Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Tavsiye

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda BLaCKBoY tarafından 5 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. sirinbaba33

sirinbaba33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence de dizel al. Ben lpgli getz kullanıyorum. Son derece de memnunum. Dizel al ki lpgye talep artmasın. Talep artarsa sevgili hükümetimiz hemen vergi koyuyor.

2. tamerx27

tamerx27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tamer KANALICI
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    bencede en iyisi dizelhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

3. sadri01

sadri01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1,6 lpgli yada 1,5 dizel...1,4lerde az yakar ama yeterince performans bulamazsın...

4. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu haftasonu blue testinde dizelin keyfini bir daha anladım. Mutlaka dizelll...

5. kaanp

kaanp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.2 Albea Speedgear önce benzinli, sonra LPG'li, Honda City 1.4 benzinli, son olarak da Hyundai Tucson dizel (daha eskileri yazmadım ama onlarda muhtelif hacimlerde benzinliydi) kullanımış biri olarak derim ki;

Derdin hafta sonları aile ile sakin sakin bir yerlere gitmek için almaksa benzinli al. Hem sessiz bir araç olur hem bakım masrafı az olur, üstelik de her sene muayene derdin olmaz. İstediğin kapalı garaja da girebilirsin.

Yok biraz daha fazla kulanacağım diyorsan icabında da basabileyim, ama yılda da 30.000 km yi aşmam diyosan LPG'li al. Kötü tarafı her sene trafik muayenesi gerekir, kapalı garaja giremezsin, ya stepneden vaz geçip simit depo kullanacaksın, ya bagajdan vaz geçip tank taktıracaksın. Ben iş gereği nerdeyse haftada 1, 2 kez de olsa plazaların otoparklarına girmek zorunda olduğum için LPG kullandığım zamanlarda plaza civarlarındaki ara sokaklarda park yeri bulacağım diye dolanıp LPG'nin kullanım ekonomisinden kazandığımı ekstra KM ve vakit olarak veriyordum. Son hız noktasında aynı arabanın benzinli hali ile LPG'li hali arasında yaklaşık %5 performans farkı vardır. (bunu ben değil LPG kiti üreticileri diyor) Ha bu arada LPG'li arabalar her koşulda 3 - 5 de olsa ilk çalışmada benzin kullanmak zorunda. Biraz da aracı kullanırken bakımları konusunda titiz olmalı, bizim hasan emmi var her işten anlar ona götürürüm yağını suyunu değiştirir dememelisin.

Son olarak hem yük taşıyacağım, hem sürekli kullanacağım arabada biraz da tork kuvveti olmalı diyorsan dizel al. Fakat dizel alırken de, bakıma girdiğinde de pahalı. Fakat motorları çooookkk daha dayanıklı. En kötü dizel 1.000.000 km civarı (eğer aleti çok hor kullanmazsan) rahat dayanır. Emsali benzinli ve LPG'liye göre yüke ve zorlamaya gelir, yokuş bayır dinlemez. Kötü tarafları dersen benzin ve tabi LPG'ye göre daha gürültülü bir araba. Servis masrafları da biraz daha fazladır. Eğer biraz meraklı isen araca ekstra yalıtım yapıp ses sorunundan epey bir kurtulabilirsin. Yada dizelin gaza bastığın zaman verdiği sesi amerikan hemi kullanıyormuş gibi algılayıp gücü hissetmek olarak yorumlayıp mutlu olabilirsin.

Kısaca seçim sana kalmış. Bu kadar yazıya eminim "onu al, bunu al" dan daha detaylı katkıda bulunacak arkadaşlar da olacaktır. Ben ilk taşı atmış olayım kuyuya.

6. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hersene trafik muayenesi gerekir derken ne kastettiniz acaba lpgli araçlar hersenemi muayeneye giriyor ?????

7. erafena

erafena Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 1.4 benzın ve gazlı kullanıyorum eger ben cok gezmem dıyorsan mutlaka benzınlı al benzınlı aracın yerını hıc bısey tutmaz ve tavsıyemdır 2.0 motora kadar arac benzınlı olmalı ondan sonrakı gazlı olmalı daha keyıflı surus ve daha saglam bı motor olur dızellerde motor sıkıntısı var ama ınan bana suan elımızde 580 bınde era var taksı ama sadece trıger degıstı onun dısında kesınlıkle anahtar degmedı benzınlı al ılerısı ıcın ama dızelınde hakkını yemıyelım bıras hızlı

8. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1- benzinli al benzinli aracın yerini bişey tutmaz diyorsunuz,1.4 lpgli araç kullanıyorsunuz ve 110 bg dizele ve o torka rağmen benzinli öneriyorsunuz 2- 2.0 motora kadar araç benzinli olmalı diyorsunuzhangi bilimsel veriyegöre bunu iddia ediyorsunuz 3- dizellerde motor sıkıntısı var derken acaba neyi kastettiniz

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dizellerde Nerde Motor Sıkıntısı Varmış ?
    Birde Dizelin O Torkunun Gücünün Keyfini Hiç Bir Benzinli Era Veremez

Dünya KM Rekorunun Hangi Yakıt Kullanan Motorda Oldugunu Araştırın Bence...
    4.600.000 Km İle Dizel Bir Mercedesde ( Sıfır Rektifiye )

Düzenleyen : Ersin Cerrah

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende Anlamadım Herşey Çelişkili

11. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar çok güzel yazmışlar kısa bir şey de ben eklemekm istiyorum.Kısa mesafelerde kullanacaksan çoğunlukla lpg derim.Dizel kısa mesafelerde ekenomik değil.Ama uzun mesafe diyosan bence dizel, gücü torku ayrı bir zevk, bence değer ses de çok abartıldığı gibi deil.

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet Katılıyorum..
    Ses Kısmına Gelirsek Uzun Yolda Daha Sessiz.. Benim Koskoca 2500 Motorun Sesini 90-100 Km Hızlarında Duyamıyorum Bile Uykum Geliyor Aracın İçinde

13. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen ersincim bende anlayamadım arkadaşın nedemek istediğini

14. kaanp

kaanp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Her sene muayene derken LPGli araçlardaki gaz sızdırmazlık raporunu kast etmiştim. Fakat her sene sızdırmazlık raporunun ticariler için olduğunu fark ettim. Hususiler için 2 yılda1 miş.

15. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Galiba Kia forumundada paylaşmıssınız link verelimde bakmak isteyen arkadaşlar baksın :D http://www.kiaclubtr.com/dunya-km-rekoru-t526.html

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Resmi Koyalım Direk ::)
    Buyrun Dünya Km Rekoru ...
    Motor : Dizel

17. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    bendede var 147binde :) dizel 1.5 Team Gostergedeki Mavi Isık sönene kadar sakin Kullanacaksın söndümü Yapıştır Durma Ayağın Gaza Bastıkca KEndin Koltuga Yapısıyorsun Bu Güne Kadar Nadirdir Bayırda Vites Düşürdügüm :)

18. technoclass

technoclass Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende 2011 era 1.4 benzinli model almayı düşünüyorum henüz almadım ama forumdan yorumları okudum kafam karıştı.Çoğunluk süspansiyon hakkındaiyibir yorum yapmamış.Şuan beklemedeyim.Süspansiyon konusunda sorun yaşayacaksam eğer bu aracı almamın bir anlamı da yok.bilgisi ve tecrübesi olan arkdaşların yorumunu bekliyorum...

19. yalço77

yalço77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    salm arkadaşım bende 1,4 team abs lpg'li yakıt konusunda çok memnunum 30 tl lik gazla tam 180 km gittim bence cok ekonomik tabi sana kalmı bişey

20. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    16.66 kuruş gerçekten hayal qibi :D

Bu Sayfayı Paylaş