19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Yakıt Tüketimi Aşırı ??

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda dgnklc tarafından 4 Mayıs 2017 tarihinde açılan konu

1. mismailt

mismailt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    M. İsmail T.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Yanlış anlaşılma oldu.Ben geçirmiyorum kendisi otomatik olarak 40 derece olunca geçiyor.Yani araç 2 kmde gaza çok basılmamasına rağmen 40 dereceye ulaşıp gaza geçebiliyor demek istedim.Bu kış özellikle araç -10 dercelerde start yapıldı bu soğuklara ve bu güzergaha rağmen araç 2 kmde gaza geçebiliyordu.Daha ılık illerde 40 dereceye ulaşması daha hızlı olur diye düşünüyorum.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,980
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tamam da motor tam isinmadan gaza gecmesi bisey ifade etmiyor. Gaz iyi isitilmadigi surece verimi dusuk, bu nedenle maliyeti benzine yakin. Araba gaza gecti artik az yakiyor diye bir durum yok.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. mismailt

mismailt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    M. İsmail T.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Tabiki 40 derece ile 90 derece aynı buharlaştırma etkisi göstermez ama sonuçta motor 40 derecede iken de gazı 90 dereceye göre daha çok yakacağı gibi benzinde de durum aynı şekilde 90 dereceden daha çok tüketilecektir.

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,980
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    LPG sistemi piggyback, benzinde nasıl zengin karışım yapıyorsa motor beyni aynı şeyi lpg beyni soğuk gazla yapıyor.

Normalde 1 birim benzin enjekte edilen motor, soğukken 1.2 birim enjekte ediliyor.
    LPG'de ise hem soğuk ve yoğun LPG hemde yine 1.2 birim enjekte ediliyor. Yani sıcakken 1 birim için soğukken 1.5 birimden fazla LPG enjekte edilmiş oluyor.
    Bu değer düşürülemez mi? tabii ki düşürlür ama bu seferde motor sıcakken araç fakirde kalıyor ve millet şikayete başlıyor. Sabah gaz yememe, çekişten düşme v.s.
    Kısa mesafe kullanılan bir araç için lpg nin tek artısı motorun temiz kalmasıdır. Maddi olarak bir getirisi kesinlikle yok.

dgnklc bunu beğendi.
  5. mismailt

mismailt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    M. İsmail T.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    verdiğiniz birim cinsinden yola çıkarak kabaca hesap yaptığımda 1.2 birim çarpı 5,1 TL/litre benzin 6,12 TL/litre birim oluyor. 1,5 birim çarpı 2,5TL/litre gaz 3,75 TL/litre birim hatta 1,5 birim değil de 2 birim alırsak gaz tüketimini 2 birim çarpı 2,5TL/litre eşittir 5TL/litre birim oluyor. Bu kaba hesaba göre yine de benzin gaza göre maliyet olarak yüksek oluyor.Son olarak benim fikrime göre; gidilen mesafede araç eğer gaza geçebiliyorsa gazla gittiği mesafede motoru tam ısınmamış olsa bile o mesafeyi benzinle gitmesinden tasarruflu olacaktır.

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,980
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    2.80 falan buralarda, 2.50'ye lpg var mı bilmiyorum. lpg montaj maliyetini hesaba katarsanız tasarrufu günde 10km lik kullanımla anca torununuz yaşar :) Yılda full kullanılsa 4.000km yol yapmıyor araba.

dgnklc bunu beğendi.
  7. mismailt

mismailt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    M. İsmail T.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    geçen hafta 2.30'dan aldım bp'de 2,48.Tabiki yılda 4000km çok az LPG kit maliyetini çıkartması uzun sürer.LPG psikolojik olarak olsa bile insanı rahatlatıyor.Sonuçta 5tl değil 2.5 tl veriyosun litresine :D

MSC bunu beğendi.
  8. cskn07

cskn07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ahmet coşkun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhaba bende 2006 era 1.5 crdi var istanbul orta trafik yokuş ve inişlerin olduğu bir yolda 200 tl ile 650 km civarı gidiyor. Güncel litre fitatına göre 31 32 krş yakıyor normal midir?

DEMİREL71 ve dgnklc bunu beğendi.
  9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hergün işe gidip geldiğim bir yol var, bizim buraya yeni yol köprü falan yapıldı birde yola bir sürü tümsek yaya geçidi kavşak vs eklendi illa yavaş gidiyorum fakat bu yol yapılmadan önce eskiden benim ev ile iş arası 15 km iken şu anda ev ile işyeri arası yaklaşık 7km ye indi, eskiden e-5 e çıkıp her sabah 100-110 gazlıyordum şimdi 50-60km hızda gidiyorum eskiden 100km de 7,5-8 litre ortalamam vardı şu anda 8,5-9 litrenin altına inmiyor bazen 11 litreleri görüyorum. Ama eskiden uzun mesafede ısınmış motorla daha az yakarken şimdi soğuk motorla daha kısa mesafe gidip gelsemde aylık yakıt masrafı hep aynı hesaba çıkıyor:)

işe gidip geldiğiniz yolu uzatırsanız işe gidip gelirken uzun düzlüklü ana yolları kullanırsanız arabanız az yakacaktır:) tabi ortalamada az yakar ama gerçekte yakıt masrafı yol uzadığı için artar:)

Dizel olsa hepten facia :) 1,6 litre gibi hacimli dizel hepten geç ısınıyor

10. dgnklc

dgnklc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Doğan KILIÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Kardes senin araç benim araca göre resmen kokluyor :) gerçi sendeki dizel ama olsun sonuçta 650 km benim 2 katı yol yani

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

11. iberk

iberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İBRAHİM BERK
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    çok normal bence 1.4 lpg 30 kuruşu buluyor neredeyse 2 yıl önce benzin 4 buçuk tl iken 1.25 fiesta 40 kuruştan aşağıya düşmüyordu

12. Yiğitpusat

Yiğitpusat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    İlyas E
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Shellden alıyrdum yakıtı totalden aldım bugün motor sesi biraz arttı ama çekişi de arttı bakalım nasıl yakacak :)

Bu Sayfayı Paylaş