Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era fren sorunu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda blooower tarafından 2 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. Acil112

Acil112 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emin Sertkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar ABS'li aracın kızaklama sebebi, arka tekerleklerin önlerden önce kilitlenmesidir!.. ABS ninamacı ön tekerleklerin kilitlenmesini önlemek. Bunu da, arka tekerlekler ile önlerin arasında hız farkı oluştuğunda; en çok da arkalar dönmeye devam ederken ön tekerlekler kilitlenincehissettirir ki ancak böyle zamanlarda hissederiz. (ambulansta çok sık karşılaşıyorum: ıslak ya da gevşek zeminde 80-90km/h ile giderken frene dokununca ABS devreye giriyor) Dikkatinizi çekmek istediğim konu:
    örnek vererek açıklayayım; çok dik olmasına rağmen yokuş aşağı durabiliyorsunuz, ABS seyir halinde olduğu gibi frenleri bırakmıyor değil mi? Nedeni arka tekerleklerin de duruyor olması. Aynen burada olduğu gibi seyir halinde iken arka tekerlekler de kilitlenirse yani önlerdenönce kızaklamaya başlarsa ne olur? ABS görevini yapamaz. Söz konusu aracın önce kampana olan arka balataları(el freni ilk 3/1 de tutmasıiçin) ayarlanacak, sonra da Aracın altından (tam yerini ve adını bilmiyorum) ön ve arka frenoranı ayarlanacak.

Düzenleyen : Acil112

2. consul

consul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Uzman Fren: Eski Sanayi, Gündüz sokak, Selçuklu/Konya, Tel:0332 236 2591 Konunun en başında "Bedri Baki", "Blooower", "Onur-d" isimli arkadaşların yazdığı sorunun aynısı benim başıma da geldi ve dediğim şekilde ustam temizledi, ayarladı halletti sağolsun, ama senin yazdığın sorun biraz farklı gibi, fren tutmadı filan diyorsun.

3. ebayir

ebayir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aynı sorun bende de var aracı yeni aldım ve frenler ii değildi.sabah ilk çalıştırdıktan sonra 10 - 20 km hızla giderken frene bastıgımda arka lastıkler kıtlenıyordu ön fren balatalarını değiştirtirmek için servise götürdüm frenler iyi tutmaya başladı ama halen aynı problem devam ediyor. sanırım tekrar servise gitmem gerekiyor.

4. Prof.Matematik

Prof.Matematik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben de sabah veya uzun süre park edip aracı tekrar çalıştırınca, hareket halindeyken frene bastığımda bir süre ciuv ciuv sesi duymaktan şikayetçiyim.
    Etraftakiler ne oluyor diye bakıyor, ancak bir kaç sert frenden sonra ses geçiyor...

Düzenleyen : Prof.Matematik

5. özegeli35

özegeli35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün arka tekerlek kızaklaması sorunundan servise gittim. Servis bize genel merkezden mail geldi ve 1000 araçtan birinde bu sorun çıkmış ve yapılacak ayarları söylemişler. Benim aracada yaptılar o ayarları düzeldi dedi ve dene aynı hatayı tekrarlarsa geri getir dediler

6. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaşlar bendeki durum biraz farklı: crdi eram yeni 75000 servis bakımdan çıktı bakımdan önce yoktu, frene bastığım zaman ilk basmada değilde devamında frenin son durma tutuşunda, yada sert frenlemede uyuz olduğum bir ses geliyor balata tozundan değil çünki yağmurlardan sonrada oluyor. ses ötme değil sanki metal metale sürtmesi sesi.
    vaktim olmadığından servise tekrar götüremedim ama devam ederse ki edecek gibi bir ara götüreceğim.
    bu sesle ilgili uzman görüşü ne olabilir.

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    valla uzman değilim ama yağmurdan sonra benimde frenlerimden frene basınca hırlama sesi geliyor sebebinin yağmur suyunun çıplak metal disk yüzeyine çabucak paslandırma yapması ve paslı diskler ile ilk birkaç frenlemeye kadar bu pasların balata tarafından sıyrılıp atılana kadar pas birikintisinin ses yaptırdığını düşünüyorum

bizim fren diskleri içeride pek görünen yerde değiller ama yağmurdan sonra fren diskleri jantın önünden bakınca net görülebilen babamın i30 un ön ve arka disklerine yağmurlu hava sürüşlerinden sonra arabayı park edip bir 10-15 saat geçtikten sonra baktığımda disklerin sapsarı böyle pasa bulamışlar gibi olduğunu gördüm bu pas birikintisi hırıltı sesi yapıyor işte, aynı hırıltı sesi eski milenyum accent te de vardı sadece ıslak zeminde sürüşten sonra belli bir paslanma süresi geçtiğinde oluşan bir şey ve kuru havada olmuyor. Bu pasların tozları bence kaliper arasına balata içine de frene basa basa balata tozuyla beraber birikir zamanla ve balata temizliği ile bu pas tozundan ara sıra kurtulmak gerek.

Serviste fren balata temizliği yapıldıysa temiz yüzeyli balata ve diskler pas birikinti sürtmesi sesini daha çok duymaya sebep olabilir belki, hatta bu disklerin oksitlenmesi paslı diskler ile yapılan ilk birkaç frenlemede frenleri çok ani acayip tepkiler göstermesine sebep oluyor sanki frenler ve disklerin hepsi yeni değiştirilmiş gibi çat diye tutuyor sonra yumuşuyor

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Eylül 2014
  8. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Servise sorup ne marka balata taktıklarını öğrenin. Balata içinde bulunan asbest zararlı olduğundan dolayı üreticiler asbesti azaltıyor ve balata sertleşiyor.
    Birde balata değişiminde diskler torna yapılmadıysa eski balatanın disk üzerindeki yaptığı iz derinse yeni takilan balatanın yan dış yüzeyleri diske aşırı şekilde sürtünme yapıyor olabilir.

Ama bence balata sert olmasında dolayı yapıyordur kesinlikte.

9. vendetta

vendetta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ceyhun ceyhan
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    yağmurlu havalarda sabahları ilk frenlerde bende de oluyor . aracım 2008 dizel era. servise götürdüm balataları değiştirmekten bahsetti epey fiyata. bence balatadan değil ama çözüm nedir bilmiyorum

10. 23korg23

23korg23 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    yasin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yazin dizel era aracimi yeni almistim sabah ilk calistirmadan sonra frene ilk bastigimda benimde arka tekerler kilitleniyordu, forumdan arastirmistim araka balatalarin tozundan oldugu yaziyodu ozel bir servise gittim arka balatalari temizleyip ayarladilar sorun ortadan kalkti 30 lira verdim yanlis hatirlamiyorsam.. belki sorunu kokten cozmek icin daha kaliteli balata alinabilir toz cikarmayan bir balata arastirmali yada tekrar ettikce temizlenmeli zaten cikan balata tozunu gorseydiniz sasardiniz

erenuzel41 bunu beğendi.
  11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    arkalar disk mi kampana mıydı sizin? bende de böyle bir problem var ilk soğuk frende arka diskler önce kilitleniyor

12. 23korg23

23korg23 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    yasin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kampana benim ki.. diskte olmaz sanirim boyle bir sorun

13. vendetta

vendetta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ceyhun ceyhan
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    tşk 23korg23. sanırım tekrar yetkili servise götüreceğim umarım balata değişimi gerekli deyip geçirmezler.

14. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bizde bu tip sıkıntılar sadece kışın yaşanıyor ilk frenlemede kilitlenme gerçi babamda çok fazla olmuyor bu sorunu en çok ben hissettiriyorum :D ama bu bahsettiğiniz durumu uzun süre yapmıyor 4-5 sokak sadece bu şekilde ani duruyor daha sonra frenler içinde ki suyu mu atıyor tam olarak ne oluyor hiçbir fikrim yok ama normale dönüyor

15. Burhanturkoglu

Burhanturkoglu Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burhan Türkoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Herkese merhaba 2006 1.4 hundai Accent Era aracımın fren pedalı ile ilgili sorunum var ama hala çözülmedi sorun şu giderken fren pedalina az bişey basınca tıkır tıkır tıkır ses geliyor iyice basınca ses gidiyor frenciye gittim söktü diskleri torna yaptı balatalari zimparaladi taktı ertesi gün ses yine gelmeye başladı tekrar gittim ses sol önden geldiği için bukeze üzerinde torna yaptı yine olmadı ses devam ediyordu bulamadı daha oncesinde kaliper torna oldu pimler değişti fakat hala tık tık sesler fren pedalına hafif basınca gelen tıkır tıkır tıkır ses hala var lütfen yardım edin

16. ozanoz93

ozanoz93 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    417
    Ad Soyad:
    ozan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Dostum diskler torna veya değişimce balata değişmesi gerek diye biliyorum.

MAERKEK bunu beğendi.
  17. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,316
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar fren değiştireceğim . Disk balata kampanalar vs hangi marka önerirsiniz ?

ozanoz93 bunu beğendi.
  18. Burak&Buse

Burak&Buse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    756
    Ad Soyad:
    Remzi Akıncı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Dışarıdan uğraşacağınıza Yetkili Servisten yedek parça ve işçilik fiyatı almanızı şiddetle öneririm. %30 indirim mevcut

Sonata 2.4 NF

MAERKEK bunu beğendi.
  19. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,316
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli: