Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Lastik Tavsiye ( Lassa mı? Bridgestone mu?)

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ColoneL tarafından 20 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cooper biraz pahalı ve tutulmayan bir lastiktir.benim bir arkadaş almıştı yağmurda70 km hız ileyolda tatlı bir virajda savurduğundan dolayı,sıfır çizip ardındanorta refüje çıkmıştı yani biraz başa dert bir lastik olarak bilinir...siz yinede dikkatli olun savurmaya karşı tebdirli olun derim.

2. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lassa atracta modeli var ben memnunum . hem kaliteli hem ucuz.

3. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    jant ve lastik kaça mal oldu size

4. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    @jarrah87, valla aklımda 1000-1100 tl vardı maksimum, ancak sınırları 100 tl aştık maalesef. Toplam 1.200 TL'ye maloldu bana. bir-iki yerde 1100 tl civarına halletme şansım oldu ama, bu jant kadar sinmemişti içime. Netice de bir sefer alınacak bir şey, belki biraz pahalıya geldi ama, dediğim gibi içime sindi.

Petlas kullanım anlamında; ilk gün deneyimlerim olumlu, ileriki günlerde biraz daha somut bilgiler verme şansım olacaktır Allah (c.c.) ömür verirse.

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Arkadaşlar yeni lastik için nasıl memnunmusunuz vs ibarelerin benim kanaatimce anlamı yok. Lastik kullandıkça zaman geçtikçe kendini belli eder. Örneğin 1 sene sonra nasıl sertleşme varmı yol tutuşundan ödün verdimi, 2 yıl sonra 3 yıl sonra vs.

6. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Hayırlısı Olsun
    İlerleyen Zamanları Lastik Hakkındaki Yorumlarınızı Bekliyoruz

7. ebayir

ebayir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > lastik almayı düşünüyorum 185/65/r14 eram için fiyat olarak bir çok bayi ile görüştüm en iyi fiyat 130 tl dediler takma vs. dahil dediler bu akşam vaktim olursa takdırıcam olmasza hafta sonu gidicem bakalım.

8. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar bugün lastik fiyatları aldım bir kaç yerden. Kimi Yokohoma iyidir kimi Goodyear iyidir diyor. Birisi de Continental'in yan ürünü olan Points diye bir marka önerdi. İyice curcuna oldu artık bu iş :D

Yokohoma'yı arkadaş önerdi. Yol sesini keser rahat edersin dedi. Lastikçide yol sesini filan unutursun dedi.
    Points'e nerdeyse michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz >'le eşdeğer dedi.
    Goodyear içinde Japon malı Yokohoma alacağına goodyear dura grip al dedi.

Son kez yorum alabilir miyim sizlerden? Dağ taş tepe köy yolu her yere giderim. Mevsimlik lastik lazım. Gönlüm Yokohoma'dan yana. Parasında değilim. Her yola dayanan ve sessiz bir lastik istiyorum.

Aldığım fiyatlar.

michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > Energy Saver - 150 TL
    Yokohoma C Drive 2 - 125 TL
    Goodyear - 145 TL
    Debica - 110 TL
    Points - 125 TL

Jant fiyatları da sordum arada. Tanesi 125'den başlıyor. Genelde tanesi 140 civarı dediler ama indirim de olur.

9. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Bridgestone Turanza'dan ziyadesiyle memnunum. ıslak kuru pek farketmiyor.Asimetrik desenler viraj güvenliğini artırıyor ve yol sesinde de kayda değer bir azalma farkettim. Tanesi 180 TL. Sol ön lastiğim taşla derin bir yara aldığı için ve yenisiyle yarı ömrünü yapmış arasındaki diş farkını sevmediğimden sağlı sollu her iki ön lastikleri değiştirme ihtiyacı duydum.
    Düzenleyen : tahirabi

10. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Hocam doğru dersiniz lakin çok yol yapınca o kadar zaman ayakta aynı lastik durmuyor ))

11. çakırgöz

çakırgöz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende arabama 4 adet brigestone aldım.tanesi 150 tl.birde çelik alaşımlı jant taktırdım onların 4 ü 500tl.

12. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

3 sene bi lastiği kullandığımı hatırlamam çünkü her sene lastikleri atıp yeniliyoruz.piyasadadenemediğimiz lastik kalmadı

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kullanım şartları ve isteğe oranla lastik seçimi değişim gösterir elbette. 3.5 sene kullandığım Getz arabamla toplamda 12 bin km yol yaptım. Babam sıfır aldığı arabasıyla 9 senede 34 bin km yaptı. Bizim için 2--4 sene sorunsuz ve zaman geçtikçe sertleşmeyen lastik gerekiyor. En babamın arabasına michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > Pilot Primacy taktık 4 sene geçmesine rağmen lastiklerde herhangi bir performans kaybı yada sertleşme olmamıştı. Şu anda arabamda Toyo T1R lastik kullanıyorum, harika lastikler. Dün akşam Kartal'a giderken aşırı yağmurda bile lastikler çok iyi performans sergiledi.

Şu anda yine lastik alsam Toyo T1R yada Yokohama C drive serisi lastiklerinden yana seçimimi yaparım. Fiyatı uygun olursada michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > Alman üretimi olanı alırım...

14. ebayir

ebayir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > lastik için 185/65/14 ebatdı için 130 tl fiyat verdiler. fiyat veren yer 2 şube imiş bana yakın olanına gittim 150 tl den aşağıya takmam dedi bende bana mail ile 130 tl fiyat verdiniz dedim o zaman şubemizden almışsınızdır dedi ve beni yönlendirdi bende durumdan kuşkulandım ve şubeyi arayıp lastik üretim tarihini sordum. 2010 yılı üretimiymiş ben yılda 10.000 km yapan biri olarak bu lastikler ile sorun yaşarmıyım.

15. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lastik işinde de üçkağıt çok. Üretim haftasına ve yılına dikkat edin. Eski üretimi 20 TL için ben almazdım şahsen.

16. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
  17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kardeşimin arabasında goodyear duragip lastikler mevcut ve aşırı ses yapıyor. Benim arabamdada Contiantel lastik vardı. Goodyear lastiklere göre daha az ses veriyor. Yalıtım az olduğu için bu arabalarda yumuşak lastik kullanmanız sesi azaltır. Orjinal lastik ebatlarında lastik takacaksaniz çok fazla birşey beklemeyin. Çünkü performas lastikleri 15 inc ten başlar. Aldığınız fiyatlar içinde bence hiç düşünmeden yokohama lastikleri taktirin. Hem japon hemde güzel lastiktir. Ülkemizde bu lastiği bilen alır bilmeyen onyargı ile kötüler ama yokohama michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > lastiklerindende birçok markadanda üstündür. Tekrar söylüyorum goodyear almayın ses olarak rahatsız edecektir. Kardeşim bile yeni lastikleri sesten ötürü değiştirmeyi planlıyor

18. fırtına

fırtına Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

19. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Bn de 195 55 15 oranlarında hankook sordum. Artık çoğu firma honkookla piyasaya sürüyor araçlarını dedi. Bunların içinde gm araçları, hyundai, fiat mevcut.

20. ebayir

ebayir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    levent ticaretten 185/65/14 michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > lastik için peşin 140 tl fiyat aldım. iyimi sizce

Bu Sayfayı Paylaş