Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era dizel şehir içi yakıt tüketimi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 4 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. skeskin

skeskin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilk başta ben de sizin gibi düşünüyordum. ama maalesef o güçlü motor şehiriçinde avantajdan çok dezavantaj getirdi bana. bir de son aylarda dizele gelen zamları hesap edersek... şehiriçi dur kalk trafiğinde doğru düzgün 4. vitesi göremedim. nerde 110 beygirden alacağım zevk? Şehirlerarasında bir diyeceğim yok. ben de 4.5 lt civarı yakıyordum. ama senede kaç kez şehirdışına gidiyorum ki. era lar yol arabasıdır. bineceksin 50-100 km gideceksin ki keyfini süresin. yoksa 10 km lik dur kalk trafiğinde tadı çıkmıyor aracın. İnanın şu anki aracım aynı trafik şartlarında hiç mi hiç aratmıyor era yı sürüş olarak. tam aksine otobüs gibi sallanmaktan da kurtuldum. Ama şehirlerarası yola giderken era yı ararım mutlaka...

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    tercih meselesidir yanlış anlamayın aracınıza laf etmiyorum ama benim genel görüşüm güçlü motor her zaman için ekonomik ve daha sağlıklı yani clioların en sevmediğim yönlerinden biride 65 bg 160 tork 8v gibi basit bir motor koyulması,yani motorun hiç bir cazibesi yok he uzun yolda 3 litre yakıyor olsa tamam yakıt yönünden avantajlı diyeceğim ama uzun yolda era dan hiç bir farkı yok.Ben şehir içi her 100 metrede veya 500 metre stop et - çalıştır yapan birisiyim.Yakıtından hiç şikayet etmedim,öyle 10 km lik bir yol bile benim için en uzun şehir içi mesafesi sayılır:D

110 bg'in tadını 2 ve 3 vitestede alırsın bastınmı gaza sırtın koltuğa lap diye yapıştımı tamam işte en büyük zevk:D

400.000 küsür km kullanıp sattım yine sıfır era dizel aldım vazgeçemiyorum inanın...Zıplama falan öyle aşırı derecede değil,sadece arkası yüklüyken oluyor boşken sorun yokamortisörlerin yüke dayanıklı gazlı sistem olduğundan kaynaklanıyor ve hiç patlamıyor çok sağlam...

3. kinghenry

kinghenry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 2. aracımız olan chevrolet kalosu verip 2010 accent crdi almayı düşünüyoruz iş yerim evden 5km uzakta günlük 10 km yapıyorum(afyon şehir içi) ortalama kaç litre yakar? kalos 1.4 aynı yolda 6.8-7.2 gibi değerler yakıyor, fikirlerinizi almak istedim(kalos 2005 üstüne 10000 vericez)

4. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Aşşağı yukarı 7,5-8 lt yakar kıs aylarında king

5. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bence pişman olursun kısa km de dizel dez avantajlıdır ki kalosun gayet ekonomikmiş

golfo bunu beğendi.
  6. kinghenry

kinghenry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler hocam bilgi için, çok da ekonomik gelmedi ama motorun güçlü olması özellikle uzun yol için aklımı cezbediyor, takas konusunda fikirleriniz nedir acaba, mantıklı bir iş yapmış olur muyuz

7. kinghenry

kinghenry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence pişman olursun kısa km de dizel dez avantajlıdır ki kalosun gayet ekonomikmiş

uzun yolda da kullanıcaz ama kafam karıştı iyice, benzinliyle aynı yakacaksa çok da mantıklı değil sanki

8. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

yok canım niye pişman olasanki?Hiç bir dizel benzinliyle aynı yakmaz.

Benim araç şehir içi dur kalk günlük 150 km yol yapar ve tabi en önemliside arkasında 400 kg sürekli yük bulunur.Bu halde bile dün ölçtüm 7 litre yakıyor...(hatta o kadar zorlamaya 7 litre bana çok az geldi)

Yüksüz vaziyette kullanırsan 6 litre şehir içi ancak yakar...(ankara için geçerli)

Gerçi benzinli arabaya bile 7.2 litre yaktırabiliyorsan demekki sen çok sakin kullanıyorsun,dizel erada belkide 5.5 litreye bile düşersin şehir içinde...

Uzun yolda fazla basmazsan 4 litreyi bile yakalarsın.Bunlar çok ekonomik arabadır hiç bir araç bu kadar ekonomik ve aynı zamandada seri performanslı olamaz...Şehir dışı 15-16 kuruş anca yakar bunlar.

Kalos 7.2 litre x4.10tl =30 kuruş.

Era 6 litre x 3,50 =21 kuruş.

Kısaca her yönden ekonomik ve performanslı....

Ayrıca 2005 kalosu takasa sayıp üzerine 10 bin tl istedilerse bence çok çok iyi bir rakama derim....
    Düzenleyen : mmt.88

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    murat bey yazımı dikkatli okumadınız sanırım sehır ıcınde dızel ekonomık degıl demedım kısa mesafede ekonomık degıl dedım gunluk 10km yapıcak bırısı ıcın dızel anlamsız dızel araba benzınlıye gore daha gec ısınır buda eger 5km gıbı kısa bır yolsa tuketımı artırır ve benzınlıden bı farkı kalmaz
    ama alacak arkadas uzun yol yaparım gezerım tozarım derse bısey dıyemem o zaman dızel alsın hatta bence performans konfor cok onemlı degılse palıo veya albea eradan cok daha ekonomık olacakdır

10. TrabzonAccent

TrabzonAccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Dün arabama 20 liralık 5.4 lt dizel koydum. arabadada ışık yanmadan koymuştum işte yanmak üzereydi. İstasyondan ayrılmadan önce trip den km sıfırladım. bugün 71 km olduğu gibi ışık yandı ... Normalmi bu km de 0.28 kuruş yakıyor :/ Kafamı bozuyor böyle rakamlar. Uzun yola çıkacağım 50- 60 dakikalık 50km gidiş 50 km geri dönüşü var.. bu yolda ne kadar yaparım 5. vites 2000 devirde sürecem.=????????

11. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

Çok yakmışsın Birader aynı sorun bendede var... depoyu 155 tl ye fulledim.. 650 km yol aldım... Al buradan yak... Ben kendi aracımda bu durumu kışlık lastik kullanmaya bağladım yazlık lastikleri taktırdım... Birde acaba bakıma mı soksam diye düşünüyorum...

12. TrabzonAccent

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    walla bu gidişle aracı satışa çıkartırım yakında. 1.4 dizele geçerim 90 hp falan daha az yakar herhal. bide arabaya egzos taktırcam düşün nasıl yakacak :D

13. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

Yapacak birşey yok.. 1.4 90 hp az mı yakar sanıyorsun trabzonda..her taraf bayır lale evlerine ve boztepeye çıkan bayır nerede var :)Birde mazota çok zam yaptılar biliyorsun.. ekimde 3,10 aldıgımız yakıtı 3,66 ya alıyoruz..benim araçta km de 0,21 kuruş yakıyor...

14. TrabzonAccent

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    3-5 az yaksın :D önemli deil. Senin arabanın bilgileri varmı sitede ?

15. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
  16. TrabzonAccent

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    ya arabaya egzoz takacağımda kimse fikir vermiyo bana :D forumada yazdım fikir veren olmadı. dedim belki sende vardır. Çerçeveleri kaça taktrdın ?

17. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

ben olsam egzos fln hiç ugraşmam doğan, şahin, kartal kullansan yap diyecem ama hyundaiye gerek yok.. ani hızlanmalarda motor sesi yeter zaten :)
    araç içi kapı kolları çerçevesini diyorsan onlar benden önceki sahibinin marifeti..

18. nahres

nahres Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben bir depo ile 960 km yakın yaptım su an devamlı şehir içi kullanıyorum ve cok memnunum 210 kuruş yakıyor.

19. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benim getz 88 bg oda aynen öle yakıyor bir kaç defa farklı sürüş teknikleriyle test ettim 70 km yapıyor.Ben bunu en sonunda kısa mesafe kullanmama bağladım.Yoksa delirecem yada aracı satıcam

20. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    20 liralık yakıt alınca gerçekten çok saçma değerler çıkıyo ortaya.Az yakıt alınca yakıtın bi kısmı pompada kalıyo.Ben genelde 30-40 liralık yakıttan aşşağı almıyorum.

Benim accent erayı ilk teslim aldığımda çok az yakıt vardı depoda.50 liralık motorin koyduk.175 km'de uyarı lambası yandı.depo boşalana kadar bi 25 km daha gitse (ki daha fazla gider).200 km'de 50 TL , km'de 25 kuruş yapar.Gayet güzel bir tüketim bence.Sattığım skoda fabia 1.4 benzinli şehir içinde km'de 40 kuruş yakıyodu.Ben çok memnunum yakıt tüketiminden.Ama daha kesin tüketim miktarını tekrar ışık yandığında ölçebilirim.50 TL motorinle bakalım ne kadar gidicek.

Bu Sayfayı Paylaş