Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERA OTOMATİK GERİ KAÇIRIYORMU?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda aybasan tarafından 24 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,968
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Özellikle eski araçlarda vitesin konumuna göre rölanti motoru üzerinden rölanti ayarı yapılırdı. Yani siz N ve P harici bir konumda vitesi tutarsanız ve araç bu sırada hareket etmiyorsa inhibitör rölanti motoru üzerinden rölantinin düşmemesi için yaklaşık olarak 1500 devire denk gelen oranda motora güç üretirdi. Daha sakı baskı sistemi olan bu eski tip otomatiklerde araç geri kaçmazdı ama şanzıman ve motor ömrü üzerinde olumsuz etkileri vardı. Örneğin forum üyelerimizden mstfkl (Mustafa hocamız) 'ın 92 model elantrasında inhibütör arızası var. Motor N ve P konumunda iken sanki vitesteymiş gibi rölanti 1500 devirde duruyor. Aracı D/1/2/R gibi konumlara getirince baskının etkisiyle motora yük biniyor ve rölanti olması gerektiği yerde 800 devre iniyor.

Yeni araçlarda bu tip hem motoru hemde şanzımanı zorlayan inhibütör sistemi kaldırılmıştır. Bu nedenle ağır geri kaçma hemen hemen her araçta mevcuttur. Özellikle silindir hacmi düşük olanlarda. Benim test ettiğim Honda Jazz ve Auris 'de aynen bu şekilde geri kaçmaktadır. Eski sisteme nazaran bu sistem gerek motor ve gerekse şanzımana daha az zarar veriyor.

Ben özellikle yakıt, bakım maliyeti ve motor sağlığı açısından hiç bir zaman otomatik araç almam.

2. asaf1221

asaf1221 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ekleyecek başka birşey bulamıyorum aynen katılıyorum
    Düzenleyen : MSC

Bu Sayfayı Paylaş