Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era arıza yaptı!!!

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 28 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Dostum şu garanti olmasa servise uğramayacağım bende. İlk bakımda yağımı değiştirmeyin benim getirdiğimi koyun dedim. Servis danışmanı hemen dediki, abicim bu yağ faturada görünmeyecek.Yani yağın değişmemiş görünecek . Yarın öbürgün motorda sorun çıktığında fabrika buna bakar ve hemen nedenini buna yükler hiç alakası olmasada birşey yapamazsın...
    Tabiki paşa paşa kabul ettik. Herşey adamların ellerinde. Paramızla maymun olduk serviste ama ne çare...

2. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerisi senin elinde işte. 10 dakikada yağını değiştir hadi eywallah de. Filtrelerini al çık... En azından işçilik sana kalır...

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bunları bir sinirle yazdığın belli hocam...

hangi markanın servisi bayramda açık olur?
    veya hangi marka aracı servise bırakınca başka bir araç verir?

4. Misafir

Misafir Guest

Hyundai era 06 hocam, bana söyledikleri era daki arızanın çok nadir rastlanır olduğu. Aks sıyırması olayı. Aks kafası değişmiş ama ne yazıkki lazım gelen bir mil tüm aramalara rağmen hiçbir serviste bulunamamıştır.
    O marka, şu marka beni hiç ilgilendirmiyor. Ben diyorumki Hyundai eğer gerçekten koşulsuz müşteri memnuniyeti ortamı yaratmak istiyorsa, bunda samimiyse, servislerine nadir arıza yapan parçalardanda çok azda olsa bulundurma zorunluluğu getirsin. Ne kadarki bunun maliyeti.
    Bayramda 4 gün için cebimden 330 ytl ödeyerek sırf programım bozulmasın diye araç kiraladım.
    Ford ta, Toyota da çalışan arkadaşlarım var. Bayramda nöbetçi kaldılar servislerde bilginiz olsun.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    Aracımı seviyorum. Araç kötü demiyorum. Sadece Hyundai Türkiye nin yönetimi yüzünden aracımı en kısa zamanda değiştireceğim...

Düzenleyen : raven

5. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    bak hocam şimdi söyledikleri gibi aks sıyırması çok nadir rastlanan bir arızadır.sservisler her modelin her türlü parçasını ellerinde bulunduramazlar.en azından fordda toyotada çalışan arkadaşlarına sor bakalım her türlü parçayı bulundurabiliyorlarmı?

hyundaı servisindede bayramda en az 1 usta nöbetçi kalır ama acil arızalara,yapabileceği işlere ve yol yardıma gider...yani senin aracın parça bekliyor onlarında yapabileceği bişey yok.parça olmayınca adam nasıl versin arabayı sana.

yani yinede programın bozulmasın diye araç kiralamışsın,gezmişsin...ama hep aracım servisten çıkmadı diye kötü düşünme.Allahtan hayırlısı,belki aracınla bayramda tatile veya gezmeye gitseydin Allah korusun kaza yapacaktın...herşeyde bir hayır vardır.

mesela geçen hafta ben aydındaydım.dün sabah ordan 2 araba yola çıktık,arkadaşın arabası arıza yaptı ve izmirdeki servise gitmek zorunda kaldık.saat 10'da aracı verdik,2'de teslim aldık.yola çıktık.100-150 km gittik,baktıkki yola tanker devrilmiş 15 araba kazaya karışmış.belki araç arıza vermeseydi bizde o kazanın içinde olacaktık.onun için herşeyi oluruna bırakmak lazım,ALLAH'tan hayırlısı demek lazım..

selamlar...

6. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    raven almadın mı aracı daha servisten... sonuç ne oldu

7. Misafir

Misafir Guest

Haklısın Allahtan bayram öncesi meydana çıktı... Birde bayramda yoldayken bozulsaydı ne yapardık bilmem. Ayrıca anlamadığım bir nokta var. Yav hiçmi belirti vermez. Ne anormal bir ses duydum ne de başka bir durum gözledim.

8. Misafir

Misafir Guest

Aldım hocam aracı. Cuma günü sabahtan aradım. Parça gelmemişti. Saat 15:30 da servis aradı parça geldi değiştiriyoruz diye. Akşam 18:00 da aracı teslim aldım... Parça 1 gün içinde geldi ve değiştirdiler. Bekledim garanti dışı desinler diye ama bu konuda imada bile bulunmadılar. İşçilik dahil 400 ytl lik faturada kesmişler. Bir bakıma garanti olmasa yanmışız... Belkide çok söylendim bir an önce kurtulmaya baktılar benden https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Her neyse olan oldu artık. Aracımı 2006 model 1.4 D4D Toyota ile değiştirmeyi düşünüyorum. Bu mantıksız bir durummu olur sizce?

9. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Walla raven bence çok mantıklı bir seçim. Dayımda vardı. Forumlardanda okuduğu kadarı ile çok sorunsuz bir araç. Motor ve kalite olarak doğru seçim. Hiç durma. Eğer imkanın varsa değiştir. Özellikle Avcılardaki servis çok iyi diye okumuştum...

10. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu sorun ön takımdan mı yoksa şanzımandan mı.. aks falan anlamadığımızdan arkadaslar.. neden olabilecek bi sorun acaba?? ona gore tedbir alalım biz de..
    gecmiş olsun bu arada raven kardesim.. neyseki dediğin gibi cebinden bi kuruş çıkmamış bu da kötünn iyi hali tabii ki..
    Düzenleyen : semerkaw

11. kanky67

kanky67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla toyota mantikli geliyor bana bencede dogru secim olur

12. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Daha çok patinajdan ve lastiklerin boşa dönmesinden oluyor. Özellikle karda patinaj çekmemeye dikkat etmeliyiz. Benimde başıma gelmişti.

13. Misafir

Misafir Guest

Evet çok sorunsuz bir araç. Auris ten bir önceki kasası hatchback olanda çok hoşuma gidiyor...

14. Misafir

Misafir Guest

Ön takımdan dostum. Sağ taraf kırılmış. Tamam aracı devirli kullanırım ani hızlanmalarım çok olur ama nadir rastlanan bir arızada olsa, sinek ufaktır ama mide bulandırır misali... Durduk yerde 23.000 km de oldu... Bir kez bile patinaja düşmedim... Zaten serviste konuştuğum ustada malzemenin kalitesinden dedi.

15. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    e peki bu kırılma yol alırken olsa allah muhafaza.. teker meker fırlayıp düşerse lastik bir den kitlenirse böyle şeyler olmasın sonra sürüş anında bu kırılma anında..
    yıllar evvel hacı muratla ankara ostim yolunda bir kere başımıza gelmişti buna benzer bi şey.. porya kırmıştı sanırım sağ ön lastık resmen kırıldı ve düştü araba da lastiğin üstüne düştü.. hava yagmurlu ve araba yolun sol tarafında.. o zamanki rezillğimiizi unutumam.. ondan büyüyüp coluk cocuga karışınca bu aracın yolda pislik yapmasından korktugumdan sıfır aldım ama şimdi gözüm korkmadı değil acıkcası..

16. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Walla belirtileri ilk sayfada raven yazmış. Bende kıpırdatamamıştım yerinden aracı.

17. Misafir

Misafir Guest

Hocam bendede bu durum 120 km/h hızla otobanda ilerlerken başıma geldi. Araç yalpalamaya başladı. Laztik patladı sandım.Sağa çektim baktım lastikler sağlam ama 1 e takıyorum araç hırıltılar çıkarıyor fakat ilerlemiyordu.

18. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    aks sıyırması bi anda olur zaten.yani belirti vermez...

19. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    bence aracını satma derim.1.5 110 hp lik motordan,1.4 90 hp lik motora düşünce afallarsın,performans bakımından pişman olursun.bide kendi aracını zarar ederek satıp ikinci el araç almak bence mantıklı değil..

20. Misafir

Misafir Guest

Daha önceden sinyallerini verir, direksiyonu tam sağ yada tam sol yapıp hareket etmeye çalıştığınızda tak tak takdiyeses yapar, yanibilyalar boşluklara vurarak ses yapar ve "hişşşt kardeş ben yakında sıyırmaya başlıyacağım, yuvalar artık beni tutamıyor" der....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş