Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era mı sattım

'Sohbet' forumunda mdmrx tarafından 2 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    iyi niyetlerinize tşk ler.. henüz teslim almadım ama tercihimi ford focus tan yana kullandım, çağlar..
    hayırlısı diyorum.. benimde de yukarıda arkadaşların yazdığı sorunlar aklıma gelmiyor değil ama 3-5 yıla atmosferik motorlar tamamen kalkacak. bunu ford zaten söylüyor.. 1600 cc ye kadar olanları 1.0..üstlerini ise 1.6 turbolularla değiştirecek..dizel ise ayrı kefede..o zaten devam edecek ta ki %100 elektrikli uzun menzilli yada hidrojenli araçlar yaygınlaşana kadar..(hyundai bir adım önde gibi)

52ft.. en küçük turbo motoru renault çıkardı. 900 cc. ama tork ve beygir zayıf.. ş.içi küçük arabalara göre yapılmış mesela clio için..

eskiden 3 silindirli dizeller vardı.. şimdilerde vw nin 1.2 dizel i 3 silindir sanırım.. polo da var arkadaş aldı..
    turbo dizeller sorun olmuyorsa turbo bezninliler neden sorun olsun diye düşünüyorum.. ford un 1 litrelik motoru 1400 devirde 170 tork üretiyor.. bu demektir ki araç kalkar kalmaz turbo devrede..benzinli turboların biliyorsunuz tork aralığı uzun 4500 devirlere kadar çıkıyor ama dizeller 2750 den sonra düşüyor.. turbo arıza vermezse ben sorun olacağını sanmıyorum. 3 silindir olmasının espriside silindir çapı geniş olsun ki pistonlar iyi çalışsın yanma odası büyük olsun. ve silindir başına 4 subap sığsın.. malum vw nin 1.2 tsi si 4 silindir, 8 subaplı(105 bg-175 tork).. ford 3 silindir 12 subap(125 bg-170 tork).. yakıta gelince araçta start-stop var belki ondan düşük gösteriyordur, bu özelliği kullanamıyorsanız, lambalara fazla takılmıyorsanız yakıt bir miktar fazla çıkacaktır.. karması 6.5 litre olan era mı 7 litre ile kullandım.. bu araç 5.1.. 6 litreyi geçireceğimi sanmıyorum..

ben hb alacaklara kesinlikle i30 ve i20 öneriyorum. sedan alacaklara ise bütçe az ise baz donanım elantra, yükseltebilirseniz orta donanım jetta veya focus diyorum.. vallahi bu yaşta babamdan destek alıyorum focus almak için. yoksa elantra alacaktım.. ve şu sıralar bitmiş olan park sensörlü mode plus düşünüyordum. 1 tane bulmuştum. bakalım yeni elantralar ne kadar satacak göreceğiz.

bir arkadaş jetta nın ağırlığını yanlış yazmış..1300 kg dır..yeni çıkan golf ler 1200 kg a düşürüldü..arka bağımsız süspansiyonlar bitti.

2. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun tekrardan.. aldıktan sonra tüketim değerlerini buradan paylaşırsanız sevinirim ilgilendiğim araçlardan biri çünkü..sakin kullanan birisiniz anladığım kadarıyla o yüzden referans alabilirm. birde yeni golf arkalar bağımlı mı olmuş şaşırdım valla ama ford iyidir severim süspansiyon konusunda referans modellerden biri focustur.

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hayırlı olsun... Kazasız belasız binmeniz dileğiyle... Bizimle de tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun oluruz...

Zevkler ve renkler tartışılmaz... Ford köklü bir markadır... Beklentilerinizi karşılayacağını düşünüyorum...

4. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    hayırlı olsun ama elantra bakan bi daha dönüp bakıyor yani bir çekicilik var ama focus aynı focus ne kadarda kasa değiştirse bir türlü çekicilik yok arabada sadece ismi focus diye veya park sensörü var diye almazdım açıkcası

5. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sadece dış görünüşü için araç mı alacak kaldı ki güzellik göreceli birşey herkes elantrayı beğenmek zorunda değil, ben de beğeniyorum ama benzinli motorunun beni tatmin etmemesi ve süspansiyonun kötü olması sebebiyle kesinlikle elantra almam, i30 alırım hem gdi motor hem bağımsız süspansiyon hem de donanım için değer yoksa era'ya devam ederim değiştirmeye gerek pek yok o kadar para veriyorsun çünkü üstüne.. tip olarak elantra focustan güzel olabilir ama konfor yol tutuş süspansiyon olarak focus daha iyi, illa sedan istediğine göre bence gayet mantıklı seçim ben olsam sadece motor sebebiyle jetta alırdım ama 2.tercihim focus olurdu üçü arasında.

6. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    sadece dış görünüşü değil,her yönden elantra diyorum...Fakat yeni kasa bir araç alıyorsun kalıplaşmış bir tasarım yerine yeni bir tasarımı tercih ederim....

tek bir artısına veya eksisine takılmak çok mantıksız bence,yani mesela süspansiona veya donanımdaki bir eksikliğe takılıpta o araçtan soğumak saçma geliyor....her marka için geçerli bu dediğim.

Ayrıca elantrayı herkes beğenmek zorunda değil tabiki ama elantrayı almayanların veya beğenmeyenlerin çoğuda beğenmediği için değil marka bağımlılığından dolayı elantraya burun kıvırıyor....

Kimileride "Volkswagene biniyor desinler veya yeni focus almış" desinler diye sevsede sevmesede türk insanının aklına yerleşmiş markaları alıyor.

Elantrada yol tutuşu ve konforun iyi olmadığını söyleyen ilk ve tek kişisin.
    Bağımlı süspansiyon olmasıda kötü olduğu anlamına gelmez....

Bağımsız süspansiyona bu kadar takıntı yapmana gerek yok,gözünde çok büyütme onunda avantajı ve dezavantajları mevcut

Motor olarakta ben dizelciyim...Dizeli olsa zaten kimseden çıt çıkmaz ama benzinli olarakta motoru kötü değil gayetde güzel 1.6 cvvt 132 ps...

İ30 ise ayrı bir kategoridir Herkes HB araca binmez,onun müşteriside ayrıdır.

7. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    forumda biraz araştırın isterseniz.. elantrayla da i30 la da test sürüşü yaptım fark belli elantra esp üzerine kurulu bir yol tutuşu var ve insanı tedirgin ediyor zaten kullanıcılardan da bu tip şikayetler geliyor ve lastik değiştirmeyi deniyorlar ilk olarak. esp kapalı i30 la veya focusla bir karşılaştırması olsa keşke nasıl bir sonuç çıkardı? bağımlı süspansiyonun avantajı bir tek ağır yüke daha iyi dayanıyor ki onun için de zaten kamyonetler var. elantra önceki nesline göre beklentileri karşılamadı ne süspansiyon ne de donanım olarak.

8. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arabamı bugün gördüm.. dün gelmiş.. elantrayı gerçekten beğeniyorum ama focus da fazlasıyla güzel.. arka stopları yanarken daha güzel olabilirdi ama içi gerek malzeme kalitesi gerekse dizayn olarak çok güzel.. sadece göğüs plastik ve kapı fitillerine bakınca anlaşılıyor..
    fitillerin girdiği sac ın cam çerçevesiyle birleştiği yere slikon dahi uygulamamış hyundai ama i30 da yapmış.. avrupalıya satılan i serileri daha bir kaliteli.. arabam 10-15 gün sonra yola çıkacak.. ve 3000 km rodaj süresi var.. mayıs haziran gibi gerçek yakıt değerleri oturur sanıyorum.. o zaman yazarım buraya.. gerçekten sakin kullanıcıyımdır. biladerin dizel focus u bugün 60-70 km kadar kullanım era nın satış işlemleri için.. ortalama 5.4 den aldım.. 4.9 la teslim ettim :)

(birde elnatra da arka camların manuel olmasını eleştirmiştik yeni tune de.. hyundai donanım ı bilgilerini düzeltmiş, arka camlarda otomatik)

birde ihsan jetta ve focus un orta ve orta üst donanımlarının önlerinde de sensör var. benim gibi hayatında ilk defa c sınıfı araç kullanacak biri için önemli.(arasıra biladerinkini kullanmamı saymayalım) araba büyüyünce çekinerek yanaşıyorsunuz park ederken burnu değer mi diye. tabi bazı şeyler zamanla aşılır ama alışana kadar dikkat etmek lazım.

9. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    aracımı değiştirdikten sonra foruma ara ara birşeyleri okumak yada başkalarına bilgi vermek için giriyorum. hb alacak arkadaşlara hala ve ısrarla i30 almalarını tavsiye ediyorum. 3 ocak ta aracımı teslim aldım. kış aylarını 6.6 ortalama ile geçirdim. bahar gelince bu 5.7 ye kadar düştü. yaz gelince de gündüzleri cam ı açmayıp klima açmamdan dolayı tüketim 6 litre oldu. şu anda araçla 9 ayımı bitirmek üzereyim, ağırlık 5 gün ev-iş(2 kişi), haftasonu çarşı (5 kişi) olmak üzere tüketim hala 6 litre. km 8800. eski aracım Accent era 1.4 ile 7 litre tükettim yıllarca. kısaca 1133 kg 97 bg 1.4 motor ile 7 litre yakarken, 1300 kg 125 bg turbo benzinli 1.0 motorla 6 litre tüketiyorum. focus 1.6 benzinli ise tahminim 7.5 litre tüketir, bu da ford un kendi araçları arasındaki kıyası tutuyor. ford a göre 1.0 motor, 1.6 motordan %15-20 daha az tüketiyor. 7.5 litre ye 6 litre lik oran bunu tutturuyor. elbette era lpg li yakacağı benzinle 25 krş kadar yakıyordur sanırım, çalıştığım yerde hala era ya binen arkadaşlarım var. sadece lpg 22-23 krş yakıyorlar. sorusu olanlar varsa memnuniyetle cevaplayacağım, yoksa bu başlığa yazacaağım son mesaj olacaktır. sizlere bilgi vermesi açısından başka foruma tatil dönüşü yazdığım detaylı mesajımı burada da paylaşmak istedim.
    *******************************************************************************************

6 ağustos günü başladığımız tatili 25 ağustos ta bitirerek konya ya döndük. güzargah konya-karabük, karabük-zonguldak, zonguldak-yalıkavak(bodrum), yalıkavak-konya şeklindeydi. ş.içi lerle beraber 2407 km yol yaptım. araçta eşim ve ben le beraber 2 çocuk vardı, zaman zaman bu değişti. ilerde açıklarım. bagajda ise 3 valiz, bir çanta ve ıvır zıvır.

öncelikle yollar gayet güzeldi, ilk aracımı duble yollara ve taş vuruklarına kurban verdikten sonra focus umun başına böyle birşey gelmemesi çok sevindirici oldu benim için.

focus a gelince, 1.0 motorun performansından çok memnun kaldım. çoğu zaman 6. vites son hız limitine yakın değerlere sabitleyerek yoluma devam ettim. sadece 3 tırmanışta 5. vitese düşürmek zorunda kaldım. onuda şöyle izah edeyim. konyadan karabük e giderken, ankara ya kadar 2 yetişkin, 2 çocuk vardı. ankara da bacanağı aldık, iftarımızı yaptık, karabük e yola çıktık. ankaraya kadar yavaşlamam gereken yerler hariç hep 115 km hızla bölünmüş yollarda hız sabitleyci (hs) ile gittim. indi çıktı araba, tepe bayır bana mısın demedi. 90 kg lık bacanağı bir de valizini aldık, gerede ye yaklaşırken ki tırmanışların 3 ünde araç 5 e düşür diye ok çıktı. tabi burada hız hs ile 120.. tüketim 17 litrelerde, hız 120 den 110 a düşünce, yb 5 e düşür diye ok çıkardı. 5 e düşürünce araç 110 km gibi hızlarla bu 3 yeri tırmandı. hiç 4 e düşürmek zorunda kalmadım.

bayramda 2 gün karabük te kaldıktan sonra, zonguldak a kayınbiladerin yanına gittik. karabük-zonguldak arası iniş gibi görünsede (rakım 250 den 0 a), oldukça iniş çıkışlı ve virajlı yollara sahiptir. 103 km lik bu kısa yolu 1.5 saatte gidebildik.

aracımızın bence en iyi test edildiği yol zonguldak-yalıkavak yolculuğu idi. sonuçta 0 dan 0 a gidildi, 1000 metrelerin üzerine tırmanıldı, inildi. ortalama hız 88, klima yolun %90 ı kapalı, sabah 9 dan sonra açıldı; tüketim 6.2... 2 yetişkin, 3 çocuk = 300 kg + 3 valiz, 1 çantalık full bagaj..akşam saat 22:30 gibi yola çıktık, 3 moladan sonra sabah 11 de vardık. 12.5 saat.. google maps ten 3 güzargah çıkıyor ama ben afyon yolunu tercih ettim bölünmüş geniş yollarından dolayı; 964 km(maps e göre 12s 39 dk, ben bu süreyi 3 mola ile yaptım) bölünmüş yollarda hs 115 e, otobanda 125 e sabitledim. 6. vites 2750 devir 125 km/s hız.. bu arada güzargahı bilenler denizli-muğla-yatağan-milas arasının ne kadar inişli çıkışlı ve virajlı olduğunu bilir. bu yollarda kısmen düz olsaydı tüketim daha da düşerdi.... yeniçağ-ankara arasında otoban var, bacanak ve valizi inip, benim 50 kg lık oğlum araca binince, daha önce vites düşürdüğüm yollarda bu sefer araç 6. vitesle tırmandı.tabi burada 125 km hız ve 2750 devirinde önemi vardır. belki aynı yolu 6. vites 2000 devir 95 km hızla çıkamaz.

güzargah ve tüketim:

konya - karabük (1000 den 250 metre ye): 470 km, ort. hız: 83, tük: 6.4 ..%50 klima açık.

karabük - zonguldak : 103 km, ort. hız: 75, tük: 7.5 ..klima açık.

zonguldak - yalıkavak : 964 km, ort. hız: 88, tük: 6.2 ..%10 klima açık

yalıkavak - konya (0 dan 1000 metre ye): 650 km, ort. hız: 83, tük: 7.2 ..klima açık

benzin: 797 tl / 2407 km (220 km ş.içi) : 33.1 krş / 4.96 : 6,7 lt tüm tatil ortalaması

klima 1 litre gibi fazla yaktırıyor

focus 3 ile ilgili birşeyler yazmak gerekirse; araba yüklü iken virajlardaki yol tutuşu mükemmel, ama boşken arkayı gezdirmeye meğilli bunu daha önceki mesajlarda yazmıştık(tabi buna sebep aslında, virajların hız limitlerinin üzerinde dönmeye çalışmamız). konfor b sınıfı olan eski aracıma göre çok çok iyi, diğer C lere binmeden kıyaslamak istemem. titaniumdaki bel desteğine ihtiyacım vardı ama. araç ağırlığını yolda, gerek görsel gerekse sürerken hissettiriyor. görsel derken dönüşte biladerle geldik o arkamda iken dikiz aynasından bakınca focus 3 ün ne kadar oturaklı bir araba olduğu izlenimine hemen kapılıyorsunuz.basık, yere yapışan ve kaslı bir duruşu var. sürüşte ise en çok 160 a çıktım araç hafifleyip kontrolü kaybettirecek hissi vermiyor. oldukça stabil. direksiyonu hissiz diyenleri anlamak zor. yüksek hızlarda direksiyon kolay olarak 10 derecelik sağ-sol a dönebiliyor, sonrasında yeterli derecede sert. ben 115-125 lerle giderken düzde beni geçip ilerdeki rampada arkamda kalanlar herhalde gıcık olmuşlardır, birde arabanın 1.0 olduğunu bilseler kudururlardı sanırım :D . 1.0 motor sessiz, eski asfaltta 90 üstü hızlarda epey yol sesi alıyor. bagaj yeterli benim gibi 5 kişilik aile için bile ama şu bagaj ağzı yüzünden önce sola, sonradan sağa en son ortaya bavul yerleştiriyorsunuz, sanki yap-boz oynuyoruz :) belki denk gelmedi rüzgar sesi almadım yol boyunca. 0.5 litre daha az yaksaydı mükemmel olurdu.

(uzun yolda 5-5.5 litre yaktım diyen arkadaşlar anlaşılan ya basmıyorlar yada içi boş yolculuk yapıyorlar, yada benim araçta sorun var :) , işin doğrusu dinar-çay arası düm düz ova ve 2 şeritli yol, 95 e sabitleyince hiç 6 litrenin üzerinde bir değer yazmadı, 5 - 5.7 gibiydi )

hgs etiketini sökmeden sarı kağıt bantla ön cam daki siyah gözenekli bölgeye yapıştırdım, sorunsuz okudu. zaten okuma gerçekleşince yeşil lamba yanıyor. sonra söktüm, ruhsatın içine koydum bakalım bir daha kim bilir ne zaman kullanacağım.

dizel almıyorsanız 1.0 kesin tavsiye edilir..

Bu Sayfayı Paylaş