Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era için orjinal MANDO amortisör

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Suat DURAN tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar dün Artvine gittim. erayla ilk uzun yol yaptım. canımı sıkan bir tek konuvardı. o da arabanın aşırı derecede hoplaması. kasise girdikten sonra arabada artık durmak bilmiyor hoplama. gazlı amortisörlerin huyumudur bu. bana hiç güven vermedi açıkçası. bundan önceki lada vegayla defalarca gittim geldim uzun yola. böyle birşey görmedim. üstelik araba dolu halde böyle zıplama yapıyor. gazlı amortisörleri diğer normal amortisörle değiştirmemiz kaça malolur? arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
    Düzenleyen : atakan53

2. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

Düzenleyen : Suat DURAN

3. eracı07

eracı07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende 1,6 eranın komple motor yaptırdım henüz hesaplaşmadık ama hesaplaşınca parça fiyatlarınıda uyazacağım ancak;
    motor çok ısınıyor dışardan öğle gibi geldi henüz hararet yapmadı ama gazlı araba ilk defa kullanıyorum ve açıkcası korkuyorum ailemle arabaya binmeye sizce neden motor çok ısınıyor. Yani 10 dakika çalışır kalsa dehşetli bi ısı çıkıyor dışarıya kaputu açınca farediliyor yada yolda giderken elini dışarı çıkarınca; yoksa banamı öğle geliyor ilkdefa hyundai kullanıyorum, iyi forumlar...

4. xilkerx1907

xilkerx1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba ben geçen pazar monroe takan bir servise gittim hyundai era 2008 abs benzinli aracıma montaj dahil 4 adet monroe amortisöre 520 lira fiyat verdiler bana pahalı geldi maddi durumum el vermediği için taktırmadım fakat ilgilenen arkadaşlara servisin numarasını verebilirim.ve o haftasonu bütün kore yedek parcacılarını gezdim amortisör hakkında inanın bizler kadar bilgili değiller anlattım ve çok şaşırdılar sitemize girip yorumları okumalarını tavsiye ettim.

maysan orjinal kore 80 lira dediler tanesine...
    federal pover arkalar 55 önler 70 dediler...
    düşünen olursa elimden geleni yaparım..çorbada bnmde tuzum olsun ....
    kimse yanlış anlamasın satıcı falan değilim sadece izlenimlerimi paylaştım..

5. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Önler için monroe yok diye biliyordum.Yanlış mı hatırlıyorum?

6. xilkerx1907

xilkerx1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bende öyle biliyorum fakat komple monroe olarak 4 tane takacaklarını söylediler

7. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    amortisörlerin belki patlaktır.
    kontrol ettin mi?

8. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    siz aşırı ısındığını hissettiğiniz an, hararet ibresi nereye geliyor?

9. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    adresi ve tel'i yazarsan arayanlar için yardımcı olmuş olursun.

10. xilkerx1907

xilkerx1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

<TABLE style="WIDTH: 490px">

<TD style="WIDTH: 240px" =pmBayiAdi colSpan=3>Speedy Bayrampaşa
    <TD style="WIDTH: 10px">
    <TD style="WIDTH: 240px" =pmBayiAdi colSpan=3>Speedy Haramidere

<TD style="WIDTH: 75px" =pmBayiBilgiCaption>Adres
    <TD style="WIDTH: 10px" =pmBayiBilgiCaption>:
    <TD style="WIDTH: 155px" =pmBayiBilgi>Ferhatpaşa Çiftliği Mevkii CarrefourSa Park Alanı

<TD style="WIDTH: 155px" =pmBayiBilgi>Londra Asfaltı Haramidere Mevkii CarrefourSa Park Alanı

<TD =pmBayiBilgiCaption>Telefon
    <TD =pmBayiBilgiCaption>:
    <TD =pmBayiBilgi>0212 437 00 00

<TD =pmBayiBilgi>0212 853 65 65

<TD =pmBayiBilgiCaption>Faks
    <TD =pmBayiBilgi>0212 437 00 34

<TD =pmBayiBilgi>0212 853 65 24

<TD height=10>

<TD style="WIDTH: 240px" =pmBayiAdi colSpan=3>Speedy Ankara
    <TD style="WIDTH: 240px" =pmBayiAdi colSpan=3>Speedy Ümraniye

<TD style="WIDTH: 155px" =pmBayiBilgi>İstanbul Yolu Batıkent Kavşağı CarrefourSa Park Alanı

<TD style="WIDTH: 155px" =pmBayiBilgi>CarrefourSa Park Alanı

<TD =pmBayiBilgi>0312 252 65 21

<TD =pmBayiBilgi>0216 525 10 72

<TD =pmBayiBilgi>0312 252 65 22

<TD =pmBayiBilgi>0216 525 13 04

<TD height=10>

<TD style="WIDTH: 240px" =pmBayiAdi colSpan=3>Speedy Güneşli
    <TD style="WIDTH: 240px" =pmBayiAdi colSpan=3><a href="javascript:cm_markerClicked%285%29" target="_blank">Speedy Adapazarı</FON

11. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">İlk olarak Maysan Mando ayrı , Mando ayrı markalardır, bunu belirtmek gerek. Teknik olarak birliktelikleri olsada sonuçta Maysan Mando amortisör ile Mando amortisör arasında dağlar kadar fark var.
    Monroe kullanımı içinde şunu söylemek gerek, eğer gerçekten böyle bir masrafa ve modifikasyona girmek istiyorsanız şunları akılda tutmakta ciddi fayda var : - Okan Özkan Bey'inde daha önce (konunun başlarında da görülebilir) belirttiği gibi sadece amortisör değil yay değişimi ile tam fayda sağlanabilir. - Sadece amortisör değişimi de mutlaka çok fayda sağlayacaktır ama ciddi değişimler bekleyenler hayal kırıklığı yaşayacaktır. - yay + amortisör değiştirseniz bile aracın arka dingilinin yarı bağımsız süspansiyon sistemine sahip olduğunu akılda tutmakta fayda var. - Bu araçlar yüksek hızlar (yapabilse bile) veya drift yapmak için değil Türkiye şartlarında ideal aile arabası olmak için tasarlanmıştır ve tam olarak da yüksekliği vesairesi ile tasarlandığı ve her yerde bağıra bağıra söylendiği gibidir. - diğer araçlar 3 kuruşa 3 köfte iken Era'lar 3 kuruşa 4 köftedir. - bu fiyata 5 köfte olmaz... - Era'yı babamın oğlu yapmadı..
    Ben tüm amortisörleri Mando ile değiştirdim. Arkaya orjinal spoilerini taktırdım. Şu anda eski halinden daha iyi.. Aracımın sınırlarını biliyor ve sürüşümü ona göre ayarlıyorum. Aracıma aşık değilim ama onunla mutluyum. :)

MAERKEK bunu beğendi.
  12. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Guzel yorum. Tesekkurler...

13. Misafir

Misafir Guest

Daha önce Coşkun abininde söylediği gibi. Sadece yay veya sadece amortisör ile çözülecek bir durum değil bu.Yaylar ve amortisörler birbirlerine uyum sağlamalı öyle değişmeli. Zıplamadan çok şikayetçi olanların yapacağı en iyi şey eibach prokit spor yay kullanmaları. Sadece amortisöre markası ne olursa olsun boş yere para harcamayın. Orijinal Mando da aynı Maysan da. Mando daha geç bozulur belki o kadar. Monroe veya KYBda aynı zıplamayı kesmez sadece orjinalinden daha kalitelidir.
    Bunları yazıyorum çünkü cebimden yaklaşık 1000 tl harcadım.Eibach spor yaylar dışında harcadıklarım hep boşa gitti. Sizlerde bu zıplamayı kafaya takıp sakın olaki kimseye aldanmayın paranızı boşa harcamayın bunun en iyi çözümü yaylar. Yayları değiştiniz yinede beklediğiniz gibi olmadıysa, benim gibi aracınızı satıp başka araçlara yönelin. Tekrar diyorumki sakın sadece amosrtisör değişince sorun çözülür diyerekten boş yere para harcamayın bunun çözümü yok.

Hyundai, 8 yıl milenium kasayı sorunsuz kullandığımdan tek geçtiğim markaydı. O yüzden incelemeden Era almıştım ama başlangıçtan beri çok büyük hayal kırıklığına uğrayıp sattım kurtuldum. Bir daha Hyundai almam alanada mani olmam fakat soran olursa aman ha! diyorum.

14. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Samimice yazilmis degerlendirmelerinizi onemsiyorum. Era'daki seslerden, hoplama, ziplamalardan servisteki ustalarin bile cok sikayetci oldugunasahit olmustum. Cozum galiba ya sineye cekmek ya da satip yumurta kasa/millenium/admire alip kurtulmak. :)

15. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen bende 4 yıl 2001 mılenyum kasa kullandım sımdı sıfır era aldım ama 6 ay bana 6 yıl cektırdı servısden cıkamıyorum araba cok yakıyor amortısörler ses yapıyor arka taraf besık gıbı ye yogurdu ayran olsun mısalı dıreksıyon rot tutmuyor bı dahamı, kalsın bayının elınde satamayınca anlarlar nerde hata yaptıklarını.

16. anatolian

anatolian Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  17. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bence prokit yay ve monreo amortisör bu sorunu çözer.Çünkü yayları ben kullanıyorum.Sıkıntı yok ancak bu amortisörler çok bayat arkadaşlar o nedenle basınıcı biraz daha sağlam olan bu amortisörleri almalıyız.Başka türlü çözemezsiniz.

Eibach Prokit Yay +++ Monreo Amortisör

ilgililere duyrulur

18. eakgun352

eakgun352 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Düzenleyen : eakgun352

19. eakgun352

eakgun352 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu türkiyeye ne zaman gelecek

20. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

bu zıplamıyormu ki buraya koydunuz anlamadım.süspansiyonu farklımı imiş.?

Bu Sayfayı Paylaş