Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era için orjinal MANDO amortisör

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Suat DURAN tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. madeinadem

madeinadem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hiç binmedim ama ilk fırsatta binecem:)

2. 38serdar38

38serdar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    icerdeki kisi yi saga sola itiyor yani hocam :) zip zip era hopp era. ama seviyoruz yani oylede olsa. o deli crdi motoru insani deli ediyor.

3. madeinadem

madeinadem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok hocam ya açıkcası o kadar para verdim yazık etmişim parama
    bi işten para bekliyorum satacam alacam başka bir araba inan bir önceki aracım şahindi bu kadar zıplamıyordum hergün moral bozukluğu hergün sinir:(

4. 38serdar38

38serdar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dediklerinine %100 katiliyorum hemserim ama yapacak bir sey yok. satana kadar katlanacaksin. bende 15 gun once satiyordum . amortisorleri yaptrdm kullaniyorm su anda. az daha iyi oldu ama.hala zip zip. hayrli bi kismet cikarsa aninda satacagim bende.

5. trader07

trader07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar,

bende aracımı 0 km almıştım bu zıplamadan ve ses gelmesinden dolayı aracımı servise götürdüm. ordaki usta/yetkili sağ ön ve arka amatisörlerin bozuk olduğunu söyledi (araç daha 2500 kmde.) amatisörleri değiştirdiler şimdi eskisine göre araç çok değişti. yol tutuşu fark etti zıplama nitekim daha az. acaba tekrar aynı sorun oluşur mu?
    yorumlarınızı bekliyorum. selamlar.

6. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Perşembe günü4 tane ön ve arka Orijinal Mando amortisörlerden sipariş verdim. Cuma günü yani bugün elime ulaştı. Bakalım müsait bir zamanda taktıracam. Yorumlarımı taktırınca yazacam, sabırsızlanıyorum.

7. 38serdar38

38serdar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayrli olsun kardesim araban.ama malesf uzulerek soyluyorumki malesef tekrarlayabilir cunku taktiklari maysan mando

Düzenleyen : 38serdar38

8. 38serdar38

38serdar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    orjin mando ise gercekten faykini goreceksin bekletmeden taktir hocam.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Evet hocam orijinal mando. Çünkü benim aldığım yerden başka bir arkadaş dahaalmıştı bu siteden. Herkes memnun kaldı taktıranların, umarım bende istediğim gibi sonuca ulaşırım. Yorumları yazıcam.

10. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Orijinal Mando Amortisörler bugün serviste değişti.Konfor hissedilir derecede arttı. Araç sanki yere daha iyi basıyor ve yol tutuşu daha iyi oldu. Lokurtu sesi dehissedilir şekilde azaldı. Değiştirecek olan arkadaşlara tavsiye ediyorum.

11. 38serdar38

38serdar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayrli olsun

12. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Teşekkür ederim.

13. madeinadem

madeinadem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle hayırlı olsun
    hocam bu orjinal dediğiniz amörtisör made in korea yazan amörtisör mü? birde zıplama olayında gözle görülür bir düzelme oldumu?

14. 38serdar38

38serdar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende orjinal kore mando taktrdm lokurtu gitt ve arkadsn dedg gb araba yere daha iyi tutunuyor eskisi gb hoplamiyor fakat yine cuzzi br miktarda var. oda arabann yapisinda ve suspansyn dan kaynaklanyr. helezonlardan yani.

15. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Evet hocam made in kore yazan Mando amortisörler. Zıplama olayı zaten çok hissetmiyordum. ama şunu söyleyebilirim ki araç sanki yere daha iyi basıyor. Yol tutuşu daha iyi oldu.

16. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracımdan ne lokurtu ne tıkırtı geliyor sadece zıplama var.4 amortisörüm garantiden değişti,michelin lastik taktırdım biraz daha azalmıştı zıplama ama bitmemişti.

Araç muayenesine girmeden önce fren testi yaptırıyım dedim aynı yerde amortisör testide vardı.Arka 2 amortisör teste göre patlak gözüküyor (ama ilk halerinden hiç bir fark yok) ya bu dandik helezonlar amortisörleri uyumsuz olduğu için hemen bozuyor,ya da o kadar kötükü süspansiyon test aleti bile çuvallıyor.

Bu sorunun çözümü nü üretemeyen fabrikaya yazıklar olsun.

Fren testinde de arka sağ kampanada ovalleşme gözüküyor yumurta olmuş kampana.Nasıl kampana yaptılarsa artık 43.000 de yumurta olmuş.Bu şekilde testlerden geçemessin dediler bir sürü masraf çıktı.

17. TATANKA

TATANKA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    ya o kadar karışmışki olay anlamakta güçlük çekiyorum 2011 araca sahibim fakat zıplama veya lokurtuların süspasiyondan mı yoksa yaylardan mı kaynaklanıyor bu sitede bu iki olay o kadar karıştırılmışki lütfen bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar modöratör yardımıyla sabit açıklayıcı yorum yazılayamayan bir konu açsınki insanlar düzgün bilgilensin teşekkür ederim

18. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaşlar şunu söylemeliyim ki orijinal mandoları çok hevesle taktırdım, fakat bir süre sonra tekrar küt küt sesler gelmeye başladı. Acaba takozlardanmı ses yapıyor şimdi bunu düşünüyorum. İstanbul'dan Namiştain amotisörden bir usta ile görüştüm. Amortisörleri gönder dedi kargo ile. Burada işlem yapacaz dedi. Garantimi dedim. %99,9 dedi. Buradan Era için amortisör işlemi yaptıran oldumu acaba?
    Düzenleyen : erainy

19. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2 haftalık 2011 model accent era dizel aracımla geçenlerde ilk defa uzun yola çıktım.Arabave bagaj doluyken yolun bi kısmında sürekli zıplamaya başladık.Asfalt güzel ama yolda sürekli hafif tümsek var.Zaten bakınca koyu renkli olarak kendini belli ediyo.Eyvah dedim bu arabayla işimiz var.Ama yolun ilerleyen kısımlarında araba dolu olmasına rağmen hiç sıkıntı yaşatmadı.Daracık bol virajlı dağ yollarına girdik hiç sorun yaşamadık.Geçenlerde yine başka istikamette uzun yola çıktım.Hatta otobana girip 150 km hız yaptım.Yine bir sıkıntı olmadı.Çözemedim ben bu Era'nın amortisörlerini.Sanki eski arabam accent admire'a göre daha iyi yol tutuşu var ama zıplama olayından dolayı sorun çıkaracakmış gibi duruyo.Tam güven vermiyo açıkçası.Bi yandan iyi yol tutan , konforlu bir araç gibi özellik gösterirken bazen güvensiz gibi geliyo.Çözemedim ben bu erayı.

20. TATANKA

TATANKA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5

o dediğiniz zıplamalardan ötürü az daha büyük bir kaza yapıyordum bende 2 aylık bir kullanıcıyım puntodan sonra bana biraz garip geldi dikkatli olmak lazım boşken sorun çıkarmıyor ama dolu durumda hareketlere dikkat etmek lazım

Bu Sayfayı Paylaş