19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Geri Vites Sorunu Olanlar

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda 10numara tarafından 14 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Mesajlarından anladığım kadarıyla "vites tam olarak oturmuyor" dolayısıyla boşta gibi oluyor ve araç hareket etmiyor, vitesin tam oturduğundan emin olmak lazım, normalde araçtaproblem yok yani, tamamen vitesin yerine oturmaması ile ilgili....

2. ardeng

ardeng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilk günler bende hem 1. viteste hemde geri viteste bu sorunla karşılaşıyordum. Ama kullanma kılavuznda eğer 1. ve geri vitese geçmiyorsa arabayı boşa alıp debriyajı bırakıp bir kaç saniye bekledikten sonra tekrar deneyin diyordu ve aynende öyle. Söylediklerini uygulayınca artık viteste sorun yaşamıyorum.Tabi bunun için arabayı hareket ettirmeden vitesin geçip geçmediğini anlayabilmek lazım.

3. Misafir

Misafir Guest

Bu durum aracı ilk teslim aldığımızda mevcut. 1500-2000 km den sonra bu durum ortadan kalkıyor.

4. ttekmir

ttekmir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tam olarak söylediğiniz şey değil ama benzeri bendede mevcut. geçmeme olmuyor bende. Çünkü geri vitese takacağım zaman fren ve debriyaja berber basıp vitesi takarken 1-2 cm kaydırıyorum yada az gaz verip dişlilerin oturmasını sağlıyorum. ama geri viteste kalkmaya çalıştığımda deviri 3000-3500 yapmazsam zorlanıyor stop ediyor. Muhtemelen benim acemiliğimdendir gibime geliyor bir arıza olduğunu sanmıyorum. benim ne yapmam lazım????

5. burakaydin41

burakaydin41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arada geçmeme olmuyor bendede ama debriyajı bırakıp bırdaha bastıgımızda sorun düzeliyor

6. tuncay2

tuncay2 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar bu konu benim arabamdada mevcut. Geri vites zor geçiyo. (mandallı)
    ikinci defa boşa alıp depraja iyi basınca kaymak gibi geçiyo.
    bu sorunum benim birinci vitese ve ikinci vitese geçerkende oluyo anlayacağınız zor geçiyoz. depraja iki defa basınca iyi oluyo bilmiyorum artık sorun nereden kaynaklanıyo... ama servis te bu problemi soracaz..
    Allaha emanet....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

BU KONU HAKKINDA YORUM YAPARSANIZ SEVİNİRİM...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif..
    Düzenleyen : tuncay2

7. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 1000 km yi geçti başta geri vitesten sorun yaşadım baya ama şimdi alıştım rahat olmasada dilinden anladığım için geri vitese atabiliyorum aracı

8. Mert43

Mert43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendede var aynı sorun geri vites çoğu zaman gecmıo zor gecıo zor gectıgı zamanlarda debrıyajdan ayagımı yavas yavas cekmeye basladıgımda ılgınc bı ses bıle cıkıyor garıp bende bıtek bende sanıyodum .... Pek takmıyorum zaten bence sende takma dostum çunku aldıgımız araba ona gore bı araba bence ben erA'm la hata da cıkarsa sorunda cıkarsa onla cok mutluyum belkı bı honda kadar saglam degıl ama yınede sewıorum yanı...

9. provet

provet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı durum bendede var bu bir arıza olabilir... Biraz sert davranmak gerekiyor geçmesi için....

10. Misafir

Misafir Guest

İyi de neden sürekli bunu yapmak zorunda kalalım. Kazık gibi amotisör kazık gibi vites :( Arabamdan çok memnunum ama bu 2 sıkıntının olmaması gerekirdi.

11. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bu uygulama eski araçlarda da vardı. Çok iyi hatırlıyorum, orjinal 75 model bir renault 12 almıştık. Onun kitapçığında, aracı geri vitese geçirmede önce 2. vitese takıp, geriye öyle geçirmemizin daha sorunsuz olacağı yazıyordu. Gnelde hemen hemen her araçta bunu uygularım. Alışkanlık olunca zor olmuyor.
    Düzenleyen : tolgakmg

12. şakir aydoğan

şakir aydoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    şakir aydoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    13-BİTLİS
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Benim hundai era team dizel aracım geri vitese takarken zor giriyo gırt ses çıkarıyor sanki dişlilere sürtüyor ne olabilir

13. blackman006

blackman006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    black man
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Baskı balatan bitiyor gibi eğer öyleyse biraz zaman sonra araç vitese geçmeyecek . Yakın Zamanda kontrol ettirmeni tavsiye ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

deza bunu beğendi.
  14. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Vitesi önce 1 e ardından geriye almayı deneyin. Muhtemelen kolay geçecektir.

15. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bizim Crdi blue da geri vitese çok zor geçer olmuştu.
    Üst üste debriyaja basıp zar zor geçiriyorduk , baskı balata değişince tüm vitesler harika oldu. Aracınız baskı balata istiyor olabilir.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. MEHMET ALİ

MEHMET ALİ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet Ali Sağır
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    o problem benim araçta da mevcut servise sordum kronik dediler baskı balata vs değiştiğinde de aynı problemler ara ara oldu alıştım artık 4 senedir böyle biniyorum .

17. Lateral

Lateral Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Furkan Bal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İlk era kullanırken bende aynı sorunu yaşamıştım fakat sonra geri vitese atarken biraz daha sert atıyorum, vitese geçtiğini öyle attığım zaman hissedebiliyorum. Sizde bi deneyin

Bu Sayfayı Paylaş