Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERA MUTSUZ ÇOĞUNLUK ADINA

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda tdemiray tarafından 8 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. tdemiray

tdemiray Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

2. Misafir

Misafir Guest

Burak bey sanırım konu açıklığa kavuştu, ben üyemize gereken desteği vereceğim........

İlgilendiğiniz için teşekkürler.

3. tdemiray

tdemiray Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

4. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9

5. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hyundai accentin youtube da bir test videosu var 2008 model yeşil renk 1.6itre hb... araç test esnasında genelde olumlu yorumlar alıyor test pilotundan fakat ekliyor hard plastic diye ...yani sert plastik mutlaka ses yapar benimkide yapıyor çözümü serviste aramak yada bulmak zor....sonuçta serviste bu aracın plastik aksamının (ses yapan) genelde sökülüp alttan ymuşak malzemelerle desteklenmesi ve iyice yerine oturtulması lazım veya benzerleri....buda assanın bu üretim felsefesini değiştirmesi anlamına gelir ....o zaman accent era çok daha yüksek fiyatlara üretilir zaten ...

6. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar kısa süre sonra bazı fotoğraflar koyacağım.2006-2007 accentle 2009 accent arasındaki farkları içeren.Geçen gün bir arkadaşınkini incledim arada 20 fark var rahat.Bir çok malzemede yerliye geçilmiş, daha ucuz ve basite kaçılmış.Hele bir kapı fitilleri var görmeniz lazım.

Yani ses gelmemesi mümkün değil.Ben rüzgar sesi geliyor diyenlere şaşırıyordum allah allah diye ama rüzgarın sesini bırak o fitillerle içerde rüzgar eser öyle söyleyeyim.Çift kat 2 renkli fitilden tek kat fitile geçmişler.Direksiyon simidi bile farklı ekleyince fotoları ayrıntıları göreceksiniz.(anten katlanmıyor mesela çok ilginç)
    Yani birisi birşey deyince yok filan demeyin era artık eski era değil.Ben olsam ne alırım ne de kimseye öneririm 2009 u.

Düzenleyen : motor

7. Misafir

Misafir Guest

Olsun hocam, 1000-2000 tl fazla olsun ama sağlam adam gibi bir plastik konsun araca. Çünkü Era bunu hakediyor. Biraz az kar etsinler. Geçen yıl 28.300 e aldığım araç bu yıl 26.000 e satılıyor hyundai zararmı ediyor asla etmiyor.Bir diğer konuda, servislerdeki teknik personel adam gibi eğitilsin. Servislerin aralarındaki uçurumlar kaldırılsın... eratd arkadaşımız biraz aşırıya kaçmakla beraber kesinlikle haklı... Aşırıya kaçmasındaki sebeplerin başında ise eminim aracı sattıktan sonra hyundai ninortada herhangi bir muhatabını bulamadığımız ve insana gerçekten saç baş yolduran tutumudur...

8. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Raven senin aldığın araçla şu andakiler kesinlikle aynı değil.Sıfırını verseler almazsın yukarıda yazdıklarımı bir oku. Yani araç indi diye üzülmesin kimse o araç o araç değil.Şöyle bir göz attım 15 fark buldum.fotolar gelecek 5-10 gün içinde üst konu olur sanırım.

Düzenleyen : motor

9. Airforce7

Airforce7 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar;

Ben daha öncede bahsetmiştim. Ne Assan Türkiye nede servisler gereken hassasiyeti göstermiyorlar diye. Sorun küçük olsun büyük olsun bu böyle. Bir konu için 9 mesaj yazmış; 6 telefon (telesekreter) ederek kayıt vermiş olmama karşın hiç bir cevap gelmemiştir.

Bunun sonucu olarak bir akşam vakti saat 20:00 civarında Hyundai Assan Kore (site ingilizcedir.) sitesine sadece yaşadıklarımı anlatan bir mesaj yazdım. İnanırmısınız sabah saat 09:30 10:00 civarı türkiye assan aradı cep telefonumdan. Kore sitesine bir mesaj yazdığımı ve bu nedenle aradıklarını kendilerine daha önce yazmış olduğum ve bıraktığım telefon mesajlarının sistemden kaynaklanan bir arızadan dolayı silinmiş olabileceğini; bu nedenle bundan sonra koreye değil kendilerine başvurmamı istediler. Okuyunca nedenve nasıl aradıklarını umarım anlamışsınızdır.

Evet araçlarımız mükemmel değil; olsalar bile genede bir şey bulmak çok kolay. Ama malumunuz aynı kasa aynı model aynı yıl üretiminde bile eksiklikler ve değişiklikler olabiliyor. Buda biz alıcı ve kullanıcıları üzüyor. Sıkıntı yaratıyor. Ama zaten hayatın kendiside biraz sıkıntı yaratmıyormu sizce?. Bu nedenle evet kötüde olsa iyilerle yetinmesini bilmeliyiz bence. Ama bu demek değildirki sineye çekelim. HAYIR. Tabiki tepkimizi saygı çerçevesinde koymalıyız.

Ama tepkiler bireysel olunca ses getirmiyor. Malumunuz toplumun geneli böyle şu an. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" misali. Ama o yılan bir gün bizide bulursa o zaman kime gideceğiz?.

Eğer kabul ederseniz bir teklifim olacak sizlere. Bir kampanya başlatalım demokratik ölçülerde. Komple tepki mesajlarımızı aynı anda Assan'a fax çekelim yada posta ile gönderelim. Yada istanbulda olan arkadaşlarımızdan müsait olanlar tüm üyeler adına (ki farklı forumlarda olanlarla birlikte baya varız) gidip görüşsünler assan'la. Belkihiç bir şey olmasa bile birlikten güç doğar misali mahkemeye başvurarak medya desteği ile birşeylerin değişebileceğini gösterebiliriz. Çoğunluk hayal diyebilir ama hayaller azmetmedikçe hayal kalmaya mahkumdur.

Yani kısacası burada birbirimize düşmeyelim. Birlik olalım. Bu konu için yeni bir başlıkaçalım.

Sayın Coşkun UÇAR;
    Forumdaki üyelerimizin genelini tanımam. Ama sizin fotonuzdan yaşça olarak bizlerin büyüğü olduğunuzu görüyorum. Bizlere bu konuda önderlik edip, yapıcı olarak yönlendirip bilgilendirip katkı sağlamanızı bekliyorum. Başka büyüklerimiz veya yardımcı olabilecek üyelerimiz varsa alınmasınlar lütfen onlarda katılabilirler.

Hepinize saygılar sunar; iyi akşamlar dilerim.

Not: Arkadaşlar dayanamadım ve konuyu kendim açtım. Oradan yazarsanız sevinirim.
    Konu başlığı: "Hyundai Assan Müşteri Memnuniyeti"
    Düzenleyen : Airforce7

10. Misafir

Misafir Guest

Hocam bu konudaki iddialarınız çok enteresan. En kısa zamanda bir bayiye gidip kendimde inceleyeceğim. Sizinde yorumlarınızı merakla bekliyorum. 15 fark az bir fark değil... Yazık, Assan ne yazıkki kendi kendini bitiriyor.

11. Misafir

Misafir Guest

Airforce7 dostum, Kore ye ileti gönderip cevap almana çok sevindim. Bende siz gibi Hyundaide derdimianlatacak birini bulamadım. En sonundada vazgeçtim. 1 yıllık aracımın sorununuHyundai nin akıllı mühendisleriçözemedi ama sanayideSelahattin usta, passat amotisörünü modifiye ederek aracıma uyguladı. Zıplama tamamen kesildi. Yüksek hızlarda çok daha stabil sürüş imkanına kavuştum.Assan bunları okuyorsa utansın... Cebimden ödediğim 100 tl de Assan a başımın gözümün sadakası olsun... Sırf bu sebeplerden dolayı bir daha Hyundai markasının yanından geçmem... En az 5 kişiyi Era almaktan son anda vazgeçirmiş olmanın huzuruda bana yeter...

12. tugayt4

tugayt4 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi akşamlar gögüsten veya başka bir yerinden ses gelmesi normaldir.Arkadaşımda fiesta var 2006 birçok yerinden ses geliyor. Araç soguk kışın .İçi ısındıkça ses yapar.neyse bunun için bir araç kötü olmaz.
    İşallah büyük problem olmaz.Birçok amortisördeğişik markaya uyabiliyor.
    sorununuz hallolduğuna göre mesele yok.Allah kaza bela vermesin.saygılar.

13. Misafir

Misafir Guest

Sn Çetin bey...

Benim yaşadığım semt Beylerbeyi / Küplüce, bunu belirtmemin sebebi yaşadığım çevrede arabalarımız hakkında neler konuştuğumuzu öğrenmek istersiniz diye düşündüğüm içindir....
    Gelelim önderlik konusuna ben sahip olduğum araç için şimdiye kadar süspansiyonunun haricinde hiç bir şikayette bulunmadım, şikayetimde süspansiyonun çalışmadığı yada arızalı olduğu için değil zira süspansiyon görevini yapıyor, daha iyi olabilirdi şeklindedir. Şimdi sorarım size bu şartlarda bir sürü şikayetlerde bulunulan bir konu için nasıl önderlik yapayım.......sizce etik olur'mu. Şimdiye kadar iki sorun yaşadım ve bu sorunlar Uçar servis tarafından garanti dahilinde hemen çözüldü.

1. sorun
    Direksiyondaki müzik sistemi kumandası çalışmıyordu değiştirildi

2. sorun
    Bagaj kapağı yokuşta kendi kendine kapanıyordu halledildi.

14. baykubi

baykubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    işte benim sorunlarım ne mutlu sorunsuz era kullananlara.

1.Aracım daha 200 km de idi servise gittim amatisörden ses geldiğini söyledim geçer dediler.

2.bu sefer farklı servise gittim tamam hallettik bir kaç yer gevşemiş sıktıkdediler.

3.aracımın 3. vitesinde sorun vardı tekrar servise gittimo sesin vitesten değil ön teker bilyalarından geldiğini söylediler.Ve aracım 2000 km de bilyaları değişti ama o ses hala değişmedi.

4.bir müddet sonra servis beni arayarak assandan arıcaklarını yüksek puan vermemi istedi.Bende sorunlarındevam ettiğini ve düşük not vereceğimi söyledim.Bana sorunları çözeceklerinesöz vererek tekrar servise gelmemi söylediler.

5.Tabi servise gittim 4 amatisör değişti.Vites kolunun altında bir parça değişti.Amortisör eskisine nazaran biraz düzeldi.Vitesteki ses ise aynen devam

6.Bir müddet sonra amatisörden aynı sesler gelmeye başladı.Başka servise gittim arabayı aldığım yere şu ana kadar arabama hiç müdehalede bulunmayan servis.Bunlarda amatisörlerin değişmesi gerektiğini söylediler.
    Birde vites kayışının değişmesi gerktiğini sesin bundan dolayı olduğunu söylediler.Ama bu serviste yine hiç bir parça yoktu bir şey yapamayacaklarını söylediler.Benimde tatilim bitiyordu yani parçaları bekleyemezdim.Gittiğim yerdeki serviste yaptırmamı söylediler.

Son olarak dün buraya geldim servise gitcem ama hiç umudum yok.

Yorumlar sizin ortada bir araba iki sorunu ve iki servis var.
    Aracım şu an 9000 km de adından sıfır araca biniyoruz.Yetmez mi?

15. tdemiray

tdemiray Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet Sayın Raven
    Doğru söylüyorsunuz.Ben bırakın servisleri Fabrika ile direk yazıştığım konularda bile acizliklerini kabul etmelerine rağmen kıllarını bile kıpırdatmıyorlar.Hyundai servislerinin gerçekten yapacağı bir şey yok.İnanın bıkmış durumdalar.En azından 4 sefer HAOS dedikleri kendilerince bilir kişi dedikleri tespit komisyonunuistediğim konular var .Bu adamlarla mucadelem sonucunda garantıden değiştirdiğim şeyler oldu.Yani araç dizayn aşamasından başlayarak problemli.Önlerıne çıkan bir problemi aşmak için başka bir probleme sebep olacak tasarrufta bulunmuşlar.Kendileride biliyorlar.Çok inatçı ve takipçi bir kişiliğe sahibim.Fabrıka ıle yazıştığım yaklasık 2 klasör yazı mevcut.Bir çok konuda .Bunları tekrardan anlatmayacağım size.Forumda ilan edildiği gibi HYUNDAI düşmanı kesinlikle değilim.Onu söyleyen arkadaşların yaşadığım ve takip ettiğim konuların %1 i kadar girişimleri olmamıştır.Sadece enayi yerine konmayı sevmeyen hakkını aramaya düşkün bir yapıya sahibim.Sonuçta fabrika ısrarla tek olarak yaptıgınız girişimlerde utanmadan şu yorumu yapmakta.Öncelikle hangi sorunu yazarsanız yazın yada telefonda görüşürken sankı bu sorun sadece sizin aracta çıkmış gibi bir tutum sergılıyorlar.Tabi sıkıştırıp servıste aynı sorunda muzdarıp dıger araçlardanbahsedince efendım şu servisimize gidin tekrar bakalım bız gereklı bılgıyı gıttıgınız servıse vereceğız dıyorlar.2 defa zorlandığım konularda şirket avukatlarımı devreye soktum.Ve öyle sonuç aldım.Ancak yinede servislerin yapacağı gerçekten hiç bir şey yok.Örneğin 2008 model ERA ların MARŞ motorlarının arızalı olduğunu bılıyormuydunuz.Bu sadece son bır örnek.Bakıyorsunuz aracınızın marşı bır gun basmıyor.Allahtan olayın farkındaysanız servislere talımat vermişler sıkıştırdığınızda hemen garantıden değiştiriyorlar.Ancak buraya dikkat edin.Taktıkları da aynı sorunlu marş motoru.Burada sorunları tek tek yazmayacagım.En acısı üretimden kaynaklanan bir çok sorunun daha ortaya cıkacağıdır.Fabrika Ticari yaklaşımında şunu benimsemiş.Eğer sorumlu bir anlayışa sahip olsa en azından utanıp arızalı parçaların hepsını geri çağırma erdemi olmalı.Ancak bunu yapmak yerıne bu malıyetı zamana yayıp en azından yarısının gerı dönüşlerinde yok kardeşim kullanıcı hatası bu mantığı garantiden değiştirilemezile size cevap vermeyi hedef halıne geetirip bir seferde gerı cagırdıgında 10 adet değiştirmek zorunda kalacağı yerde yarısını iç edip çok sesı cıkan kullanıcıların 5 adet aracını değiştirmek.Dolayısıyla en azından zararı %50 ye indirmek .Assan ıle bu konuda mücadele etmek için herkesin birlikte olması gereklı .Yoksa tek başınıza gııtıgınızde çok zorlanıyorsunuz.Çünkü inanın bana çok pişkinler.Ben Hyundai düşmanı değilim.Ancak Assan gerçekten bir TÜRK firması olduğunu hakkedecek kadar sorumsuz ve sadece kar amaçlı davranıyor bu konuda ve aslada bir dünya markası olamayacaktır.Bu yaptıkları halkı kandırma girişimleri inanıyorum bir gün kendi yüzlereinde bir tokat gibi patlayacaktır.Halk dahada bilinçlendiği zaman kime araç satacaklarını kendileri bilir.Bugun başına gelmeyenler geldiğinde ne dediğimi anlayacaklar.Ama aracın sorunu kesinleşmiş ve henüz bilmediğimiz ama onların bildiği sorunları çıkaracağı kaçınılımazdır.En azından 2008 model eralar için bunu söylemekte hiç bir sakınca görmüyorum.2009 model araca sahip değilim .Bu nedenle bu forumda 2009 model araçla ilgili söylenen her ne hata var deniliyo

16. tdemiray

tdemiray Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Birde forumda """ERA GÖĞÜSTEN GELEN SES PROBLEMİ"""başlıklı açılmış bir konu vardı .Ancak şu anda bulamıyorum.Acaba kaldırıldımı.

17. Misafir

Misafir Guest

hocam bu her araçta aynı nasıl bir yay taktılar sizinkine

18. Misafir

Misafir Guest

Emin olun bu konuda bir açıklama getirilmedi....sizinde böyle bir probleminiz var'mı.

19. Airforce7

Airforce7 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben gördüm göreceğimi arkadaşlar;

Benim için konu kapanmıştır artık.

İlgilenen ve değerli yorumları ile katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Demekki herkes kendine çalışacak; dokunmadığı sürece yılanyaşayacak, günümüz dünya hali nede olsa.

Not: Benim ahım şahım bir sorunum yoktu zaten. Sadece dış ısı göstergesi göstermiyor. İçime sindiremiyorum. Ama peşini bırakmayada hiç niyetim yok.

Saygılarımla;

Dipnot: Yeni dikkat ettim ana sayfada açmış olduğum konu birilerince bilgi verilmeden silinmiş. Beni zahmetten kurtarıp sildikleri için ve silerken gösterdikleri nezaket! için onlara teşekkür ederim.
    Düzenleyen : Airforce7

20. Misafir

Misafir Guest

bu problem değil üstadım,her araçta tüm era admire milenyum ve diğer markaların çoğunda böyle bagaj kapağı yokuşta sabit durmaz.sizinkine özel bir yay ilave etmişler

Bu Sayfayı Paylaş