes ve bmw gibi markalar bi üst katagorideki araçlar olup bizim araçlarımızla alakaları yoktur...herkeze saygılar.

10. velidevrim

velidevrim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

<LI>Duvar Kağıtları</LI>
    <LI>Coupe Fx
    <LI>Sonata
    <LI>Tucson
    <LI>Yeni Santa Fe
    <LI>Grandeur</LI>
    <DIV style="PADDING-RIGHT: 16px; PADDING-LEFT: 16px; PADDING-BOTTOM: 5px; PADDING-TOP: 15px">
    <DIV =freebanner align=center>
    <DIV =freebannerin>
    <DIV style="WIDTH: auto" align=center>[​IMG]
    <DIV style="PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-BOTTOM: 8px; WIDTH: auto; LINE-HEIGHT: 1em; PADDING-TOP: 8px" align=center>En yakın bayimiz sizi ziyaret etsin, bilmediğiniz detay kalmasın!

<DIV =freebanner align=center>
    <DIV =freebannerin>
    <DIV style="WIDTH: auto" align=center>[​IMG]
    <DIV style="PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-BOTTOM: 8px; WIDTH: auto; LINE-HEIGHT: 1em; PADDING-TOP: 8px" align=center>Otomotiv'de Hyundai'ye Kristal Elma Reklam Ödülü

<DIV id=right>
    <DIV id=topcurvebar>
    <DIV id=pageer>ACCENT ERA - TEKNİK ÖZELLİKLER [​IMG]
    <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0>

11. velidevrim

velidevrim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sayın 8816 rumuzlu kardeşim yağışlı havada 120 neden yapılmıyor ben onu anlmadım. yasak mı 120 dediğin normal sürat yağış normal çiseliyor yerler yaş ve ben şehirler arası yoldaydımortalam herkez 90 120 arası seyrediyor yanımdan x5 geçerse 140 la geçiyor anlamadım yani ben ford mondeo ile geçtiğim yerden iki kişi 120 nin üstündeydik aynı şekilde kasım ayında arabayı yeni aldıktan sonrada ordan neresinde hata var millet ciplerle uçuyor yolda biz 120 yapmışık çokmu yani sen diyeceksinki era ile 120 sakat olur dikkaet anyayayım yani

12. Misafir

Misafir Guest

aracların fabrıka cıkıs verılerınde gosterılen hız yapabıldıklerı maksımum hız degıldır fabrıkanın on gordugu motor ıcın rahatsızlıga yol acmayan hız olarak verılmıstır bır bmwnın fabrıka cıkıs verısı 220 gozukurken o aracla 260 km rahat yapabılırsınız
    leonlarda maksımum hız ya 180 ya 188 yazmıslardı gecmıs zaman ama aracımda devır kesıcı olmasına ragmen 210 km zorlanmadan gordu araba onun ıcın fabrıka verılerı yapabılecegınız hızların en az 20 km/s altında verılmektedır

13. ghost era

ghost era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sürat işi sürücüye yoldurumuna vs etkenlere göre değişir ben arabamdan memnum hiç bi araçlada kıyaslamıyorum memnun olmayan satar kurtulur başka bi araç alır bu işin sonu yok.

14. Misafir

Misafir Guest

hayırdır ghost era cok agresıfsın
    kotu bısey yoktur umarım

15. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    ya kardeşim siz yazıları okumuyormusunuz ya.....

orasını bizde biliyoruz heralde.

16. osman8851

osman8851 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşalr bended hyundai var fakat bende opel astar vardı ben onunla 230 çok rahat görüyordum ve hissetmiyordum fakat hyundai ile bunu yapamıyorum ses izolasyonu konusundada çok zayıf bir araç

17. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    benzinli accent-benzinli opel için söylüyorsaan doğrusun.1,3 accentle veya 1,5 accentle 2,0 vectranın gücü heralde bir olmaz...

ama dizel era-benzinli opel için söylüyorsan yanılıyorsun.isterse 2,0 vectra olsun dizel era çok rahat bi şekilde toz yutturur.

örneğini verecek olursam benim bacanakta 2,0 vectra gls var 97 model...ve araç benzinli.

konya-ankara yolunda dersini vermiştim.ama sakın opel basmamıştır demeyin.gazı köküne kadar vurduğunu söyledi.

18. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

bizim milletimiz hep önyargılı bilende bilmeyende konuşuyor.

19. osman8851

osman8851 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım opel 2.0 motor 136 beygirlik bir arabadan bahsediyorsun istersen tekrar düşün

20. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9

Bu Sayfayı Paylaş