19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era mı linea mı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda faruk1907 tarafından 5 Mart 2011 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Otomatik sanzimanlar acisindan degerlendirme yapilirsa ne dersiniz acaba? Fiat'in vaktiyle kullandigi Speedgear sanzimani cok basariliydi.

2. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Siz öyle diyorsunuz ama 2009 Albea ticari takside dizel motoru var 1.3 cc. 140 bin kilometreye geldi. Tık demedi. Buna ne diyeceksiniz?
    Binlerce örneği var piyasada. Durakta 600 bin km'ye gelmiş ve motoruna ahantar değmemiş Albea'lar var. Fiat'ı küçümsemeyin lütfen. Eskisi gibi değil herşey.Siz Punto'yuörnek gösterirseniz bende Era'yı örnek gösteririm. Sıfır ticari taksiyeEra alan arkadaşımızservisten LPG taktırdı ve motoru ayar tutmadı. Benzinli gibi yakıt sarfiyatı var. Adamo arabayı satmak için 2 ay uğraştı. Sattıktan sonra sıfır dizel Albea aldı.Buna ne demeli? Servisin taktığı LPG ayar tutmuyor sıfır arabada...

Accent'lerin hemen hepsinde de sileceğin oradan içeri su alıyor. Buna ne diyeceksiniz? Bu sitede de birçok kişi bu durumdan mağdur değil miydi? Paspaslar su içinde kalıyordu. Bence bu daha büyük bir sorun. Halı sürekli ıslak kalıyor ve tabanda korozyona neden oluyor. Araç uzun süre kapalı kalırsa koku yapıyor. Halıda istenmeyen beyaz tortular oluşturuyor.Hyundai büyük bir firma ise araçlarını geri çağırsın ve su almasına neden olan parçayı değiştirsin.

Era içinde amortisörlerin adiliğini gösterebilirim. Dünyanın en adi amortisörünü Hyundai kullanıyor. Neden Monreo kullanmıyor? Monreo amortisör süspansiyon sistemi düzeliyor.

Sadece tek örnekle bu işler yürümez. BütünPunto'ların direksiyon altı oynarsa tamam haklısınız derim. Ancak1 araçta çıkan olayı hepsine mal edemeyiz. Tabi ki hatalar olacak. Parça kırılacak, bozulacak. Affedersiniz ama altımızdaki arabaları Mercedes olarak görmeyelim. Bu arabaların ömrü maksimum 7 yıl. Sonrasında masraf çıkartıyor.

Ayrıca siz 3750 TL'ye aldığınız Corolla ile kaç yılda 140 bin km yaptınız?
    3750 TL'ye aldığınızda araç kaç yaşındaydı?
    Eğer 2-3 yaşındaysa şimdi 10 bin TL verip 2-3 yaşında Corolla denginde bir otomobil alabilir misiniz?

Benim demek istediğim arabanın yaşı geçtikçe edeceği para azalıyor. Dünyada da bizim paramız her geçen saniye değer kaybettiği için alım gücümüz her geçen yıl daha da düşüyor. Bu sebepten dolayı araçları elimizde en fazla 2-3 yıl tutup satmalıyız.

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hyundaide Servis Lpg Takmaz... Servis Ne Anlar Lpg Takmaktan..BRC Bayisine Yönlendiriyor..

4. saser

saser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Uzak doğudan şaşma.1.3 cdti motor bende kullandım. 5 para etmez. çok ağır kalıyor. ama 1.5 crdi adamı arabaya aşık ediyor. Harika bir motor gaza yüklenince anlarsın 1.5 in farkını. Ama test etmeden alma sonra içinde kalmasın Linea alsaydım keşke deme ikisinide dene.

5. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Honda'da çekik gözlü ama halen bir dizel aracını göremedik. Nihayet en sonunda Accord'lara dizel motor taktılar. Teknolojide öndeler ama tasarruf nedir bilmiyorlar. Honda Civic'lerin km başı yakıtlarını duyunca da herkesin dudağı uçukluyor. Era'nın neredeyse 1.5 katı fazla yakıt tüketiyorlar. Bu sebepten dolayı kullanılamadıkları için hepsi cillop gibi duruyor. 300 bin km'de satılan bir 2009 Civic göremedim!

6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aslan besleyen etini düşünmez https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    biz kediyi zor doyuruyoruz https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hondaanın Kullandıgı Motor 20 Senelik Teknoloji..Bir Vtectir Gidiyor..

8. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Onu biliyorum. Ama garanti olarak arkasında duruyor değil mi? Garantideki aracın yakıt sistemindeki sorunu çözemedikleri için adam lanet olsun dedi birine okuttu arabayı. Alan adam da başkasına okutmuştur...

9. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bu konu çok su götürür şimdi bu konuyu açan arkadaş bu forumda farklı cevaplar alır aynı konuyu fiat forumunda açsa farklı cevaplar alır en iyisi almak istediği araçtan beklentilerini ortaya koyması birde gidip iki araçlada test sürüşü yapmasıdır en iyi cevabı kendi kendine bulacaktır sonuçta bence iki aracında birbirlerine üstün olduğu alanlar var...

10. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Toyota'larda gereksiz pahalı. O araçlara o paralar verilmez. Üzerine az daha para eklendimi gidip Volkswagen alınabilir... Corolla'nın en düz modeli 38 bin TL. Yazık o paraya... Honda'nın da en düzü 41 bin TL...Hem de benzinli :) Akıl kârı değil...

11. usta şöför

usta şöför Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    hyundai eradan şaşma derim linea beş para etmez şasesiz heryeri plastik çin arabaları linea da sağlamdır benim gözümde linealar puntalar yürüyen çamaşır leyeni güvensiz araçlar

12. higetz

higetz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    [/QUOTE]

Toyota'larda gereksiz pahalı. O araçlara o paralar verilmez. Üzerine az daha para eklendimi gidip Volkswagen alınabilir... Corolla'nın en düz modeli 38 bin TL. Yazık o paraya... Honda'nın da en düzü 41 bin TL...Hem de benzinli :) Akıl kârı değil... [/QUOTE]

uzakdoğulu araçların avrupalı araçlaragöre daha kaliteli ve problemsiz olduğu gerçeğini türkler de dahil olmak üzere avrupalı ve orta doğulu pek çokaraç sahibihala göremiyor veya görmek istemiyor.
    topgear i bilen bilir.bilmeyenler de araştırsın.işte onların binlerce araç ve sahipleriyle yaptığı en son ikiaraştırmanınsonuçları.2005 ve 2006 yıllarına ait.daha yenileri malesef yok.markaya damodel bazında araçların kalite değerlerini görebilirsiniz.ingilizce bilmeyenler google çeviriyi kullansınlar veya ben yardımcı olurum.

http://www.topgear.com/content/carsurvey/2006/features/08/2.html

http://www.topgear.com/content/features/stories/2005/11/stories/01/3.html
    Düzenleyen : higetz

13. enes ilal

enes ilal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım linea komfor olarak era dan üstündür.katılıyorum.segmenti farklı bir kere.ama satılığa çıkarınca milletin neden era dediğini anlarsın.linea lüx bir araba ama 2, elde çok zayıf.......

14. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Kısa ve öz. Linea almam ama linea era dan daha kalite ve daha konforlu bence. En azından linea nın direksiyonu bile daha kullanıslı...
    Ama, linea eradan daha dar bir araç ve arabanın içi beni geriyor..

15. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Hiç kimse yoğurdum ekşi demez. Ama yazılanları okuyunca doğru bildiklerimin yanlış olduğu hissine kapıldım. Honda'nın vtec motoru 2001-2002 yıllarında çıkardığını biliyordum, yani 9-10 senelik, 20 senelikmiş. Honda az yakan bir araç, o yüzden dizel üretmiyor diye biliyordum, çok yakıyormuş. Honda sağlam olduğu için yıllarca diri duruyor sanıyordum, binilmediği için eskimiyormuş. Taksicilerin beğenmedikleri bir marka için al-bela dediklerini biliyordum, bela değilmiş.
    Birde gereksiz yere pahalı denilen Toyota'nın motor kapağı açılmadan 1.000.000 (bir milyon) km yapanı var diye duymuştum.
    Ama anlamadığım C sınıfı olan araç bu kadar iyi iken neden B sınıfı olan araçtan daha ucuz?

Düzenleyen : EraCan

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hondamı Az Yakıyormuş ? :) Tüketim Verilerine Bir Bakarsanız Az Yakmadıgı Gayet Ortada... Vtec 20 Seneden Eskiymiş 1983 De Kullanılmş....
    Buda Yakıt Verileri ;
    <table ="#cacaca" border="0" cellpadding="1" cellspacing="0" width="610"><t><tr><td style="padding-left: 5px; border-right: 1px solid rgb(202, 202, 202);" align="left" ="#ffffff" height="20" width="301">Şehir içi (lt)
    </td>
    <td ="#e5e5e5" width="5">
    </td>
    <td style="padding-left: 5px; border-left: 1px solid rgb(202, 202, 202);" align="left" ="#ffffff" width="302">

9,2</td></tr></t></table>Buda Eranınki <table border="0" cellpadding="3" cellspacing="3" width="100%"><t><tr><td ="techcelltext1">
    </td>
    <td ="techcelltext1">Şehir içi</td>
    <td ="techcelltext1" align="center">8,0</td></tr></t></table>

VTEC, the original Honda variable valve control system, originated from
    REV (Revolution-modulated valve control) introduced on the CBR400 in
    1983 known as HYPER VTEC
    <h2>DOHC VTEC</h2>Introduced as a DOHC
    system in the 1989 Honda Integra and Civic CRX SiR (Japan) and 1.6i-VT
    (Europe) models, which used a 150bhp (110 kW) variant of the B16A
    engine (B16A1). The US market saw the first VTEC system with the
    introduction of the 1991 Acura NSX,
    which used a 3 liter DOHC VTEC V6 with 280bhp (210 kW). DOHC VTEC
    engines soon appeared in other vehicles, such as the 1992 Acura Integra
    GS-R (B17A1 1.7 liter engine), and later in the 1992 Honda Prelude VTEC (H22A 2.2 liter engine with 195hp) and Honda Del Sol
    VTEC (B16A2 1.6 liter engine). The Integra Type R (1997–2001) available
    in the Japanese market produces 200bhp (149 kW; 203 PS) using a B18C5
    1.8 liter engine. Honda has also continued to develop other varieties
    and today offers several varieties of VTEC, such as i-VTEC and i-VTEC
    Hybrid.

17. volume23

volume23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erkan DEMİREL.
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Honda motoru iyidir arkadaşlar biraz fazla yakar ama vtec açtımı o zevk bambaşka 5500 devir den sonra.Neyse konu değişik yerlere gitmeye başladı.

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Olayda O Zaten 5500De Kim Vites Degistiriyor :) Benzin Olmuş 4Tlnin Üstü 5500 Devir Çevirmek Yürek İster ..Alt Devirlerde Hondanın Gitmedigini Kimse İnkar Edemez..

Neyse Konuyu Dağıtmayalım.. Bizim Yazmamızla Olmaz Maalesef Test Sürüşüne Çıkacksnız Yetmediyse 1-2 Gün Kiralayacaksınız Bu Araçları Deneyeceksiniz

19. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence linea al ancak lineanın 1.6 dizel versiyonu var onu al 170 bg.torkunu da sen düşün

20. muratbaris37

muratbaris37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    221
    Ad Soyad:
    MURAT BARIŞ AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Katılıyorum Ersin Kardeşim ben yazacaktım sen erken davrandınhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş