Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Lastik Tavsiye ( Lassa mı? Bridgestone mu?)

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ColoneL tarafından 20 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ismimle aratırsanız 3-4 lastik tavsiyem vardır era sahiplerine.. 3 hafta önce pirelli p1 cinturato aldım. adac testinden 4 yıldızlı ve ayrıca epey araştırdım.. 3 haftalık izlenimim çok iyi.. kış lastiği kullanmayacaksanız pirelli p6 cinturato öneririm.. michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > hastası arkadaşlarım var lastikleri 3-3.5 yıllık yanaklarda çatlaklar başladı..benim çıkardığım 4.5 yıllıkpirelli p6000 nin yanaklarında hiç çatlak yok..kış astiği kullandığım için dişleride derindi ama 4.5 yıllık olunca bayatladı..virajlarda gezimeye başladı lastik..bende değiştirdim.. aslına bakarsanız her lastiğin ömrü 2-3 yıldır ama michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz >de 3 yılı geçirmeyin..başka lastiklerden 10.000 km fazla gidersiniz diyor ama 3 yılı geçmemelisiniz demiyorlar..

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bilindiği gibi uzak doğu arabalarında ses izalasyonu zayıftır. Honda, Toyota, Hyundai vs markalar dahi olsa. Alacağınız lastikler hem yumuşak hemde bu yumuşaklığını yitirmeyen lastikler olmalıdır. Lassa, Pirelli, Bridgestone, Goodyear markaların yerli imal olanları uzun km'ler yapar ancak sert hamurlu oldukları ve bu sertlik 1-1.5 sene sonra dahada arttığı için göz önünde bulundurmanızı öneririm. michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > Energy lastikleri önerebilirim. Fransa'dan başka ülkelerdede üretimi mevcuttur, Germany üretimli bulursanız kaçırmayın derim.

3. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Süspansiyon= yay +amortisör manasında kullanırsak.
    Evet eranın ki sertdir, yani yaylarla amortisörün beraberce ilk davranışı biraz serttir. Girdiğiniz çukuru güzelce hissedersiniz. Erada zayıf olan amortisörün sönümleme kapasitesidir. Özellikle arkada yük varken, salınımın sönümlenmesi süre alabilir. Fakat bu durum ilk darbe hissinden farklıdır.
    Yumuşak lastiğin salınımda çok fazla bir olumsuzkatkısının olmayacağı fakat ilk darbe etkisinde rahatlama sağlayacağını düşündüğümden yumuşak hamurlu lastik önerdim. Ama yine de tercihe kalmış. Neticede kullanım tarzı, kullanılan bölge yol durumuna çok bağlı.
    Düzenleyen : bsdera

4. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında amortisöründe hiç bir problem yok.tek sorun helezonun çok yumuşak oluşudur!
    yüklüyken daha çok olduğu doğru

5. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Pirelli 6000 kadar dandik lastik piyasada yoktur.Şuan sıfır aldığımız ve hala kullandığımız lastikler.İdare etsin diye değiştirmedik.Ama böyle dandik lastik olamaz.Lastik sıfırken bile yolda cayır cayır ötüyodu.Birde çok sert hamurdan yapılmış konfor denen bişey yok.Lastikte macera aramayın.Boykot ediyoruz tamam ama şuan hayatımızda kullanıpta bilmediğimiz bir ton fransız malı var.

Nasip olursa en yakın zamanda Michelien alcam

6. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> Sert süspansiyondan kastınız nedir hala çözemedim ama sert süspansiyonlu aracın kasası virajda Era kadar yatmaz, yaylanmaz yani. Yumuşak süspansiyonlu araç deyince sizin aklınıza ne geliyo bilmem ama o araçla da çukura girerseniz hissedersiniz. Sert süspansiyonlu araç olarak spor araçlar aklıma geliyo onda en küçük taşları da hissedersiniz yada kullandığım araçlardan örnek vereyim peugeot < Fransız markalarını boykot ediyoruz > 308 in süspansiyonu bizim araçlara göre sert ve çukura küt diye düşüyorsunuz çukuru hissetmekden ziyade arabaya acıyosunuz o derece ama virajda era kadar yatmıyor. Bende yazımın devamında yumuşak lastik tavsiye ettim zaten yol tutuşu ve frenlemede daha başarılı bana göre

7. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben şu an petlas taktım araca çok güzel lastikmiş gerçekten hem yumuşak hemde konforu arttı arabanın diyebilirim.

8. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İmpetus kullamadım ama Turanza ER300 mükemmel yol tutuşu var.

9. gokhan_gokhan

gokhan_gokhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > lastik süperdir tabi kaymak asfaltta kullanırsan yoksa 6 ayda çatlakları görmeye başlarsın.%100 tecrübeyle sabittir. 2000 astra cd 120 km hızla frene asıldım lastik öyle bir tuttuki abs bile devreye girmedi ama araç stabilizede baya yol yaptığından 5-6 ayda çatlaklar oluştu .

10. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet mıchelien dayanmaz kesinlikle

11. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba arkadaşlar. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle şu ana kadar cevap yazamadım. Bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta içinde lastik işini halletmeyi düşünüyorum hayırlısıyla. İlk mesajımda belirttiğim ebattan vazgeçip, jant büyütme durumu da hasıl oldu. 15" jant alınıp 195-55-15 lastik alma durumu olacakken, bazı marka lastik fiyatlarında, 50 yanakla 55 yanak arasında 100 TL'ye yakın farklar olduğunu gördüm. Bu da haliyle kafamı karıştırdı.

Şimdi soru; bu şekilde 195-50-15 olarak kullanan arkadaşlarımız var mı aramızda? Bir de (aradaki inç farkının açıldığının farkındayım) 55 yanak yerine 50 yanak lastik aldığımızda KM sayacının az göstermesi dışında arabanın yol tutuşu, yürüyen aksamı vb. gibi sıkınıtılar yaşar mıyız?

12. fırtına

fırtına Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yokohama c.drive2 al memnun kalırsın ben bu konu üzerine 1 ayımı verdim.195.55.15 başkasına bakma...

13. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yanak baya bi incelicek bence 55 alın ince yanak konforu bozar süspansiyonu yorar ama dizel eraya da 195 taban yakışır kuvvetli motor çünkü bridgestone konforsuz fakat yol tutuş çok iyi güvenlik açısından bence bridgestone süper..

14. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sonunda jant ve lastiği aldım, Petlas ile ilgili okudum bolca olumlu yorumdan sonra lastikte bu markayı tercih ettim (195-55-15 olarak), jantlarda Advanti.

15. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sonuç? Memnun musunuz? Biraz yorum yaparsanız sevinirim.

16. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende petlas taktım 1955515 geçen hafta petlas çok güzel gerçekten ama advanti jantlar benim hoşuma gitmedi aynı janttın grisi siyahı yeşili kahverengi her rengi vardıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif biraz eski model gibi gözüktüğü için başka bir jant aldım

17. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Daha dün taktım,yani km yapamadım henüz. Ama ilk izlenim araba direksiyon ve gidiş olarak hafifledi gibi (psikolojik olma ihtimali de mevcut). 1-2 haftaya daha net şeyler deme şansım olabilir.

18. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun gülegüle kullanın petlas hakkında kullandıkça görüşlerinizi vs yazarsanız sevinirim ıslak zemin fren ses konfor gibi..

19. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracımı geçen yaz aldığımda üzerinde Cooper zeon xtc marka lastikler vardı.Ben daha önce hiç duymadım bu markayı. Ama çok memnunum. Tavsiye ederim. Neden piyasada bu lastikten yok , tutulmuyor?

20. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Petlas sessiz lastik bende 10 gün önce taktım 1200 km yaptım yol tutuşu çok iyi tavsiye edilir

Ayrıca direksiyon yumuşaması psikolojik olabilir ama 195/55/15 takınca yol tutuşu ve arabanın yolla teması çok iyi derecede değiştiği bir gerçektir.savrulma riskini bir oran azaltıyor ve araba kendini toparlıyor daha bioturaklı oldu açıkcası

Bu Sayfayı Paylaş