Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERAbamıza Çakmaklık Aydınlatma (Mavi Led)

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda tahirabi tarafından 5 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    pm gönderdim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

2. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Bu akşam sırada torpido aydınlatma var :))

Önce torpidonun gece şartlarında ama yenilediğim led tavan lambası ışığındaki görünümü ))

Altı ledli şeridimizi kablolarını lehimledik montaja hazır

Şimdi de montajdan sonraki halini görüyoruz.

Elektriği daha evvel, Navigasyonu taktırırken hazırlatıp ucunu izole ederek beklettiğim ve çakmaklık aydınlatmasında da yararlandığım kablodan aldım (park lambalarına bağlı). Anahtar mekanizması olarak ise basit bir kapı butonunu torpido kapağının sol tarafında göğüslüğün ana parçasını matkapla delerek taktım ve elektriği o butondan geçirdim.Ledden geri dönen şasi kablosunu ise göğüslik içinde bir metal yer bulup sıkıca bağlayarak devreyi tamamladım. Şimdi parklar açıkken kapağı açınca yanıp kapayınca sönüyor. Koyduğum butonu da torpido kapağı kendisi gizliyor.Led şeridini ise torpido kapağının üst hizasında göğüslüğe ait metal bir bağlantı parçası var ona yapıştırdım.Ledlerin bantlarının ne derece sağlam duracağından emin değilim ama sarkarlarsa bir çare düşüneceğiz bakalım. Bu akşamlık da bu kadar dostlar.ERAbamı ve sizleri seviyorum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

Düzenleyen : tahirabi

3. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Güncel

4. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    süper olmuş

5. absolute

absolute Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    elinize sağlık cok güzel olmuş
    bende kültablasını aydınlatmak istiyorum ama bir cıkar yol bulamadım en son opel vectra c lerde oldugu gibi aynanın altına bi tane obölgeyitek noktayı aydınlatacak bir ısık koymayı denedim ama aynada herhangi bir elektrik tesisatı yok fikri olan?

6. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    submarine light diye aratın nette yapanlar var, fikir olur belki.

7. consul

consul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; ">çakmaklığın üstündeki kapaklı bölmenin içine aydınlatma yapıp, kapağına da iki küçük delik açılıp yapılabilir bence

8. absolute

absolute Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    kapağa elektriği nereden cekeriz?

9. consul

consul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Normal şartlar altında çakmaklık aydınlatması olsaydı, parklarla birlikte yanacağı için ordan alınabilirdi, çakmaklık aydınlatmasının olmadığını farzedersek, klima düğmelerinin aydınlatmasına giden hattan enerji alınabilir. Onlar da parklar yanınca yanıyor ve de led takacağınız için fazla yük binmemiş olacak. Ordan rahatlıkla çekilebilir bence

İkinci fikir olarak da şöyle yapılabilir; dikiz aynasının üstüne okuma lambası taktırılır, içindeki ampül zayıf ışık verecek bir led ile değiştirilir. Çünkü ledin zayıf ışığı sadece üzerine düştüğü bölgeyi aydınlatır, böylelikle sadece vites kolu, kül tablasının olduğu yer aydnlanmış olur. Bu da sürücüyü rahatsız etmez

Düzenleyen : consul1

Bu Sayfayı Paylaş