Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era için orjinal MANDO amortisör

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Suat DURAN tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. hacimin

hacimin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam arkadaşlar.Tüm yazılanları okudum.Ancak baştan söyleyeyim ben bu siteye ikinci defa yazıyorum.Arabam 2011 Era Team ABS.. 20.10.2010 tarfiğe çıkışlı, sıfır aldım.Adldığım günden beri beni rahatsız eden 3 konu vardı.
    Birincisi; sol ön teker kısmında gelen kütürdü (yada vurgu sesi diyeyim) İyi dizilmemiş parke yollarda yada mıcırlı, taşlı, çukurlu veya kasisliyollarda acayip kütürdü sesi geliyor.
    İkincisi; hız 90km üzerine çıkınca Sol ön camın ayna ile birleştiği yerden gelen rüzgar sesi.
    üçüncüsü ise, arabanın kanguru gibi zıplayıp, her çukuru, her tümseği bedenimde hissettirmesi.
    Birincisi için yarın 4. kez gideceğim.İkinci gidişimdeviraj bilmem ne lastiklerini değiştirdiler ama yine de ses gitmedi.(Garanti kapsamında)
    İkincisinin sebebinin kapı lastiklerinden olduğunun falan söylediler amabirkaç gün önce yine bu sitede öğrendiğim bilgi ile gece 11 de çıkıp deneyerek gördüm ki aynadan geliyor, aynayı kapayınca ses kesiliyor.Adamlar 2006 model ile 2011 modeli farklı yapmışlar ama geri yönde farklı yapmışlar.Malzemeden çalmışlar diyorlar.Günahlarını almayayım da, forumdakilerin söylediklerine göre...(Basit ışıklandırmalar bile yok)
    Üçüncüsü için Bursa Maysan Monda/yu aradım.(Yazıları okumadan önce) Kalite/İade kısmındaki arakadaş (Mehmet Yörükoğlu) görüştüm.Öğrenciğim kadarıyla fabrika için ürettikleri amortisörler ile kendi bayilerine yani piyasaya sundukları farklı imiş.(Garanti kapsamı dışında sadece arkaları alıp taktırdığımda sorunu ortadan kalkacağını sözlerine ekledi,kendisini de tekrar arayıp bilgilendirmemi söyledi.) Tabi ben bu durumda şikayet alıp almadıklarını sordum.Adamcağız aldıklarını ve durumu dile getirdiklerini ancak araçları geri çağırmanın kendilerinin elinde ve kolayolmadığını söyledi.
    Kayserideki bayileri ile telefonda görüştüm.Biri 65TL diğeri 55TL dedi........................
    Şimdi sizlere soruyorum.Bu arabanın fizibilitesini yapan, deneme sürüşlerini yapan adamlar bu durumun hiç mi farkına varmadılar? (milletin yazdıklarına göre)Amortisörlerin en kralına 100-200 TL arasında fazladan bir fiat sözkonusu.
    Bu arabayı 26.150TL tık paraya aldım.Kaskosu falan 27.000TL diyelim.Arkadaş adam utanır be 200TL'lik masraftan kaçmışlar..Ulen yap yap ta parasını al haysiyetsiz..Neyse yazdıkça sinirleniyorum.Şimdi ağzımı bozmayayım.Bigilerden dolayı tüm arkadaşlara teşekkürler...

2. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    100-200 den kaçınır mı diyorsun da, 30-40binler ödenen bir sürü donanım fakiri aracın arka camları manuel çıkıyor hala :D

3. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar sonunda era mın sorunlarından kurtuldum tamamını bir çırpıda hallettim ARACIMI SATTIM :):)zıplama sorunu yüzünden iyice soğmustum. bugun itibarı ile 34500 e hb ford focus collection aldım. Forumdaki tüm arkadaşların darısı başına diyorum şimdilik yakıt dışında herşeyine aşık oldum diyebilirim.

4. Arka amortisör değişmesi gerektiğinde, sadece amortisör değiştirerek problem bazen çözülmüyor. Resimde görülen diğer amortisör parçalarından birinin bozuk olması sorunun devam etmesine sebep oluyor. Çok özel bir maddeden yapılan stoperin orijinal alınmasında yarar var.

MAERKEK bunu beğendi.
  5. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Amortisörleri değiştiren arkadaşlar son durum hakkında bilgi
    verebilirler mi? Hangi marka nasıl sonuç veriyor bizler de ona göre
    hareket edelim.

6. canerhgg

canerhgg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aman kardeşim... 99 gls var yumurta kasa,mando ile değiştirdim bin pişman oldum. onu takacağına çin mllarından tak, hiç olmazsa daha hesaplı olur. geçen yıl 4 amörisörü de MANDO ile ile değiştirdim. fazla yük amamama ve kasislere dikkat etmeme rağmen 6000 km de patladı. değiştirdim 4 gün sonra ses gelmeye başladı, 10 gün sonra tamamen rahatsız etti. binilmez oldu. garanti işine gelince artık toptancılar da, perakende satan parçacılar da bıkmışlar garanti için kargo parası vermekten sorun çıkyor. kargoyu müşteriye yıkmaya çalışıyorlar. direk fabrikayı aradım. haklarını yemeyeyim ilgilendilr. lakin değiştirmek için direk müşteriye gönderemeyiz dediler. ben de en sonunda mondrea marka aldım tek olarak bağlattım. tek aldığım için garanti vermeyiz dediler ama diğerlerini değiştirile 10-12 bin km oldu. şahsen kıyamadım. garantisiz değiştirdim. selametle..

7. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar bugün İzmir Çakırlar Hyundai'da ustayla hoplama zıplama konusunu konuştum. Yok Maysan Mandoymuş yok orjinal Mando'ymuş hiç bir yorum yok. Orjinal parça takıyoz dediler. Lastik olayını sordum o da aşağıdaki gibi.

Bana Michelin lastik önerdi. Bridgestone sert hamurlu, Michelin yumuşak hamurlu. Taktırınca farkı görürsün dedi.

Zaten lastiklerim ömrünü doldurmaya başlamış. Sanırsam 4 lastiğimde bıcaklandı ya da çivi battı. Tek bir tanesi sıfırdı. En sağlamlarını istepne niyetine bırakıp 4 lastiğimi de değiştireceğim yakında.

Bir de öyle deneriz bakalım. Sonucunu buraya iletirim.

Düzenleyen : atlantis

8. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Michelin lastiklere yorum yok mu? Kullanan ve hoplama zıplama sorununa hafifte olsa çözüm oldu diyen kimse var mı? Yoksa servis yine beni uyutmaya mı çalıştı?

9. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    yumuşak lastikler yol sesi için birebir ve bizim araçlara uygundur.bizzat kendimden biliyorum.konfor düzelebilir ama denildiği gibi hoplama zıplamaya pek etkisi olacağını düşünmüyorum.4 amositör , 4 lastik değiştirmiş biri olarak lastikle çözülebilecek bir durum değildir.sadece konfor biraz düzeliyor.

10. madeinadem

madeinadem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar amörtisör değişince zıplama olayı bittiyormu acaba tecrübeli arkadaşlar yardım ederse ben en çok zıplamadan şikayetçiyim yoksa arabamı seviyorum

11. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    böyle birşey söz konusu değil.kendizi buna şartlandırmayın.forumda aratırsanız bahsettiğiniz sorunla ilgili çok konu var.

12. madeinadem

madeinadem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani dostum forumu çok gezdim ama net bi fikir oluşmadı kafamda
    eibach spor yaymı takılacak amörtisörler mi değişecek yoksa ikiside mi yapılacak
    ben şahin kullanıyordum bundan önce ama inan bu kadar zıplamıyordu
    yani bu amörtisör işi ne kadar çözüm oluyor? tamamen bitmez ama hangi seçenek bizim için en kârlı seçenek onu soruyorum
    inan kafam karıştı

13. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    kafanın karışması çok normal.ama bu sorundan herkes muzdarip.ama alıştık biz artık dert etmiyoruz.aşağıdaki linki inceleyebilirsin. daha pek çok konu var.mesela başka bir aracın amortisörlerini yada yaylarını taktırıp sorunu çözdüğünü söyleyenler bile vardı.
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=14151&KW=z%FDplama+sorunu

14. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lastikleri dışarda kontrol ettirip ne kadar daha idare edebileceğini öğreneceğim. Ona göre de lastikleri yumuşak lastiklerle değiştireceğim. Konforun biraz daha artması iyi olur.

15. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    lastiklere baktırmışken kaliperlere de bir baktır derim.benim aracın kaliperleri tornaya girdi.takırtılar baya farketti.tavsiye ederim.

16. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lastikleri serviste hallettircem. Rot balans ayarını ücretsiz yapacaklar. Kaliperi inceleyin dersem kesin küfrederler bana. Servislere olan güvenim iyice sarsılmaya başladı.

Siz kaliperlerin sorunlu olduğunu bildiğiniz için mi torna yaptırdınız yoksa ustamı söyledi bu şekilde sorunun azalır diye. Okuduğum kadarı ile süspansiyon sistemine de bağlı bir elemanmış.

17. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    4 amortisörü değiştirdikten sonra sağ taraftan tak tuk sesler geliyordu.yeni değişen amortisörlerde bişi mi var diye gittim.ses kaliperlerden geliyor dedi usta.o yüzden tornaya girdi. şimdi sorun yok.

18. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ne marka amortisör değiştirdikleriniz?

19. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben de ses falan yok çok şükür. Uzun yol yapacam hafta sonu. İyice herşeyi gözlemleyeceğim. Ona göre de tadilat sırası belirlerim artık. Lastikler başta olmak üzere...

20. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    yeni lastikler takılınca baya fark edeceğine eminim.

Bu Sayfayı Paylaş