Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era da sorun

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda era1..6 tarafından 18 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    1-benim direksiyonda bi anormallik yok belki sen alışamamışsındır,direksiyonun sert olması uzun yolda hakimiyeti arttırır
    2-bunu servise göster
    3-ses nasıl bir ses?nereden geliyor?(az esnemesi daha iyi değilmi?)
    4-taa seek yazıyorsa,teybteki ta tuşuna 1 kere bas düzelir.
    5-bunuda servise göster

herşeye kullanıcı hatası diyecek halleri yok,heleki böyle ufak tefek şeyleri iş emri bile açmadan hallederler...

2. era1..6

era1..6 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    derse arkadaşım satarım bu aracı zarar sa zarara giderim eski accentimi alırım daha iyi olur biter

3. odee

odee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim amortisörlerden lok lok ses geliyordu servise götürdüm burçalrdan dediler bişiler yaptılar ama sanki devam ediyor gibi yine götürücem onu dışında göğügsden teybin ortasında bazen hırıltılı sesler geliyor tıkırtılı yolda artıyor direksiyondan bir ses yokben göüğüs ve yan kapıalrdan bazende emniyet kemerlerin oralardan gelen seslerden çok rahatsızım
    bu sesler kronikmiş çünki malzeme kalitesi düşük zaten göüğüse bir bastırın çok sert plastik oda öter zaten..bayramda 2300 km yol yaptım sürüşünden ve yakıtından memnunum

4. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    "odee"

eğer lok lok ses çukurlarda önden geliyorsa Z rotunu özellikle kontrol ettir.

5. odee

odee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    z rotu nedir bunlar baktılar burçları söküp sanayide başlarına bişi yaptırdılar ve kabul ettiler bu kronik diye ama arnavut taşlı yolda giderken sanki yine yapıyor gibi anlyamadım gitti

6. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    O ses tahminimce z rotundandır,ısrarla z rotuna baktır değişrse bence düzelir

7. odee

odee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bi uğrayayım servise tşklerr

8. era1..6

era1..6 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    slm arkadaşlar şimdi yeni geldim servisten aracımı servise gösterdim boyle boyle sorunlar var dedim bir deneme sürüşüne çıktık ustanın teki ile direksiyona normal dedi (gittim ona ainat 2001 accent ti sür dedim sürdü gerçektende bu eradan daha hafif dedi çözümü yok)

süspansiyonda da sorun olmadığını dedi havayı azcık indirmelisin sorun geçebiilir dedi

direksiyondan ve konsoldan gelen sesede kronik ses dedi sunroff zor aclıyor dedim bir onu yaptılar okadar geri kalanın hepsi eranın özelliğymiş off yaaa

9. benC

benC Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabarkadaşlar, ben de bu ailenin yeni bir üyesiyim...
    2008 era team abs'li
    bir çok arkadaşın da bahsettiği gibi sol göğüsten gelen şikayetim vardı. sonra farkettim ki ses direksiyon milinden kaynaklanıyor.amortisörlere gelince tam olarak bilemiyorum nasıl bir ses geldiğini...
    asıl şiakyetim şu iki nokta:
    1. kalkışlarda gazı ayarlayamıyorum. ya araç bağırıyor ya stop ediyor.
    2. araba içeriye çok ses alıyor (eski arabamfocus hb ghi idi onunla mı karşılatırıyorum acaba diye tereddüte düşüyorum)
    Bir de ben şehir içi çok km yaptığımı düşünerek (aylık 3500 - 4000 civarı) atiker lpg taktırdım sonuç: 19 ytl= 146 km (lpg=1350 osmaniye fiyatı)
    sözün kısası yakıt ve şehir içi kıvraklığından memnunum ancak yukarıdaki iki sorun satmam konusunda beni çok düşündürüyor...

10. benC

benC Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    söylemeyi unuttuğum üçüncü bir sorun ise:

arabayı çalıştırdıktan sonr müzik sisteminde ses ekolayzır seçeneğini ROCK a getiriyorum hafızaya alıyorum, aracı stop edip tekrar çalıştrdığımda ses MONO çıkıyor oysa bu arada ekolayzır menüsünde ROCK yazılı duruyor... aynı sorun/srunları yaşayanınız var mı arkadaşlar?

11. Misafir

Misafir Guest

Uzun zamandır Hyundai'nin içindeyim, bahsettiğiniz sorunlardan hiç birini şimdiye kadar duymadım...
    1 - Debriyaj ayarı ile ilgili bir problem
    2- Eğer 1.4L motor kullanıyorsunuz sıkıştırdığınızda bağırması normal...
    ama ses konusunda şimdiye kadar böyle bir soruna raslamadım...

12. atillaeldem

atillaeldem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bendede 2008 era team abs var direksiyon eps li geçenlerde direksiyondan gelen metal çarpışma seslerinden dolayı servise gittim ve eps yi değiştirdiler ayrıca ön amortisörlerdende memnun değilim dedim onlarıda yeni ürettikleriyle değiştirdiler ancak eskisinden çok fark göremedim.şimdide koltuk gıcırtısıyla uğraşıyorum onuda sipariş ettiler yeni mekanizma bekliyoruz gelince değiştirecekler.benimde konsülün sağından vitesin olduğu parçayla teybin takılı olduğu plastik parçanın birleştiği yerden plastik tıkırtısı geliyordu o iki parçanın arasına sıkıştırdığım bir peçeteyi soktum iyice alta eğilip bakmadan peçete görünmüyor bu işlemden sonra o ses kayboldu.sesin oradan geldiğini anlamak için konsulün ortadaki teyp bölümünün yolcu tarafına bakan kısmının altına doğruminik minik vurun ses yoksa sorunda yok.konsulden ses gelen bir diğer yerde orta kısmın altındaki kapaklı küçük eşya gözü.buranın kapağıda bazen ses yapıyor açıp kapatınca geçiyor bunu anlayana kadarda canım çıktı ses bazen geliyor bazen gelmiyor neyseki sonunda ortaya çıkardım orayada birdaha hiç ses çıkarmaması için kapağındaki yaya çok az yağmı değdirsem diye düşünüyorum ama daha denemedim.

13. sîneçâk

sîneçâk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu değişiklikler garanti kapsamında olduysa hangi servise gittiğini söyler misin?

14. odee

odee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu gögüs sesleri gerçekten sinir bozuyor torpido kağaüının içinden elinizi sokunca göğüsün içi bomboş buda ses yapıyor yani kornik servis sökelim dediler ben korkuyorum koca göğsü söküp siprey sıkıyorlarmış ama geçicei çzöüm göğsü söküpzarar vererek takacaklarını düşündüğümden elletmicem artık alıştık seslere bende birde emniyet kemeri ordaki direkleriden hırıltı geliyor bozuk yollarda sen iyisi teyb sesini açıyorum oluyor bitiyor

15. raver

raver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 - Direksiyon şimdiye kadar gördüğün en hafif yumuşak direksiyon serçe parmakla çok rahat dönüyor.
    2 - Ses Yok.
    3 - Kaydadeğer bir ses yok helede bu lanet yollarda.
    4 - Sorun Yok.
    5- Çok şükür saat gibi. (Maşallah)

Amma ve lakin malesef içeri kesinlikle çok ses alıyor.

Düzenleyen : ravers

16. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaş focus la kıyaslıyor daha gürültülü diyor.
    Cevap: evet elbetteki daha gürültülü.

17. hakan1717

hakan1717 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim Z rotlarla birlikte 4 amortisör değişti fakat sesler maalesef kesilmedi. Hafta sonu serviste bir İ 30 un EPS si değişiyordu yani sorunlar devam ediyor.

18. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arnavut taş yol zaten benim seslerde öyle bir yolda 2 km gittikten sonra başladı. era nın bazı bağlantıları gevşiyor demekki. hatta ayna nın hemen üstünde tavandan bile zaman zaman zzz diye ses geliyor elimle yukarı bastırınca kesiliyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

kısaca hyundai era yı çok iyi yapmaya çalışmış ama tam becerememiş. yoksa era her yönü ile diğer accentlarla kıyaslandığında çağ atlaması gibi birşey.

19. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    benC bence hiç düşünmeden satmalısın.şimdiden böyle,alakasız şeyleri sorun görüyorsan 1-2 sene sonra ne dersin artık...

ses olayı benim araç dizel olduğu halde hiç yok denilecek kadar az...arabanın bağırmasıda senden kaynaklı bir durum,gaza alışamadıysan arabanın ne suçu var?

20. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Z rotunda arıza yoksa değişmesi başka bir sesi kesmez.yani Zrotu bozuk olan araçtan çukurlarda lok lok şeklinde ses gelir.

Bu Sayfayı Paylaş