Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era -vectra

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 4 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. onayd_61

onayd_61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim biraderde var astra cd tamam arabanın sürüşü gidişatı çok guzel ama geçen bi arıza yaptı 1,5 lıraya maloldu parçaları çok pahalı :((

2. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    öyle yani opel sorun çıkarmasın diye dua edersin binerken.... tabii cüzdan sağlamsa o başka...bence opel vw gibi alman arabalarını 0 km alıp kullanmak lazım ikinci elde çok temizi denk gelmedikten sonra bu araçlar her zaman masraflıdır...

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    aynen öyle sıfır alıp garanti bitimine 1 ay kala hemen satacaksın

4. emrelif

emrelif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o kadar arabaya bindim buna astra da dahil hiç biri hyundailar kadar atik değil benden söylemesi.. bunu göz önünde bulundurun bence

5. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    peşin hükümden ziyade kullanım amacı önemli bence, vectra benimde beğendiğim bir araç duruşu karizması konforu yol tutuşu filan eradan iyi diye düşünüyorum ama Coşkun abi her iki aracı da sıfır km de almış ve kullanmış biri olarak vereceği bilgiler yabana atılmamalı.Coşkun abi sıkıntılarını biraz daha açabilir misin rica etsem
    benim gönlüm vectradan yana...
    Düzenleyen : Köksal Yılmaz

6. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    gsm sektöründe çalısırken bana opel vectra vermişlerdi 2004 vectra comfort harika bi aractı tam uzun yol arabası afyondan cıktım tekirdağa geldim bir gram yorgunluk yoktu çünkü 586 kmnin 400 kmsini hız sabitleyiciyle geldim:D baktınız önünüzdeki arac yavaslıo bi tus var ona dokundukca asagı doğru aracta yavaslıo baktınız önünüz bosaldı yukarı doğru basın eski sabitli hızına geri dönüo gaza frene basmaya gerek yok ya seviorum vectraları hatta admireden sonra vecta 1. tercihim olucak...

7. Misafir

Misafir Guest

Vectra şehir içi kullanımı için uygun bir otomobil değil, çok ağırkalıyor dolayısıyla yakıt tüketimide oldukça yüksek,ayrıca bakım onarım masrafları'da çok yüksek...ama tabi'ki Era ile kıyaslanacak bir otomobil değil..
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam biz bir ara 2002 model kullandık ama ön takım hep sorun çıkardı. Sanırım Türkiye koşullarına uygun bir araç değildi.

9. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla arkadaşlar araba hakketten güzel ama tek kusur opelin parçalarıdır bence bende 2001 kasa opel corsa 1.4 comfort vardı arkadaşlar radyatör değiştirme 400+50(işçilik):450tl----egr valfi genelde çok ağrıza verir oda 400tl ye masraf oldu vala parça pahalılık sorunu var ama araç perfecttt kardeşim yahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

10. Misafir

Misafir Guest

benim de vectradan yanaydı ama eniştem bile sattı arabayı 25liraya.nedeni ise coşkun abinin de dediği gibi şehir içi için değil de uzun yol aracı makam araı gibi erayla bence kyaslanamaz bir araba ama şehir içinde her yönden era daha iyi kalıyor...serviste bakımları opelin çok pahalı aynı vw gibi.mesela passat vardı arkadaşta katalizör dağıldı 2,500 verdi unolarınki 650liraymış.araba alırken her yönden bakmak lazım masrafları bakımları yakıtı filan hepsi göz önüne almak laızm...

11. verctra kasa yönünden ağır olduğu için daha falza yakar 1.6 motor az bile kalabilir am aeğer temiz vectra ise kesinlikle era ya bakmam vectrayı alırım.. (ki ne 1.6 araclar var vectra gibi ağır kaçıyor sehir içinde ama sehir dışında uzun yolda yağ gibi akyıyor misal 407..)

12. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben olsam karışmamhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifikisindende memnun kalmayabilir, bırak kendi verdiği karardan memnun kalmasın enazındanhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

13. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    opel araçlar gerçekten çok üstünler hyundai den daha sağlam ve pahalı olduğu kesin ancak yedek parça ve işçilik giderleri hyundainin altında değil

14. bestami2136

bestami2136 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım hiç aslan ile kedi karşılaştırılır mı?

15. mehmetali37

mehmetali37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende 96 model vectra GT vardı 156 beygirlik FSI (kırmızı motor opelciler bilir)arabanın motoru bi araba parası yedi ama konforuna lafım yok

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abi genel itibariyle Opellerin şanzumanları hep aynıdır, şehir içine göre hantal kalıyor. Bizdede 2001 model G kasa Astra var 1. vitese geçişleri zorludur, helede motor ve şanzuman ısınmamışsa. Aracımız şu an 33 bin kmde ve neredeyse 9 yaşında bize öyle büyük rakamlarda marsaf çıkarmadı. Ama bir gerçek varki Hyundai markasına göre bakım, işçilik ve parça fiyatları aşırı yüksek. Konfor & yol tutuşu olarak sınıfında Astra birinci helede virajlarda.

Bahsettiğin kasayı çok iyi bilirim, o modelde Eco Tec motor olduğu için problemler çok fazladır. Normal 2.0 115 hp olanlarda GM motor olduğu için çok tutuluyordu. Bir ara GLS yada GT modelini almayı düşünüyordum Gt sorunlarından ötürü vazgeçmiştim, GLS modeli ise fiyatı yüksekti...

Opel Astra G kasa ile Getz 1.4 arasındaki bakımları arasındaki kısa örnek vereyim.

Astra G kasa 1.6 peryodik bakımı + %25 kampanyalı indirim dahilinde 350 lira.

Getz 1.4 60 bin km bakımı ise 320 lira.

Hesap ortada...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

17. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaşlar bizde de bi süre vectra vardı ve 1998 model 2002 yılında alınmıştı yanlış hatırlamıyorsam 11000 tl civarı bi fiyata alındı araç çok temiz öğretmenden tek el vs denilerek 15 gün kaldı servise gitti çok uyduruk görülen bi arzadan 1000 tl masraf çıktı aracın 10 da biri sonra aracın dijital ekranı silik görülüyordu bi o kadar ona masraf istendi ufak tefek bakımı vs derken anlayın siz nasıl bir masraf çıktığını yaklaşık 15 20 gün sonra aldığımız galeriye 1000 tl aşağısına geri verdik başa çıkılmayacağını anlayınca anlayacağınız opelin parçası çooook pahalı volkswagen in parça fiyatları bmw vs bu tarz araçların parça ve bakım maliyetleri gerçekten yüksek eski model bi audi vardı inanın kendi parasının 3 katı masraf yedi benim 2008 model sıfır aldığım aracım perte çıktı gittim yine sıfır era aldım yoksa 27 000 tl ye 2. el araç mı yok bmw sinden opeline amaç farkı oluyor arada ama bi vectra nın veya 2000 model bi bmw 3.2 nin verdiği konfor + hava tartışılmaz fakat ona edeceğiniz masrafta tartışılmaz ben 22 yaşında olmama rağmen şahsım adına ekonomiyi seçtim benim mantığım aracı alırsın 0 5 sene 6 sene neyse eskiyene kadar binersin şimdinin 13 15 neyse parasına verirsin gider yine 0 km şimdinin 25 30 bin arası bi aracını alırsın (para varsa tabi :))) böylece hiç bi sorun yaşamazsın bunlar benim görüşüm tabiki herkesin kendi tarzı var öyle olmasa zaten ya 2, el araçlar elde kalır ya 0 bu fiyatlardaki araçlar sonuçta tercih meselesi birazda cüzdan ;))

Düzenleyen : emre01

Bu Sayfayı Paylaş