Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Debriyaj

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda Mustafa tarafından 10 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaşlar herkeze hayırlı bayramlar.. Hemen konuya gireyim dün gece sanırım 45 derecelik bir bayırda sıkıştım ve 5 metre geri geri çıkmak zorunda kaldım.. Hem yolun çok dik olması ve dar olması nedeniyle yarım debriyaj kullanmak zorundaydım.. Birden acayip koku bastı aracın içini..Sanırım debriyaj plakasını yaktım. Tamda emin değilim ancak bilir birkaç kişiye sorduğumda eğer debriyaj plakası zorlanırsa yumuşarmış tekrarlanan zorlamalarda ise yumuşaklık sertleşmeye başlarmış.. Şuanda debriyajım normalinden yumuşak bir halde ama sorun yok kaçırmıyor yani debriyaj..
    Şimdi sormak istiyorum bu debriyaj plakası bukadar kısa bir zorlamaya dayanmazmı.. Daha araç 4bin kilometrede debriyaj yedi varmı böyle birşey.. Bayramım zehir oldu sırf bu yüzden.. Servise göstersem ne sonuç çıkar acaba ?

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Debriyaj'ın çok zorlandığı durumlarda ilk aracım olan 106da çok karşılaşmıştım kaç defa belki 50defa...Zorlandığında ister istemez baskı plaka sıyırır o kokuda o yüzden geliyor.Yumuşama sertleşmeyi ilk defa duydum.Yineden servise gösterin nasılsa aracınız garantili.

3. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Garantilide şimdi kalkıp bana kullanıcı hatası bu derlerse sağlam kavga çıkartırım heralde :) 5 metre geri gittim diye plaka sıyırsın ilk defa görüyorum.. Çok araç kullandım ilk defa böylesi başıma geldi.. Bu kadar narinmi bu eranın debriyajı anlamadımki..:S

4. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    yerler ıslaktı çok dik bi yokuşta araba yüklüyken kaldırmaya çalışırken patinaja düştü kurtarsın diye biraz gaza yüklendim baktım olmadı yarım debriyaj yapıp tekrar kaldırdım anca toparladı ozaman dehşet bi koku oluşmuştu ama olayın üzerinden baya geçti şimdilik herhangi bi sorun yok ama için rahat etsin diye bi servise gösterirsin ama ciddi bişi olduğunu sanmıyorum

5. Misafir

Misafir Guest

Anlık mesele, tek bi harekette yersin........garantiye sokacaklarını sanmıyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

6. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Hocam valla uykularım kaçtı iyice.. Sanırım şanzıman tamamen inecekmiş yapılması için nekadar fiyat çıkarki ?
    Bu şekilde kullansam ne gibi sorun oluşur..

7. Misafir

Misafir Guest

Uyku kaçacak bir şey yok, şanzıman inmeden değişmez zaten, fiyat olarak bir fikrim yok ama istersen Uçar oto'dan fiyat alırız, olmazsa dışarda yapılır, bu şekilde gittiği kadar kullan, ancak yolda kalma riskin var, inşallah baskının yüzeyide yanmamıştır....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

8. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    şimdi şöyle anlatayım. Ayak üstü bir ustaya gösterdim denedi zorladı baktı falan debriyaj kaçırmıyor dedi.. yani çok fazla bir sorun yok dedi.. Bikaç sefer daha zorlarsan kötü olur falan dedi.. Ne sonuç çıkarmalıyımki ben bu sözlerden ?
    Ayrıca ben bursadayım Uçar oto istanbulda sanırım.. Ancak fiyatı bilsem ona göre tedbir almak isterim tabikide.. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum Coşkun hocam..
    Saygılar..

9. Misafir

Misafir Guest

Bayramdan sonra sorarım....

10. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    her araçta olur,eğer aracı zorlarsan heleki yokuş yukarı yarım debriyaj yaparsan her an baskı-balatayı sıyırırsın.baskı-balatanın araçla bir ilgisi yoktur,kullanımla alakalıdır bu yüzden lütfen "era 4 bin kmde baskı balatayı yedi"gibi düşüncelere kapılmayalım.baskı-balatanın ömrüde kullanıma bağlıdır,1.000km'dede bitebilir,200.000 km'dede bitebilir.ben aşırı derecede dur-kalk yaptığım ve yüklü kullandığım için 50.000 km de değiştirdim.aslında 20.000 km daha idare ederdi fakat değiştirdim.çok pahalı değildi 150 ytl ye halletmiştim.

11. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    servistemi yaptırdınız 150 ytl'ye ?

12. sevhad

sevhad Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    s.a

üstad bendede 1.6 -2008 era var benim debriyajımda normalken bir anda anormalleşti herşey 1 cm mesafede tutuyor yada bırakıyor servise gittim bunlar hidrolik ayar yapılmıyor denildi bunun dışında alt tüm tekerlek üstlerinden sesler geliyor servise 3 defa gitti amartsörlerin hepsini değiştiler ses hala kesilmedi bayram sonrası hakkımı aramak için dava açmayı düşünüyorum aldığıma alacağıma pişman oldum bu aracı

13. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    ewet

14. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    debriyajın pedal ayarı var,aşağı veya yukarı aldırabilirsiniz.ses nasıl bir ses?

15. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    evet debriyaj ayarı var bende yaptırdım en asagıda kavrıyor benimki cok yukardaydı eskiden

16. gti_onur

gti_onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yazın araba ıle kuş cennetine gidiyorduk mersınde yerlerde tuz gıbı kum wardı karsıdan bı arabanın gelmesı sonucunda durmak zorunda kalmıstık durmadan once rolantı gazında gıdıyorduk durunca bır daha kalkamadık ve ordan cıkanaca kadar debrıyajı baya bi kokutmak zorunda kalmıştım ama o zaman araba 3000 km ded idi su an 5300 oldu debrıyaj hala sapasağlam her kokuyu bence bu kadar cıddıye almayın yanlış anlaşılmasın şahşi fikrim...:)

Bu Sayfayı Paylaş