Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era için orjinal MANDO amortisör

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Suat DURAN tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Sağol dostum bu arada getz ile Era nın arka amortisörleri birbirinin aynı. Bunuda yeni öğrendim bugün...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim. En son benim arabanın amortisörleri, burcları değişti. Teste çıktık sesler yine vardı. Sonra takozları vs değiştirip tekrar kontrol ettiler ses kesilmişti. Bilsemki sadece amortisörlerden bu sesler veririm 130 lira taktırırm Monreo amortisör başım ağrımaz...

3. Misafir

Misafir Guest

Valla GRAFTT dostum bende inanamadım ya daha 1 yıl olmadı garantiden değişen amortisörler. İlk önce senin gibi düşündüm ama amortisörleri söktük önce baktık işlevini yitirmiş artık...

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Okan hocam benim değişen amortisörler patlak çatlak olduğu için değil Hyundai Getizlerin arkadan gelen kronik seslerden ötürü iyileştirilmiş parça üretmiş akabininde mecburu amortisörlerde iyileştirilmiş parçalar arasında olduğu için değiştiler...

Arabamı kullandığım müddetçe ses geldiğinde servise götürüp garantiden değiştiricem.

5. lguclu

lguclu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    monreo amortısorun ustune tanımam...maysan mando bes para etmez..reno9 um da vardı mando 1 yılda 2 defa degıstırdım..sesten dolayı amortısorlerı..

6. bnm arabamdaki ne marka bilmiyorum ne ses var nede baska birseyhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifmaysan mando galiba orj çünkü hiç değişmedi..

7. BURÇİNKEMER

BURÇİNKEMER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim arabamında ön sol ve sağ arka amartisörünün patlak olduğunu söyledi servis bunlar değiştirmem gerekiyor ama servistemi yoksa özel servistemi değiştirmek daha karlı olur, birde hangi marka ile değiştireyim. araç 1.5 crdi 2006 model https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    Düzenleyen : BURÇİNKEMER

8. Misafir

Misafir Guest

Aracınız garantide değil'mi...

9. GGGG

GGGG Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benım aracımda 6 aylık bır arac gecen ay cok yogun bır sekılde ses gelıyodu arka taraftan garantıden degıstıler saolsunlar

10. BURÇİNKEMER

BURÇİNKEMER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    garantide ama benim bildiğim servis normal olarak patlamış amaortisörleri garantiden değiştirmiyor ,

11. sempatik61

sempatik61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ORCA AS = KARDEŞİM KAÇA ALDIN BU MANDO VERNA AMORTİSÖRLERİ HASAN BAŞOĞLUNDAN YAZARSAN SEVİNİRİM...BENDE TRABZONDAYIM SENİNLEDE TANIŞMAK İSTERİM....İSMİM SERKAN

12. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aracınız eğer garantide ise ve amortisörlerinizden "yağ sızıntısı yok ise" serrvis garantiden değiştirmek zorunda...

13. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

dostum ben tanesini yanlış hatırlamıyorsam 85 yada 90a aldım. Tanışmayı bende çok isterim. Özelden yazıyorum...

14. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Yahu şimdi amortisör patlarsa ve yağ sızdırırsa değiştirmiyorlar mı??? Amortisör patlarsa yağ sızdırmadan patlıyor mu?? Son yolculuğumda çok kötü bir şekilde birkaç çukura vurdum patlamiş midir bilmiyorum. Sesler geliyor arada. 14.500 km de arabam. 500 km sonra servise götürecem. 4 amortisörü de değiştirin desem değişirler mi???

15. @ykut

@ykut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bu aralar benım arka amartisörlerden de ses gelmeye başladı, bagajdaki ıvır- zıvırları boşaltıp ses yapacak bişilerin yok olmasını sağlayıp bir de öle deniyecem, eğer sizinde bagajınızda ses yapacak eşya vs. var ise onları boşaltıp öyle deneme yapın bir de

Düzenleyen : @ykut

16. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    beyler fabrika çıkış era'nın üzerinde gelen amortisörler ne marka?
    ithal mando mu? yoksa yerli maysan mando mu?

17. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sadece arka tek amortisörümden ses geliyordu serviste 2 yıl önce 4 amortisörüm de değiştirildi o tarihten beri bir sorun yaşamadım.Ama salınım olayı yol tutuşu tehdit edecek oranda var kabul ediyorum.

Bu mandolarla 4ünü değiştiren arkadaşlar,ya da arkalara monroe önlere mando takan arkadaşlar salınım gitti,yol tutuş çok değişti diyebiliyorlar mı ben onu merak ediyorum.

MAERKEK bunu beğendi.
  18. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    2006 eraların camlarıda korea malıdır amortisörleride ithal mandodur.

2007 den sonraki yerli üretimlerde türk malı cam ve türk malı olan maysan mando kullanılmaktadır.

Teypleride türk malı artektir

19. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben aracımı 2006 Nisanda aldım.Bulunduğum ilde ilk era alanlardan biriyim.Camları ya da amortisörleri Kore malı değil.Bahsettiğiniz araçlardan hiç görmedim, ama duydum.Varsa çok az miktarda olmalılar.Deneme montajı gibi birşey olabilir.

Düzenleyen : krank

20. slyman

slyman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2010 model select 1,6 otomatik erabada önceki 2 erabamızda olan zıplamalardan eser yok...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

Süspansiyonda da hafiften tokluk artışı (enerjiyi emme kapasitesi) hissediyorum. Sanki süspansiyon biraz sertleştirilmiş gibi. Merak ettiğim ise acaba amortisörlerde sertleştirme mi yaptılar?

2010 model aracı olupta daha önceki modellere sahip olanlar yada kullanabilenler lütfen düşüncelerini paylaşsınlar.

Bu Sayfayı Paylaş