Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Lastik Tavsiye ( Lassa mı? Bridgestone mu?)

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ColoneL tarafından 20 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. apollo

apollo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dogrudur ama bu lastiklere asagi yukarı 8000 km yapmis biri olarak söylüyorum ki kesinlikle müthiş duşun 5 kisi artı bagaj ve130 140 km hız ve arka suspansiyonlar patlakken gel sen lassa al hem Türkiye kazansın hem fazla para verme alınca bana dua edersin abi paran azsa patlasa yönelirsiniz ama para sorun degilse kesinlikle lassa:)

2. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    evet fiyat farkı var.. yokohamadan baktım biri 195 50 15 187 iken 195 55 15 237 TL

3. gokhan_gokhan

gokhan_gokhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 15 jant ladtik yapmak istiyorum ama baya bi tuzlu lassa impetus revo alıp biraz daha böyle devam edecez anlaşılan birde arkadaşım külüstür bi cliosu var geçenlerede ön iki lastiği lassa atractayla değiştirmiş dişli asfaltta bile doğru düzgün ses yok valla lassadan bu kadar sessizlik beklemiyordum bizimkiler pirelli p6000 olunca tırtır ses

4. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Herkes pirelli diyor .. benim aracı aldıgımda yazlık 4 lastik brigstone vardı 2 de michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz >.. ben açıkcası brigstone ları hyundain kendi taktıgı lastik olarak düşünüyorum.. acaba yanılıyormuyum?

5. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    bende 195/50/15 kumho var işimi görüyor

6. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    195 50 15 -- ideali 195 55 15 bi farklılık yaşıyormusun?

7. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kilometre sayacında farklılık yaşarsın

serviste garantiden sorun yaşarsın (55 yanak olmadığı için)

ve konforda sorun yaşarsın her çukuru hissedersin.

ayrıca sert çukura düştüğünde lastiğin balon yapma ve jantın eğilmeolasılığı %90 dır.

bu sebeple eranın fabrika ebatı olan 195/55/15 ten farklı bir ebat takmanız tavsiye edilemez.

Zaten 195/55/15 lerin fiyatı 125 tl civarında çok pahalı değil.

8. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Tüm dediklerine katılıyorum ama son dediğin hariç... Tabi sıradan lastikler hariç bir michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz >, lassa, yokohama (ki ben bunu düşünüyorum) 200-230 tl erde geziyor..

9. apollo

apollo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kumho alma çok kötü ıslak kuru performansı berbat sert lassa impetus revo onun 10 gömlek üstüdür 50 yanak al 8000km dir ki bu 2 ay içinde yapıldı heryola girildi sorun yoksa çok takılma al lassa kafan rahatlasın ama tc yollarında macera istiyorsan miclein al inşallah balon yapmazsa ama 30000 km sonra yüzde 90 yanlarda çatlaklırla oluşur bunuda unutma

10. alaturka78

alaturka78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben bu hafta sonu michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > &lt; Fransız markalarını boykot ediyoruz &gt; aldım accent era 14 jant 185 tavsiye etti lastikçi orjinal 175 ti
    185 - 70 - 14
    152 tl + 4 yani 610 tl ye mal oldu ama araba kendine geldi tutuyor yolu :)

11. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    230 a aldığın lastikte aynı işi görüyor ve ömürleri aynıdır.230 değil 530 tlyede alsan ömrü 3-4 yıl veya 40 bin kmdir.

Petlas 125 tl gayet iyidir mıc.helınden daha iyi bana göre ayrıca kumhoda o fiyatlarda ve çok konforlu süper bir lastiktir.Markaya bakmayın lastiğe bakın siz...kumho hankook mesela korea malıdır,kullandığınız arabada korea malıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

ben bu lastiklerden vazgeçmem,30 bin km marshal v desenli 40 bin km kumho ku31 35 bin km marshal kh11 30 bin km kumho kh35 30 bin km hankook k110 25 bin kmde petlas pt 515 kullandım.Tabi hatırladıklarım bunlar ve hiç birindede sorun yaşamadığım gibi büyük memnuniyet duydum.

bu yüzden kulaktan dolma mıc.helin kalitedir gibi bir düşünceye kapılmayın,mıc.helinin kalitesi eskisi gibi değil bana göre mıc.helın almanın mantığı yok.

NOT:Aklın varsa 50 yanak takmazsın...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : saffetustun

12. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

185/65/14 takılması daha uygundu,sana 185/70 yanak taktığına göre belliki lastikçi elindeki lastiği satmak için yapmış

13. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Saffet kardeş sen böyle diyorsun ama ben tam kumho ku31 alacaktım 540 tl 4 lastik.. bir arkadaş kullandım sert bir lastik yol sesini çok alıyor dedi .. Zaten biz aracın kendi lastiklerinden bundan bıktık.. şimdi para verecen al bi daha aynı sonuç.. o yüzden mic.helin veya yokohama ya yöneliyoruz.. hatta bugün tatil nedeniyle aracı yıkattıgım yerde lastikçiyle sohbet ettik.. adam michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz >in yan üretimi goodrich önerdi.. hakkaten lastiğe elimle bastırdım hamur gibi .. birde honkook a baktım dağlar kadar fark vardı :)

14. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabiki lastikçiler yüksek fiyat söyler tanesine 135 tl demiş 120 tlye alınır.
    yani 2 tane mıc.helın yerine 4 tane lastik alıyorsun,kullan 1 sene sıkıldınmı at başka modelini al...sanki seninlemi yaşayacak ömürlükmü olacak...

ellemeyi bırak :) arabanın üzerinde belli olur o...en petlasları takarken elledim kaya gibi lastik dedim ama öyle değilmiş taktıktan sonra yumuşacık olduğunu anladım çukurlara girdiğinde anlaşılıyor.

Kumhoda hankookta çok güzel lastiktir,yumuşaktır sert diyenlere inanma,heleki haftada bir araba kullanıpta yorum yapanlara hiç inanma...

biz günlük en az şehir içi 150-200 km yol yaparız.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. alaturka78

alaturka78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hadi ya dezavantajı olurmu ki

16. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Arkadaşlar durumu toparladım lastik alacağım.. yeni başlık yerine aynısından devam edelim :) Sorular şunlar:

1- 16 inc jant (büyüğün görselinden dolayı istiyorum) mı yoksa 15 inc (fabrikanın önerdiği) mi?
    2- PEtlas velox için tüm yorumlarda kışlığını herkes beğeniyor.. yazlığında durum öyle değil .. alınır mı?
    3- yağışlı bir memleketteyim (trabzon) ve hız yapan biri değilim .. ıslak zeminde tutan bir lastik önerirmisiniz? michelin, brigstone demeyin o kadar çıkamıyorum.... hepsiburada.. 195-45-16 dunlop sp lm703 ler 149 düşmüş tanesi önerir misiniz?

17. alone0671

alone0671 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arkadaşlar yarın era 1.4 aracıma lastik alıcam 4 tane karar vermedim hangi marka almam gerekiyor lastikte abatı değiştiren arkadaşlar memnunlarmı 185/65/R14 mü alıcam veya daha iyi olucak bi ebat varmı bilgilendirirseniz sevinirim..

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Jantları değiştirmediğiniz sürece iyi bir ebat olarak dediğiniz ebat üzerine birşey söyleyenemez. ama 15 inc olsaydı durum farklılaşırdı.

19. Kore

Kore Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Cem Tuncel
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Petlas ve yan markası Starmaxx i bu aralar çok övüyorlar.Ucuz ve Türk malı olması iyi gibi aslında.Kullananlar daha iyi yorum yapacaktır.

20. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    michelin bakın derim

Bu Sayfayı Paylaş