Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era crdi Turbo mu yandı sizce?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda 8020.r31s tarafından 2 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

  1. 8020.r31s

    8020.r31s Kayıtlı Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    11 Kasım 2012
    Mesaj:
    36
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    arda baran
    Forumda okuduğum bir yazıda arabanın beyin resetlemesi için aküyü 5-6 dk sökme işini denedim.Daha sonra yola çıkıp test ettim.Biraz değişiklik oldu gibi.Daha sonra arabayı 3. viteste yavaşça kaldırıp 1750-2000 devire geldiğinde ne yapacak bakalım diye fikir geldi ve gözümü kapayıp denedim.Arabanın turbosunun 2000 devir civarında girdiğini gördüm.Turboda bir sıkıntı olmadığını bu şekilde anladım fakat 1. viteste bu ivmelenme azalması neden oluyor çözemedim.Yakıta katkı attım,birde shell gt(en pahalı olan) yerine bu depoda normal euro dizel koydu.1 depo sonra tekrar gözlemimi yazacağım.
     
  2. Alperen

    Alperen Kayıtlı Üye

    Yaş:
    34
    Katılım:
    23 Nisan 2012
    Mesaj:
    670
    Alınan Beğeniler:
    64
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    geçmiş olsun, bebeğinizde hayırlısıyla doğar inşallah.allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin
     
  3. 8020.r31s

    8020.r31s Kayıtlı Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    11 Kasım 2012
    Mesaj:
    36
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    arda baran
    Sağolun teşekkür ederim.Bu arada soğuklarda gaz yağı ekleyen varmı hiç?
     
  4. Ali EREN

    Ali EREN Kayıtlı Üye

    Yaş:
    48
    Katılım:
    8 Kasım 2012
    Mesaj:
    973
    Alınan Beğeniler:
    114
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Nereye gaz yağı?Mazotamı yoksa?
     
  5. 8020.r31s

    8020.r31s Kayıtlı Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    11 Kasım 2012
    Mesaj:
    36
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    arda baran
    Evet çok soğuklarda mazota gaz yağı ekliyorlar donma noktasını düşürmek için.Bunu opel in forumunda avrupada yakıt taşıyan bir arkadaş paylaşmıştı.

    Benzin katmanın çok zararlı olduğunu gaz yağının yoğunluğunun 0.87 mazotun ise o.88 olduğunu yoğunluk ve birçok özelliğinin benzediğini.Donma noktası düşük olduğu için jet yakıtı olarak kullanıldığını hatta würth ün kışlık disel katkısınında %80 ininin gaz yağı içerdiğini yazmıştı.

    Bir arkadaşta mercedes in dizel kullanma kılavuzunda çok soğuklarda yazıldığı miktar kadar gaz yağının katılabileceğinin yazdığını paylaşmıştı.
     

Bu Sayfayı Paylaş