Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era için orjinal MANDO amortisör

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Suat DURAN tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Bu değerli bilgiler için çok teşekkürler. Ben en sonyaklaşık 2 ay önce konuştum monroe Türkiye ile. Bana hala cevap vereceklerdi. Madem üretmişler neden getirmiyorlar yahu? Yarın ilk işim aramak ve mutlaka getirmelerini sağlamak için elimden geleni yapmak olacak....

2. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
  3. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    pahalı diyeymiş... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifilk mesajımda yazdım.. valla ben onların yalancısıyım... buradan yarın görüştüğüm monroe yetkililerinin telefonlarını da verebilirim.. Ama açıkçası yay + amortisör kavramı ortada oldukça iyikide bulamadım diyorum..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifepey bi masraf yapardım herhalde... heheheh...

4. efe1988

efe1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hayırlı olsun yorumlarını bekliyoruz.bilgi için teşekkürler

5. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    sağolun..mutlaka yazacağım...

6. Misafir

Misafir Guest

Dostum telefonlarınıda verirsen sevinirim. Yarın ilk işim bu arkadaşları aramak olacak.

7. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

8. Misafir

Misafir Guest

Pardon ben Monroe nun Türkiye temsiciliği ile görüştünüz sandım. Bence en sağlıklı bilgi yetkililerinden alınır. Bende yeni birşeye ulaşırsam yazarım. Teşekkürler tekrar...

9. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    özür dilerim ben yanlış anlamışım..evet, ben monroe türkiye temsilcileri ile görüştüm.. telefonlar işyerinde onlarıda yarın yazarım..ben sorunuzu Mando amortisörler için sandım..kusura bakmayın..arada takılıyor benim merkezi işlemci.. eskidi biraz.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

10. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Pazartesi günü takılacaklar.

Düzenleyen : orca_as

11. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    resimleri yüklemede biraz geciktim kusura bakmayın..

12. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    monroe türkiye ye güvenmeyin bence. ben de kendi arabam için uygun amortisör sormuştum bana da admira içinüretim yokdemişlerdi. ben yine de katalog dan siparişi verip sorunsuz taktırdım.

13. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Pazartesi günü aracın 4 amortisörü ve eps'si değişti. Ön amortisörler benim aldığım Mando'lar ile arkalar garantiden Maysan Mando olarak değişti. Eps için sadece bir pul uygulaması yapılacak; parça Hyundai'de yok (!) 15kişinin yanında 16ncı olarak sıraya girdik. Aracın keyfini uzun zaman sonra ciddi anlamda çıkarmaya başladım. Ses seda yok , kasislerdeki sesler son derece azaldı. Ben arka tarafları da keşke Orijinal Mando taktırsaydımda tam anlamıyla değişiklik oluyor mu görseydim derken servisteki ustam Mando amortisörleri birine daha tavsiye etmiş ve o kişi bahsettiğim yerden 4 adet alıp gelmiş, hemencecik takıverdiler. Onun deneme sürüşüne bende katıldım. Sonuç : muhteşem. veya alternatif sonuç : maysana son.... Açıkçası konfor zevk işi ve doğal olarak kişiden kişiye değişecektir. Fakat bu kadar uzun lafın kısası ben sonuc beğendim. Şu anda aracımı eskisinden daha keyifle kullanmaktayım. Tavsiye ederim..
    Bu işlemlerden sonra (daha 2 hafta önce 4 lastik değiştirdiğim ve tüm bu değişikliklerde üstüste olduğu için gitmişken birde rot ayarlarına baktırdım (balans zaten yeni yapılmıştı). Sol ön çok az da olsa sorunlu çıktı. İyi ki baktırmışım, hem ses yapacaktı , hem de lastiği yiyecekti.

Düzenleyen : orca_as

14. Misafir

Misafir Guest

Yav bu firmaları anlamıyorum arkadaşlar. Verna diye geçen modelin kullandığı amortisör aynı zamanda era nın kullandığı amortisör burası açıkça kesinleşti. Yurtdışında era diye geçmiyor Verna olarak geçiyor Monroe o zaman sadece accent yazıp model yılını belirtse zaten anlayacaktık eraya uyduğunu. Adamlar model yazıp (VERNA) olarak belirttiklerinden Türkiye deki monroe açıyor katoloğu bakıyor Era yazmadığı için üretimi yok diyor bu kadar basit. Bunu tüm ısrarlarıma rağmenteyid etme ihtiyacı bile duymuyor. Adamların satışları çok çok iyi heralde. İlgilenmiyorlar açıkçası.

Orca as kardeşim. Öncelikle sorununun çözülmesine sevindim yalnız birşey dikkatimi çekti. Diyorsunuzki arkaları servis garantiden değiştirdi. Önler orijinal mando marka. Yalnız bu zıplama önde değil arkada oluyordu zaten. Bu yüzden kafam karıştı...

15. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Aslında aracın üç amortisörü birden patlak olunca her çukurda arabadan gelen sesler yüzünden içi gidip zıplayan asıl ben oluyordum. İşin esprisi bir yana, benimkinde zıplama eskisine göre daha az ama yok denemez.. orada hata yapmışım... Ama 4 amortisörü birden Mando olarak değişen araç gerçekten bir harika oldu. Erada arka süspansiyon YARI BAĞIMSIZ; o yüzden bir lastiğin maruz kaldığı etkinin bir kısmı diğer lastiğe de iletiliyor. Bunu akılda tutmak gerek, mükemmeli unutun. Bu arada ilk fırsatta arka amortisörleride Mando olarak değiştireceğim. (mazur görün, adamlar garantiden değiştirince sesimi çıkartmadım, nasılsa bunlarda gider, ben alırım Mandoları :) ) Monroedan vazgeçtim, ne halleri varsa görsünler. Ralliye katılacak halim yok, bunlar haydi haydi işimi görür. Benim asıl derdim normal şartlarda güvenlik ve konfor, onuda buldum..

16. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bahsettiğiniz yeri düzelttim, gerçi sonraki cümlede açıklamışım ama yinede düzeltmekte fayda var.

17. Misafir

Misafir Guest

Kartalda Monroenin Yeri Var Depomu Bayilikmi Bilmiyorum Bi Ara Gidip Konuşucam Bugün Önünden Geçtim Ellerinde Amortisörler Var Galiba. Era İçin varmı bilmiyorum. eğer getirirlerse alıp takmayı düşünüyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

18. Caner KIRNAK

Caner KIRNAK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kasislerde dahamı az sarsılıyo araba artık

19. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar monroe nun era için arka amortisörlerini aldım bugün. Malum lokurdu yaylardan öncede devam ediyordu. Arka amortisörleri söküp çıkardığımızda gördükki ikiside patlamış. Daha öncede garantiden değişmişti. Ağır konuşacağım ama Hyundai nin dandik servisleri amortisörler sağlam demişlerdi. Patlamış olduğunu gözlerimle gördüm. Artık Hyundai nin verdiği 5 yıl 100.000 km dandik garantiden değişen dandik Maysan-Mandonun dandik amortisörleri yerine Monroe aldım. Bilinki Maysan-Mando amortisörü sanayideki parçacılar bile çok şikayet olduğundan satmıyorlar. Onun yerine Çin malı Federal Power öneriyor ve ne Maysan ın nede Hyundai nin veremediği 2 yılda garanti veriyorlar amortisörleri için.
    Amortisörleri değiştirdim lokurdu hemen kesildi. Zıplama zaten yaylardan sonra kesilmişti şu an çok memnunum. Çiftini 130 tl ye aldım. Monroe Era için ön amortisörde üretiyormuş fakat henüz güzel memleketime ulaşmamış... Gelir gelmez önleride değişeceğim.

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hadi geçmiş olsun, umarım bir daha sorun olmaz.

Bu Sayfayı Paylaş