Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era yol tutuşu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda NEJAT tarafından 5 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hocam sağol teşekkür ederim sürati sevmem belirttiğim gibi deneme içindi ...

2. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Abi özür dilerim yazarken yaşınıza dikkat etmemişim.Hitap şeklim benden ufakmışsınız gibi oldu pardon.

3. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tahir kardeşim hiç alınmadım gücenmem senin bu husulardaki dikkatine şahit oldum teşekkür ederim

4. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arabanın orjinalliği ile kesinlikle oynamam bu yüzden süspansiyon sistemini elletmem,benim yaptığım en güzel şey lastiklleri değiştirmekti.Ve ben bunu 2007 model 100 bin km kullandığım erayada yapmıştım,şimdiki 2011 30 bin kmde olan aracımdada kullanıyorum.Bana göre çok etkisi var,virajlarda bile ben çok faydasını gördüm,iyileşme olduğunu önceki eramda ilk taktığımdahissetmiştim zaten,yüksek hızdada faydası var he bu fayda %100 olmasada en az %50 daha çok güven veriyor aracım....

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Abi, lastik virajda eskiye göre fayda saglamıstır. Neticede araba yere daha cok temas ediyor. Ama, yuksek hızlarda yol tutusunun zayıflama nedeni arabanın altından gecen hava miktarıdır. Bu hava o kadar etkilidir ki birim zamanda ne kadar cok hava gecerse altından arabayı yukarı kaldırıyor ve o kadar hafifletiyor. O yuzden, o hızlarda lastigin etkisi oldukca azalıyor. Ama eskiye göre mutkala azda olsa fayda saglamıstır ama asırı hıxlarda buyuk faydası olmaz..

Düzenleyen : qaan88

6. heromurat

heromurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    murat kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ben alabilirm marka model resimleri varmı

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Abi balans ayarından sonra sıkıntın düzeldi mi?

8. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    biraz düzeldi gibi ama tam test edemedim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ben daha araba ile ilgilenecek zamanı bulamadıgım için araba hala duruyor.. Gecen 2. köprüden karsıya gecerken direksiyon da ayarsızlık var mı diye bakayım dedim. Düşük hızlarda bişi yok ama yuksek hızlarda ruzgardan mı yoksa direksiyonun tiremesinden dolayı mı araba sanki hafif viraj dönermiş dola gidiyor. Birde gaz ayarından mı bilmiyorum yoksa balanssızlıktan mı araba 150 i gecmiyor. 145lerde direksiyon dedemin 1970 model fergusonu gibi titriyor.

10. yasin2010

yasin2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  11. yasin2010

yasin2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  12. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Yüksek hızlarda Era ların yol tutuşu iyi değil diye çevremden birçok kişiden duyuyorum ben...

13. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç şoförün altında arabadır arkadaşlar.. Era nın yüksek süratlerde verdigi güvensizlik tamamen yüksek olmasından kaynaklanıyor ve kullanıcıda bunu hisseder zaten. videoları eklemek istemiyorum kötü örnek olmaması için fakat google da bile era test era son sürat vs. arattığınızda benim çektigim ve kullandıgım videoları görebilirsiniz.. 162 kmlik yolu 51 dakikada gittik biz era ile güvenligi ve yol tutuşu arttıracak sadece 35mm lik spor yaylar vardı. ve otobandaki virajların neredeyse tamamında 200 km civarında süratle dönebildik.. sonuç olarak abartıldıgı kadar kötü bir yol tutuş yok fakat yüksek oldugu için gezme yapıyor yüksek süratlerde ve viyadük girişlerinde ki zıp zıplarda..

14. sirop

sirop Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Serkan ARDA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    her üstad yazmış kendince doğru olanı ama temel noktası hız her daim tehlikelidir ve hata affetmez .. aracın yol tutuşu bana göre fena değil virajlardabiraz biraz esner oda lastık yanaklarından dolayı(14 185 65) ancak şunu unutmayın aldığınız lastikler performans lastiği değil yani 161 km yolu 51 dakıkada gıtmek hıc akııllıca değil değil çunku lastık 4 mevsim lastiği (oyle bır çeşitte yok ya :)) neyse)...(belkı arakadasımın lastıklerı performanstır) yeri geliyo bende sürat yapıyorum ama arabam yolda bando mızıka çalmıyo 120 140 arasında sıkıntı olmuyo gayat rahat ve akıcı virajlardada direksiyonu bırakmadığın surece arka önu takıp edıyo :) arabamız bıraz yuksek olduğu için (kı oda çok değil) ruzgar dırencıne maruz kalıyor buda zaman zaman tedırgınlık yaratıyor oyuzden yol tutuşu nasıl dıe sormayın arabanızı tanıyın nerde nasıl tepkı verır die ..vede lastık dış yanaklarınız aşınmışsa ıstediğiniz yol tutuşu sağlayamaya bılırısnızde.. orjınalınden mumkun olduğunca şaşmayın derım nacizane... ve b sınıfı bır araba segmentı için eralar bence çok çok iyi...

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    gayet güzel yol tutuşu var ben yazı 195/55/15 leride takıyorum uzun yolda sıkıntısız ....

16. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben aracıma 205/40R17 yol tutuşu çok degişti gerçi benzin sarfiyatı arttı ama deger kendimi daha güvende hissediyorum bazı konularda'da yazdım burdada yazayım ben aracıma hem spor yay hemde kule gergisi taktım sanki benim aracın gitti yerine başka spor bir araçgeldi ne savrulma ne yoldan sapma var eger imkanınız varsa sizde benim yaptıgımı yapın.Şunuda belirtmek isterim kesinlikle hız meraklısı biri degilim sadece ailesini düşünen bir babayım istanbul trafik'i malum insanın karşısına ne zaman ne çıkacagı belli degil ben sadece arabını en iyi şekilde yol tutuşunu sağlamak için böyle yaptım olurya ani bir olaydan kaçmak icap eder bu karşındaki insan olur bir kazadan kaçmak olur arabayı iyi bir şekilde kontrol etmek için yapmış oldugum bir uygulamadır eger olucagı varsa zaten bunun önüne geçilmez ama biz şimdiden önlemimiz alalım dedim eraların orj.sistemdeki yol tutuşu malum arka çok yüksek oldugu için ufak tatlı virajlarda bile hele yer ıslakla hafiften kıç atar bunu biraz yüksek süratte düşünmek bile istemem herkeze kazasız belasız sürüşler arkadaşlar.

17. tugyanedo

tugyanedo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2006 model team benim arabada.lastiklerim eski idi 200 km yapıyordum sadece lastigin eskiliginden korkuyordum.gecen hafta lassa impetus revo,performans lastigi aldım ama hic savrulma filan yok.hyundai araci ilk türkiye ye geldinde adanada ilk alan ve ticari taksi yapanda benim.hem cok sevdim hemde adana ve cevresinde satılmasında katkım cok bu markaya.toroslardan inanın defalarca 180 km hızla aşaya indim.mersedesten bmw den farkı yoktu yol tutuşunda.era ilede bilgileri kulandıkca anlatırım sizlere

18. samet78

samet78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    18 yaşımdayım hıza meraklıyım(yolunu bulursam) yaşım küçük ama bu arabalarda hızı seven abilerim arkadaşlarım rüzgar kanallı ek tampon marşpiyel gibi ex. özellikler eklesinler yayları ve lastik ebatlarını ayarlasınlar inanın arabalarınız daha güvenli olur.
    en basitinden örnek vereyim cam rüzgarlıkları var mugen tipi olanlar, onlar da bile rüzgar kanalı var onlarda aracın güvenliğini artırır diye düşünüyorum

19. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yanlış düşünüyorsun ... Rüzgar kanadı (spoiler) mühendislik isteyen bir iştir ... Açısı ve sirkülasyonu çok önemlidir ... dtm yarış otomobillerinde her 100km/h hızda arkaya max. 70 öne max. 45 kilogram basınç uygulanacak şekilde ayarlanır ...

20. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Bizim eralarda zaten bağajın en uç kısmına bakarsanız aşağıdan yukarıya doğru bi eğim var arkaya doğru. buda hızlandıkça rüzgarın aracı yere itmesini sağlıyor ve aracın yol tutuşuna yardımcı oluyor..

Bu Sayfayı Paylaş