Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era süspansion

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda mgy. tarafından 1 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kesinlikle sana katılıyorum. Araç yüklü iken çok iyi.

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ozaman erayla getzin amortisör sistemi tamamen farklı.Birbirine yakından uzaktan alakası yok.Çünkü getz yüklüyken çok rahatsız ediyor.Boşken son derece konforlu oluyor

3. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Era yüksek araç olduğu için yüklü iken daha konforlu oluyor.

4. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    demekki amortisörden yana şikayetim olmamasının sebebi yüksüz gezmediğimden.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

5. HaYLaZzZ

HaYLaZzZ Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sraexde oyle boşken arkası sek sek oynar gıbı arac zıplıyor halden 500-600 kg bır yuk atıyorum arac mersedes gıbı gıdıyor valahı eheueheue

6. Emre Ömür

Emre Ömür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tamam starexde bosken biraz rahatsız ediyodurda h-100e boşken bindikden sonra ben senın dediğine starexsi kötüleyemeyeceğim

7. ecob59

ecob59 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynen öyle, era dolu olunca daha çok zıplıyor.Bu sorunu ben 2006 dan beri yaşıyorum. Artık alıştım. Amorsitörler değişti, servisle arkadaş olduk ama nafile. Zıp zıp zıplıyor. Aracın içindekiler araç zıplamaya başlayınca hooop hooop hoooppp diye tempo tutuyarlar 6-7 kez. Artık sen anla gerisini.

8. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Size eski yetkili servis yeni özel servis Doğan Makina'dan aldığım duyumu söyliyim. Hyundai'nin yurt içinde sattığı eralardaki amortsör ile yurtdışına gidenler farklı.

9. Misafir

Misafir Guest

Zinarturgut dostum, daha öncede yazmıştım. Geçen yaz Yunanistan da bir Hyundai bayi gördüm girdim içeri.İlk şokumu 1.6 benzinli style modelinin 12.000 EU anahtar teslim fiyatıyla yaşadım. Sonra izin alıp servis bölümüne girdim. Aracımda süspansiyonun çok sert olduğunu çok zıpladığını anlattım. İnanın aynı şikayet oradada var. Bu şikayetle gelen kullanıcıların amortisörlerini Japon malı Kayaba ile değiştiriyorlarmış. Hatta bu değişime uğrayan aracı kullandım. Gerçekten çok iyiydi. 350 EU ya maloluyordu. Hemen bende değiştireyim dedim. Aracımın ruhsatını aldılar. Bilgisayardan kimi kontrollerden sonra aracım dizel olduğundan ağırlık farkından dolayı değiştiremeyeceklerini söylediler.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    Ayrıca serviste kullanılan motor yağları bile Hyundai marka. Üretim yeri Almanya. Bizim servisler gibi kör tuttuğunu becermiyor. İlk bakımı 5.000 km de yapıyorlar. Sadece yağ ve filtresi değişiyor.
    Orada dizel era satılmıyor. Hatta dizel araç çok az sayıda. Tabi dizel yakıt benzinden daha pahalı olunca böyle bir durum var. Yalnız teknisyenler, aracım dizel olduğundan merak içindeyaklaşık 1 saat boyunca aracımı incelediler.Kullandılar ve performansını çok beğendiler. Bunuda belirteyim. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : raven

10. altay.555

altay.555 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu lokurtu benim aracımdada vardı ben lastiklerimin sert olabileceğini düşündüğümden dolayı pirelli ile irtibata geçip lastiklerime baktırdım. ama problemin lastiklerden değil amortisörlerden olabileceğini söylediler. özellikle çukurlu yollarda bu ses çok belirgin oluyor.

11. altay.555

altay.555 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    odee arkadaş tamirden sonra sonucu bizle paylaşırsan sevirim bende servise gidince aynı durumu aktarayım

12. Misafir

Misafir Guest

Malesef dostum bir sonuç alamadım. Türkiye de konuyla ilgili arkadaşla en son görüştüğümüzde yakında gelecek ben sizi ararım dedi aramadı.Ben aradım birkaç sefer hala gelmemişti.Bir dahada aramadım.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

13. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın yetkili,
    Ben Edirnede Trakya Üniversitesinde Ögretim uyesiyim. 2008 model accent
    ERA 1.5 Dizel aracimin yol tutusundan cok memnun olmadigim icin
    suspansiyonuyla ilgili bazi duzenlemeler dusunmekteyim. Cesitli forum
    sitelerinden sizin isminize ulastim. KYB marka amortisor katologlarinizda
    RG3210 ve RG6551 kodlu parcalarin aracima uygun oldugu yazili. Acaba bu
    parcalar su anda turkiyede varmi ve kim satiyor. Birde forum sitelerinde
    bazi kisilere bu amortisorleri getirtip deneyeceginizi soylemissiniz.
    Boyle bir deneme yapildiysa acaba sonuc ne oldu. Gerekirse size
    ulasabilecegim bir telefon nosu verebilirseniz sevinirim.

iyi calismalar.
    </pre>

14. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ertan bey,
    ERA için çözüm arıyoruz. Ön amortisörler için Kia RIO yeni model ile aynı referans
    geçerlidir. Arkalar için Aralık başında detay verebileceğim.Temin için ROTAŞ Tarkan bey size yardımcı olacaktır. Bilgi
    için kendisini haberdar ediyorum.
    İlginize çok teşekkür ederiz.
    Saygılarımla,
    Tuğsal Baloğlu
    KYB EUROPE - Our Precision, Your Advantage
    </pre>

15. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sevgili Eran bey,
    Söz konusu referanslarınızın KYB helezonlarına ait olması yanında, Hyundainin diğer
    tiplerine aittir. -0- km bir araca sahip olmanız nedeniyle, şimdilik helezon
    ihtiyacınız olmayacağını tahmin ediyorum.
    Saygılarımla,
    Tuğsal Balolu
    </pre>

16. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İşte benim Kayaba Türkiye temsilcisiyle yaptığım yazışmalar. İnşallah yardımcı olmuştur arkadaşlara.

17. Misafir

Misafir Guest

Güzel bi paylaşım...

18. Misafir

Misafir Guest

Polimer Bey,
    Tuğsal Bey ile benzer yazışmaları bende yaptım. Hatta verdiği cevapta bahsettiği Kia Rio amortisörleri ile Era amortisörlerinin uyduğunu kendisine ben söyledim.Bunun üzerine Kia servisine gidip Era nın amortisörlerini bizzat karşılaştırdı. Kayaba marka amortisörleri era için olandan deneme amaçlı getirip benim aracımda deneyecektik ama haber çıkmadı.
    Haftasonu iş için yine Yunanistan daydım. Aracımla gittim. Dediğim servise yine uğradım. Benzinli Era araçlara, kullanıcıdan hoplama zıplama şikayeti geldiğinde kayaba marka amortisörleri çatır çatır hemde garantiden değiştiriyorlar. Aracım benzinli olsa bir an durmayacağım değiştireceğim. Yalnız daha öncede söylediğim gibi dizel araçta nasıl tepki verir bilemiyoruz tavsiye edilen bir durum değil dediler ve değiştirmediler.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

19. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar bildiğiniz gibi Era araçlarımızın süspansiyonları ile ilgili çoğumuz sıkıntı yaşamaktayız... Dün Tuğsal Bey ile tekrar telefonda görüştüm. Beni aşağıda bilgilerini verdiğim firmadan Tarkan Bey'e yönlendirdi. Tarkan Bey, Kayaba nın Era için amortisör ürettiğini, Ocak ayında geleceğini söyledi. Ön amortisör fiyatları 59EU+KDV arkaların fiyatını henüz bilmiyoruz.
    İlgilenenler için, Kayaba amortisörleri orijinal Japon malı olup Toyota nın kullandığı amortisörlerdir. Kayaba nın sahibide zatenToyotadır. Bence tamamen güvenilir, orijinal bir ürün sahibi olacağız. Tarkan Bey, şikayet konusu olan bu hoplama zıplamaların tamamen kaybolmayacağını fakat çok azalacağını belirtti. Bence sonuç harika olacak. İstersek kendi servislerinde de bu amortisörleri değiştirebiliyorlar. Firmanın ismi, adresi ve iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir. Bilginize...

ROTAŞ Oto Ticaret A.Ş.

Davutpaşa Cad. Serçekale Sk.
    No:13 34010 Topkapı - İstanbul
    Tel: 0212 481 92 80(pbx)
    Fax: 0212 481 94 51

rotas@rotas.com.tr

20. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sevindirici bir gelişme...
    arkalar aynı fiyatmı olur?
    sadece arkaları değişsek faydası olmazmı acaba?
    Düzenleyen : sarhanos

Bu Sayfayı Paylaş