19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era2010-1.4 TEAM almayı düşünüyorum.?

'Sohbet' forumunda vtec-ati tarafından 4 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    ersinin bahsettiği kasis veya keskin dönşlerde abs açıldğında sıkıntı oluyor maalesef ama geçen e-5 de trafik akarken solda trafik durdu frenledim abs sayesnde sağa kaçabildim o frene normal şartlarda kızaklar ve çarpardım.

2. gokeri06

gokeri06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Gökhan Güneri
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşım o omodellerde hava yastığıda tek oluyor... çift hava yastığı için ekstra para veriyorsunuz..

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Abs ile daha önce ilgili seyler yazıldı cizildi. ABS herseyden önce iyi bir markadır. Aracı satarken abs li diye satmak veya alırken abs i var demek bir ayrıcalıktır. Ayrıca, işe yaramaz bişi olsaydı adamlar icat edip araclara koymazlardı. O yüzden, arabam abs siz olacagına abs li olsun isterdim. Araba alırken cok yalvardım ama babamın sözü abs olmayınca arac durmuyor mu ki illa abs olucak diyorsun dedi!

Fayda konusu; abs fren yaparken manevra yapmayı saglar; fakat, fren mesafesini her turlu yolda uzatır. Kaygan yolda daha cok uzatır ama lastikler hiç bir zaman kitlenmez eger buzda kaymıyorsan. :))

Abs nasıl hayat kurtarmıssa, bir cok kez abs olmadıgı için kaza atlattım diyebilirim. Ben sehirişinde cok sakin ve yavas kullanan biri olarak, 4-5 defa milim farkla önumdeki araca carpmadan durabildim. Abs olsa muhtemelen duramaz vururdum. Bu olayların hiçbirinde de abs olsaydı fayda etmezdi. Neden mi? Çünkü, frenler kitlendiginde insanın aklından manevra yapmak gecmiyor. Sadece olayı izliyorsunuz, zaten anlık bir olay oldugu için sadece acaba vurcakmıyım diye dusunuyorsunuz. O yüzden abs li olsaydı ben yine manevra yapmayacaktım ve fren mesafesi uzayacagı için muhtemelen ileride bekleyen arabaya arkadan gömecektim.

O yüzden, ilerisi için abs güzel bir marka-özelliktir. İşlev-güvenlik konusunda ise pek bir önemi yoktur dusuncesindeyim. Kendi adıma konusuyorum tabiş. Ani bir frenleme sonrasında frenler kızaklanınca ve araba kaymaya baslayınca aklından manevra yapmayı geciren ve bunu yapabilecegine inan varsa abs cok faydalı olucaktır.

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Halil abi simdi frenleme var frenleme var. ORadan kacıp kacamanız tamamen öndeki aracla olan mesafenize baglı, öndeki arac fren yapmıs ve durmamıssa sizin kacma sansınız var. Ama, kaza yapılan bir cok durumda ondeki arac durdugunda siz duramamıs oluyorsunuz. Ve duran aracın arkasından ister abs ister abssiz kaçmak cok zor. Bu birazda aranızdaki mesafeye de baglı.

Ben sehirler arası yollarda veya otobanda hiç ani fren yapmadım. Ki o yollarda kolay kolayda ani fren yapılmaz, frene sert basılır belki ama aniden basılmaz ve kolay kolay da kitlenmez. Fakat, sehiriçinde 60-70 hatta 90la gidilen hızlarda takip mesafesinden dolayı inan bana kacmayı dusuncek zaman olmuyor. Tum olay bir 1sn içerinde oluyor.

5. vtec-ati

vtec-ati Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Kesinlikle katılıyorum. ve bilgi için teşekkür ediyorum herkese. Sonuç olarak
    İnşallah arabamız hayırlı olacak :D

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Abs veya Abs siz araba duracaktır. O yüzden, simdiden hayırlı olsun..

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
  8. vtec-ati

vtec-ati Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Teşekkürler sağol :)

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    aracım abs ve ebd lı bu ucuncu aracım dıger ıkısınde abs yoktu bunu kullanınca dıgerlerınde fren yokmus gıbı geldı bana
    ılk kullanımımda frene asılınca koltuktan kayar gıbı oldum abs de sehır ıcınde hıc devreye gırmıyor cok zorlamıssam o meshur abs ye gırerken cıkardıgı hart sesı bır defa yapıp durmustur
    yıne bırgun adamın bırıne sınırlenıp el frenı ıle bır u donusu yapıp dıp gaz yaptım karsıma bı araba cıktı frene asıldım ve abs yoktu dırek kızakladı normalde abs devrede olsa araba yere kapaklanıyordu( bu bırazda ebd nın yardımı ) sonra arabayı kapatıp actım abs devreye gırdı

10. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1.6 alın.ve team değilde select veya style versionu alın.eğer 2011 ufak değişikliklerle piyasaya çıkacaksa acele etmeyin.sürüş testi yapıp iyice incelemeden almayın.dizel ile benzinli modelleri kıyaslayın.

11. TuAF2007

TuAF2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bence ABS her zaman lazım
    http://www.youtube.com/watch?v=ZSqGPyWroes

Bu videoda abssiz aracın durma mesafesinin abs li olana göre daha fazla olduğunu gösteriyor. düz kuru asfaltta. birde bizim hyundaidaki absler bosch markamı? yoksa kendimi üretiyor hyundai...

12. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    abs konusu değil gibi .fakat herkes abs anlatıyor .abs lazım tabiiki de
    arkadaş aracı alayım mı diye soruyor gibi geldi bana.

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Arkadas abs li modeli mi alayım yoksa abs siz model mi diye sormus. Konuda o yuzden abs nin gerekli mi yoksa gereksiz mi oldugu yönune kaymıs.

Bence absli veya abs siz sorunsuz bir era farketmezyecektir. Yeter ki sorun cıkmasın. Simdiden de hayırlı olsun.

Bu Sayfayı Paylaş