Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era için orjinal MANDO amortisör

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Suat DURAN tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. muratkanat71

muratkanat71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,

2010 model 4.500 km de (12/2009 trf çıkış) era sahibiyim.
    22 yıldır araç kullanıyorum.Sahip olduğum (1991 doğan l,1992 şahin,1993 doğan slx,1997 honda civic 1.4, pejo 205 gti,reno vlio sedan,doblo ticari,2003 corsa ticari 6 sene,ve hyundai era) araçlar içerisinde en kötüsü era bunu sıfır aldım tüm forumda fiyatına göre mükemmel diyorlar.Kalite sıfır,plastik sıfır, yaklaşık 10 araç değiştirdim,hele ticari corsayı 6 sene kullanıp sattım,hiç bir arabamda amortisör patlamamıştı bunun arka amortisörü patlamış.Aylık 400 km yapıyorum ve yolum sabit.
    22.600 tl para verdim bilseydim yine 2. el opel alırdım bu paraya yazıklar ve haram olsun.....
    Alacak arkadaşların dikkatine.
    Saygılarımla,

2. Misafir

Misafir Guest

Monreo amortisör era için üretilmiyor bildiğim kadarıyla. Takip etmeyeli epey zaman oldu. Parçacılara sorduğunuzda önce var diyorlar. Bir önceki accent ve admire için var bunlarla karıştırdıklarını anlıyorlar üstlerine gidince. Belkide şimdi üretmişlerdir dediğim gibi uzun zamandır takip etmiyordum. Üretmiş olsalar bile birşey değişmeyecek arkadaşlar sadece orjinalinden daha dayanıklı ve kaliteli amortisörlere sahip olacaksınız.
    Birde işin komik yanı varki şöyle. Monreo Türkiye diyorki Era için amortisör yok. Adamlar kataloğa bakıp yok diyorlar onlarda haklı. Yalnız katalogda monreoamortisörVerna içinmevcut.Orjinal Mando amortisörün üzerindede Verna yazıyor ve eralara takılıyor. Dolayısı ile illaki monreo amortisör arayan arkadaşlar Verna içinolanını temin edebilirlerse taksınlar. Monreo Türkiye bunu bile araştırıp teyid etmekten yoksun.

Eramı satmadan önce en son özel bir Hyundai servisine gittiğimde adamlar bir itirafta bulundular. Eraların amortisörleri dizel ve benzinli olarak ayrılıyor ama servislerde adam eline ne geçerse onu takıyor. Eranın dizel motorlar içinasıl orjinal amortisörünün tek fiyatı 180 tl. O da Türkiye de yok. Artık kutularında Mando yazan amortisörler nereden çıkıyor ve tanesi 60 tl den nasılsatılıyor bilemiyorum. Elle tutulur gözle görülür ama aynı zamanda birbiri ile çelişen durumlar söz konusu.
    İki yıl önce Era ile Yunanistan a seyahat ettiğimde bir hyundai servisine girdim ve amortisörlerden şikayetimi bildirdim. Hemen ruhsatımdaki şasi numarasından aracın bilgilerini çıkardılar. Bu zıplama şikayeti ile giden müşterilerinin amortisörlerini KYB ile değiştirdiklerini söylediler. Hemde garantiden. Ben ücreti mukabil değişim istediğimi bildirdiğimde değiştirmediler aracın dizel bu amortisörler benzin motorlu araçlar için dediler. Demekki hakikaten bir fark var. Yalnız KYB ile değişmiş bir müşterinin erasını kullandım hakikaten çok farklıydı zıplamadan eser yoktu. Türkiye ye döndüm KYB Türkiye ile temasa geçtim hemen. Onlarda KYB nin era için ürettiği amortisörü bulunmadığını söylediler. Bu işin çok üzerinde durdum ama bir sonuç çıkmadı malesef. Aslında Yurtdışında bizim era bazı ülkelerde Verna, bazı ülkelerde ise sadece Accent diye geçiyor. Bundan dolayı bir karışıklık var. En son baktım işin içinden çıkamıyorum sattım eramı. Bir önceki milenium kasa Hyundai aracımla servisin yolunu unutmuştum çok mükemmeldi. Era ile her hafta servisteydim. Bir hafta atlasam müşteri temsilcisi, abi nerdesin merak ettik seni diyordu artık.
    Era süspansiyonu dışında alınası bir araç gerçekten bu performans ve donanım C segmenti çoğu araçta yok.

3. sefa55

sefa55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era 2011 model aracımın süspansiyonlarının çok sert olduğunu düşünüyorum. Yolcular çukurlu, taşlı köy yollarında çok sarsılıyorlar. Takur,tukur gidiyoruz diyebilirim.Önceki aracım Megane 2 ile kıyaslıyorum da konforun azaldığını söyleyebilirim. Dizel aracımın performansından ve yakıt tüketiminden memnunum.

4. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benzer amortisör kullanan iki tane araç var ve bunlara monreo amortisör var.Aynı zamanda kilosu da aynı.Hyundai Getz arkadaşlar.İnanmayan baksın araştırsın.Ben getirtim ve taktırdım.

5. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    sonuç....?

6. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sonuç iyi olmazsa buraya yazmazdım zaten.Ben memnunum

7. AhTeke

AhTeke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  8. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bende 2010 model var. Sanki kullandıkça biraz yumuşadı gibi. Acaba ben mi alıştım bilmiyorum. Bir de arka kısım yüklü olmadığı zaman salınım yapmıyor. 2-3 kişi olduğu zaman bir salınımı var evet, fakat abartı değil. Aynı salınım daha fazla ca seat cordoba, nissan almera gibi araçlarda da var. Yoksa patlattım da benim mi haberim yok https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. keciadam

keciadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burak Göçken
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Arkadaşlar monreo eralar için üretime başladı.
    Türkiyede ön amortisörleri satışa sunuldu .
    Almak isteyen arkadaşlar 0342 235 06 66 nolu telefondan ulaşsınlar.

10. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Monreo 2011 katoloğunda Era için amortisör mevcut.

11. 38serdar38

38serdar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fiyatlar ne peki arkdaslr ?

12. 38serdar38

38serdar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  13. emre027

emre027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  14. emre027

emre027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    fakemisin sen?dubai yazmışsın dalga içinmi girdin...Ben 2 kez volkswagenden inip era almış birisiyim,sende alman fanatikliği var demekki...ben yılda 40-45 bin km bazen daha fazla yol yapıyorum arabayla geçiyor ömrümüz dediğin kadar kötü olsa heralde binmeyiz,ama dediklerinin aslı astarı yok

16. MUSTAFA ÖZDEMİR

MUSTAFA ÖZDEMİR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar aracımı rot ayarı için sanayide tanıdığım İYİ bir ustaya götürdüm.. bakte ve dedi ki hocam sol ön amortisör patlamış.. haberin olsun istersen değiştirelim.. ne marka kaça olur dedim ve dedi ki
    MONROE artık Era için amortisör yapıor.. fiyatı da 105 TL..
    ilgilenenlere duyrulur..

Düzenleyen : MUSTAFA ÖZDEMİR

17. m.cagan

m.cagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    monroe artık era ya üretiyor fiyatı da 100-120 tl. arası.maysan markalar da güzel bilginize.. birde istanbulda taksilerin nerden baksan % 60 ı gibi bi rakam hyundai era kullanıyor.böylesine bi arabaya kötü demek ! ?

18. pokomon

pokomon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Harun güler
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
  19. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Hayırlı olsun, güle güle kullan. Taktırdıktan sonra yorumlarını mutlaka bekliyoruz.

20. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    aynen bende cevap bekliyorum. en kısa zamanda bende amortisörlerin hepsini değiştirmeyi düşünüyorum

Bu Sayfayı Paylaş