Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Rölanti Yükseltmek Mümkün Mü?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Silgi tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    961
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Abi aynı durum i20 için geçerli mi? 3 servise sordum 3üde bu araçların rölantisi ile oynanamıyor ECU'da böyle bir ayar mevcut değil dedi. 600 devirde titriyor araba uzun süre trafikte durduğumda ciddi manada rahatsız ediyor.

2. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Butin arclarda rolanti motoru ve pedal konum sensoru bulunur ancak bazi modeller elektrikli pedala sahipdir.. Rolanti motoruna ve pedala sensorunun yapisina bakmak lazim.. Genelde olur butun araclarda.. Hic biri olmasa ecudan ayar yapilir mutlaka.. Ama onlarda onu yapacak teknoloji yoktur bisey diyemem.. Yoksa olmaz diye bisey yok.. Sonucda arabanin 600 devirde calismasinada ecudaki kodlar karar veriyor..

Silgi ve MAERKEK bunu beğendi.
  3. Silgi

Silgi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    160
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
  4. Silgi

Silgi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    160
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hocam şimdi ben rölanti valfinden rölantiyi yükselttim ama belli bir zaman sonra yine motor kendiliğinden düşürdü. Boğaz kelebeği konum sensörüne baktım 8 gösteriyor bununlada şuanlık oynama gibi bir ihtimalimiz yok sanırım. Birde şöyle bir şey keşfettim. Akü kutup başını söküp bir gün bekledim takıp çalıştırınca araç birden 2bin devir ve 700 devir arasında hızlı hızlı gidip geldi ve sonra 800 devirde sabitledi ama uğultu sesi başladı rölanti valfinin fişini çektim ses kesildi. Başka rölanti valfi taktım yine ses var sonra rölanti valfinin fişi çekili halde 1 gün gezdim ve sonra taktıö yine devir yükseldi ve düştü yine ayarladı kendini bu sefer uğultu sesi yoktu ama 15-20dk sonra yine başladı. Acaba yazılımsal mı hata var sizce?

5. Silgi

Silgi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    160
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    @MSC bu konu hakkında net bir bilginiz var mı?

6. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    rolanti valfinin fisini çekersen araç arıza kodu verir.. tekrar taktığında ise ecu kalbirasyon yapacakdır yaptığın işlemler doğru değil kardo böyle davranma arabaya.. hem rolant valfinin hemde kelebek sensorunun uzerinde ayar vidaları vardır.. yani üzerindeki vadaların oturdugu noktalar kanallıdır vidaları iki diş gevşeterek ayar yapabilirsin her iki sensördede bu ayar kanalalrı vardır.. ama aracın bu havalarda 800 devirlerde çalışması normal ecu hava sıcaklığına ve emme manifolddaki hava sıcaklığına.. hatta maf ve map sensorlerinden gelen basınc degerlerine bakarak rölanti ayarlaması yapıyor elleme kalsın.. bu havalarda 800 devire düşmesi normal aracın.. duydugun uğultu ise rolanti valfinin kapakçığından geliyor hızla geçen hava ıslık sesi gibi ses çıkartabilir normaldir takılma..kelebek pozisyon sensrounun yüzde 8 olması normal daha fazla yükseltme zaten.. ayar vidaları ile bunu yuzde 11e kadar çıkarabilirsin ancak yuzde 9,5 dan sonra araç rolanti durumundan çıkar sanki sen gaz veriyormuşssun gibi yakıt oranı ayarlamaya başlar buda hem hararetini yukseltir hem yakıtını arttırır..

Ogun bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş