Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era yol tutuşu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda MSC tarafından 5 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. salvadore_xp

salvadore_xp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Rüzgarı çok hissettiriyor. Sert virajlarda yolcuları ve şoförü geriyor. Lakin rüzgarı niye bu kadar hissettirmesini anlayamadım ben. Resmen direktsiyonu etkiliyor rüzgar. Yol tutuşu sınıfına göre iyi. Ama daha iyi olabilirdi...

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Rüzgar kamyonları bile etkilermiş. Bende önceden sikayet ediyordum. Hatta fsm köprüsünde ve viyaduklerde bir kaz kec ruzgaran serit değiştirmiştim. Rüzgardan etkilenmeyen araba olmaz ama era ve getz hafif oldugundan birazda diğer arabalara göre yuksek oldugundan rüzgarı fazla hissettiriyor.

Rüzgarlı havalarda viyaduk ve köprülerden dikkatli gecmek lazım. Rüzgar pusulasına göre gerekirse hızı dusurmek lazım.

140la fsm e girer girmez en sagdan en sola gecdmişti araba. O gun bedavaya cok buyuk bir deneyim sahibi oldum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

3. serkoch

serkoch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,
    Era'nın yan rüzgarlardan etkilendiği hususuna kesinlikle katılıyorum.Ama bence bu aracın hafifliğinden kaynaklanmıyor.Zira,getz'i bilmem amabenim ruhsatta erabamın ağırlığı 1278 kg geçiyor.Bu sınıfta bir araç için ciddi bir ağırlık sayılır.Belki aracın havaleli olmasından kaynaklanıyordur.Cepheden geniş ne de olsa.

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ruhsatta ki kilogram dogru değil. Getzin kilosu olarak 1180kg yazıyor. 2010 benzinli 1.4 Erada ise bildigim kadarıyla 1170 civarı bişi. Dizeller biraz daha agır sanırım. Fakat, Bizim arac ruhsatındabos agırlık 1180kg yazmasına ragmen Kantarcının dediğine göre ceyrek dopu dolu getzin agırlıgı 970kg bişiymiş. Ruhsatta kafadan yazıyorlar herlad.e Cunku bizle aynı gun alın mıs aynı model getzlerin ruhsatlarında farklı kilogramlar yazıyor. Bizde 1180 kg yazarken onlarda 1120 kg yazıyor. Musait bir zamanda kantara cıkartmak lazım. Aynı durumun era da oldugunuda biliyorum. Fakat, kilolar dogru olmasada agırlık ruzgardan etkilenmede önemli rol oynuyor.

Yandan rüzgar yemeyen araba yok zaten. Rüzgar gibi aynı sekilde, yuklu ve hızlı bir kamyon yanınızdan gectiginde arabayı hem sallar hem de direksiyonun boslukta olmasına sebep olur. Bunun tek çözümü yere ne kadar yakın olursa araba o kadar yere basar. Body kitler sadece gösteris için değil aracın altından az hava gecmesi içinde önemlidir. Aracın altından ne kadar az hava gecerse o kadar yere basar. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

5. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet viyadüklere köprülere kontrollü girmek gerekiyor.Aşırı yan rüzgar alıyor şerit değiştiriyor.Aracın yüksekliğinden kaynaklanıyor olmalı,kangoo,doblo gibi araçlar ne yapıyor rüzgarlarda merak ediyorum.

Eranın kağıt üzerinde yazan kg ımını ciddiye almalımıyız bilmiyorum.Zira style da 1133kg yazıyor,startta da..Dünya kadar donanım farkları var.Tartan var mı aracı merak ettim.

6. serkoch

serkoch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Enteresan bir durum hakkaten.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gifAraştırmak lazım.Bu bilgiye ulaşan olursa paylaşırsa sevinirim.Aracımızın kaç Kg olduğunu bilmemiz hem hakkımız hem de gerekli.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar erayı Yunanistan da bir Hyundai bayisinde inceledim aynen bizimkiler gibi yerden yüksek ama lastikler standart 195/55/15 ti hepsinde. Hatta orada dizel yakıt benzinden daha pahalı olduğundan sırf benzinli vardı. Yunanlı dizel era yı ilk kez görüyordu. Verdim test etti aracı çok beğendi.
    Bence 185/65/14 ebatlar ilede yol tutuşu gayet başarılı. Yalnız şu süspansiyon çok zıplatmasa tam dört dörtlük bir araç olurmuş. Bilginiz olsun bu zıplatma ile ilgili oradaki kullanıcılardanda şikayet alıyor bu araç.

8. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    İçime su serpen bir videoydu, teşekkürler ))

9. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    videodaki era orjinal değildir bence, videoya kapılıp virajlara dalmayın.

10. sirop

sirop Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Serkan ARDA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    bunu sadece era için değil tum bınek araçlar için gecerlı bır düşünce şeklı olmalı ..oyuzden trafık kurallarına riaayet temekte fayda var derım ben..
    saygılar..

11. emre027

emre027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Vala ne napmışlarsa iyi yol tutuyor ama era bu , yol tutmazsa allah muhafasa ne olur bilmem ...

12. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    195/45/16 jant lastiklerle yol tutuşunda baya bir gelişme oldu. Öncesinde çok korkutuyordu vallaha...

Bİde 3 cm yay taktırsak daha iyi olur gibi. Şimdiden söyliyim 5 cm çok fazla :))

Bu Sayfayı Paylaş