Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERA sert amortisör yumuşatma önerisi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 20 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar bu amortisör konusunu çok kurcaladım ama bir sonuca ulaşamadım. Tek sonuç Coşkun abinin dediği gibi yaylar oldukça sert yalnız buna karşılık amortisörler oldukça yumuşak kalıyor. Era için amortisör üreten bir firmada yok. Monroe ve Kayaba üreteceklerini belirtiyorlar ama ne zaman satışa çıkar belirtmiyorlar. Hatta ben, bir arkadaşımın tanıştırmasıylaGüngören - Bağcılar Oto sanayi sitesinde bulunan Güven Amortisör ile görüştüm en son. Güven Amortisör, bu şikayetle gelen birçok Era bulunduğunu, eranınarka amortisörlerini passat amortisörlerine ufak bir modifiye iledeğiştirdiklerinisöylediler. Bunuda denedim. Passat amotisörleri eraamortisörlerineşekil olarak çok benziyor. Sonuçta aracın yol tutuşu eskiye nazaran çok çok iyileşti.Zıplama da kesildi. Yalnız süspansiyon dahada sertleşti aracın konforu bozuk yollarda tam at arabası gibi oldu abartısız. Mecburen orijinal amortisörlere geri döndüm. Demem o ki, sadece amortisörlerin değişmesi birşey ifade etmiyor. Yaylarla birlikte bir çözüm bulmak gerek. Sadece amortisörler ile çözüm vaad edenlere kesinlikle inanmayın.

2. Misafir

Misafir Guest

Özkan Bey bravo, en azından denemişsiniz. Hyundai, ERA'nn bir an önce bu amortisör sorununa el atması lazım. Zira Türkiye'de yollar bu şekilde iken kalça kırığı şikayetlerinde artma olacak. Ne de olsa en çok satan otomobil :)

Garanti problemi olmasa başka çözümler de denenebilir ama anında garanti iptal ediliyor. :(

3. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yıllardır aynı sorun devam ediyor ve firmanın umurunda bile değil...
    çözüm arayan arkadaşlar oldu ancak sonuçsuz kaldı..
    böyle alışmak lazım fabrika çözene kadar.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bi sonraki kasaya düzelirhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. Misafir

Misafir Guest

Açıkcası 2010modellerde ERA için bir değişiklik olmadığından ben ERA'ların 2011 için üretileceğini sanmıyorum. Ya da köklü bir değişimle yeni bir ÇAĞ daha açacaklar ERA için ve maalesef 2006-2010 modellere yaramayacak bu değişim.

6. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yeni bir accent için daha çok
    zaman var bence.

7. Misafir

Misafir Guest

yumurta kasa ve admire ne kadar zaman üretildi ? ya diğer modeller?

8. niyazi

niyazi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    amortisörler zayıf.araç 45 gündür bende.zıp zıp zıplatıyor içindekileri.çok büyük eksik.

9. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Özellikle CRDİ olanlarda, bu kadar yüksek torka ve güce sahip araçta bu sertlik normaldir. Kasa kompakt yapıda. motor gücü ile öne arkaya esnemeleri azaltmak için seçilmiş bir uygulama. Eski sienalarda bu sorun vardı. onlarda tam tersine yumuşak amortisör seçilmişti ve her gaza basışta ve frenemelerde araç fazlaca öne arkaya oynardı. Bence elletmeyin derim. Belki yumuşak hamurlu br lastik biraz daha sorunu çözebilir.

10. Misafir

Misafir Guest

İşte bu, bu konu ilk açıldığından beri bahsettiğim şey bu sadece amortisörle olacak bir şey değil, bu pansuman tedavi olur, süspansiyon'un komple iyileştirilmesi gerekir...

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben memnunum amortisörlerden. araç boşken hiç sorun olmuyor arkaya 3 kişi oturursa biraz onları sallıyor. sallıyor diyorum çünkü amortisörler sert olsa bu seferde zıplatır. mlletin kıçı koltuktan kesilir https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

nitroya gelince goodyear bölge müdürü ile tanıştık kışlıkları alırken.
    4 lastiğe 10 tl alıyorlarsa kesin en fazla %30-50 si nitrodur dedi..eğer nitro basan makina iyi ise ve dürüstlerse 40-50 tl ye %80 nitro basılır dedi.

nitro ise lastiğe daha iyi yayılıp daha stabil dönme direnci oluşturuyor, artı düz yolda yüksek hızlarda lastiğin ısınmasına engel oluyor. asfalt ın en az 45-50 derece olduğunu düşünürsek birde sürtünme siz düşünün.

ben 2 kere lastiğin janttan çıktığı araba gördüm önümde giderken. jant yerinde lastik fırlıyor düşünsenize. lastiklerinizi zamanında değiştirin hele uzun yola çıkıyorsanız

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    admirelerin bu konuda ii olduğu söyleniyor, acaba eraya admirenin amortisör ve yayları uyar mı??

13. era1..6

era1..6 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu eranın ben süspansiyon sorununa cözüm buldum arkadaşlar lastik tabanını genişletin ben böyle azda olsa rahatladı diye düşünüyorum ama yine diyorum bu eraların gercektende arka süspansiyonları bana göre berbat 12 bin kmde aracımın arka amörtisörlerini isteğim üzerine değiştirdim

14. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    lastik basınçlarını düşürünce zıplatma azalıyor..

15. era1..6

era1..6 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence tam tersi aracımla arka tarafı özellikle yüklü iken derin bir çukurdan 35 40 km hızla gectiğimde bagajım mahvoluyor eski yumurta kasa accentimde misal böyle bir sorunum yoktu cok sert sekilde zıplama yoktu

16. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Bende daha önce garantiden aracımın arka amartisörlerini değiştirmiştim ama sonuç yine hüsran...::(((
    Daha önce yine burda bi arkadaş kia servisinde amartisörlerini orjinal kia amartisörleriyle değiştirdiğini ve sorunu hallettiğinin yazmıştı.. Yoksa yanılıyormuyum...?

17. Misafir

Misafir Guest

Kia Rio amortisörleri ile değiştiren bir arkadaş olmuştu. O da sonuçsuz kaldı. Kia Creato nun amortisörleri ile problem olmayacağını söylüyorlar ve era ya uyumlu olduğunu biliyorum. Yalnız artık gerçekten sıkıldım. Sadece amortisör ile çözülemez bu durum. Era daki süspansiyon berbat değil arkadaşlar. Tek kelimeyle berbat ötesi. Benzinli olsun dizel olsun farketmez. Bu araçla motor performansına bakıpta 120-130 km/h hızı kesinlikle geçmeyin derim. Allah korusun önünüze sert bir tümsek çıkarsa direksiyon hakimiyetinizi kaybetmeniz an meselesi.
    Nitrojen yani Azot gazı filan hikaye. Bunun süspansiyon üzerinde hiçbir etkisi yoktur.Michelin gibi yumuşak hamurlu bir lastikle sorun biraz olsun gideriliyor ama halledilemiyor.Sırf bunun için para harcamaya değmez.
    Sonuç olarak,
    * 18.000 tl lik Dacia Logan ın süspansiyonu Era dan Kat kat konforludur.
    * Sert süspansiyona sahip araç sadece era değildir. Örneğin Focus unda süspansiyonu çok serttir ama yolda hoplaya zıplaya gitmez.
    * Bu paraya bu kadar diye zıplayanlar olacaktır. Busaçmalığa kesinlikle katılmıyorum. Bu araçların süspansiyonu bence sürüş güvenliğini tehdit ediyor. Özellikle ülkemiz yolları için hiçte uygun değil.

18. Misafir

Misafir Guest

O zamanda yol tutuşun azalır...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

19. Misafir

Misafir Guest

Peki bütün bu yazdıklarınızdan sonra aklıma şöyle bir soru sormak geldi

1 - Aracı alırken test sürüşü neden yapmadınız'ki anlattıklarınızdan bunu anlıyorum yoksa insan kendini neden ölümün kollarına atsın
    2 - Neden aracınızı Dacia Logan ile değiştirmiyorsunuz

Bu arada Era'nın süspansiyonu sert değil aksine yumuşaktır, dolayısıyla biraz ses yapar

Lütfen cevaplarınız samimi ve inandırıcı olsun..
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

20. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    süspansiyondan geçtim, yol tutuşu berbat. bu kadar kötü oyacağını bilseydim gerçekten almazdım. 96 model accentim süperdi ya yol tutuşu. era ile 120 yi geçince araba her an yoldan çıkacak gibi oluyor. E ben 120 yi geçemedikten sonra motor performansını ne yapayım. sakın kimse bu kadar paraya bu alınır demesin. 30 bin tl az para mı?
    Ben süspansiyon sorununu biliyordum ama bu yol tutuşunun bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Test anında aracı tanıyıp eksiğini anlamak çok zor. Bi yerden kiralayıp iyice gezip denemek lazımmış. Ama zaman yoktu buna. Ötv indiriminde arabalar kapış kapış giderken hemen aldık:) Bu arabaları eleştirmek de kimseyi rahatsız etmesin. Bu arabayı üreten ve satanlar bile bu kadar müdafa etmezler hahu:)
    Düzenleyen : alpozturk2002

Bu Sayfayı Paylaş