Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era fren sorunu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda blooower tarafından 2 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Servisegitme sebebiniz neydi?

2. sob67

sob67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın sdiect size ilginiz için teşekkür ederim.
    Servise genel kontrol ve sabahları frene basınca gelen sesten ötürü gitmiştim ancak el freni öncesinde canavar gibiyken şimdi rampada tutmuyor.Hayır buna normal alışır demeleri ilginç arabayı yeni aldım ve ilk defa hyundai servisine gittim acaba hyundailerde benim bilmediğim farklı bir durum mu var dedim yani.

3. sob67

sob67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servise tekrar ayar içingittim ve yine aynı.Bu nasıl iş anlamadım.Adam tekrar ayar yaptı ve rampada araba yine kayıyor ancak el frenini öyle bir çekmelisinizki tüm gücünüzle ancak o zaman kaymıyor ve adam da abi sonuna kadar çekmek gerekir diyor.Ya bu böyle değildi diyorum anlamıyorlar.Ben de anladım ki anlam kapasiteleri ve bilgileri eksik bu adamların.Bir daha da hyundai servisine (en azından ereğli'de) gitmem arkadaş.

4. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Servise gitmeden evvel el freniniz iyi olmasaydı,fren balatalarından diyecektim fakat burada büyük ihtimalle ayar sorunu var.Balatalara temizleyici yerine başka bişey mi?sıktılar buda aklımdan geçmiyor değil!

1)Aslında kampana fren bakımı çok basittir,tekerleği söktükten sonra kampanayı (çıkartma kolaylığı varsa) civata ile yoksa kanırtarak çıkarılır.
    2)Balatalar zımparalanır,balata temizleci sprey varsa iyice sıkılıp temizlenir(kampanaların iç yüzeyleri dahil)
    3)Ayar ise her iki balatanın üst orta kısmındaki tırtıklı bir ayar çubuğuile yapılır,çevrilince tık tık ses çıkarır.
    4)Sağ tekerdeki ayar çubuğu yukarı,sol taraftaki ise aşağı çevrilerek ayar yapılır,eğer ayar çubuğunu gereğinden fazla çevirirseniz kampanayı yerine takamazsınız geri çevirmek içinde ayar çubuğundaki tırtıkları tutan metal tırnağı ince düz bir tornavida ile çektirip ayar çubuğunu geri çevirin.
    5)Ayar balatanın kampanayı bir miktar tutacak şekilde ayarlanmalıdır,yani kampanayı taktıktan sonra çevirdiğinizdekendi halinde dönmemelidir!

5. depocu69

depocu69 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar aynı sorun bendede var (arka fren kazıklanması) daha önce kullandığım arabalarda görmedim.

6. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Sıkıntı lastiklerden de kaynaklanıyor olabilir.Servise firenleri gösterdikden sonra sorun çıkmazsa lastikler hakkındaki kullanıcı yorumlarını okuyun.

7. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Aynı sorun bendede var hatta sürekli yapıyordu bir iki basmada değil özel servise gittim anlattım arka kampanayı zımparaladılar bayada bi toz çıktı şu an normale döndü ama sabahları ilk frende aynısı gibi sanki kızaklıyor arkalar iki üç fren sonra düzeliyo https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Yetkili servislere özellikle seçiyolar galiba böyle insanları bizde arabayı yeni almıştık far ayar motoru için gittim servise neyse bana araçtan farklı bi ses geldiğini felan söylediler baktılar klima kompresörü değişecek dendi artı işçilik şu bu 1350 tl masraf çıkardılar aracın garantide yok tabi bende direk özel servise gittim direksiyon bilyasımı ne değişmişti sadece hatta adamlar klima gazını boşaltmamak için tampon radyatör v.s hepsini söküp geri taktılar ekstra masraf çıkarmamak için ve 100 tl para ödedim helal olsun valla yetkili servisten daha çok ilgilendiler.. bu arada far ayar motoruda çalışıyo nasıl oldu bilmiyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. hanas

hanas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sabahları sert fren sorunu aynı şekilde benim aracımda da var. 15000 bakımından sonra oldu. Servise götürdüm birkaç defa ama her zamanki gibi yine beceremediler ,bişey yok deyip çıktılar işin içinden.
    Ben de bir tek benim aracımda var sanıyordum. Demek ki bunların hepsi böyleymiş

10. meheme

meheme Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç Modeli:
    arkadaslar karlı havada yada soğuk gunlerde balatalar ıslanınca mı oluyor bılmıyorum ama frenler tutmuyor.hanı abs calısınca ayagına vurdurur ya işte oyle oluyor. takır takır ses gelıyor ama durmuyor.mesela bugun norma l bı sekılde gıderken kar yağdı frenler tutmadı. basladı takırdamaya az kalsın duvara kösüyordum...ne bu anlmadım bılgısı olan var mı..

Düzenleyen : meheme

11. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    peki bu olaylar gerçekleşirken ayagınızı fren pedalında hiç oynattınız mı?

12. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Fren hidroliğini değiştirin.

13. meheme

meheme Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç Modeli:
    oynatmadım sanırım zaten cok yavas gıdıyordum düşük devırde 2.vıteste 1500 devırde...

14. meheme

meheme Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç Modeli:
    araba 2008 model hıdrolıgın sevıyesı ıyı ıdı gerek var mı acaba

15. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    aynı Sorun Bendede Var Düşük Hızlarda Ani Firende Pedalda Hissediyorum Absyi Ama Kitliyor Abi Resmen

16. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hidrolik seviyesi yerine olabilir ancak bu seneki aşırı soğuklardan dolayı hidrolik özelliğini kaybetmiş olabilir.

17. consul

consul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba, keşke daha önce görebilseydim yazdıklarınızı daha erken yardımcı olabilirdim, dediğiniz sorunu ben de yaşadım ve sorunum çözüldü. Sorunun sebebi fren hidroliği değil, arka frenlerin kampana olmasından kaynaklanıyor. Zamanla fren yaptıkça oluşan balata tozları arka frenler kampana olduğu içiniçeride kalıyor dışarı atılamıyor. Bu tozlar özellikle kışın nemle birlikte donuyor ve arka frenlerin, diski sanki çizikmiş/eğilmiş gibi dengesiz tutmasına sebep oluyor.
    Olayın çözümü çok basit, bir frenciye gidiceksiniz, arka kampanaları söküp temizleyecek. Bir de zamanla kampanaların ayar yapılması gerektiği için ayar yaptırıp kampanaların boşluğunu aldıracaksınız. Kampana frenlerde bunu malesef 3-4 ayda bir yaptırmak gerekiyor. El freninin de sıkı hale geldiğini göreceksiniz.
    Eğer bunu yapabilecek frenci bulamazsanız Konya'daki ustama götürebiliriz :)

18. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> Yerler buz, ABS nin görevi de tekerleklerin kilitlenmesini önlemek. Yani ABS olmasa araç orda kızaklayıp gidecek direksiyonun kontrolüde sizde olmayacak. Bu şekilde araç gitmeye devam etse de en azından direksiyonun kontrolü sizde, sağa sola kaçabilirsiniz. Öyle bir durumda hızınız düşükse ve viraj içinde falan değilseniz yani düz gidiyorsanız el frenini çekin durmanıza büyük katkı sağlayacak. Ama birden çekmeyin yavaş yavaş çekin. El freni çektiğinizde hızınıza göre arka tarafın sağa yada sola atma ihtimali de var tabi ona dikkat edin. Baktınız atıyor indirin. Dediğiniz olay benim de başıma geldi çünkü. Yokuş aşağı inerken yerler buzluydu ABS devreye girdi, baktım kaldırıma giricem gitmek istediğim yoldan vazgeçip düz gittim giderkende el frenini kontrollü olarak çektim durdum. Ama ABS olmasa araba kızaklayacak muhtemelen de kaldırıma girecektim yada ayağımı frenden çekip sonra istediğim yere dönüp daha sonra frene basacaktım ki bu esnada araba daha da hızlanmış olacaktı.

19. meheme

meheme Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç Modeli:
    arkadasım senın ustanın acık adresını bı yazarmısın..

20. meheme

meheme Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç Modeli:
    arkadasım senın ustanın acık aderesını bı yazarmsın

Bu Sayfayı Paylaş