Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era için orjinal MANDO amortisör

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Suat DURAN tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. arslanefe60

arslanefe60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    nerden sipariş etdin arkadaşım sen bunları

2. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Kim?

3. burhany

burhany Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    uzun yolda zıplamadan dolayı arkada oturanlar artık şikayetçi değil... mando amortisörden memnunum...ama şehir içinde sanırım yaylardan kaynaklanıyor çok ses geliyor.ama eskisine göre memnunum mando amortisörden

4. sagtek03

sagtek03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm .herkeze benim erabamda da arkadan gelen lokurtular vardı, şimdi sağ arkadan araba harekete geçerken özellikle sesler gelmeye başladı , arabayı arkadan sağ tarfından esnettiğimde aynı sesleri aşırı olarak duyuyorum , özel servise sordum amortisör patlak dedi , bulunduğum ilde servis olmayınca telefon ile yetkili servise sordum , onlarda amortisörleringaranti kapsamına girmediğini kullanıcı hatası olduğunu fiyatı sorduğumda 175+işçilik 50+ kdv dediler bende hayırlı işler dedim... bugün internetten arkalar için 2 adet monreo amortisör s.pariş verdim 62 tl tanesi, bakalım monreo nasıl olacak erabada , izlenimlerimi yine paylaşırım,,,

5. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Era arkalar için Monroe üretiliyormu ben üretilmiyor diye biliyorum. Hangi siteden verdin acaba? Eğer uyarsa yorumlarını sabırsızlıkla bekliyoruz...
    Düzenleyen : erainy

6. sagtek03

sagtek03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    http://www.otosupermarket.com/index.php?do=catalog/resultsamortisörleri verdiğim linkten aldım, bugün geldi amortisörler, üzerinde hyundai era veya başka bir şey yazmıyordu sadece ürün kodu vardı , ürün kodunu monreo katalogdan sorguladığımda hyundai getz için üretildiğini gördüm, firmayı aradığımda era ya uyacağını sorun olmayacağını söyledi...vee sanayinin yolunu tuttum ve erabadaki amortisörleri söktük maysan mando 2009 yılının tarihi vardı ve bir tanesi patlamıştı, her neyse amortisörleri karşılaştırdığımda siyah kısım monreoda 1cm daha az uzun fakat mil kısmı girip çıkan kısım vida yivleri birebir aynı idi....montajı yaptırdım ve gayet güzel oldu,,bir deneme turu yaptım lıkırtı lokurtu tarzında hiç bir ses duymadım,, sonuç olarak hyundai getz amortisörü monreo era ya oldu,,, deneyip daha sonra yine yazarım,,,,,saygılar....

7. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Hayırlı olsun, sonucun başarılı olması ne güzel. Biraz kullanın sonucutekrar yazmanızı bekliyoruz. Amortisörün kodunu mümkünse yazabilirmisiniz? Bu arada bende C.tesi İzmir'de Yıldırım Amortisöre gidicem. Oradan biryetkili ile görüştüm. Dedi ki takayım lokurtu sesi duyarsan geri alırım amortisörü. Böyle bir yaklaşım çok hoşuma gitti. Benim konuştuğum Monroe reflex içindi. Bildiğim kadarı ile bunlar hem yağlı hem gazlı olarak üretiliyor. Eğer değiştirirsem bende görüşlerimi yazacam.

8. sagtek03

sagtek03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm.monreo 21659 koduda , getz için olduğu yazıyor katalogda...slmlr.

9. huxley

huxley Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu amortısorlerı yetkılı servıs dısında degıstırırsek araba garantı kapsamından cıkarmı ?

10. kaptancemo

kaptancemo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cemal KAPTAN
    güzel soru soruya ilaveten helezon yaylarında ekleyelim helezon + amortisorleri değiştirsek garanti bozulurmu ??

11. yasar77

yasar77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    KYB Süspansiyon Sistemleri San.ve Tic.A.Ş. Türkiye temsilcisi Can beyle görüştüm, 2010 accent era dizel için amortisör ürettiklerini ve ürünleri rotaş firmasından temin edebilceğimi söylediler. fakat şu an için firmanın stoklarında ürün yok temin için rotaş firmasından teoman bey ile görüşüyoruz.
    ön amortisör kodları
    333516, 333517
    arka amortisörlerin kodu 348002,

12. yasar77

yasar77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    333516, 333517ön amortisör fiyatı 49 Euro
    348002 arka amortisörlerin tane fiyatı 26,5 euro

13. yasar77

yasar77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    firmanın elinde sadece arka amortisörler var, sadece arka amortisörlerideğiştirmek aracın zıplama ve savrulma sorununu giderirmi bilemiyorum...
    ebayda ön amortisörleride satıyorlar fakat 50 € kargo parası istiyorlar ve toplamda 150€ geçtiği için gümrüge takılma ihtimalide var... gümrükle uğraşması ayrı bir dert...

14. yasar77

yasar77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu vermiş olduğum kodlar 1.5 dizel eranın amortisör kodları, 1.4 ve 1.6 benzinli olan modellerin ön amortisörlerinin kodları farklı
    tüm eraların sadece arka amortisörleri aynı
    ön amortisör kodları 333516, 333517
    arka amortisörlerin kodu 348002,

aşağıdaki linkten amortisör kodlarını ögrene bilirsiniz.
    http://www.kyb-europe.com/catalogue.asp

15. yasar77

yasar77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eralar accent (mc) ve verna (mc ) olarak geçiyor

16. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ön Amortisor 70*2=140 Tl
    Arka Amortisor 55*2=110 Tl
    Arka Amotisör Takozu=22.5*5=45Tl
    Toplamda = 295 TL MAysan Mando

Su Anda On Numara On Soldan Bı Tıkıttı Geliyor Ama Oda Motor Kulaklarından Diyor İstesem Değiştireceğini ama İyice Bozuldıktan Sonra Değiştirmemi Soledı

Bunlarda Videosu Maysannın :)

http://www.maysanmando.com.tr/index.php?page=teknik_v

Düzenleyen : CyberX-TR

17. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    on numara derken ne fark görüyorsunuz arkadaşlar?

Yani bence sorun amortisörde değil en azından 2011 lerde böyle...Sorun arka helezonların çok yumuşak olmasından kaynaklanıyor,helezonlar biraz sertleşse sorun kalmayacak...

18. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim Ar Sağ Ve Ön Sol PAtlamıstı Artık İçerisindeki sıvılar Akmış Fındık Kabugundan Geçsem Takır Tukur Ediyodu Ona Göre Ön Numara Yani :)

19. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ön amortisör takozlarını değiştirmedinmi sadece arkalarımı değiştirdin. Lokurtu sesi tamamen kesildimi her iki taraftada?

20. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Önlerde Değiştide Onu Listeye Yazmamıs Usta Tamamen DEğilde Kısmen KEsildi Önceden Cukurlara Girdiğimde Sanki Birseyler Altan Vuruyormus Gibi Bir Ses Geliyordu Simdi İse Cukurlara Girdiğimde Daha Tok Bir Ses Geliyor Yanı Cukur Sesi Geliyor + Motor Kulaklarındada Bosluklar var Onlarıda Tamamen Özelligini yitirdiğinde Değişmemi Soledı Simdilik Bukadar Masraf Yater :) En Azından Amortisorden Gelen Sesler KEsildi Simdi Nerden Geldiğini Biliyorum KAfama Takmıyorum :)

Bu Sayfayı Paylaş