Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERA SATIŞLA İLGİLİ CİDDİ BİR PROBLEM

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda koray2907 tarafından 10 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. tufandeniz

tufandeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    120
    Ad Soyad:
    Ersin KARABULUT
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Honda
    aynı olay 2003 de başımıza geldi
    biz aracı sattıktan sonra 5 kişide gördük
    adamlara soledik satışı alın diye,lakin bugun yarın derken 3 ay salladılar
    avukatta soluğu aldım durumu anlattım
    hemen hikayeden bi senet yaptık
    pederin üzerine 2 tane araba vardı(yeni aldığımızla beraber)
    yeni aldığımız aracı sakladık 1 hafta 10 gün çıkarmadık
    avukat sanki biz borcumuz varmış gibi dava açtı
    derken polis arabayı bağladı,araba 20-25 gün kadar yedi eminde kaldı
    algısı vergisi tüm avukat masrafları ödeyip arabayı üzerlerine aldılar.
    lakın araba bağlanırken görevli polis bunlara arabanızı bağlayacaklar arabayı saklayın demiş
    arabayı kaçırırken yolda bağlamışlar

2. AlperC

AlperC Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    noter ne alaka şimdi git 2 hafta sonra gel demiş ki. ben olsam önce noterle bir konuşurdum. sonradan diğer seçenekleri denerdim.

3. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    peki arkadaşım bu durumda ne yapmalı? aracı bağlatmalı mı? çalıntı ihbarı mı yapmalı? yoksa borcu var gibi dava mı açmalı? bu hikayeden senet olayı nasıl oldu? arkadaşımın başı ciddi şekilde ağrıyor bu durumdan ötürü..sizin dediklerinizi aktarabilirim

4. Bedri Baki

Bedri Baki Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Olay başta dediğim gibi işte..
    Arkadaşın bir akrabasına senet imzalayacak, güya ona borcu varmış gibi. Sonra senedi avukat aracılığı ile icraya verecek ve hakkında haciz kararı çıkacak. Sonra arabayı bulurlar zaten. Son kullanan kişi mağdur olacak ama satışı üzerine almak zorunda kalır.

5. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bu dertten 2007 de bir arabam gitti Allah kolayylık versin arkadasın deddiği herşeyi yaptık ama olmadııı.Araba gitti.

6. onur_team

onur_team Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

7. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sonuçta araç satıyorsanız.Kafanız rahat olsun istiyorsanız.Satışı hemen yapacaksınız.Vekaletle arabamı satılır

8. ÖZER AKTAŞ

ÖZER AKTAŞ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ÖZER AKTAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    benzer olay 1998 te başımıza geldi. ilk arabamız 1974 model opel recorttu. babam şöförlüğü öğrendi 6 ay sonra sattık. ama vekaletle. sonra o ona satmış, o ona satmış araba enson çanakkaleye satılmış. sonra orada araba fiat uno ile ufak bir kaza yapıyor adam nasıl olsa benim üzerime değil diyerek adamla anlaşamıyor. sonra adam gidiyor arabayı komple boyatıyor, parçalarını değiştiriyor, kazadan dolayı değeri düştü vs. diyerek bi dünyafatura çıkartıyor mahkemeye veriyor.araç bizim üzerimize olduğu için mahkeme kararı bize geliyor. 3-4 defa çanakkaleye mahkemeye gittikten sonra paşa paşa ödedik parayı arabayıda trafikten sildirerek araçtan kurtulmuş olduk. yaninoterde satış olmadan vekaletle verildiyse satış yapılana kadar araç sizindir ve sizin sorumluluğunuzdadır.
    Düzenleyen : ÖZER AKTAŞ

9. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    aracın vergilerini üç yıldır kim ödemiş önemli olan o . belki bu bilgi ile araç şimdi kimdeyse onu öğrenebilirsiniz. eğer aracı şimdi kullanan kişiyi bulursanız haciz olayından bahsedersiniz. eğer üstüne almaz ise haciz kararı çıkarttacağınızı söylersiniz..... çalıntı ihbarı yada alternatif diğer çözümler geçersiz sizin durumda çünkü aracı bir şekilde sattığınızın bilgisi mevcut bu da böyle bir durumda sizi haksız gösterir...sadece ve sadece en son sahibi olan kişinin aracı üstüne alması ile kurtulursunuz..................

10. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ha bu arada en son kullanıcı üstüne alma konusunda sıkıntı çıkarır ise aracı kimden aldıysa ona gitmesi gerektiğini sizinde onun gibi mağdur olduğunuzu söyleyin.... eğer konu mahkemeye kadar uzayacak olursada sadece sizin noter satışı yaptığınız kişiyi mahkemeye vermeniz yeterli. gerisi onu ilgilendirir çünkü. noter satış evrağıda sizi temize çıkarabilir....yok eğer arkadaşınız noter satışı yerine ilk sattığı kişiye vekalet verdiyse geçmiş olsun sadece ve sadece haciz çözümünden başka çözüm kalmaz...................

11. İlker Güngör

İlker Güngör Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşınız alıcı ile birlikte notere gittiğinde noterde satış mı verdi yoksa vekaletname mi verdi? Ayrıca aracın üç el değiştirdiğini nerden biliyorsunuz? çalıntı ihbarı vermeniz başınızı ağrıtabilir emniyete giderek durumu izah etmeniz daha mantıklı arkadaşınız vekalet verdiyse cezalar konusunda yapabilecek fazla bir şey yok arkadaşınız ödemek zorunda.

12. Bedri Baki

Bedri Baki Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İlker bey arkadaş yukarıda bir kaç defa belirtmiş. Aracın satışı verilmemiş. Sadece satış yapılabilmesi için vekalet vermiş. Yani araç şu an arkadaşın tanıdığının üzerine kayıtlı hala.

13. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    evet aynen öyle...Araç arkadaşımın üstüne kayıtlı..

14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    haciz kararı en mantıklısı gibi duruyor. avukatlar bu işi çok kolay çözer. ayrıca noterin üzerinde herhangi bir sorumluluk bulunmuyor bu durumda. arkadaşınız zaten aracın parasını almış. araç hacizde değerini kaybetse bile arkadaşınıza bir zararı olmaz.
    aracın başına bir kaza gelmeden bir avukatla bu işi çözmelisiniz.

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    vekaletnameyle satış yapmak diye bişey yoktur.Araba başkasının üzerine olurda o kişi arkadaşına vekalet verirse ancak o şekilde vekaletle satış yapılmış olur biraz karışık oldu ama anlamışsındır:)

Senin demek istediğin arkadaşın sattığı kişiye vekaletmi vermiş?yani satış yapmamış daha ama o adama satması için vekalet vermiş,galericilerin eskiden yaptığı gibi yani...

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    bende 98 yılında 97 model doğanımı satmıştım tabi satarken satış senedimi aldım dosyama koydum her arabada yaptığım gibi,eskiden prosedür değişikti emniyete gidip üstüne alınıyordu falan,alan adam emniyete gitmemiş süreklide ceza yiyordu acemiydi,cezalar bana geliyordu bende postacıyı geri gönderiyordum bu böyle 1 sene devam etti hiç takmadım ben,sonunda adam üzerine almış arabayı tabi cezalarıda o ödedi çünkü elimde kapı gibi satış senedi vardı...Noterden KATİ SATIŞ yapmadan arabanın anahtarını vermem.....Alan adamlarında bunu önemsemesi lazım,çünkü onlarda arabayı almadan para vermiş oluyorlar dolandırılma tehlikeleride var
    Düzenleyen : mmt.88

17. ÖZER AKTAŞ

ÖZER AKTAŞ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ÖZER AKTAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    o zaman basit bir yöntemle, arkadaşınız size vadesi geçmiş bir senet imzalasın sizde o senedi ödenmedi diyerek arkadaşınızın üzerine olan arabaya haciz koydurun, sonra o arabayı trafikte yakalatın, arabayı satıyorum dedikten sonra adam arabanın elinden gitmemesi için muhtelemelen tüm ceza ve vergileri öder hemde satışı üzerine alır. olmazsada arabayı satarsınız masraflarınızı aldıktan sonra kalanını adama verirsiniz.

Bu Sayfayı Paylaş