Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era için orjinal MANDO amortisör

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Suat DURAN tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    asıl arkaları değiştirseydin memnuniyetine göre belki herkes değiştirecekti..

Şöyle;
    "ben arkaları monroe veyada orjinal mando ile değiştirdim,büyük bir değişim oldu" diyen çıkmadığından dolayı,Demekki bi işe yaramıyor diyip geçiyoruz.

2. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Kampananın içindeki tozdan dolayı yapıyor bendede var bu aralar,bakımda temizlenince geçer

3. emre027

emre027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar , bugün ilk defa bir reprezant arkadaşın 2010 Era team CRDI yani aracımın aynısında arka koltukta şehir içi seyahat ettim.
    Gün boyu ayakta durmanın verdiği bel ağrısı ile aracın girdiği her kasıs her tümseği beynimde hissettim.
    Sonunda dayanmayıp önden giden arkadaşın Aurisine trafik ışıklarında faydanarak geçtim ve arka koltuğa oturdum, ve rahat bir nefes aldım.Ne hopluyor ne de insanın beynini yerinde çıkaracakmış gibi vuruyor.
    Arada dağlar kadar fark var .
    Bu aracın zıplayıp hoplamasını bırakın , yani geçtim hadi yol tutuştan arka süspansiyon konfor acısıdan da berbat ötesi.
    Bu adamlar bu süspansiyon sistemini yol tutuş için tasarlamamış , konfor içinde tasarlamamış .
    Merakım şu ;
    Eğer bu muhendislik ise bu tasarımın amacı ne ????
    Bir üçüncü amaç olabilir ve ben mi bilmiyorum ????
    Düzenleyen : emre027

4. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben de sizin gibi arkadaşımın aracının arkasında 100km kadar yol yaptım.İnanılmaz sarsıntılı ve yorucu bir yolculuk oldu.Küçük kızım için üzüldüm, bunca yıldır çocuğa ne eziyet etmişim.Aracımı %200 değiştireceğim ama fiyatlar inanılmaz yüksek,fırsat bekliyorum.

not: 3. amaç yük taşıma olabilir.Süspansiyon yapısı ve tepkiler bir pikabı andırıyor.Ve ne kadar yüklersem yükleyeyim bagajda çökme olmuyor.

Düzenleyen : krank

5. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bugün namistainle konuştum. 150 tl arkaları diyorlar. istinye parktaki taksilerin coguna yaptık diyor. önce oraya gidicem bir sorım taksıcılere ne diyorlar. bu ay ıcınde uzun yol yapma ihtimali var. ondan dolayı 1000 kmlık yolu zıplayarak arkadakileri telef etmenın anlamı yok diyorum. inş dogrudur. fiyatta da pazarlık yaparsak yaptırcam

6. ilkersevuker

ilkersevuker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar ben tamir ettirme kararı almıştım ancak amörtisör olayını araştırınca konfor dışında yol tutuşu ve güvenli bir sürüş için amörtüsörün ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.Ben monroe amörtisör uygun fiyata buldum 200 tl 4 adedi.Orjinali mando amörtisörlerin ama acaba monroe amörtisörde tutulan bir marka.Sizce sorun yaşarmıyım bilginiz varmı...<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

7. ilkersevuker

ilkersevuker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bugün operasyon için düğmeye bastım.Bana telefonda verilen bilgi yanlışmış.4 adet monroe amortisör liste fiyatı tanesi 95 tl civarında.Bu fiyatı speedy kocaeliden verdiler.Daha sonra hyundai servise gittim ve 4 adet maysan mando amortisör için kampanya dahilinde yaklaşık 360 tl montaj dahil fiyat verdiler.Fakat monroe taktırmak istediğimden dolayı speedy gittim.4 adet monroe amortisör için montaj dahil 400 tl fiyat verdiler.Ayrıca 4 adet 195/50/15 Michelin pilot exalto v serisi lastik 640 TL, ön fren balataları,ön sağ sol rot mili değişimine işçilik dahil 148 tl verdim.ve 8 taksit yaptılar....arabayı eve gelene kadar kullandım bariz fark vardı ancak tam düşüncelerimi birz kullanınca sizlerle paylaşıcağım.....Bu arada speedy servislerinin hizmeti çok tatmin edici.Hyundai serviste yüzüme bakmadılar.Speedeyde ise bütün personel güleryüzlü ve el üstünde tutuyorlar müşteriyi.Ayrıca taksit imkanları ve taktıkları parçaya 2 yıl garanti veriyorlar ayrıca başka şehirde bir sıkıntı yaşarsanız ve speedy servisi varsa onlarda garanri kapsamında mudahale edebiliyorlar...<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
    <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
    Düzenleyen : ilkersevuker

8. sagtek03

sagtek03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gifherkeze slm arkadaşlar.. daha öncede yazmıştım 1.4 team lpg li aracım var. sağ arka amortisörüm patlamıştı bende arkalara 2 adet monreo marka aldım peki ne değişti? daha önce duymuş olduğum lıkırtı ve lokurtular arkadan gelmez oldu sadece bu,, zıplama aynen devam ediyor hiç bir değişiklik yok , bu olayı ben çözdüm diyende görmedim henüz,, sorun amortisörmü yoksa helozonmu veya her ikiside mi bilemiyorum... özen varsa yazssın lütfen veya hep beraber yapacak bir şeyler düşünelim ,, dilekçe yazalım hep beraber fakslayalım firmaya sonuçta hepimiz sözde garantili araça biniyoruz...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

9. ilkersevuker

ilkersevuker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ama monroe takıldıktan sonra yol tutuş bence çok değişti<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

10. maverick61ts

maverick61ts Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayırlı ugurlu olsun... :)

11. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Era süspansiyon sorununu çözdüm arkadaşlar.Aracımı satıp yerine clio grandtour aldım.Çözüm bu bence.Ne zıplama var ne takırtı lokurtu..Ne tavana çarpan yağmur damlalarının tenekeye çarparken çıkardıkları ses var.Ne çamurluklara sıçrayan taş sesleri var.Ne yol sesi,ne rüzgar sesi var.Araç yolda akıyo adeta.

5.5 sene erada boşuna ısrar etmişim.Korelilerin otomobil işini öğrenmeleri için daha 20 yıl gerekli.

Düzenleyen : krank

12. emre027

emre027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

13. zemin51

zemin51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynen katılıyorum hocam :) korelilerin işi öğrenmesi için 20 yıl gerekli. ben de çözümü buldum. geçen kış lastiklerini takarken amorsitörleri iyice inceledim daha önceden magane 1 kullandım, 2 yide inceledim onlarda amorsitör babayiğit ve esaslı duruyo. bizim eralarınki sanki emanet , 2 dakka dur şurda sonra gidecem der gibi. abi incecikliğini geçtim o arabaya 70 kiloluk 4 kişi binse tartmaz o amorsitörler. meganede corollada vb böyle değil. Anlıcanız 2 kuruşa 2 köfte . adamlar bu fiyata anca bu diyolar anlaşılan :)))
    haa birde şu rüzgar seside var 100 ü geçince aynadan mı geliyo bilmiyom . HAAA birde araç 16 binde ama her tarafından tıkırtı sesi geliyor. gevşemeye başladı bu araba.

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    70 kilomu?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Ben hergün koçuma 650 kg atıyorum,yüküde hiç indirmem gecede üstünde kalır,günlük 150 km geziyorum o haliyle,Maşallah Tık yok....

Sağlamlık konusundaki incelemelerinizde yanılgıya düşmüşsünüz,yan durması veya kalın olması sağlam olduğunu ifade etmediği gibi,ince ve dik duruştakininde zayıf olduğunu ifade etmez

Aynı yükü meganeye atsam birinci ayda dağılırdı...
    Düzenleyen : mmt.88

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    cliohttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

yazık paralarına,keşke bi şahin alsaydın aynı konforu ondada bulurdun...

zira şahinin kokpitinde bile bi güzellik var...en azından.....

Düzenleyen : mmt.88

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yine Clio İyi Dipgazda Sağa Sola Uçan Freni Tutmayan Sembol Almamışsınız İyiki https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

17. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    marka fanatikligine gerek yok bence.. era duruşu ve performansıyla iyi gerisinden clio ya katılıyorum. bu bir tercih meselesi. hiçte sahınle aynı konfora sahıp degıl. bu kadar mubalaga gerek yok. yeni clıolar eralara gore daha konforlu eskısını bılmıyorum. yakıt konusunda da era dan ıddaalı oldugu kesin..

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Zaten Karşılaştırma Hatalı Era İle Clio Aynı Sınıf Bir Araç Degil Biri HB Biri Sedan .. Sembol İle Aynı Sınıfta Era.. Sembol İle Yan Yana Bile Koyulamaz..

Clio İ20 İle Karşılaştırılır O Zaman İyi Yada Kötü Denilir..

Bende Şirkette İlk Olarak Sembol Vardı Daha 6000 Kmde İdi Bir Gece Arabayı Parkediyorum Camı Kapatacam Pat Cam Koptu İçine Düştü.. Zar Zor Çıkarttım Elimle İttim Falan Kapattım Bu Seferde Cam 5 Cm Açıldı En Fazla.. Eger Buysa Kalite Kalsın.. Benim Starexin Patlak Amortisörlü Hali Bu Sembolden Daha Konforlu.. Binin Sembole Bir Kullanın Ondan Sonra Eraya Sevginiz Artacak..

19. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Era'ların hoplama zıplama sorununun asıl kaynağı helezonlar bence. Çünkü Admire'yi da sürdüm, arka koltuğunda da oturdum ama bizde ki gibi sıkıntı yok. Arkası ne kadar havada ise o kadar sorun oluyor. Tamam amortisörleri değiştirelim ama helezonlara da kesinlikle el atmak lazım.

20. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    <!--[if gte mso 9]><>
    <w:Word>
    <w:View>Normal</w:View>
    <w:Zoom>0</w:Zoom>
    <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone>
    <w:punctuationKerning/>
    <w:ValidateAgainstSchemas/>
    <w:SaveIfInvalid>false</w:SaveIfInvalid>
    <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent>
    <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText>
    <w:Compatibility>
    <w:BreakWrappedTables/>
    <w:SnapToGridInCell/>
    <w:WrapTextWithPunct/>
    <w:UseAsianBreakRules/>
    <w:DontGrowAutofit/>
    </w:Compatibility>
    <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel>
    </w:Word>
    </><![endif]--><!--[if gte mso 9]><>
    <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156">
    </w:LatentStyles>
    </><![endif]--><!--[if gte mso 10]>
    <>
    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:"Normal Tablo";
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:"";
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:"Times New Roman";
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

<![endif]-->

Ben iki aracı kıyaslamak için mesaj yazmadım.Sadece
    yıllardır süren amortisör sorununun çözümünü "ancak araçlarınızı
    değiştirerek çözebilirsiniz”e vurgu yaptım.

Aldığım araç clio hb ya da symbol değil aldığım araç clio grandtour. ve konsolu
    fotoğraftaki gibi filan değil.İlla kıyas istiyorsanız.Şu anda hyundai eralarla
    neredeyse aynı fiyatlara satılan bu araçların olumlu ve olumsuz yanlarını
    objektif olarak aktarayım.Ne bu aracımda ne de daha önceki aracımda marka
    fanatikliği yapmadım,neyse odur.Nihayetinde birisi B sınıfı sedan,diğeri B
    sınıfı Station.Uzay mekiklerinden bahsetmiyoruz.

Eramı beğenmediğim için satmadım,mecbur kaldığım için
    sattım.Aracın boyası önce soldu,matlaştı daha sonra 6-7 noktadan atmaya
    başladı.Atan yerleri cebimden boyattım.Erayı ayıplarını söyleyerek piyasa
    değerinin çok altında verdim.Bu boya sorunu olmasa 5.5 senedir kullandığım
    aracımı bir o kadar daha kullanırdım.Sattığım araç serisinin en donanımlı
    eralarındandı,şu anda satılan eralarla kıyaslanmaz.Assan o tarihlerde henüz
    parça eksiltmeye başlamamıştı.

Eranın + ları,

-Eram select olduğu için tavanda önde 3 arkada 1 olmak üzere
    4 lamba vardı.aracın içi gece aydınlık oluyordu.grandtourda sadece önde 2 lamba
    var arka taraf karanlık oluyor.

-Erada arka koltuklar kesinlikle daha geniş ve
    rahattı.Grandtourda arka koltuklar daha dik,diz ve başta herhangi bir sıkıntı
    olmasada eranınkini tercih ederim.

-Grandtourda stepne araç altına konumlandırılmış.bagajda
    olsa daha temiz kalırdı.

-Erada ıvır zıvır koymak için çok daha fazla göz var.grandtourda
    gözler kesinlikle yetersiz eranın yarısı kadar bile yok.

-Eralarda motor seçenekleri gerek benzinli, gerekse dizel
    olsun kesinlikle daha güçlü,ama yakıt ekonomisinde Renault öne geçiyor.

-Hyundaide 5 yıl garanti var.Renaultta sadece 3 yıl.Yetkili
    servis olarakta Hyundainin daha ucuz olduğunu düşünüyorum.

Grandtourun + ları,

+clioların çarpışma testlerinden aldıkları 5 yıldızları var, araçta ön ve yan
    hava yastıkları abs,ebv (esp benzeri denge sistemi) ve afu (fren destek
    sistemi) var.

+Eranın hiç bir modelinde bulunmayan cruise control ve hız sabitleme
    özellikleri var.Araçta gaz teli yok,gaz elektronik kontrollü olduğu için hızı
    direksiyondaki düğmelerle de artırıp azaltabiliyoruz.

+Eram select modeliydi yol bilgisayarında sadece 4 bilgi vardı,cliodaki yol
    bilgisayarında 10 f

Bu Sayfayı Paylaş