Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERA sert amortisör yumuşatma önerisi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 20 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. efe1988

efe1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bi ara amartisör için passat amartisörü deniyordu hatta deneyende varda sanırım forumda

2. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    onlar hem maliyetli hemde sert oluyor deniyordu hatırladağım kadarıyla

3. Misafir

Misafir Guest

Evet deneyen bendim onuda. Aslında gayet iyiydi zıplama filan kesinlikle ortadan kalkıyor ama bu seferde en ufak bir çukura düştüğünde araç sanki jantın üzerinde gidiyor gibiydi. Mecburen orjinaline geri döndüm. Zıplar mıplar tok tutar diye...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. Misafir

Misafir Guest

Önceki gün kasis ve çukuru bol bir viraja girdim hızım 30-40 civarı idi beni öyle zıplattıki araç az kalsın hakimiyet gidiyordu. Lanet olsun ben iyice kafaya taktım bunu sanırım :)

5. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar çözüm başka modellerinkini denemek değil bence siz lastiğ jant iyileştirilmiş amortisörü derken çözersiniz sorunu bence bu kadar abartılmamalı

6. OSD42

OSD42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende 2004 Megane 2 var.Daha önce Era almalı mıyım diye sormuştum.Özellikle de konfor açısından.Era sert derken bozuk zeminlerdeki titreme ve tıkırtıları mı kastediyorsunuz.Megane 2 daha üst sınıf bir araç olmasına rağmen o da konforlu değil.Hafif bir tümsekten geçerken alttan biri balyozla vuruyorcasına her tarafı sallanıyor.Sebep sert süspansiyon.Komple değişim yapmadıkça subjektif bir biçimde değerlendirilmeye devam edecek.Kimisi memnun kimisi kaldırıp atacak halde.

7. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 2006 yda zannetmiyorum ama 2007 lerde olsun bilemiyorum ama 2008 ve 2009 araçlarda kesinlikle amortisör sorunu yok şikayetlere bakıyorum cok hopluyor virajlarda savuruyor laku lukur sesler geliyor genel olarak şikayet bunlar bu araçtaki amortisor sorunu degil sadece bu araca özel bir yüksek opsion bir amortisör bu arkadaslar yüksek oldugundan boşken zıplar yüksek oldugundan virajlarada hızlı girilmez normal olarak ben yüksek opsion amortisörler bu araçtakı en güzelolay benimiçin ben kalabalık ve seyahat eden bir insanı yeri gelıyor ortalama 600 650 kg yükle geziyorum gezmelerimde ve türkiye yollarında 4*4 gibi geziyorum hendek çukur demeden bir toyota yada opel yada ww gezebilirmisin o size kalmış..........yuksek amortisörlerden hoşlanmıyan almasın yada serviste yada özel bır yerde yaglı kısa alçak normal amortisör taktırsın .....................

8. captain01

captain01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    erayı guclu ve donanımlı dıye aldım.ancak onemlı olan konfor ve guvenlıkmıs. araba 120 den sonra geziniyor yan ruzgarlardan cok etkılenıyor. aman yuksek hızlar yapmayın. bu arabayla 120 yı gecmeyın derım bunlar benım sahsı fıkırlerım ve yasadıklarım eskı doganımın suspansıyonu daha ıyıydı ve konforluydu:) aracım 2009 full

9. cartman

cartman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat Atlı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Konuyu hortlatmış mı oluyorum bilemiyorum ama aramızda halen bir çözüm bulabilmiş olan yok gibi.

Arkadaşlar, "beğenmeyen almasın" ya da "gidip bmw alın" demek konuya bir katkı sağlamaz, bence hoş bir yaklaşım da değil. Bence maksat burada kafa kafaya verip çözüme yönelik fikir ve deneyimleri paylaşmak olmalı. Tamam ben de hyundai'yi seviyorum ama marka fanatikliği yaparak ortadaki sorunu yok saymak, kafayı kuma gömmektir. Süspansiyonu sert ya da değil bunun bir önemi yok benim için ben neticeye bakarım. Bir arabayı traktör römorkundan ayıran şeylerden biri de yoldaki her girinti çıkıntıyı içeriye vermemesidir. İnanın içimiz dışımıza çıkıyor yolda giderken https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif Daha önce de söylemiştim; admire kasa bu konuda eranın yanında mercedes gibi. Neden ondan daha sonra çıkan era'da konforu arttırmak yerine problem üretmişler anlayabilmiş değilim...

10. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ben aracımdan hiç şikayetçi değilim.
    bozuk zeminli yollarda aracım zıplamıyor üstelik amortisörlerin sert olması işime geliyor yol tutuş artıyor sonuçta.
    lastiklerimdeki hava basıncı 32psi.
    aracımla otobanda160 km süratle gayet problemsiz bir şekilde seyahat edebiliyorum.

11. zekai06

zekai06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">arkadaşlar bende de 2005 model elantra var bende sert amortisörden muzdariptim... emin olun eralardan daha fazla problemli... garanti kapsamında ücretsiz değiştirme yapıyorlardı ancak benim garantim bittikten sonra ben bunu öğrendim... çok fazla rahatsız etmeye başlayınca gittim amortisör tamircisinde ön amortisörleri yumuşattıdım bir nevi tamir... baya iyi izlenimler aldım frene basışımda en azından esniyor arkalara dokunmadım ama şimdi önlere göre baya vuruyor... aracım 1348 kg olduğundan yol tutuşunda bi problem olmadı. ancak yinede bu yumuşamadan ben tatmin olmadım şimdi düşünüyorum alman araçlarından çıkma uyan amortisör mü taksam diye yada monroe mi alsam ama sanırım helezonlarla da alakalı olabilir... bizde zamanında böyle bi seçenek vardı servis ücretsiz değiştiriyordu sizde servisi zorlasanız belki kabul ederler...

Düzenleyen : zekai06

12. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracımı seviyorum ama her güzelin bir kusuru olur derler.Eranın kusuruda süspansiyonu maalesef.Eski model,yeni model sürmediğim araç yoktur Era kadar kötü süspansiyonu olanına denk gelmedim.

Rahatsız olmayan arkadaşlar bir de arka koltukta yolculuk etsinler.Araç sadece yukarı aşağı değil sağa sola her yana sallanıyor.Bu salınımlar kesinlikle yol tutuşu bozuyor.Rüzgarda araç kafasını eğiyor,şerit değiştiriyor. Süratli giderken kasisten geçildiğinde aracın salınımları sürdüğünden dolayı direksiyon hakimiyeti zayıflıyor.Tekerler yere bir basıyor bir basmıyor çünkü.

Bu süspansiyon yapısının hiç mi avantajı yok? Var ebette.Kamyonet gibi yüklenebiliyor mesela.Ya da traktör yolu gibi bozuk yollarda arazi aracı gibi ilerlenebiliyor.

Sıkıntıyı fabrika istese halledebilirdi.Bunun yerine servise geri dönüşleri azaltmak için amortisörlerde bir teflon bant olayına geçmişlerdi.Tıkırtıyı engellemek için kalite kontrolü filan ciddileştirmişlerdi.O servis bülteni bir ara forumumuzda yayınlanmıştı.Konforda herhangi bir konfora dönük iyileştirmeye gidilmedi.Hem yenileri denedim hem de garantiden iyileştirilmiş 4 amortisör takıldı aracımda bir iyileşme olmadı.

Araçta amortisörler neredeyse hiç etkin değil.Bütün yük helezonların üzerinde.Amortisörler sert değil aksine çok yumuşak darbeyi direk helezon alıyor geri verdiğinde amortisör yine tutamıyor yada yetersiz kalıyor darbeyi emme konusunda.Helezonlar biraz yumuşatılsa amortisörler böylelikle işini yapabilse sanırım sıkıntı kalmayacak.

13. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hangisi yumuşak bilmiyorum ama yay ile amortisör birbirini tamamlamıyor, ikisinden biri veya her ikisi değişirse iş çözülebilir ama maliyeti biri değişse 500tl, ikisi değişse 1000tl civarı, buda az para değil malesef
    bu haliylede fena değil, ama beklentiler üst segment araçlar gibi olunca değişim şart

14. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Başka forumdan okudum arkadaşın biri michelin energy saver taktım zıplama falan gitti diyor. Üstelik daha 15bin kmde eskimeden değiştirmiş.

15. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    yumuşak lastik kullanımı olumlu etki yapıyor demek ki, mantıklıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

16. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Michelin bir nebze azaltıyor ama mucize beklememek lazım.

Coşkun Bey,benim mesela üst segment araçlar gibi süspansiyon beklentim
    yok.Arkadaşların beklentilerini bilmiyorum ama, bir lada samara, murat
    131, ne bileyim fiat albea gibi olsa yeter bana.

17. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Audi 80 yada Polo classic amortisörü denense:)

18. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    otoyolda giderken sakarya nehrinin üzerindeki köprüye yüksek süratte girdim ve zor tuttum aracı. şimdi kızacaksınız ee bu süratte gidersen tabi tutamassın diye ama işin aslı ben 2000 model eski aracımla girdiğim süratte girdim era ile. denildiği gibi bir sıkıntı var.

19. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Size önerim eibach yay ve monreo amortisör fayadsını göreceksiniz zıplamama ve iyi yol tutuş

20. pecer2001tr

pecer2001tr Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Salih Ç.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC

2006 model Hyundai Accent Era 1,5 CRDİ sahibiyim.Zıplatma sorununu ben de çok ciddi şekilde yaşıyordum uzun zamandır.Derken bir ara taşlı yollardan gitmiştim.Aracı lifte alınca arka sağ amortisörün patladığını farkettik ve başladım amortisör araştırmasına.Bu arada uyum sağlaması açısından tek amortisör patlasa bile karşısındaki amortisörün de değişmesi gerektiğini belirtmeliyim.
    Uzun süredir zaten zıplatma sorununu yaşadığımdan forumları araştırarak bu sorunumu da kesin bir şekilde çözmek için detaylı araştırma yaptım.Sonuç olarak ortak görüş Monroe Gazlı Amortisör ve Spor Helezon Yayları ile sorunun düzeldiğini yazanlar olmuştu.Ben de daha çok masraf olmasın diye öncelikle Sipariş linki 'den iki adet gazlı amortisör sipariş verdim.(Maalesef Ankara'da bu amortisörü satan yer bulamadım) Bir gün sonra ürün kargo ile elime ulaştı ve zaman kaybetmeden sanayide montajını yaptırdım.Şaşırtıcı bir şekilde aracın yol tutuşu arttı ve arka zıplatma sorunu tamamen çözüldü.Bu sorunu yaşayan arkadaşlara kesinlikle tavsiyemdir.Sadece arka lastiklere Gazlı Monroe amortisör taktırarak zıplatma sorununu temelli şekilde çözebilirsiniz.

Bu Sayfayı Paylaş