Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era ile test.....

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Ulaş KURT tarafından 9 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bir süre geçtikten sonra link düşüyor heralde tekrar vereyim.

http://ctunnel.com/index.php/1010110A/8798ea83b8d13cfbb210a2617cb265385eec0b6060171db179601706a4ffd32fdc61a9f87f21a0f118289

2. GhosTon

GhosTon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gine olmadı :D şansa bak ya

3. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    puntoda gordum ben deneme suruşu yaparken.. bir duğme vardı park ta falan kullanılıyormuş, parmagınla dondururken bile dereksiyon senden hızlı dönüyordu.. demek elektirik destekli direksiyon bu oluyor haa..
    bizims erviste de bi usta bizim araclar için de elektirikli bu dereksiyonlar demişti, hidrolik değil demişti..

4. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    era cılar forumda süspansiyonlardan şikayet ediyor. bu durumda 200 km hıza çıktığında çok büyük tehlike atlattın? verilmiş sadakan varmış. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. Ulaş KURT

Ulaş KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok arkadaşım
    süspansiyon süspansiyon bi dolamış herkes anlamıyorum

ben gayet memnunum aracımdan

6. Misafir

Misafir Guest

Süspansiyon sadece sert. Servisin söylediğiyse olması gereken bu çünkü araç yerden yüksek.Yol tutuşundan ödün vermemek adına böyle seçilmiş. Bozuk yollarda zıplatıyor... Her araç bozuk yolda zpılatır zaten. Era da bu tepki biraz daha sert meydana geliyor. Yalnız araç yüklüyken accent ler gibi yere oturmuyor buna da değer bence...

Dostum bende 205 km/h değeri dizel era da gördüm.Gerçi o zaman kullandığım GPS hızımı 198 km/h olarak gösteriyordu.Gerçek olan hızda bu zaten.Hyundai araçlarda ortalama 7 km/h lik bir sapma var.Hız göstergesi fazla gösteriyor. Yalnız bu hızda direksiyon çok fazla hassas duruma geliyor. Keşke bizdede hız arttıkça sertleşen direksiyon sistemi olsaydı. Bunu sonradan taktırmanın mümkünü yokmudur acep?

Düzenleyen : raven

7. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Raven bu görüşüne tamamen katılıyorum. Arada tam tamına 7 km/h'lik fark var. Bende en az 3-4 GPS cihazı ile denedim ve bu sonuca vardım. Hyundai ERA'nın hız göstergesi 7 km/h fazla gösteriyor. Sanırım bu dolaylı olarak yapılan toplam kilometreyide etkiliyor. Normalde 100 km/h ile 1 saat gidince toplam km. göstergesi 100 artıyor ama biz gerçekte 93 km. yapmış oluyoruz. Bu şu demek... Araba normalde 93.000 km.de olması gerekirken 100.000 km. Bence %7 lik hata çok yüksek.

Düzenleyen : macellan72

8. Misafir

Misafir Guest

Doğru söylüyorsunuz hocam eğer bu sapma arasın km sayacınada etki ediyorsa durum böyle...

9. ketıl

ketıl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ayıp size bea ben bursa otobanda 190 gördüm gezt 1.3

10. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aferim sana, kutluyorum.... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bizdeki eps punto kadar hassas değil. onun ki özel bir durum. dediğin gibi düğmeye basıyorsun ve parmağınla çevriliyor. bizimkilerde tek elle çok rahat dönüyor durduğu yerde.

km hatasına gelince bu bence bir çok arabada var. yada karayolları levhaları hatalı :)

biladerde lancer var 400 km yazıyor 100 üm altına düşmüyorum ama 4 saatte varamıyorum dedi ki aynı şey bende de oldu kalan km ye bakınca 10 saat sonra vararım dediğiniz yere 11-12 saatte varıyorsunuz. veya otobüs..ankara konya arası düz otobüsler sabitleyicilerle 100 km hızla gidiyorlar. ankara 240 km. sadece 10 dk bir yerde yolcu alıyor ama 3.10 dk dan önce giren yok otogar a. bilemiyorum tuhaflıklar var. ama ben size şunu söyleyim. yollarda hız ölçer direkler var..ibre 90-95 arasında idi ve cihaz hızımı 93 km gösterdi ve yavaş diye uyardı. iyi dedim km doğru gösteriyor(yada sizin hesapla cihazında era kadar hatalı ölçmesi lazım)

ankara izmir arasında ve ılgaz-çerkeş (çankırı) arasında var bu hız yakalama direklerinden.

12. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yalova-Orhangazi arasında da var bu hız ölçer direklerden. Orada da teyit ettim kilometre göstergesinin 7 km fazla gösterdiğini.

13. Misafir

Misafir Guest

Bu hız ölçer direkler ile GPS aynı hızı gösteriyor fakat araç düşük hızda 5-6 km/h fazla gösteriyor. Yüksek hızlarda 7 km/h hızı buluyor bu sapma...Birçok kez ölçtüm kafama takıldı.Sonra bu sapmayı araç üreticilerinin güvenlik açısından bilerek saptırdıklarını öğrendim.

14. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bak bu kulağa mantıklı geliyor. Bir keresinde 100 ile giderken kabak gibi radar arabasının önünden geçince, eyvah yedik cezayı dedim kendi kendime. Ama ileride ekip beni çevirmedi. Demek ben 100 ile değil 93 ile gittiğimden ceza yememişim.

15. Misafir

Misafir Guest

o zaman 95 le radara giren birisi 88 le gidiyor ve ceza uygulanmaması lazım..sizin söylediklerinize göre bu çıkıyor ortaya..

16. Misafir

Misafir Guest

DRIVE YOUR WAY arkadaşlar, Hyundai nin bizlere sağladığı Radardan, kem gözlerden korunma hizmeti... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

17. Misafir

Misafir Guest

Bu durumda aynen öyle arkadaşım...

18. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet haklısın ama zaten gerçekten 95 ile giden birine ceza kesilmez. Ceza hız sınırını %10 aştınmı kesilir. Yani 90 hız sınırı ise sen 99 ile gider ve yakalanırsan ceza yersin.

19. Misafir

Misafir Guest

o zaman onlarda kabul ediyor..araçların km göstergelerinin %10 fazla gösterdiğini..
    Düzenleyen : burakcevik

20. Misafir

Misafir Guest

Bu konuyu sordum trafik ekibine %10 sollama hakkıymış, yani 90'la giderken önündeki arabayı geçmek için sana + %10 süratlenme hakkı veriyor.

Bu Sayfayı Paylaş