Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era dizel şehir içi yakıt tüketimi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 4 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. yesilkaya23

yesilkaya23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 2009 era dizel kullanıcısıyım. Eylül ayında 100km ye 6.6 lt tüketimi vardı. şimdi ise 8 ltcivarında.

2. DedeEfendi

DedeEfendi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    1 Kasım 2011 de 1.5 era prime dizel aldım 2012 model. şu ana kadar 4000 km yol yaptım. Bunun yarısı şehir içi yarısı şehirlerarası. 100 km 5.2 olarak gösteriyor.

3. radar

radar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende 2008 era team crdı var.isimdende anlaşılacağı üzere memurum.depomu 43 litre ile fulledim.ve antepe doğru yola cıktım.hızım 120-132 arası.depoyu fullediğimde kırmızı yanıyordu.tekrar kırmızı yandığında gösterge 870 km yi gösteriyordu.bence iyi bir rakam.araç 100.000 km de.sanırım 90-100 gitsem bu rakam 1000 gösteriyor olacaktı.tabi otoyolda kim 100 km ile gidiyorsa.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla kıştan mıdır nedir ? ort ykt tük. 297 krş :S.... 55 tl lik mazot alıyoruz . 185 km gidiyor olcak iş mi bu ya :S

5. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Bende kısa mesafade haftaiçi hergün günde 4 defa 1.5 km git 1.5 km gel motor hiç ısınmıyor haftasonuda şehir içinde kullanıyorum 30 tl lik yani 7,79 litre mazotla ancak 100 km yapıyor yazın 120 kmgidiyordu.Yani 100 km de nerdeyse 8 litre yakıyor

6. toygartuncay

toygartuncay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    tuncay
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Kışın sabah kullanımlarında rölanti devri 800 d/d civarına düşünceye kadar harekete geçmeyip motoru ısıtmak lazım. Bu da en az 5dk rölantide çalışıp ısınmasını beklemek demek oluyor. 5 dk da ben gideceğim yere varırım derseniz 8 değil 10 LT yede çıkabilir 100km deki yakıtınız kışın. Ben de kısa mesafe kullanıyorum aracı sürekli. Bu forumda öğrendiğim bu bilgi ile sabahları motoru ısıtmadan yola çıkmıyorum. Bu yüzden olsa gerek yakıt sarfiyatım gayet iyi, yaklaşık 6,5 lt/ 100 km.

7. ankarali2010

ankarali2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1,5 crdi admire, yazın 100 km de 6,2 LT, fakat şu anda 6,6 LT gösteriyor, kullanım yaz kış hep aynı... soğuk hava biraz çok yaktırıyor..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

8. apollon89

apollon89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kışın yakıt tüketimi belli miktarlarda artıyor buda motorun geç ısınmasından kaynaklanıyor.bende yazın 5,5 lt yakıyorum fakat kışın 6 lt yi buluyor yakıt.

9. ozanmalkoc

ozanmalkoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    51 tl ye 153 km ğıttım yanı km de 33 kurus yakmıs sızce nasıl ıyımı aracım dızel 1.5 accent era

10. ridwan_1903

ridwan_1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    şehir içi 40 liraya 155 km 1.5 crdi erabamla

11. starter

starter Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ahmet KALEM
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    1 depo mazot ile 756 km sehir ici sehir disi karisik

12. aykaner

aykaner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar kımse kendını kandırmasın era performansı cok yuksek olmasına karşı yakıtı fazla.ben 2006 dan beri kullanıyorum su an sıfırını aldım 3.eram hepsı aynıydı yenısı daha az yakıyor dıye aldım ama malesef oda aynı.kışın daha fazla yakıyor.suan 50 tl ile 150 km yol gıdıyor şehıriçi.ful depoylada 550 cıvarı yapıyor.uzun yolda ful depoyla 650-700 kullanıma bağlı.era alacakları kandırmayalım bılerek alsınsınlar.benım erayı tercıh etmem 5 yıl garantısı olmasından yoksa asla ve asla almam.vergiside ona keza senelık sua an 800 tl.bu arada lıtre hesabı yapnlar ıcın 10 kez test ettım sehır ıcı 8 lıtre yakıyor kış sartlarında.

13. Gökhan Meletli

Alınan Beğeniler:
    1
    objektif bir eracı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif... bende sizin gibi düşünuyorumm. ama tabi şöyle birsey var az cok kullanımdan ve kullanıldıgı trafıkte de az cok oynuyor. ama era gercekten fazla yakıyor gelıyor banada. bende 55 tl ye 182 km falan gitmiştim. ama dedıgım gıbı kullanıma baglı. sehir içi bu aracla 750 800 km ler cok komık rakamlar... eger bunu yapacam diyen varsa bir deposunu ben doldurayımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif... neyse bunda tabıiki de mazot fiyatlarının etkiside yuksek . aslında araclar ortalama aynı yakıyor fakat bu fiyatlarla günden güne devam etmek zorundayız.

14. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bu değerlere göre İstanbul şehiriçindeki ortalama tüketimin birçok kişide 8 litre civarında olduğunu görüyorum. Litresi 3,87den km de 30kuruş yapıyor. 1.4 lpgli erada çok dur kalk yapsam, 2-3kmlik menzilde kullansam, ne kadar sıkıştırırsam sıkıştırayım12litreyi geçmiyor. Litresi 2,46dan 29kuruş yapıyor. Tabi dizelin torku ve uzun yoldaki yakıt cimriliğine birşey demiyorum ama şehiriçinde dizelle lpg aşağı yukarı aynı tüketiyor gibi. Dizelin en ekonomik olduğu söyleniyor. Bu işte bir yanlışlık yok mu?

Düzenleyen : serhan

15. Gökhan Meletli

Alınan Beğeniler:
    1
    ama sende vur dedık öldurdun... sen kendı benzın hesabını hıc yapmıyorsun galiba .? o arac bos depoyla calısmıyor diye biliyorum. benzınle calısmıyor mu ılk calıstırdıgında

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dizel Fluence Yazın 7.6 Litre Yakıyor.. 1.5 DCİ 85 Hp..

17. Gökhan Meletli

Alınan Beğeniler:
    1
    fllue ile hyundai karsılastırması mı yapıyoruz ? yanlıs sınıf.. sen daha ıyı bılırsın ersın araba konularını . yanıldın galiba. era performans bakımından ne kadar tatmin etsede otekı konularda sınıfta kalmıs bı aractır benım kannaatım
    Düzenleyen : Gökhan Meletli

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hayır Aynı Sınıf Değil Ama Yakıyor Gözüyle Bakıldıgı İçin Söyledim. Aynı Sınıfta Ne Var Sembol Var 65 Hp Araba Bırakında Yakmasın Erayıda O Güçlere Çekin Oda Yakmaz. Bir Sembole Binin Erayı 4 Gözle Ararsanız

Düzenleyen : Ersin Cerrah

19. Gökhan Meletli

Alınan Beğeniler:
    1
    ikiside birbirinden beter ne dieyeyimmm :D sembol kullandım baya da bindim.. en azından suspansıon bizimkinden iyi ve yakıtı. istda 110 bg i kullanamadıktan sonra bişey ifade etmez. heh diyeceksınkı ozman niye biniyon zorlamı bındırıyorlar. en azından sekıl olarak daha ıyı ..... ama bu kadar marka fanatıklıgıne de gerek yok ..

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İşte Alternatif Gösterde Onu Alsın Millet :) Adamlar Lineaya C Sınıfı Diyor Bu Arabaya C Sınıfı Demek Gerçekten Çok İlginç. Fluence Evet Az Yakmıyor ,Bana Rahat Geldi Ben Sevdim Yol Tutuşu Falan Çok İyi Değil Ama Kendine Yetiyor Yine

Bu Sayfayı Paylaş