Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era yol tutuşu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda murat_ramazan tarafından 10 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. murat_ramazan

murat_ramazan Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    perofrmansa azda olsa önem veririm yalan sölemiyim erada beni tatmin etti
    açıkcası eğer performansı tattmin etmese 1.6 sına bakardım açıkcası 1.4 kullanıpta performansı kötüleyen yok. hatta biri baana 3. viteste öle bi hız gördüğünü yazdıki bn megane 2 1.6 sıyla o hızı çatlattım gine göremedim.

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Vitesteki Hızlar Genel Olarak Şanzıman Oranıyla İlgilidir :) Tabiki Era 1.4-1.6 Max Kaç Devir Çeviriyor Onu Bilmiyorum Ama Aralarında Devir Farkı Yoktur Zannedersem..

Düzenleyen : Ersin Cerrah

3. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 senedir crdi era kullanıyorumkullandım
    motor performansından son derece memnunum.Özellikle bayırlarda tork dahada ön plana çıkıyor ,sol şeritten yardırıp devam ediyorum.Dediğim bayırlar gerçekten çok dik yerler, fabia ve clio ile vites düşerken era ile vites yükseltiyorum hatta...Birde 1.4 hangi benzinli motor performanslı ki ..bu motorun eti ne budu ne..Haa aşırı besleme olursa ayrı....

Yol tutuşu olarak çok kötü değil tek sorun aracın arka kısmın leylekliği bu yüzden yere tutunmada eski kasalara göre sorun çıkarsada yol tutuşu okadarda kötü değil.Sınırları aşırı zorlayınca arka taraf gezinmiyor değil ama çok zorlayınca oluyor.120 ile bir çok virajı sorunsuz alıyorum.otobanda 160 ile rahat viraj alıyorum daha ne olsun...

Bize abs siz era ların freni daha iyi olabilirdi deseniz amennada ...Zaten hyundai motor performansı ile cezbediyor

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Era alacaksanız ben dizel tavsiye ederim.
    Bizde 1.4 getz var. Gaza dokundugunda ivmeleniyor. Dizel ise kat daha fazla ivmeleniyor. Fakat dizelde 3000devirden sonra araba hızlanmayı epey kesiyor. Benzinli ise 3000 de asıl hızlanmasına baslıyor. Yani, 110-120lere kadar dizelin performansı 120den sonra ise benzinlini performanslı oluyor.

5. murat_ramazan

Alınan Beğeniler:
    0
    devir farkı yok die bde biliyorum 3.viteste 155 mümkünmü snce bence yapar.

6. murat_ramazan

Alınan Beğeniler:
    0
    aynn katılıyorum.

7. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yzdığımı tekrar okudumda 1.4 eti ne budu ne derken özellikle 1400 ila 1600 motorların ekonomi sınıfında yer aldığını unutmamak adına belirttim.
    0 dan 100 e 11-13 sn arasında çıkan bi araçla ne gibi bi yarış yapılabilir ki?

8. murat_ramazan

Alınan Beğeniler:
    0
    biz bua rabaları yarış yapmak veya ralli ye katılmak için almıyoruz he bide yarış yapmak isteyen adam gider ralli arabası alır biz işimize gelip gitmek ailemizi gezdirmek için alıyoruz bilmem anlata bildimmi.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

9. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arada eramızın 6 vites olmasını çok isterdim.Özellikle dizelde gayet süper olurdu kanımca.

10. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    abi sen 120 km hızda dizel eranın gazına hiç dokundun mu ?
    nasıl asılıyor bi hissetsen eminim bu ön yargın kırılırdı.
    3000 devirde dizel hızlanmayı kesermi yapma gözünü seveyim abicim :D

11. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Anlatmak istediğimde tam olrak buydu kesinlikle katılıyorum

12. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Emre kesinlikle haklı 120 de iken dip gaz yapınca 160 a hemen tırmanıyor ibre, hatta 180 e kadar sorunsuzca hızlanıyor araba daha ne olsun.

benzinlide ise 140 dan sonra 180 olsun diye epey yol gerekiyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kaan Arkadaşımız Onu Demiyor...Dizellerde Devir Aralığı Düşüktür..Tork Genellikle 1800-2000 Devir Civarlarında Başlar Ve Eranın 2750 Devirde Biter Ama Era Max BG Gücünü 4000 Devirde Verir.. Benzinli Arabaların Devirleri Daha Yüksekten Başlar Daha Uzun Sürer Ama Şanzıman Oranları Daha Büyüktür :) Benzinlinin Avantajı Çok Yüksek Oranda Yüksek Devir Çevirmesinden Olur..Dizel Araba 4000 Devire Kadar Hızını Verebilir Ama Şanzıman Oranları Daha Küçüktür Bu Yüzden Çok Yüksek Hızlarda Benzinli Araç Avantajlı Olur...
    Eğerki Şanzıman Oranları Aynı Olsaydı Atıyorum 3.viteste 4000 Devir 110 Civarına Geliyorsa Benzinli 7000 E Kadar Çevirebiyor Ama Dizel 4500 De Kalır Bu Şekilde Dizel 130 Ye Geldiğinde Benzinli 160 Gibi Bir Hıza Gelmiş Olur ...Bu Yazdığım Gerçek Oranlar Değil Bu Şekilde Olur Demek İstediğim

14. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teoride gerçekten öyle gözküyor ama pratikte gerçekten o şekilde olmuyor bence.

Birde bi aracı hangimiz devamlı yüksek devirlerde kullanıyoruz ki? Genelde herkez 3000 devirde vites değiştiriyor ki...Yoksa uzun piston kolunu düşünelim elbetteki uzun olan daha çok devir sardıracak kısa olan daha yüksek tork üretecek ama yüksek devir demek aracın aşırı yakması ve yıpranması gibi bir çok sorunu beraberinde getirdiği için ben yine yüksek süratlardada dizel era diyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif
    Düzenleyen : hotrain

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Heh Asıl Mesele O Zatenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif Sonuçta Sürekli Yüksek Devirlerde Seyredemeyecemiz İçin ( Hem Motor Hem Yakıt Açısından) Dizel Daha Mantıklı Kalıyor..

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ek Olarak Eranın Yol Tutuşunun Artırılması İçin 30 MM Lik Spor Yay Kullanılabilir...25 MM De Olabilir..Bu Şekilde Benim Pek Hissetmediğim Zıplama Sorunuda Çözülüyormuş.. + 195 Taban Lastik Veya 205 Taban Lastik Olabilir..

17. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    valla zıplamayı ben hissetmiyorum belki benden önceki sahibi yay falan taktırmış olabilir .

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İşte Bende Kullandığım Zamanlar Pek Zıplama Göremedim Eranın Arkayada Bikere İsmail Abinin Arabasında Oturmuştu Yinede Pek Rahatsız Gelmedi.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

19. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aslında eranın arka koltukta yolculuk yapana kadar eranın çok zıplatmadığını düşünordum.Geçen abim kullanıyordu arka koltukta ve bozuk bi yoldaydık aman Allahım!!! Ersin inan çok zıplatıyor ,hatta bi ara koltuktan ayrıldığımı bile hissettimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

Yaya gelirsek bulunduğum yerden dolayı yükseklik benim için büyük avantaj ,ama tayinim çıkınca eibach spor yay düşünmüyor değilim

20. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    valla ben arkada peder ile valide varken arkadada yolculuk yaptım ancak zıplatmıyor tahminimce önceki sahibi yay taktırdı yada başka birşey yaptırdı .

Bu Sayfayı Paylaş