Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Orjinal Jantlarına Alternatif Lastik

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda thehunturk tarafından 16 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bunun sebebi kara batmamaktır..

2. Misafir

Misafir Guest

Tamamen katılıyorum, sanırım yazdıklarım okunmuyor, bunlar benim kafamdan uydurduğum şeyler değil, tamamen bilimsel açıklamalar...herkes doğrusunuöğrenen kadar yazmaya devam edeceğim.

"yol tutuşu ile savrulmayı yada ayakta durmayı karıştırmayın, yol tutuşu süspansiyon,ağırlık merkezinin yere yakınlığı ve "lastik tabanlarına düşen ağırlık oranı" sayesinde otomobilin "düz yolda" yere tutunması demektir, eğer bir aracın yol tutuşu iyi değilse en hafif tümseklerde yada çukurlarda otomobili kaldırır atar, bu virajlarda savrulmaya benzemez, standart lastik kullanarak savrulmayı viraja yavaş girerek önleyebilirsiniz yada kumda batmamak için 225 taban lastik kullanabilirsinizama yol tutuşu için sizin yapabileceğiniz bir şey yok, tamamen otomobilin elinde olan bir şey"..

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Coşkun hocam ; Ben arabamı aldığımda üzerinde Hankook sıradan binek tipi lastikler vardı. 175/65/14. Araba düz yolda yüksek hızlarda ( 190 km ) iyiydi ama hafif virajlarda vs arabam baya bir yatıyor + biraz zorlasam kayma yapıyordu. Diğer bir hususte otoyolda aynı yöne giderken otobüs yada tırları geçer geçmez araba boşluğa düşüp savruluyordu... Daha sonra 195/50/15 V lastik ve jant taktım. Yol tutuşunda herhangi bir eksiklik hissetmedim. + virajlarda arabam ne yatıyor nede savruluyordu. Yüksek hızlarda (190 km ) daha güvenilir ve frene bastığımda adeta arabamı asfalttan birşeyler tutuyor gibi. Arabamla ben bir bütün gibiyiz en ufak bir problemi anında hissederim.

Benim arabamda orjinal spoiler mevcut bu spoilerin uc kısmı meğilli, rüzgarı kullanarak aracın arkasını yere basma kuvveti sergiliyor...
    Arabamda 1150 kg. bu ağırlıktaki bir araba için 175 taban lastik sadece fabrikanın maliyet çerçevesi altında olması gerekenden az tutulmuştur kanaatimce.
    Maliyet açısından taban ve lastik ebatı düşük tutulmasının yanında diğer getirileride kış aylarında kaygan zeminde araba daha iyi yere tutunur, performansı daha iyi gösterir, yakıtı düşer.

Ben arabamı aldığımda daha 1. viteste kalkışta çok az gaza ayağımı fazla göstersem patinaja kalkıyordu. orjinal lastikleriyle km de 30 kuruş yakıyorduda şimdi yaksın 31 kuruş...

Getizin emsali olanlarda 15-16 inc jant ve 195-205 lastik ebatları bulunmakta. Elbetteki rüzgar sürtünme kat sayısına göre araba yere daha iyi yapışmakta ama. Getiz emsalleri arasında en ağırı....

Akabininde senin söylediklerinin aksi taraftarı değilim. Karlı ve kaygan zeminlerde olabildiğince lastiklerin tabanı ne kadar inceyse lastiğin yerle öpüştüğü kısım daha çok baskı uygular.

Ama Kendi arabamdan örneklerdede sunduğum gibi Getiz modellerinde benzinlilerde minumum lastik ölçüsü maliyet çerçevesi içinde 185/60/14 dizellerinde ise 195 taban uygun olacaktı. Ki 110 hp dizellerinde ise bilhassa. Erada aynı biçimde fabrikanın maliyet ve diğer taktik çerçevesi içinde. 110 hp dizel Eraya o lastikler zayıf kalıyor. taban minumum 195 olması gerektiğini düşünüyorum...

Babamın Astra 1.6 16 V 100 hp 1070 kg ama lastikleri 195/60/15 fabrikasyon. Bu konudaki düşüncem bu lastikler arabaya ölçü olarak cukk diye olduğu... Lastikleri Michelin Pilot ile değiştirdikten sonra arabayı ne virajlarda nede herhangi bir sebeple savurduğuna şahit olmadım.

Arabama kış lastiği almayı düşünsem 165 tabanlıdan başka düşünmezdim açıkcası.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Saygılarımla...

4. Misafir

Misafir Guest

Kırmızı ile işaretli ifadeler daha öncede belittiğim gibi yol tutuşu ile ilgisi olmayan konular, yeşil ile işaretli yerler tamamen yol tutuşuna destek, mavi ile işaretli yerlerde "yol tutuşu" gerçeğini değiştirmiyor...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

5. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    O otobüs geçerken savrulması aracın alttan rüzgar almasından kaynaklanıor.Bu sorunu arabayı biraz daha alçaltarak çözebilirsin.

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim hocam. Bu fikrimi seninle özel mesaj yoluylada paylaşırdım ama buradan paylaşarak, konuda merak edenler ve bilmek istiyenlerinde bilmesi amaçlı...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben sadece lastik ve jantlarımı değiştirdim ve bu sorun tamamiyle ortadan kalktı. Geçenlerde direksiyonda titreme vardı balans ayarını yaptırdım problem kalmadı...

Yeni lastiklerim V serisi olduğu için bilhassada ıslak ve su birikintilerinden geçerken sunduğu performans + yönde şaşırtıcı derecede...

8. Misafir

Misafir Guest

E yani, bu arada 230 Merso'yu bile savurduğunu bilirim o TIR'ların........https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

9. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ya bende jant lastik alcam lastik olarak bana 4 mewsimde işime yarayabilecek bi marka tawsiye edebilirmisn?

10. Misafir

Misafir Guest

Benim tavsiyem Pirelli Çinturato P6....

11. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    coşkun abi benim araba kışın azcık yerden kopsun bidaha töbe buzu tırmanmıyor bu nie böle yapar.Hala prelli p600 war :S 4 yıl oldu 32 bin km yaptdım pert olmadı daha 1 kere patlamadı.Yada ben beceremedim:S

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracın üzerindeki lastikleriniz sert hamurludur. Ufak bir rampada ıslak olsun patinaja başlar. Hamur sert olduğundan ötürüde performansı vasatır. Daha önce 2004 1.6 kullandığım Admira modelindede Pirelli lastikler vardı, çok vasat performans sunuyordu lastikleri.

Pirelli lastiklerine verilen paraya acırım ben. Coşkun abinin tercih ettiği ve önerdiği seri yeni seri ve Pirelli markasının diğer ürünlerinden çok çok ayrı olduğunu belirtiyor. Onlar hakkında bir bilgim olmadığı için Coşkun abiden bilgi almak gerekicek.

13. Misafir

Misafir Guest

Erkan'ın dediği gibi Pirelli en son düşüneceğim bir marka idi, ancak yeni geliştirdikleri Çinturato serisi benim çok hoşuma gitti, üstelik çok yakın bir abimin tavsiyesi ile taktım, kendisi Pirelli bayisi olmasına rağmen şimdiye kadar bana hiç pirelli taktırmamıştı ama bu sefer ısrarla Çinturato taktı ve iyi'kide takmış, tırmanma konusunda da Erkan'a katılıyorum, sert hamurlu lastik kaygan zeminde tutunamaz, bu nedenle kış lastikleri daha yumuşak hamurludur ve kılcal kanallar vardır, bu kanallar sayesinde yayılarak zemini ısırır, senin lastiklere gelince 4 yıl bir lastik için "dişleri aşınmamış olsa bile" ömrünü tüketmiş demektir...

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yanak ve taban genişlikler eşit ölçülerde küçülür/büyürse hiç bir sorun olmaz.Yakıtıda etkilemez,yol tutuşu iyileşir.

Eğer maddi yönden sıkıntınız yoksa lastikleri değiştirirken jantlarıda değiştirmenizi tavsiye ederim.15'inc jant ve 195/55/15 boyutunda lastik takarsınız mükemmel olur...

Jant istemiyorum diyorsanız orjinal ebadı olan 185/65/14 e en yakın ve en iyi ebat 215/55/14 tür.Bu ebatta lastik bulursanız en güzeli olur.Ama bulamazsanız ikinci alternatif ebat 195/60/14 tür...

15. Misafir

Misafir Guest

Üzerinden çok zaman geçmiş ama merak ettimde,era mısattığım arkadaş 195/60/15 jant ve lastik kullanıyor. Bir sakıncası olur mu?

Ayrıca lastik hesaplama tablosunda 185/65/14 yerine 195/60/15 lastik seçilirse aracın hızının +%3 olacağı yönünde. Yani 100 km/h hız gösterirken ibre, aslında hız 103,2 km/h olur deniyor. Her şey iyi güzelde Era da GPS kullananlar bilirler araç hızını 100km/h olarak gösterirken GPS 94 km/h gösteriyor. GPS mi şaşırıyor diye düşünürken Toyota, Honda ve Focus ta aynı GPS hızı araç hızı ile eşit olarak gösteriyor.
    Sonuç olarak aslında Era ile araca göre 100 km/h hızla giderken aslında 94 km/h hızla gidiyorsunuz. %6 hatalı zaten normalde. Hyundai, Era lar daha az maliyetli olsun diye lastik ebatlarını olabildiğince düşük tutmuş.
    Düzenleyen : Okan Özkan

16. 215 55 R14 lük lastik varmıydı.??https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

185 65 R14 e en iyi lastik ölçüsü 195 55 R15 tir ama 15 inc istemesseniz 19560 R14 tür..

17. gokhandinler

gokhandinler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar benimde lastik ebatlarıyla ilgili bir sorum olacak 2010 accent era crdiorjina lastiklerim 195-55-15 orjinal 15 jantlar var üzeririnde bu jantlara göre lastiktabanını 205 yapmak istiyorum sizce jantlara uyarmı önerileriniz nelerdir.

18. reis44

reis44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bişiy anlamadım,eray yeni aldım 2011 briston var var ne takılırsa uygn olur anlamadım,her kes bişey söylemişhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

Bu Sayfayı Paylaş